![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Най-често използваните похвати в ритмово отношение са употребата на полиритмика, синкопиране, акцентирането върху преградни ноти и т.н. По отношение на мелодиката, наред с "нормалното", ортодоксално рок-изграждане, доста често се прибягва до дисонансно подреждане на тоновете; някои стигат до съвсем атонални постройки. Съвсем встрани от това, някои банди по класически маниер си служат с ладови слоеве при изграждането на дадена композиция, всеки от които формира дадена част от основната мелодия, която на свой ред се променя с напредване на песента и така създава впечатление за многопластовост. В хармоничен аспект, тритонът често се явява един от основните градивни елементи, а по-екстремните стилове силно наблягат на хроматични гами. Хармоничните конструкции при тях звучат монотонно, като заигравките са главно с регистъра на лада или тона. Вече за тривиални неща като особености на солирането, мисля, че е излишно да пиша... Много добре написано! Изненадан съм от тебе Ицо! ![]() Просто има групи, които са взимани за ню-метъл, а са поп. Linkin Park и Limp Bizkit са такива. Поп с дисторшън китарки. Толкова. Това беше покъртително! ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Цитат Това беше покъртително! ![]() Колко общо намираш между Linkin Park и Slipknot? В колко песни Korn рапират??? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Просто има групи, които са взимани за ню-метъл, а са поп. Linkin Park и Limp Bizkit са такива. Поп с дисторшън китарки. Толкова.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Най-смисленото мнение, което успя да измислиш.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просто има групи, които са взимани за ню-метъл, а са поп. Linkin Park и Limp Bizkit са такива. Поп с дисторшън китарки. Толкова. Наистина се надявам това да не е твоето! Аз никога не съм имал голям интерес коя група "какво се води", но това беше ъпсурдно! Linking Park съм им преслушвал няколко работи преди време, но не ги помня вече. Limp Bizkit съчетават рап, хип-хоп, фънк в метъл (ню, нео уатевър). Така и не разбрах кой по дяволите вкара Korn в графата "ню/нео" метъл?! Имат няколко песни с рапиране, но обикновено те са с гост музиканти! Не съм най-компетентен, но Slipknot бих ги причислил към нещо като nu/hardcore/metalcore. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Грешката ти е, че не правиш разлика между рапкор и нео метъл. Нео метълът не е задължително да е с рап. Доколкото рапкорът е именно рапиране, само че не върху бийтбокс, а върху китари и барабани.
Цитат Slipknot бих ги причислил към нещо като nu/hardcore/metalcore. Тук съм съгласен. Не са чисто нео. По-скоро са брутален хардкор/нойз/индъстриъл с влияния от Korn. (добре де, спирам с определенията за стил ![]() Цитат LinkinG Park ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нео метълът е с рап! Ню метълът не е задължително да е с рап! Определение като рапкор за първи път чувам!
