Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
29 страници V  « < 16 17 18 19 20 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Логически Загадки
Madness
коментар Nov 15 2007, 12:15 PM
Коментар #511

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 90
Регистриран: 11-November 07
Град: София
Потребител N: 2420

Имам запитване към prayer4eto...защо маршрутът на софиянци да е "София - Ягодово - Велинград - Ягодово - София" ? Имам предвид къде пише,че те после са се връщали до Ягодово? unsure.gif

--------------------
...I'm a wild child, come and love me
I want you
My heart's in exile I need you to touch me
'Cause I want what you do...
Go to the top of the page

+Quote Post
prayer4eto
коментар Nov 15 2007, 12:17 PM
Коментар #512

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Мисля, че написах, че деверът все пак живее в Ягодово. При обратния път (защото софиянци са се върнали все пак ...) е най-логично да са оставили девера вкъщи...

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
Madness
коментар Nov 15 2007, 12:27 PM
Коментар #513

Прослушващ метъл
**

Ок,но аз може да предположа,че деверът е оставен във Велинград(примерно...) От друга страна се замислям върху това,което каза-дали всъщност този девер е бил с тях...1во-масло на кола и сам човек може да смени и 2ро-наистина за този девер нищо повече не се споменава-върнат ли е,не е ли..изобшо къде е? unsure.gif може да съм в голяма заблуда де..

--------------------
I want you

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 15 2007, 01:13 PM
Коментар #514

Странник в странна страна

Коментари: 1114
Регистриран: 5-May 07
Потребител N: 2056

Я старите шофьори да обяснят на младите за европейското возило Вартбург:) В него е разковничето smile.gif

--------------------
Никога не се съмнявай, просто бъди. Рей Бредбъри

+Quote Post
Madness
коментар Nov 15 2007, 01:17 PM
Коментар #515

Прослушващ метъл
**

С риск да бъркам, но Вартбурга не е ли на същия принцип като Трабанта - сиреч, долива се масло в резервоара, когато се сипва гориво, а е ясно че на Горския дом няма бензиностанция.

--------------------
I want you

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 15 2007, 01:20 PM
Коментар #516

Двутактови машинки, даа:) Сипваш масълце в бензинеца, не в картера. Причината за спирането е неправдоподобна:)

Пак една с автомобили.

27. ПЪТУВАНЕ С ПРЕМЕЖДИЯ
Отдавна на инспектор Стрезов не се беше налагало да пътува толкова много с кола както днес. Първо отиде на мястото на катастрофата, за да види пострадалото булгаррено—10 и личио да прегледа багажника на колата с откраднатите вещи. После прескочи до магазина в малкия подбалкански градец X, където вчера беше извършена кражба, за да се увери, че тя не е дело само на един човек, а е имало и помощник. На връщане се отби в болницата при ранения ншфьор на булгарреното.
— Как стана катастрофата?
— На места пътят беше заледен ... Не можах да взема добре завоя, колата се хлъзна . .. Видях срещу себе си камион... дори не спря да ми помогне.
Човекът говореше с мъка. Пречеше му превръзката. Вероятно имаше и главоболие.
— А нещата в багажника?
— Кои неща? ... Крадени са ... Сам ги откраднах.
— Липсва това-онова. Къде са пръстените и часовниците от щанда за бижутерия.
— Не знам — мигаше раненият. — Може би няЩ кой е пребъркал багажника, докато колата беше на паркинга пред мотела през нощта, или пък са се разпилели по време на катастрофата ... Нищо не мога да ви кажа.
Хитрец, мислеше си Стрезов, докато пътуваше със служебната кола към мотела. Изгубили се били по време на катастрофата! Та багажникът въобще не е пострадал. Явно, опитва се да прикрие своя съучастник. Така един ден, като излезе от затвора, ще има някой да му е длъжник,
— Спомням си — каза нощният портиер на мотела. - Първи тази сутрин потеглиха две коли. Едната — бургаррено—10, а другата — рено—12. По-точно, мисля, че беше дачия. Около тях се въртеше мъж на средна възраст, нощес спа в стая 211. На коя от двете коли се качи, не мога да ви кажа, но си замина. Оставаше му да намери човека от стая 211. Казваше се Христо Петров Вукадинов и живееше на улица „Незабравка".
Нови сто километра до София.
— Търся Христо Вукадинов — каза Стрезов и се легитимира.
— Аз съм.
Мъжът наистина беше на средна възраст, с леко оредяла коса, но иначе добре облечен. Нямаше вид на човек, който пътува на автостоп.
— Тази нощ сте спали в мотела край град X?
— Да — съгласи се Вукадинов. — Бях в командировка, а в хотела нямаше места. Принудих се да преспя в мотела.
— Как се прибрахте?
— С кола, с автобус, изобщо не мина без премеждия. Станах рано сутринта да хвана първия автобус за София, но го изпуснах просто за минута. На паркинга две леки коли се канеха да тръгнат и единият шофьор любезно ми предложи да ме вземе със себе си. Пътят беше лош, на места със заледени участъци. По някое време колата се подхлъзна, навлезе в дълбокия сняг и започна да буксува. Ринахме с ръце, насипвахме пясък пред задните колела, бутах и накрая се измъкнахме. На двадесетина километра на един от завоите видяхме колата, която тръгна от мотела малко преди нас. Беше катастрофирала. Късмет! Хвана ме страх. Помолих да сляза при първата спирка и се прибрах в къщи с автобуса.
- Вие сте задържан за съучастничестзо в извършената вчера кражба в град X!
Какво дава основание на Стрезов да смята, че Вукадинов е вторият участник в кражбата?

