Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Екзекутираха Садам Хюсеин, накъде отива света?
melhaer
коментар Dec 30 2006, 01:03 PM
Коментар #1

Pirate

Група: Потребители
Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

Предполагам, на който му е интересно може да прочете новината - наясякъде я има, по важното в случая е, какво става да му такаовам таковата?!

Кажете ми светът към краят ли си е след като е възможно да се появи подобно изречение: "Джордж Буш приветства екзекуцията и я окачестви като“важна стъпка“по пътя към изграждане на демокрация..."?

"Приветствам факта, че Саддам Хюсеин бе осъден от иракски трибунал поне за някои от ужасяващите престъпления, които е извършил срещу иракския народ. Той си плати", заяви тя, като напомни, че британското правителство не подкрепя прилагането на смъртното наказание.

"Ние сме за премахване на смъртното наказание в целия свят, независимо от обвиняемия и от престъплението. Показахме много ясно позицията си на иракските власти, но уважаваме тяхното решение, като решение на една суверенна нация", подчерта тя.

Франция, която пледира, както и всичките й европейски партньори, за пълното премахване на смъртното наказание, признава, че решението за екзекуцията на Саддам Хюсеин е на народа и суверенните власти на Ирак, заяви френското министерство на външните работи.

Ето това е политическа демагогия - когато осъдиха нашите мед. сестри на смърт, изведнъж съда беше подкуперн, уреден итн...а сега не било така...

Значи всеки трябва да си получи заслуженето - според мен сестрите на свобода, а садам доживот, но просто е смешно как в две идентични ситуации - нагласено съдебно прозиводство и смъртна присъда - т.нар. демкратични нации реагират коренно различно...

То по тази логика трябва да осъдим и буш и блеър на смърт...

айде че се ядосах еба си, всело посрещане на новата година!
Go to the top of the page

+Quote Post
Svetyl
коментар Dec 30 2006, 01:07 PM
Коментар #2

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Когато си в позиция на силата ти определяш и правилата, и изключенията. Между другото аз съм ЗА смъртното наказание...

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
RazorJack
коментар Dec 30 2006, 01:15 PM
Коментар #3

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

че той не беше ли умрял преди доста време? Няма да се очудя ако след някоя друга година се окаже че още е жив ....

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 30 2006, 01:16 PM
Коментар #4

Pirate

между другото, това е решение, което ни засяга пряко - кадафи е обявил 3 дневен траур в Либия - мислите ли, че след тази екзекудция шансовете на сестрите за спасение нарастват...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 30 2006, 01:22 PM
Коментар #5

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Смъртта чрез обесване ли беше? Това е шокиращото според мен в XXI век...

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 30 2006, 01:49 PM
Коментар #6

Pirate

да точно за това говоря и аз, и то изпълнена с благоволението на страните, които претендират да са носители на най-чистите достойнства на западно-европейската демкокарция и цивилизация...

+Quote Post
Бранник
коментар Dec 30 2006, 02:10 PM
Коментар #7

Просветен

Коментари: 458
Регистриран: 23-September 06
Град: в бункера ми
Потребител N: 1585

Един диктатор умира, друг идва на негово място...
Силните определят правилата и правят каквото си искат - така е било и ще бъде.
А относно демокрацията - това са глупости.В съвременния свят не съществува демокрация.Сегашната демокрация е добре прикрита диктатура на капитала.
Между другото и аз съм за смъртната присъда.Но смъртта чрез обесване е добре запазена марка на американците.Обесването в миналото е било за нисшите престъпници.Според мен трябваше да разстрелят Саддам - като военнопрестъпник.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 30 2006, 02:12 PM
Коментар #8

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Направо не исках да слушам. Обесване? Чакайте малко бе, кой е диктатор? Обесеният? ПОчва 2007ма, а американците бесят за смъртно наказание? БЕСЯТ?!?!

