Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Megadeth - United Abominations, аааааааааааа стига бе!
lodborg
коментар May 8 2007, 09:27 AM
Коментар #31

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

^За разнообразие и аз да съм съгласен със Стефан по музикален въпрос. "United Abominations" e изключително добър албум, който слушах предостатъчно миналата седмица, но съм напълно убеден, че примерно след 3-4 няма изобщо да помисля за него отново... А иначе най-много съм си пускал "A Tout le Monde" от новия албум, а и занапред ще е така, защото просто парчето ми харесва най-много в тавата, но въпросът защо по дяволите са решили да го презаписват е доста удачен наистина.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page

+Quote Post
Virgin_Steel
коментар May 8 2007, 09:27 AM
Коментар #32

King of Loss

Група: Потребители
Коментари: 1374
Регистриран: 11-February 06
Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯)
Потребител N: 1155

Много е приятен римейка laugh.gif Аз съм сигурен, че ще си го слушам дълго, че и някоя песен за изсвирване може да се избаца, има хляб!

+Quote Post
Crafter
коментар May 8 2007, 12:46 PM
Коментар #33

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Че римейка на A tout le monde е станал доста интересно. Мъстейн го пее далеч по-добре от оригинала, а и момичето внася нещо ново. В крайна сметка, сигурно целта е била албума да се купува по-добре в Италия (щото мацката я слушат общо взето само там), но не ми пречи изобщо.

А за това за трите месеца - това определено ще е много по-запомнящ се албум от предишните два.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 8 2007, 12:49 PM
Коментар #34

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Цитат(Sturmfuhrer @ May 8 2007, 01:46 PM) *
сигурно целта е била албума да се купува по-добре в Италия (щото мацката я слушат общо взето само там)

Що за абсурд написа... За добро или лошо, Lacuna Coil нашумяха много през последните години - и в САЩ, и навсякъде.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Crafter
коментар May 8 2007, 12:51 PM
Коментар #35

Останал съм с впечатлението, че са популярни само у дома. (пишеше нещо такова из тяхно интервю)
Напълно възможно е да греша, но дори да е така, предполагам, че основно в Италия ще се накефят на присъствието на мацката в песента.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар May 8 2007, 04:44 PM
Коментар #36

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

Точно тая Cristina в момента минава за голямата метъл икона... thumbdown.gif Интересно е как паралелно с музикалното си западане Lacuna Coil набраха небивала популярност в Щатите.

"A Tout le Monde" пък не е толкова зле.

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 8 2007, 05:16 PM
Коментар #37

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Тая доста бих я чукал. На задна.

.

Щурма наистина ще го слуша албума и след месеци, щото е голям фен на бандата. Обаче май само той от писалите в тая тема...

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар May 9 2007, 09:38 PM
Коментар #38

И ти wink.gif

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 9 2007, 09:39 PM
Коментар #39

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Е, да... smile.gif

--------------------

+Quote Post
Revenant
коментар May 10 2007, 10:19 AM
Коментар #40

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

Цитат(Airin Of Ancelot @ May 8 2007, 02:44 PM) *
Точно тая Cristina в момента минава за голямата метъл икона... thumbdown.gif Интересно е как паралелно с музикалното си западане Lacuna Coil набраха небивала популярност в Щатите.

С няколко безплатни Ozzfest - a

--------------------

+Quote Post
madeoffire
коментар May 13 2007, 11:34 AM
Коментар #41

Просветен

Коментари: 307
Регистриран: 8-September 06
Град: Русе,България
Потребител N: 1558

МММММ МЕГАДЕТ. Това е едната от двете ми любими групи евър... Просто невероятен албум извадиха. Всички песни кефят на макс. Е може би има само 1 която не се отличава много ама ...кво от това. Албумът е страхотен. С нетърпение очаквам 16 за да си го купя. smile.gif Дано да минат и през България тази година да ги чуем барем тез песни. А най-яката от албума като че ли е Слийпуолкър smile.gif

--------------------
Things are not what they used to be Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filing me To the point of agony
Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon

+Quote Post
Knut
коментар May 16 2007, 06:53 PM
Коментар #42

Прослушващ метъл
**

Коментари: 110
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1268

тези стават все по-добри за разлика от едни свои "колеги'

+Quote Post
madeoffire
коментар May 16 2007, 08:21 PM
Коментар #43

Просветен

Мухахахах какво ще си купя утрееее smile.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар May 18 2007, 12:19 AM
Коментар #44

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Мен едноименната песен май ми стана любима smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Crafter
коментар May 18 2007, 12:25 AM
Коментар #45

Първоначално най-много ми хареса Never Walk Alone. Като цяло първите пет песни вървят изключително добре една след друга. Това е един от малкото албуми, в които не мога да скипна нито една песен.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
madeoffire
коментар May 18 2007, 04:48 PM
Коментар #46

Просветен

Бе аз вчера слушах б-сайда Black Swan.Още една многооо добра песен.Препоръчвам я.

--------------------

+Quote Post
Virgin_Steel
коментар May 22 2007, 03:43 PM
Коментар #47

King of Loss

Коментари: 1374
Регистриран: 11-February 06
Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯)
Потребител N: 1155

Цитат
Само след минута от първото парче в новия албум United Abominations, "Sleepwalker," Dave Mustaine и Megadeth ясно заявяват намеренията си: да доставят рязко, шокиращо и абсолютно разтърсване на хеви метъл общността.

Класическо звънтящо интро, винаги разпознаваемо, лазещо по нервите и обръщащо червата; непогрешимо, саркастично; и тогава БАМ: Събудете се, хеви метъл маси!