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Nov 15 2007, 01:24 PM
Коментар #517

Master of your sorrow

Предното окачване ? wink.gif

--------------------

+Quote Post
Madness
коментар Nov 15 2007, 01:30 PM
Коментар #518

Прослушващ метъл
**

Рено 12 е с предно предаване, следователно Вукадинов лъже, че са засядали и е помагал на шофьора да излезнат.

--------------------
I want you

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 15 2007, 01:33 PM
Коментар #519

Няма нужда да ви се възхищавам вече smile.gif

28. ТРОЙНО ИЗПРЕВАРВАНЕ
Кучето обиколи колата, завря муцуна в багажника, помириса отворения обемист куфар, надзърна в купето и застана апатично до своя водач. Водачът повдигна рамене и погледна към инспектор Стрезов. Високият мъж свали тъмните очила, сякаш те вече не му бяха необходими, бръкна в джоба и извади кутия „Житан". Странно, мислеше Стрезов. Това, че наркотиците бяха сутринта в паркираната пред хотел „София" кола, беше безспорен факт. Нищо не бе се случило и по пътя. Опрял ръка на отворения прозорец, мъжът с тъмните очила шофираше своя форд капри с една равномерна скорост от 70—80 километра в час, сякаш не забелязваше следващата го на разстояние волга. А може би и наистина не я забеляза. Видимо спокоен, сякаш обстоятелството, че в колата има наркотици, не го засяга, той измина пътя до
Калотино, без да намали скоростта или да отбие по някой страничен път. Нищо не бе хвърлено и през прозореца на колата.
Стрезов гледаше ръката, която бавно въртеше между пръстите запалената цигара. Беше ръка на владеещ себе си човек, с издължени възлести пръсти, суха — ръка, която не се поти.
. . . Не беше и намалявал скоростта! ... По-скоро той натисна рязко спирачката един-единствен път по време на тройното изпреварване, когато само неговата съобразителиост и хладнокръвие предотвратиха катастрофата. Подаде ляв мигач, изнесе се към осовата линия, а от дясната му страна остана спрелият автовлак. Когато почти се изравни с първото ремарке, автовлакът неочаквано потегли и колелата му преминаха от банкета на асфалта. В този момент беше застигнат от бледожълт воксхол с английски номер и натиснат клаксон. Фордът се озова притиснат от двете страни.
Катастрофата изглеждаше почти неизбежна. Чу се рязко изсвирване на спирачки, миг след това фордът остро сви надясно и торпедото му почти изчезна йод задните колела на ремаркето. Воксхолът изхвърча напред...
Стрезов гледаше пожълтелите от никотина пръсти, стиснали недопушената цигара, и не бързаше да вдигне поглед нагоре, защото или трябваше да каже: „Приятен път, мосю", или да даде нареждане за основен обиск. Или .. . имаше още една възможност ...
Да, помисли Стрезов -- всичко е толкова просто!
— Проверете колата с английския номер — каза Стрезов на водача на служебното куче и докато двамата с високия мъж се отправяха към пункта за уреждане на документите, се чу радостен кучешки лай.Инспектор Стрезов знаеше обаче и още нещо: високият мъж едва ли би рискувал да подхвърли кутийката с наркотиците в чуждата кола.
И все пак по какъв начин наркотиците са се озовали в английската кола?