Браво каубойс, кийп он гоин'

Мисля, че е крайно време държавниците на САЩ да заебат етиката си. Не виждам защо е тоя фарс.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 30 2006, 02:24 PM
Коментар #9

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

Ами уж претендират, но в повечето щати е в сила смъртното наказание. Според мен само се преструват, че зачитат човешките права, за да си изградят имидж на модерна и либерална страна, а да чуеш тези думи от президента на уж най-либералната страна в Света е просто...незнам От друга страна ''демокрация'' по принцип значи '' управление на народа'' и ако иракския народ е решил да го обесят, то тогава обесването му е демократично. Може би това е имал в предвид rи Буш.

Цитат(Бранник @ Dec 30 2006, 02:10 PM) *
А относно демокрацията - това са глупости.В съвременния свят не съществува демокрация.Сегашната демокрация е добре прикрита диктатура на капитала.

В съвремеения свят съществува стремеж към диктатура на капитала, напълно съм съгласна.А за смъртното наказание съм твърдо против, трябваше да го осъдят доживот.

--------------------

+Quote Post
parabellum
коментар Dec 30 2006, 02:46 PM
Коментар #10

wizard of 40. Oz

Коментари: 621
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 965

Цитат(SepulTeraHead @ Dec 30 2006, 01:22 PM) *
Смъртта чрез обесване ли беше? Това е шокиращото според мен в XXI век...

Няма лошо. По света все още се ликвидират и лица чрез обезглавяване с меч. Традиция. Впрочем, фрапиращи примери за рядък вид екзекуция е имало в Иран, където осъденият на смърт са го завързвали отпред за оръдие. Убит с оръдие от упор. Това звучи далеч по-шокиращо, отколкото обесване. Да не говорим, че съществува все още и заравяне в земята и убиване с камъни.
Колкото до смъртта на Садам -- не ми се коментира, както и малоумните мнения за САЩ, които се изсипаха тука. its fuckin hopeless.

--------------------
no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.

+Quote Post
Wolfheart
коментар Dec 30 2006, 03:05 PM
Коментар #11

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Хех, преди време нали хамериканците го бяха заловили...какво стана? Сега в Ирак си го бесят.
А откъде да сме сигурни, че са обесили ТОЧНО Садам Хюсеин, а не някой негов двойник!? ДНК проби!?
С понятието демокрация вече прекалено много се спекулира и то губи смисъла си.
То е ясно, че тея, които са отгоре искат да постигнат целите си, но трябва да ги облекат така, че да изглеждат, като цели на народа. Незнам колко заблуден трябва да е човек, за да приеме на сериозно изказването на Буш, че една екзекуция е важна стъпка към изграждането на демокрация. Особенно, като си има предвид, че вече не е диктатор от няколко години.
Има и бая заблудени хора. Днеска в асансьора някъв дядко ми вика...."Свърши се....още един ден и сме в европата."

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 30 2006, 03:09 PM
Коментар #12

Метъл

Цитат(parabellum @ Dec 30 2006, 02:46 PM) *
Няма лошо. По света все още се ликвидират и лица чрез обезглавяване с меч. Традиция. Впрочем, фрапиращи примери за рядък вид екзекуция е имало в Иран, където осъденият на смърт са го завързвали отпред за оръдие. Убит с оръдие от упор. Това звучи далеч по-шокиращо, отколкото обесване. Да не говорим, че съществува все още и заравяне в земята и убиване с камъни.
Колкото до смъртта на Садам -- не ми се коментира, както и малоумните мнения за САЩ, които се изсипаха тука. its fuckin hopeless.

И аз се сещам за такива примери. Преди 2-3 години искаха да убият една жена с камъни, защото беше родила извънбрачно дете, но това беше в някакво африканско племе. Самият факт, че смърт чрез обесване се практикува все още в Ирак говори колко изостанала е тази страна и това не бива да ви учудва за страни като Ирак или Иран - те не са модерни демокрации и за тях такава смърт е нещо нормално

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар Dec 30 2006, 03:18 PM
Коментар #13

Я свободен

^Иран не бих казал, че са изостанали. Особенно по отношение на ядрените технологии...

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 30 2006, 03:26 PM
Коментар #14

Метъл

Като порядки имам предвид, а и са мюсюлманска държава, което също указва влияние върху разбиранията им.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 30 2006, 03:38 PM
Коментар #15

Facepalmer

Абе Иран са пичове, не се ебавайте...