Събудете се, мъртъвци! Megadeth са тук, за да осветлят мозъците ви и да изстържат душите ви с адреналинова атака, на която няма ка да не реагирате.

United Abominations притежава арсенал от оръжия, наточени и наострени както в никой метъл албум досега. Злобната сурова агресия на Killing is My Business...And Business is Good!, политическата захапка и жлъчност на Peace Sells...But Who's Buying?, преследващият мрак на So Far, So Good...So What!, острите като бръснач рифове на Rust in Peace, абсолютното майсторство в песните от Countdown to Extinction и демоничният екзорсизъм на Youthanasia и Cryptic Writings, всичко това се среща в един албум, решителен за една цяла кариера.

"Това е нещо като дефибрилатор за метъл обществото," казва Mustaine със запазеното си озъбено ухилване. "Някой трябва да настъпи, да започне да свири сола отново, тежък ритъм, записан на живо в студио, защото не е същото, когато едни 6 секунди, ги пействаш 300 пъти след това. Някой трябваше да го направи отново.”

И кой ще свърши работата най-добре, ако не един от тези, които са измислили стила? Жанрът, роден от срещата на AC/DC, Led Zeppelin, новата вълна в британския хеви метъл и пънк рока, чиито влияния продължават да доминират. По повод на скорошен концерт на Megadeth, Бен Ратлиф написа в New York Times, че "Г-н Mustaine беше един от спийд-метъл основателите, а двойните му рифове двигателни; наведен над китарата си, с дълги руси кичури, спускащи се към земята, той дава на своите сола непосредственото усещене за борба с музиката, която свири, за някакъв хаос и агресия.” (9/30/06).

Отпечатъците на Mustaine са оставени навсякъде – по стила на боравене с китарата, отварянето на устата, за да я накараш да изрече истината, без значение от последствията, хвърлянето напред и преодоляването на препятствията. Това е човек, усетил ужилването от това да бъдеш отхвърлен и тъгата от неуспеха, но оставил всичко това зад гърба си преди десетилетия.

След кратък експеримент с малко по-комерс материал, подходящо озгалавен Risk, Mustaine започва упорито да се катери и доказва короната си с The World Needs a Hero и турнето от 2004 The System Has Failed. Това, което започва като соло проект, завършва като сбъдната молитва на всеки верен Mega-фен. Както посочва Revolver, “The System Has Failed е най-отмъстителното, остро и музикално комплексно предложение от Megadeth от 1992 насам (Countdown to Extinction)…ясно е, че те не просто се завръщат, а са параноясали, писнало им е и са ужасно мотивирани да рушат.”(септември 2004).

И сега с United Abominations и с братята Drover (китаристът Глен и барабанистът Шон), басистът James LoMenzo и техните първокласни изпълнения, Megadeth са достигнали нов връх.

"Наистина е много ободряващо да се завърнеш обратно и да свириш траш и спийд метъл," ентусиазиран е Mustaine. "Започнах да свиря тази музика, защото обожавах начина, по който ме караше да се чувствам."

Със световни продажби от близо 20 милиона, уебсайт, който без съмнение беше първото истинско рок ен рол място в интернет и няколко албума, които глобално се смятат за едни от най-добрите метъл записи за всички времена и признатото фестивално турне Gigantour, измислено и предвождано от него през 2005 и 2006, Mustaine е жива легенда. Той е създател на банда, която е една от най-добрите и в техническо отношение и която продължава да изпробва нови неща в United Abominations и да вдъхновява всички с парчета като “Pray for Blood” и “You're Dead.”

Рап-рокът е мъртъв. Ню метъла си отиде. И след като хората се докопат до United Abominations, целият свръхразвит, компютърно звучащ боклук, вливащ се в артериите на хеви метъла също ще изчезне.

United Abominations ползва с пълни шепи изпълнения, уловени на няколко записни сесии заедно с дългогодишния Megadeth съмишленик Jeff Balding и легендарния Andy Sneap.

"Бяхме в студиото и Глен сложи негови ритми в ‘Sleepwalker.’ А Анди ми каза, ‘Знаеш ли, май този ритъм не трябва да е там,’" разказва Mustaine. " И аз казах, ‘О, напротив, трябва. Моят ритъм стил е различен от всичко останало.’ И в момента, в който засвирих, той каза ‘Евала! Яко олд скул, нали?’ А от мен беше, 'Да, Анди, така си е.’"

"Ако имаш музиката като материал, можеш да кажеш всичко, което искаш и (с този албум) аз в общи линии го направих,” твърди човекът, който веднъж направи репортаж за Националната демократична конвенция за MTV News. "Казах как аз се чувствам по отношение на Обединените нации. Казах как се чувствам по отношение на Новия Световен Ред. И казах как се чувствам по отношение на безразличието и апатията от нашите бащи сега, тези, които водят страната ни и които оставят просто всичко да ни се отнема.”

"OK е да упражняваш свободата на словото, обединението, пресата, религията, освен когато това те прави непопулярен," казва Mustaine с определена острота. "Когато застанеш зад правилната позиция, често ставаш непопулярен. Аз не съм точно популярен. Може и да съм полуизвестен, но със сигурност по-скоро имам лоша слава.”

С United Abominations, ясно е, че за Megadeth е ударил нов час, както се вижда от оглушителния грохот на китарите им, безкомпромисната сила на текстовете им и цялата структура на песните им.

"Знам, че има някои хора, които имат предразсъдъци по отношение на такъв тип музика," казва Mustaine. "Но съм готов да изляза и да посрещна реакциите на публиката. Мога да кажа, че направих абсолютно най-добрия си Megadeth албум за всички времена.”

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 27th July 2025 - 10:23 PM