Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!

Reply to this topicStart new topic
> ЕВРОПРО - Русе, Какво е това
TerminalFrost
коментар May 13 2007, 10:31 AM
Коментар #1

Метъл

Група: Потребители
Коментари: 1106
Регистриран: 28-April 06
Потребител N: 1315

Наскоро попаднах на това странно нещо, наречено ЕВРОПРО. Изчетох огромната им документация, устави и цели и все пак не ми стана ясно точно за какво се борят, как се борят и изобщо що за организация е ЕВРОПРО?

Някой може ли да ми разясни, понеже и аз съм уж музикант и съм от Русе, макар че не живея там, как точно ще ми помогне г-н Председателя Иво Минчев да се върна в Русе, да издам албум и да живея от музика вместо от програмиране?

В Русе все още има няколко групи. Те подпомогнати ли са от ЕВРОПРО? Или всичко става с връзки? И изобщо става ли нещо?

Много ми е интересно, надявам се някой да ми обясни това чудо ЕВРОПРО.
Go to the top of the page

+Quote Post
Dragontear
коментар May 13 2007, 10:54 AM
Коментар #2

Антихрист

Група: Metal World Conclave
Коментари: 3615
Регистриран: 13-March 06
Град: София
Потребител N: 1211

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА laugh.gif Как звучи само хахахах ЕВРОПРО - Русе...

Аиде и Ние да си напраим ЕВРОTRVE - София laugh.gif

Иначе нямам никаква идея какви са тея... то се навъдиха какви ли не партии и организации

+Quote Post
TerminalFrost
коментар May 13 2007, 10:56 AM
Коментар #3

Метъл

Тук са материалите им - http://evropro.wordpress.com/

+Quote Post
Svetyl
коментар May 13 2007, 11:03 AM
Коментар #4

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Значи, Марто, колкото и аз да не съм голям фен на Иво Минчев, трябва да призная, че човека наистина иска да направи нещо. Има заседания, има някакви идеи. Говори се за доста мащабни фестове само с русенски групи. Иво Минчев иска да прави нещо, което явно тук не е правено досега. Или е правено, но без успех...
Програмата на това Европро, я имам и мога да кажа, че това, с което се е захванал е наистина труднопостижимо, но начина, по който повечето хора гледат на него, е обещаващ.
А целите са ясни: фестове, нови групи, студия и тн...
Ако фестът, за който чух, стане, тогава вече ще ги призная. Засега, доколкото съм запознат, има само заседания всяка неделя и решават нещо. Дано скоро да видим какво.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
TerminalFrost
коментар May 13 2007, 11:11 AM
Коментар #5

Метъл

Svetyl, благодаря за разяснението. Аз съм доста резервиран поради редица причини (обективни, поне за мен), а наскоро говорих с някои познати, които гледат с голяма насмешка на тази инициатива, защото са били преки участници в други велики проекти на ръководството на ЕВРОПРО, които не са стигнали по-далеч от големите приказки. Според мен, това е поредния кьорфишек, ама дано греша. Тези работи ни стават с писане на устави, а с работа. А също и със сериозна финансова помощ, която ЕВРОПРО трудно ще получи.

+Quote Post
Svetyl
коментар May 13 2007, 11:15 AM
Коментар #6

Поетично бездушен

Емиии, което си е истина, си е истина, няма какво да добавя. Търсят се спонсори в момента... но ще е много трудно, в град, в който 3 лева за Ахат, Контрол и Щурците са много за повечето мятъли....

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
evil_ivo
коментар May 13 2007, 11:36 AM
Коментар #7

Прослушващ метъл
**

Коментари: 223
Регистриран: 5-February 07
Град: Провадия
Потребител N: 1842

Иво Минчев од доста време иска да направи нещо. Трудно е спор няма. Желание има, дано да успеят този път.
Цитат(Svetyl @ May 13 2007, 12:15 PM) *
Емиии, което си е истина, си е истина, няма какво да добавя. Търсят се спонсори в момента... но ще е много трудно, в град, в който 3 лева за Ахат, Контрол и Щурците са много за повечето мятъли....

Тва за 3-те левчета не го схванах unsure.gif

--------------------
Living For Metal - You Keep Us Going
Living For Metal - We Hear You Rowing
Metal Is Our Life

+Quote Post
Свар
коментар May 13 2007, 11:38 AM
Коментар #8

Просветен

Коментари: 352
Регистриран: 14-April 07
Град: Beyond The Stars
Потребител N: 2020

Аман от партии и организации.