--------------------

+Quote Post
Madness
коментар Nov 15 2007, 01:54 PM
Коментар #520

Прослушващ метъл
**

Ей тука ме застреля...никаква идея нямам как ще е станало. no.gif

--------------------
I want you

+Quote Post
prayer4eto
коментар Nov 15 2007, 02:36 PM
Коментар #521

Master of your sorrow

Центробежната сила при резкия завой вдясно може да е отхвърлила пакетчето с наркотици напред и наляво, понеже тази сила тласка по допирателната на окръжността(завоя) smile.gif. Поне друг вариант не се сещам

--------------------

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 15 2007, 03:23 PM
Коментар #522

Гледайте сега, идеята е да се обясни, как е станало предаването, очевидно е било от ръка на ръка, ама как е било възможно да стане? По един шофьор в колите, предварителна организация, и все пак като как от ръка на ръка? Малко, хммм, некоректно е обяснена самата задача, не съм сигурен дали се сещате какво се търси..

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Nov 15 2007, 03:38 PM
Коментар #523

Master of your sorrow

Да не би да намекваш, че понеже колата е английска, шофьорът и е седнал отдясно, а колите са били една до друга по едно време, т.е. и шофьорите им са били на една ръка разстояние ?

--------------------

+Quote Post
Madness
коментар Nov 15 2007, 03:59 PM
Коментар #524

Прослушващ метъл
**

Звучи логично. Особено в момента на набиването на спирачките.Точно след това се казва, че Форда е свил рязко вдясно. Значи има някакъв промеждутък от време, в който Воксхола и Форда са били един до друг. Следователно ако приемем, че са били свалени прозорците от шофьорските страни и на двете коли, а не само на Форда, има някакъв, макар и минимален шанс да се подхвърли успешно пакета и английският шофьор да го вземе.

--------------------
I want you

+Quote Post
ggeorgiev
коментар Nov 15 2007, 04:07 PM
Коментар #525

Непросветен
*

Коментари: 1
Регистриран: 15-November 07
Потребител N: 2431

Ей, хитри сте... smile.gif Ама айде той като се върне, ще ви отговори smile.gif

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 15 2007, 10:15 PM
Коментар #526

Мдаа, щом и съквартирантът ми се включи да помага.. Ще може да ви подсказва, има хардуерен достъп до книгата с отговорите:)

29. ОЧЕВИДЕЦЪТ
- Казвате, че току-що сте пристигнали и нищо не сте видели?
— Да — кимна собственикът на запорожеца и продължи да духа нагара от свещта. — Няма две минути, откакто качих височината и спрях на паркинга. Пежото вече беше тук.
„Лошото е, че колата сигурно е открадната" — помисли инспектор Стрезов. Той стоеше облегнат върху топлия капак па пежото и оглеждаше местността. Престъпникът едва ли беше хукнал Да бяга из гората - твърде наивна постъпка за обигран човек. На два метра встрани беше спирката на автобуса с разписанието.
... Когато пежото се задало от завоя, старецът вече бил по средата на уличното платно. Никой не можеше да каже дали е чул клаксона, или не, по-важното беше, че пежото връхлетяло върху него, без да намали скоростта, не спряло дори когато паднал възнак на земята с окървавена глава и счупени кости. Номера не запомнил — свидетелите бяха все възрастни хора, които никога през живота си не се бяха интересували от автомобили и не можеха да различат дори волгата от мерцедеса. Стрезов с мъка установи, че въпросната кола е пежо-504, че има частен номер. И защото не бяха минали и двадесет минути от произшествието, реши да продължи преследването ...