--------------------

+Quote Post
Mort
коментар Dec 30 2006, 04:41 PM
Коментар #16

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Град: Sofia
Потребител N: 296

Мен пък ме кефят Казахстан biggrin.gif !

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
ViolentBeauty
коментар Dec 30 2006, 04:51 PM
Коментар #17

Демон

Коментари: 2154
Регистриран: 21-July 06
Град: Там някъде!
Потребител N: 1467

^Да не си гледал Борат smile.gif Не прекалявай с този филм води до затъпяване!!!!
хахахахахаха biggrin.gif

--------------------
Аз съм пеперудата
на тази дъска,
забодени с другите
сме част от колекция.

Карфиците бляскави
бяха наши мечти,
но само свободни от тях
отново ще летим......

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 30 2006, 05:02 PM
Коментар #18

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692

Крайно беше да убият този боклук.
П.С. А убиха ли го? Аз разбрах, че екзекуцията щяла да бъде към края на Януари...
П.П.С. Екзекуцията чрез обесване всъщност е най хуманната бе хора! Просто притока на кръв към мозъка спира и човек припада доста време преди да умре и практически не чувства нищо...

--------------------

+Quote Post
ViolentBeauty
коментар Dec 30 2006, 05:10 PM
Коментар #19

Демон

Коментари: 2154
Регистриран: 21-July 06
Град: Там някъде!
Потребител N: 1467

Това е CCN с кадри от екзекуцията! Тук

--------------------
Аз съм пеперудата
на тази дъска,
забодени с другите
сме част от колекция.

Карфиците бляскави
бяха наши мечти,
но само свободни от тях
отново ще летим......

+Quote Post
Vermic
коментар Dec 30 2006, 05:12 PM
Коментар #20

Просветен

Коментари: 449
Регистриран: 29-November 06
Град: Русе-Чернобил
Потребител N: 1703

Цитат(melhaer @ Dec 30 2006, 01:16 PM) *
между другото, това е решение, което ни засяга пряко - кадафи е обявил 3 дневен траур в Либия - мислите ли, че след тази екзекудция шансовете на сестрите за спасение нарастват...

Ми пич прав си, да знаете сега целите арабски емирства ще се обединят и ще обявят война на Христианите, а за сестрите в Либия е това им беше. Умря един Садам, ще умрът 7 българи страдали, знаете ли от 7 години се молех чесно от както чух една съседка е била там медицинска сестра и вика че такова държане към хората там нямало, все едно си роб.

Според мен Садам е застанал на пътя на Империята (САЩ) и тя реши да го ликвидира намериха какви ли не причини за да му сритат гъза, ми такъв е живота на прага на война сме, днес в 24 Часа чета че либия и останалите държави от арабските емирства се обединяват и са готови за война,с думите че ние сме поттиквали света към етническа война.

--------------------
Злоба!Злоба!
Проклятие Злоба!

Welcome to Chernobyl

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 30 2006, 05:25 PM
Коментар #21

Метъл

Никой човек не заслужава да бъде убит, колкото и злини да е извършил. А и всеки диктатор малко или много управлява ''с твърда ръка''. Това прибързано убийство е било под натиска на САЩ, според мен.
Дядо ми се е запознал с него, работейки в Ирак. Здрависали са се и са го представили като човек от ''братска България". А днес ние имаме контингент в Ирак.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 30 2006, 05:27 PM
Коментар #22

Facepalmer

Цитат
Според мен Садам е застанал на пътя на Империята(САЩ) и тя реши да го ликвидира намериха какви ли не причини за да му сритат гъза

Аре не ми изкарвай Садам някакъв мъченик застанал на пътя на шибаната зла ИМПЕРИЯ, ОК?

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Dec 30 2006, 05:39 PM
Коментар #23

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Не мога да си позволя да ми пука за хора като тоя...

П.П.
Иранците са перси. Не ги сравнявайте с арабите от околията.

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 30 2006, 05:39 PM
Коментар #24

Демон

Цитат(SepulTeraHead @ Dec 30 2006, 05:27 PM) *
Аре не ми изкарвай Садам някакъв мъченик застанал на пътя на шибаната зла ИМПЕРИЯ, ОК?

