![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 287 Регистриран: 30-August 07 Град: Hueco Mundo Потребител N: 2312 ![]() |
това си идва с техническия прогрес просто
едно време просто отпадаците са били такива че се разграждали ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Родителят, колкото и да си мисли, че възпитава едно дете, не може по никакъв начин да окаже контрол над него. Кво, до 18 ше ми забраняват да пуша, пия и т.н., но после като ида примерно студент, кой ше ме спре? Немаше по-тъпо изказване до сега... ![]() Що да е тъпо? Обясни ми по какъв начин можеш да "възпиташ" или "контролираш" някого... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
Обясни ми по какъв начин можеш да "възпиташ" или "контролираш" някого... ...значи през първите 10г от живота ми съм живяла в Mатрицата и всичко е било my imagination... ![]() -------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Обясни ми по какъв начин можеш да "възпиташ" или "контролираш" някого... Правилната дозировка на тояга и човешки разговор в съответните ситуации прави чудеса.Едит: "тояга" е образно казано. Да не ми скочат един куп пацифисти сега. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 287 Регистриран: 30-August 07 Град: Hueco Mundo Потребител N: 2312 ![]() |
истината е, че без дърпане на уши не се минава
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Всъщност е въпрос на пример в много по голяма степен. Ако и родителите ти са някакви измети, нямаш особено голям шанс да ти се размине и на теб. Всяко дете, когато не знае какво да прави в дадена ситуация, постъпва както правят родителите му. Сега, ако баща ти минава на червено, пиян, биейки майка ти не е много добър пример...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Е, аз познавам метъли, чиито родители са върли чалгари. И кво? Те не би трябвало да са метъли, така ли? Знам и едно момиче, чийто баща е против алкохола и цигарите, и тва момиче въпреки тва се налива (една вечер беше омешала яко бири, водки, ала-бала
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Абе нищо не е издълбано в камък, бе, пич. Просто казвам, че не е толкова до бой и забрани...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Еми и аз тва казвам де.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1015 Регистриран: 27-December 06 Потребител N: 1750 ![]() |
Цитат Не мога да си обясня как може за 16 години да са прочели 2 книги една от които да е "Лукчо" втората да е "Тримата мускетари" и даже да не са я дочели Защото ги мързи! Днепното поколение е много мързеливо изцяло от това се води... смея да кажа това защото гледам как приятелите ми като ме питат какво правя и аз им кажа че четата всички ме гледат супер странно и някой вземе се изръси 'не те ли мързи бе' .. ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Да се държат , като идиоти да пият и пушат повече от родителите си, а сигурно и секс да правят повече от тях. пфуу пък и секс да правят ... ![]() ![]() Абе нищо не е издълбано в камък, бе, пич. Просто казвам, че не е толквоа до бой и забрани... Възпитанието за мен е до голяма степен мит.Повече е до характер мисля ... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе никой не се ражда готов. Някакво възприемане от средата винаги има. Дали ще е семейство или кварталните клошари вече зависи...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Родителят, колкото и да си мисли, че възпитава едно дете, не може по никакъв начин да окаже контрол над него. Кво, до 18 ше ми забраняват да пуша, пия и т.н., но после като ида примерно студент, кой ше ме спре? Немаше по-тъпо изказване до сега... ![]() Що да е тъпо? Обясни ми по какъв начин можеш да "възпиташ" или "контролираш" някого... Ти осъзнаваш ли какви глупости говориш? Колко приятели имаш? Родителя МОЖЕ да окаже влияние и без да използва контрола си над него. Защото почне ли да използва натиска, тогава изпуска контрола. Много такива познавам, които имат подход с децата си и те сега са в добри компании, имат любов към образованието, имат принципти, хора с характер дето не се влияят от вятъра. Родителя има най-важната цел, да стане приятел с детето си, да му дава пример и да е винаги зад него... Но и аз не мисля, че темата вече има общо с 'Образованието', тук в нашата родина учителите, които съумяват да разпалят интереса за знания в учениците се броят на пръсти... Имаше навремето учители, които помня до ден днешен!Като учителя ми по история, който разказваша историята като се вживяваше и викаше и играеше сценки ... никога преди това любовта към историята не е била толкова силна в мен. И аз съм прочел 30-40 книги на кръст, но не смятам че ми е ниско образованието.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
И аз съм прочел 30-40 книги на кръст, но не смятам че ми е ниско образованието.... Важното е, да не те е срам да го оповестяваш публично ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Не ме е срам разбира се, определено не съм се занимавал с глупости.Пък и имах дядо, който беше изчел целия свят
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Абе, да ви кажа и на двамата... не е важно КОЛКО книги си прочел, а КОИ книги си прочел и КАКВО си запомнил от тях
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ей затва те уважавам, каза точно това дето търсех да кажа
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Родителя има най-важната цел, да стане приятел с детето си, да му дава пример и да е винаги зад него... Наистина ли вярваш на това. Мога да ти кажа, че никога не съм искал родителите ми да са ми приятели. И съм почти убеден, че това важи и за тях. Те са ми родители. Могат да ми помогнат със съвет, защото имат повече опит от мен. Могат да ми повлияят с личния си пример. И това ми стига. Не ща да са ми приятели - приятели си имам. Не ща да са винаги до мен. Не ща да им споделям всичко. И те не искат да научават всичко. Изобщо това, че родителя трябва да е приятел на детето си е адски тъпа идея, която може и да изглежда добре в книжките, обаче няма практическо приложение. -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Смях се с гъз... и тн... (цитирам Dragontear).