От Slipknot знам, че Joey има влияние от KoRn (от там и голямото К в знака на Slipknot)! ![]() "Linkin Park"! Уатевър! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Нео метълът е с рап! Ню метълът не е задължително да е с рап! ХАААААААААХАХАХАХАХАХА! Чак сега разбирам, че има разлика между "нео" и "ню". ХАХАХАХАХАХАХАХАХА! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Mass
![]() Yay ^^ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
За мен блекът започва и свършва с олдскуула Това е все едно аз да кажа, че траш се е свирел само през 80-те, а модерните банди са някакви стилово неориентирани... ![]() Venom примерно са си пълни дървари. ![]() Да бе, личи си колко си ги слушал. ![]() Ню метъл е метъл, примесен с хип-хоп, в повечето случаи с ниски китари и обикновено без сола. Ти не схвана ли, че "метъл без сола" е оксиморон, особено когато се визира цял един стил? Да не говорим, че така нареченият ню метъл е просто първата пост алтернативна полюция с по-тежко звучене, за която американските музикални журналисти не са успели да измислят подходящо име... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Това е все едно аз да кажа, че траш се е свирел само през 80-те, а модерните банди са някакви стилово неориентирани... Ако се замислиш, всичко в трашът реално се изчерпва в периода '83 - '91... Цитат Да бе, личи си колко си ги слушал. Личи си колко ти си ги слушал. ![]() Цитат Дърварски може да са най-ранните им неща, но последвалите са съвсем класни. Даааа, албуми като "Welcome to Hell" и "Black Metal" са на светлинни години зад "велики" албуми като "Temples of Ice"... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Ти не схвана ли, че "метъл без сола" е оксиморон, особено когато се визира цял един стил? Е сега вече ме убеди. метъл=соло ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Е много ясно бе! Във всяка песен трябва да има по 3 сола по 4 минути иначе е боза
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Ако не конкретно солата, то поне качественото (разбирайте технично) свирене винаги е било неделим аспект на метъла, независимо дали това ви харесва или не. И не се занимавайте по детски да търсите контрапримери, след като това се отнася за над 90% от бандите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
качественото (разбирайте технично) свирене винаги е било неделим аспект на метъла качествено = технично ![]() Прогресивът е най-истинския метъл, щото там има всичко. И двуминути сола и разни други чекиджийски пинизи. ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
качественото (разбирайте технично) свирене винаги е било неделим аспект на метъла качествено = технично ![]() Разбира се, че е така. Говоря за свирене, не за музика. ![]() Цитат Прогресивът е най-истинския метъл, щото там има всичко. И двуминути сола и разни други чекиджийски пинизи. Всъщност не. Също толкова метъл е, колкото и траша, колкото и пауъра и т.н. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
За слабоумните тук ще поясня Е-е-е-е. Не е честно. Първо ми забраняваш да използвам контрапримери, а после ме наричаш слабоумен. С теб не може да се води спор ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Извинявам се тогава. Просто от нищо от написаното от мен не следва, че смятам групите с повече сола за по-метъл от останалите, та да се прави подобен извод.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
солата не са най-важната жанрова черта на метъла, но са една от основните. ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 3-November 07 Град: Пловдив Потребител N: 2402 ![]() |
LB,LP - Без коментар, но Slipknot ми допадат. Лично мое мнение
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 435 Регистриран: 1-November 07 Град: У нас си Потребител N: 2400 ![]() |
Бях гледал едно видео в VBox-a ,на заден план вървеше музика на LP,в края на видеото пишеше : "LP - HEAVY METAL RLZ!"
![]() ![]() А, и по темата... ![]() -------------------- зъЛ тип
Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ти си некъв разбирач, а? Я ми кажи какво е метъл и каква музика по-точно са LP, LB и Slipknot?!!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 435 Регистриран: 1-November 07 Град: У нас си Потребител N: 2400 ![]() |
^ Смешна,като махнем няколко парчета на Slipknot.
![]() -------------------- зъЛ тип
Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ти си некъв разбирач, а? Я ми кажи какво е метъл и каква музика по-точно са LP, LB и Slipknot?!! Пак ти казвам: Limp Bizkit са рапкор, Linkin Park са поп. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
Хора, просто е, което се пуска по МТВ е долна боза и всичките му продуценти, изпълнители итн трябва да се наредят до стената на разстрел!
LB, LP и понякога Slipknot се въртят по комерсиалните музикални телевизии, което е доказателство, че са боклук... -------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Хора, просто е, което се пуска по МТВ е долна боза и всичките му продуценти, изпълнители итн трябва да се наредят до стената на разстрел! Че там пускат и Metallica, Guns`and`Roses, Nightwish ![]() ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Абе то сума ти здрави групи въртят по MTV - пускат и детец, Mastodon, Chimaira, Lamb of God, понякога и блек и дуум...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така е. Ние мразим всички групи по МТВ, щото те ни отнеха безценното
![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th July 2025 - 10:42 PM |