Споко Сеп... Много идиоти има на тоя свят. Не се ядосвай...
Пък и сигурно това, че е убил хиляди хора нищо не значи...

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 30 2006, 05:56 PM
Коментар #25

Метъл

Може и да е убил, но с неговото убийство не се променя нищо. Много хора казват, че подкрепят смъртното наказание, но не са се сблъсквали отблизо с това нещои немогат да осъзнаят сериозността на самия акт на убийството, а накрая ние, които сме били против това сме идиотите...

--------------------

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 30 2006, 06:10 PM
Коментар #26

Демон

Въпреки че съм напълно против смъртното наказание, смея да твърдя, че човекът си го заслужаваше. И напротив, нещо се променя. Ти смяташ ли, че Иракският на народ много му е харесвала диктатурата на Саддам?!? Естествено че не. Сега поне имат някакъв шанс да изградят нормална държава. И САЩ не са сторили нищо "зло" или "империалистическо". Хората просто започнаха световна борба с тероризма защото ако се оправят само с Ал-Кайда (която беше основният им проблем) нищо няма да оправят. Защото ако унищожиш само една диктатура, след нея ще дойдат още няколко. Но ако започнеш война с всяка диктатура нещо може да се промени.
Think Positive...! (не мога да повярвам, че го написах но тук си е точно на мястото)

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар Dec 30 2006, 06:19 PM
Коментар #27

Я свободен

Цитат(Antichrist Superstar @ Dec 30 2006, 04:10 PM) *
И САЩ не са сторили нищо "зло" или "империалистическо". Хората просто започнаха световна борба с тероризма...
Абсолютно! И Дядо Коледа се предвижва със светлинна скорост из нашата планета, за да раздава подаръци на послушните деца.

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 30 2006, 06:28 PM
Коментар #28

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Цитат
И САЩ не са сторили нищо "зло" или "империалистическо". Хората просто започнаха световна борба с тероризма защото ако се оправят само с Ал-Кайда (която беше основният им проблем) нищо няма да оправят. Защото ако унищожиш само една диктатура, след нея ще дойдат още няколко. Но ако започнеш война с всяка диктатура нещо може да се промени.
Think Positive...!

Като пуснат бомба у вас и те нарекат терорист, ще говориш друго, ревейки. smile.gif

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Mort
коментар Dec 30 2006, 06:29 PM
Коментар #29

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Град: Sofia
Потребител N: 296

Много хора бързат да съдят без да познават фактите. Всичко свързано със Садам ни беше натрапвано от медийте, а те са ръжена на властта. Правилно беше решението той да бъде съден в страната, в която се предполага че е извършил престъпленията си, но ми се струва че беше съден от враговете му, а не от безпристрастен съд. Дори вие съдени от враговете ви (стига разбира се да има хора, които да ви мразят толкова) може да бъдете осъдени на смърт, независимо дали сте извършили нещо или не. Смърт чрез обесване е бавна и мъчителна, така че не говорете глупости. Тя е за показност, разстрела или инжекцията са бързи и безболезнени. Та мисълта ми е как може да се нахвърляте на човек, който вече е мъртъв така или иначе и да го обвинявате в някви престъпления, за които аз не знам да има доказателства. Виждали ли сте го да ги извършва тия престъпления или да прави бомби, или пък да си признава публично по телевизията, че е негова организация е извършила терористичен акт?! Вярвате на всичко, което пишат във вестниците или казват по телевизията - "ма щом го казват трябва да е ИСТИНА". Може наистина да е виновен, разбира се, и тогава вероятно си е получил заслуженото. Подхвърлям само още една свързана до някъде тема за размисъл, защо споменатите от някои велики сили като САЩ още не са заловили един Осама, който уж им бръкна в отзад много по-сериозно?!

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 30 2006, 06:31 PM
Коментар #30

Демон

^Като убият 3000 души в 9 сутринта в най-големия град в страната ти и ти ще говориш друго... Плюс това, колко невинни хора са убили САЩ? А колко Саддам?

--------------------

+Quote Post

3 страници V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 23rd July 2025 - 03:56 PM