![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Кажете батъл метъл групи, които знаете, защото в този стил няма много групи и ми се ще да знам още! За сега знам само Турисас, но например група като Бал-сагот (която ми е много любима), не я считам точно са батъл.. Та, споделете мнението си за стила, за групи и тн.
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Само за да сме наясно - нали не си мислиш наистина, че има такъв стил - батъл метъл. Това определение беше дадено на майтап преди време, Turisas са си фолк/вайкинг отвсякъде, може би само малко по-симфоничен.
Иначе на въпроса ти за подобни банди - сигурно Сашо ще ти отговори най-подробно, аз само ще нахвърлям тези, които ми идват на акъла в момента: Brynjard, Skyforger, Waylander, Excelsis, Trollfest, може би дори Rivendell. Споменавам малко по-obscure банди, защото по-известните сигурно ги знаеш. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не мога да не спомена култовите Thronar. Абсолютно задължителна банда, макар и само с един албум.
Венци е прав, че такъв стил в действителност няма. Батъл метъл групите свирят я фолк блек, я фолк дет, я нещо по средата... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Горещо ти препоръчвам Battlelore, XIV Dark Centuries, Ensiferum, Einherjer и Folkearth. Може да не пасват баш на определението, но определено ще ти харесат.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Аз пък такова нещо за пръв път чувам
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 14-April 07 Град: Beyond The Stars Потребител N: 2020 ![]() |
....In Battle - помня ,че имаше една такава група ,която водеха уор метъл.
-------------------- The music is just like that: it’s a hope to stay for just one more day.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
аз също съм чувал за този стил,но не знам нищо за него,някой ако може да ми даде някаква харектеристика на стила,ще бъда много благодарен
-------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 223 Регистриран: 5-February 07 Град: Провадия Потребител N: 1842 ![]() |
Винаги ми е било смешно това battle metal
![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Ами според мен може да се нарече така, защото не е нито вайкинг, нито блек, нито фолк .. по-скоро е нещо, което обединява всичките в едно! Колкото до "бетъл'', съм тоталано несъгласен.. защо реши ,че трябва да е "бетъл'' ?
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 223 Регистриран: 5-February 07 Град: Провадия Потребител N: 1842 ![]() |
Ми да ползваме и стилове като парти метъл, погребален метъл, хепи метъл.......
А ти защо реши, че е вайкинг ![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защото на английски език се изговаря по този начин, докато "бетъл''... Просто такова нещо няма ..
|
|
![]()
Коментар
|
|
Остай английския. Ти на викингите "вайкинги" ли им викаш.
-------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук не говорим за български, а за английски език! Защото на английски viking , се изговаря като ,,вайкинг'' , докато battle, не се изговаря ,, бател'' . По тая логика можеше да ми се скараш ,защо не съм написал ,, Битка Метъл'' , ти на български Батъл метъл ли казваш ?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Да бе! Батъл метъл
![]() а Peacefull Metal, Pink Metal, Hate Metal, Animal, Draconian, Lion, Guegorgiue... ? ![]() ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Защото на английски език се изговаря по този начин, докато "бетъл''... Просто такова нещо няма .. Точно бетъл си е на англииски.Чувал съм неведнъж -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
По тая логика можеше да ми се скараш ,защо не съм написал ,, Битка Метъл'' Не се бях сетил за това ама звучи яко ![]() А и не се карам ан никой ![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Как така ще е бетъл бе ? Ти чуваш ли се бе човек? Ако искаш транскирпция ще ти намеря, но просто не се изговаря ,,бетъл'' или пък ,ако си го чувал , си го чул от някоя набедена учителка по английски или пък ... де да знам , много хора не могат да говорят този език, въпреки че повечето хора си мислят, че е лесен за научаване.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
['bætl]
Спорите за глупости ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Естествено. Отворено А. Нещо между А и Е и се изговаря точно като овца Беааатъл
![]() А бЕтал нема как да е - това е в сайтовете за залози Бет, Бет ![]() ![]() ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз това казвам - няма как да е ,,Бетъл''
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Вие ме закопахте.
Според мен понятие като Батъл, бетъл дрън-дрън метъл не съществува, просто защото в днесшно време стиловете в метъл музиката не са толкова ограничени и рамкирани. ПП: Това не идваше ли от един албум на Турисас, озаглавен "Battle Metal"? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ПП: Това не идваше ли от един албум на Турисас, озаглавен "Battle Metal"? Хахахахах....май има нещо такова ![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Според мен понятие като Батъл, бетъл дрън-дрън метъл не съществува, просто защото в днесшно време стиловете в метъл музиката не са толкова ограничени и рамкирани. Защо пък да не са? То новите подстилове май напоследък възникват като смесици от съществуващи вече и утвърдени стилове. А наименованията (и произношенията ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Само Туризас се чинят за батъл/викинг/фолк, както и Елексориен. И Тронар малко, да, иначе едва ли ще има други групи, просто ще се определят като фолк/викинг. А едни Бал-сагот си ги видя епик/симфоник/батъл о.О
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе на тия Elexorien да не би да им имаш албума? Че преди време си намерих демото и искам да чуя албума
-------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Демото им имам само, не знам да са издали албум о.О
~едит: Човече, в архивите пише, че се очаква 2007 албум. ООоооооооооооо оОООоООоооо ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
B момента откъм теглене съм доста ограничен
![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 11:54 PM |