— Наистина е крадена — каза гласно Стрезов и чертите на лицето му се изопнаха. Ключът в колата не беше оригиналният. Това дори изобщо не беше ключ, а специално направен шперц за кражба на автомобили. На външната брава също имаше пресни следи — някой беше човъркал с отвертка и боята на места беше олющена.
За инспектор Стрезов не беше трудно да си представи как крадецът е задигнал пежото. После идваше непредвидената случка със стареца, който не дочул клаксона и последвалото бягство. Дали поради страха да спре в бензиностанция и да зареди колата, или просто защото е подозирал, че вече са по следите му, но престъпникът внезапно променил първоначалния си план. Решението било взето някъде по средата на баира, когато пежото задминавало междуградския автобус. Престъпникът спрял колата на паркинга в близост до автобусната спирка и се качил в рейса.
— А сега оставете свещта и бързо се качете в нашата кола, за да догоним автобуса — каза Стрезов. — От вас ще искам да посочите човека, който слезе от пежото.
— Но аз не съм го видял. Пристигнах тук . . .
— Не се заплитайте в нови лъжи — прекъсна го Стрезов. — Вие едва ли знаете какво е извършил водачът на пежото, когото така старателно, но и твърде наивно се опитвате да скриете.
Защо инспектор Стрезов смята, че собственикът на запорожеща е видял престъпника?

--------------------

+Quote Post
star_rider
коментар Nov 15 2007, 10:32 PM
Коментар #527

Прослушващ метъл
**

Коментари: 103
Регистриран: 20-July 07
Потребител N: 2240

А сега де

+Quote Post
Pyjamka
коментар Nov 15 2007, 11:12 PM
Коментар #528

ПринЦецка

Група: Приятели
Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Не е възможно да е спрял преди две минути и вече да човърка свещите по колата? Не разбирам нищо от техниката по автомобилите, но някак... това ми звучи! laugh.gif

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
Madness
коментар Nov 15 2007, 11:20 PM
Коментар #529

Прослушващ метъл
**

Мдам..не може преди 2 минути да е дошъл и чак да продължава да духа нагара от свещта при разговора...ама де да знам...уморих се вече hmm.gif blink.gif

--------------------
I want you

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 15 2007, 11:31 PM
Коментар #530

Така е, свещта пари мнооого:) Аз свърших за тази седмица със загадките, хайде някой друг да пуска, че ме няма уикенда. От понеделник - на ново:) Весело на всички:)

--------------------

+Quote Post
Pyjamka
коментар Nov 15 2007, 11:34 PM
Коментар #531

ПринЦецка

Добре, тъй като аз познах, мисля, че е редно да дам следващата загадка. Изчакайте, обещавам да едитна съвсем скоро мнението! smile.gif
Edit: Явно тази вечер няма да ми провърви с търсенето в интернет. Задачката, която бях измислила, съдържа доста картинки, но очевидно ще остане за друг път. Затова давам и нещо лесно. Предупреждавам, че са възможни и няколко верни решения.

Деветнадасет жители на Страната на рицарите и лъжците седнали на една кръгла маса.
- Седя между двама лъжци! - заявил всеки възмутено.
Скарали се заради тези резки думи и някои станали да си ходят.
- Сега вече седя между двама рицари - отбелязал със задоволство всеки от останалите на масата.
- Ами да, сега останахте само рицари - подхвърлил последният от напусналите компанията.
Напусналите обаче не се разотишли, а всички седнали на друга, също кръгла маса. И всеки от тях обявил, че седи между рицар и лъжец.
Колко души са останли на първата маса?