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^ само някой изрод може да иска детето му да го посреща така !
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
^За сташно много неща си прав.
![]() -------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
В търсене на пътя се загубих. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
най-вече за тигани, деца и секс.....
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
Цялата система на образование е неправилна и нелепа.
Всяко дете има различни интреси,таланти.Смятам,че образованието не бива да поставя децата в рамка-тази година всички ще учите тва и тва, защото такава е системата. Към всяко едно дете трябва да има индивидуален подход , за да се развият максимално способностите му и учението да се превърне в удоволствие , а не в задължение. (До това мое разбиране най-силно се доближава Валдорфската педагогика.) Естествено , с горното съм се отдала на идеализъм-ясно е,че няма кой да приложи такова нещо на практика. -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Родителя има най-важната цел, да стане приятел с детето си, да му дава пример и да е винаги зад него... Наистина ли вярваш на това. Мога да ти кажа, че никога не съм искал родителите ми да са ми приятели. И съм почти убеден, че това важи и за тях. Те са ми родители. Могат да ми помогнат със съвет, защото имат повече опит от мен. Могат да ми повлияят с личния си пример. И това ми стига. Не ща да са ми приятели - приятели си имам. Не ща да са винаги до мен. Не ща да им споделям всичко. И те не искат да научават всичко. Изобщо това, че родителя трябва да е приятел на детето си е адски тъпа идея, която може и да изглежда добре в книжките, обаче няма практическо приложение. Приятелю, ти си тъп. Чак когато почина баща ми разбрах, че той ми е бил най-близкия приятел в живота. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Цялата система на образование е неправилна и нелепа. Всяко дете има различни интреси,таланти.Смятам,че образованието не бива да поставя децата в рамка-тази година всички ще учите тва и тва, защото такава е системата. Към всяко едно дете трябва да има индивидуален подход , за да се развият максимално способностите му и учението да се превърне в удоволствие , а не в задължение. (До това мое разбиране най-силно се доближава Валдорфската педагогика.) Естествено , с горното съм се отдала на идеализъм-ясно е,че няма кой да приложи такова нещо на практика. Това означава, че детето трябва да има частен учител, който да се занимава само с него. Това означава, че ще трябва да плащаш като поп ... А системата слага рамката, защото някои неща трябва да бъдат научени от всички, за да няма после "ама аз не знаех, ама аз не съм разбрал ..." Проблемът на Българското образование в момента е остарялата материална база и застаряващите учители - няма кой да ги смени, защото едва ли има някой в днешно време да се бъхта цял ден и да си хаби нервите за 300 лева заплата... А хабене на нерви има страшно много - казвам го от личен опит ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Цитат защото едва ли има някой в днешно време да се бъхта цял ден и да си хаби нервите за 300 лева заплата Тези, които визираш, са си опекли работата!!! В моето училище има няколко такива учители, които работят на хонорар и отделно си имат свой доходоносен бизнес. На въпроса ми защо въобще работят като учители, даскало по география ми каза чисто и просто, че сред нас се чувства млад и му харесва да общуваме ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th May 2025 - 10:09 PM |