![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ицо, според мен Целерон е доста добър избор за евтин, мощен и сигурен процесор. Евтин и сигурен - да. Мощен - определено не. Не че Sempron-ите са по-стока. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
За всички е ясно че Семпроните са дефектни Атлони
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Ами аз не исках да е AMD Sempron, но тъй като не аз давам парите...
![]() Притеснява ме това, че мрежовата карта е на дъното. Досега (по една или друга причина) съм горила две, но нямаше проблеми, защото си бяха отделно. Ако сега обаче стане нещо (аз, разбира се, внимавам доста повече от преди), май последствията ще са по-лоши. Или греша? Абе аз ще си го пазя, пък каквото ще да става! -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ Не ми се вярва да стане нещо толкова страшно, но ако искаш да си сигурна - даваш десет лева на доставчика си и си имаш нова мрежова карта.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Притеснява ме това, че мрежовата карта е на дъното. Досега (по една или друга причина) съм горила две, но нямаше проблеми, защото си бяха отделно. Ако сега обаче стане нещо (аз, разбира се, внимавам доста повече от преди), май последствията ще са по-лоши. Няма да са по-лоши от това LAN картата да ти е на PCI слот. Но след като вече си имала проблеми, си вземи накой surge protector. Тези на APC вървят около 40 лева. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
^^Е, защо на доставчика - той продава с надценка.
![]() ![]() ![]() ^Те проблемите бяха предизвикани преди от буря - нямах навика да изваждам кабела и, логично, картата изгоря. Втория път не знам какво точно се случи (то беше може би два-три месеца след първото изгаряне), но картата спря да работи и я сменихме. След това - около година и половина безотказна работа. До сега. ![]() ![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Една LAN карта не е кой знае колко скъпа. И на мене са ми горяли следс бури и съм ги сменял. Не е кой знае кво.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Да, но като е за дъното, не е ли опасно и то да изгори?
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Ами не. На мене първата, която ми изгоря, беше вградена в дъното. А то още си бачка като слънце.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Окси, тогава няма място за тревоги.
![]() Отивам мама да ме подстриже! -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе не е съвсем безопасно. Има случаи на цели изгорели конфигурации. Рядко, но се случва. Затова е най-добре човек да си има един UPS с подобна защита и да е спокоен.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
много рядко но се случва, но най-често лан-картата поема удара. ако тя не се справи(зависи от много неща), идва ред на дъното...а и ако то замине....нов комп, братя и сестри
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
За всички е ясно че Семпроните са дефектни Атлони ![]() Какво гениално откритие... Та това е съвсем нормално. И nVIDIA, примерно, също произвеждат така ниските класове на чиповете си. Колкото до Sempron-a... Бе по-стока е от Celeron D, със сигурност. ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 379 Регистриран: 17-March 07 Потребител N: 1962 ![]() |
много рядко но се случва, но най-често лан-картата поема удара. ако тя не се справи(зависи от много неща), идва ред на дъното...а и ако то замине....нов комп, братя и сестри ![]() нема ли ти е по-еФФтино да си земеш просто ново дъно? един нов комп струва 400-500 долара, зависи какъв си го поръчаш, де. а едно дъно струва 150-200 лева. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
![]() А най-еФФтино е да си пазите компите ![]() Слагайте си протектор на мрежарката (10лв) И за UPS не се стискайте (60-70лв) -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Слагайте си протектор на мрежарката (10лв) Ако ще си взима такъв, по-добре да не дава пари въобще, а да дърпа кабела по време на буря. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
А бе върши работа. То ако трябва да дава 40 кинта за протектор що направо не си земе 7-8 ланки
![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За да не улети цялата машина, затова.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нема страшно
![]() ![]() По важно е да се сложи UPSче, че от НЕК изобщо не им дреме за живота на магададудите ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сега-засега ще е дърпане на кабела по време на буря. Ама като се замисля хииииич няма да ми е излишен UPS, че имаше един период, в който електричеството редовно прескачаше, а с него и системата се рестартираше. Има, има да се добавят работи.
Аз казах ли, че няма флопи? ![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Изобщо не ти трябва флопи (като изключим някои програми за хардуер, които ти изобщо няма да използваш)...по-добре дай още 10 лева и си вземи най-ефтината флаш памет
![]() 1 2 3 -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^Aбе не е точно така. Ще те питам как ще инсталираш Windows на SATA хард диск без флопи. И това е само пример за приложението на флопито, което все още има място в една модерна конфигурация. И аз мислех като теб, когато си поръчвах частите за компа едно време, и добре, че послушах приятелите да дам 5 лв за флопи, което ако не друго, то поне не пречи. Много...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ще те питам как ще инсталираш Windows на SATA хард диск без флопи. И това е само пример за приложението на флопито, което все още има място в една модерна конфигурация. ![]() Сигурен ли си, че си искал да кажеш sata ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Точно това е искал да каже.
![]() И да, всяка конфигурация се нуждае от флопи, независимо колко рядко ще се използва. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^+1. Само че моето флопи го махнах
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Няма значение, важното е винаги да разполагаш с едно под ръка.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
така е, и аз винаги си имам флопи на компа, каквито и ъпгрейди да правя.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
^Aбе не е точно така. Ще те питам как ще инсталираш Windows на SATA хард диск без флопи. Ъ? На нямам флопи на компа си от години. И съм с два SATA2 харда. -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Сигурен ли си, че си искал да кажеш sata Абсолютно съм убеден, че съм искал да кажа SATA... ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 12:51 PM |