--------------------
The music is just like that: it’s a hope to stay for just one more day.

+Quote Post
Svetyl
коментар May 13 2007, 12:04 PM
Коментар #9

Поетично бездушен

^^Ами, Иво, просто в град, в който самите фенове не искат да дават пари, би било още по-трудно да се направи каквото и да е.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
evil_ivo
коментар May 13 2007, 12:16 PM
Коментар #10

Прослушващ метъл
**

Цитат(Svetyl @ May 13 2007, 01:04 PM) *
^^Ами, Иво, просто в град, в който самите фенове не искат да дават пари, би било още по-трудно да се направи каквото и да е.

Аааа ти това ли имаше предвид. Ами така е, прав си. Ама аз бих дал 3 лева. Бих дал и повече стига да си струва.

--------------------
Metal Is Our Life

+Quote Post
madeoffire
коментар May 13 2007, 12:21 PM
Коментар #11

Просветен

Коментари: 307
Регистриран: 8-September 06
Град: Русе,България
Потребител N: 1558

Ами аз съм присъствал на събрания на европро и съм член и познавам и другите..не знам доколко процента може да се постигнат целите на организацията, но определено съм оптимист и се надявам да стане защото можем да се развиваме русенските музиканти а не идеите ни да си остават във времето.
ПП: Дори да не се постигне целта поне е хубаво че изобщо има хора в този град на които им се занимава...

--------------------
Things are not what they used to be Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filing me To the point of agony
Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon

+Quote Post
evil_ivo
коментар May 13 2007, 12:32 PM
Коментар #12

Прослушващ метъл
**

Само с желание не става. Много хора искат това, но просто нямат с какво да помогнат.

--------------------
Metal Is Our Life

+Quote Post
TerminalFrost
коментар May 13 2007, 01:17 PM
Коментар #13

Метъл

Толкова съм скептичен, че съм готов да се обзаложа, че нищо няма да се получи. Evil_ivo, нещата не стават само с желание и със средства, но и със способности, интелект и усет.

Ако аз имах парите, контактите е средствата, за да подпомогна нещо такова, след прочитането на десетките им документи, всичките ми добри намерения щяха да се изпарят моментално. Защото вътре няма нищо конкретно, а са само неграмотни демагогски абстракции, които не казват нищо. Колко познато, нали?

+Quote Post
Demiurg
коментар May 14 2007, 10:26 AM
Коментар #14

Прогресиращ

Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Град: София
Потребител N: 461

Цитат(TerminalFrost @ May 13 2007, 11:17 AM) *
Толкова съм скептичен, че съм готов да се обзаложа, че нищо няма да се получи. Evil_ivo, нещата не стават само с желание и със средства, но и със способности, интелект и усет.
.....
Защото вътре няма нищо конкретно, а са само неграмотни демагогски абстракции, които не казват нищо. Колко познато, нали?

А дали няма отзад някоя "младежка програма за развитие на нещо-си" към някоя фондация, чиито пари трябва да се усвоят ??? dry.gif

Иначе да, и аз им четох документацията - пълна боза. Като на партиен конгрес. Аман от "комсомолски секретари"! devil.gif
А относно русенските групи - снощи гледах една такава, която не е достатъчно "про-" за да е от "Организацията" - група Overdown - скриха ми шапката просто !!!! Абсолютно световно ниво ! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif . Интересно "Организацията" какви групи поощрява, и по какъв критерии ги избира... sp_ike.gif

--------------------

+Quote Post
TerminalFrost
коментар May 14 2007, 10:44 AM
Коментар #15

Метъл

Overdown са наистина много добри.

Ако изхождаме от манталитета на "комсомолските секретари", с който някои хора очевидно продължават да живеят почти 18 години след промените, предполагам, че основния критерий за подпомагане ще бъде колко си "гъст" с ръководството. Разбира се, при кандидатстването за подпомагане ще има конкурс (колкото да не е без хич) с компетентна комисия от самонабедени музиканти-самодейци, които учтиво ще ти отказват, ако не покриваш въпросния критерий.

Ако знаеш само как ми се иска да греша... Защото наистина ми се иска да има нещо такова в Русе, и не само. Но не греша. Просто когато всичко е толкова формализирано и подплатено с високопарни думички и високи цели, винаги се размирисва. На какво ли не.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd June 2025 - 06:49 PM