Напомням, че всички жители на Страната на рицарите и лъжците се делят на лъжци, които винаги лъжат, и рицари, които винаги казват истината.
Имате време за мислене цяла нощ, а и малко от сутринта; ще се зарадвам и на картинки (ако ви се занимава да правите). Искам да ви видя в действие размишление! smile.gif

--------------------
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
Svetyl
коментар Nov 16 2007, 01:28 AM
Коментар #532

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Принципно тази задача има доста решения според мен
9р 10л
Първоначално:
л р л р л р л р л л р л р л р л р л р

После:
р р р л л р р р л
и
л л л л л р р л р л л л л
Според мен е вярно, но както казах май има повече от 1 решение.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Pyjamka
коментар Nov 16 2007, 09:59 AM
Коментар #533

ПринЦецка

Мммм, изглежда да е вярно, НО аз намирам една грешка. Доколкото разбирам, "р р р л л р р р л" се отнася за репликата "Сега вече седя между двама рицари", но това е валидно само за две от твоите Р и излиза, че останалите рицари лъжат. Друго е решението. Няма да е лошо и да пишите като число какъв брой са рицарите и лъжците при всеки от случаите. smile.gif

--------------------
едновременно! -
...Бога.

+Quote Post
Pyjamka
коментар Nov 17 2007, 10:45 PM
Коментар #534

ПринЦецка

Добре, ако нямате интерес към загадката, нека някой пусне нещо ново... dry.gif

--------------------
едновременно! -
...Бога.

+Quote Post
COTU
коментар Nov 19 2007, 02:38 PM
Коментар #535

Прослушващ метъл
**

Коментари: 202
Регистриран: 24-October 07
Град: Шумен
Потребител N: 2386

Нещо темата западна... Да не ви мързи да мислите? laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 20 2007, 02:33 AM
Коментар #536

Аз да се оправдая, че няма интернет в къщи:) Като се върне - ще продължа Стрезовките.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Nov 22 2007, 02:53 PM
Коментар #537

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Lогoпедiчно мислене

1.Сборът от годините на двама братя, които се различават във възрастта си със 7 години, е 39. На колко години е по- малкия брат?
А/ Правилно
Б/ Неправилно

2.Ако кола А е по- бавна от кола В, кола Г е по- бавна от кола Б, но по- бърза от кола В, коя от всичките е по-икономична?
А) WV Golf – ”тройката бате”
Б) Да
В) Добър въпрос!

3.Вдругиден е третият ден след първиат ден след понеделник. Кой ден е било завчера?
А) 1986
Б) Надървих се и не мога да мисля за това.
В) През есента

4.Покрив се отнася към изба, като таван към:
А) курва
Б) други неща
В) в повечето случаи - не

5.Към кое семейство животни принадлежи зебрата:
А) Аз ги тепем тея
Б) И двете твърдения са относителни
В) Да ти еба майката, и зебрата и мозъка прос...т

6.В следващото изречение липсва последната дума. Изречението трябва да се попълни така, че да има смисъл. ”Око се отнася към слепота като ухо към ................”
А) диабет
Б) пак се надървих и не ми е до това.
В) врата

--------------------

+Quote Post
Arq
коментар Nov 22 2007, 02:57 PM
Коментар #538

空の叫び 真夜中の

Коментари: 1128
Регистриран: 2-January 06
Град: под слънцето(на сянка) София!
Потребител N: 1102

ъъъъъъ нече имам кво ама се надървих и не мога да реша нищо laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Duh5
коментар Nov 27 2007, 11:43 PM
Коментар #539

Guess who's back!

30. КОЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО
Една подутина върху челото все още не е доказателство.
Тази натрапчива мисъл се беше загнездила в съзнанието на инспектор Стрезов и вероятно тя бе причината за неговата нервност. Той сякаш беше загубил всичките си навици на дългогодишен шофьор, постоянно кривеше в правите участъци, триеше с длан леко замъгленото предно стъкло и като примижаваше с късогледите си очи, проточваше врат при всеки следващ завой.
— Бива си го времето — каза седналият до него млад мъж и отмери думите си в темпото, с кое го прещракваха чистачките на предното стъкло.
Да, една подутина върху челото наистина не може да е доказателство; Инспектор Стрезов поглеждаше от време на време към дясната седалка, към младежа, който механично разтриваше удареното място.
Само преди половин час Стрезов разучаваше оставените върху мокрия асфалт следи. Повече от десет метра леката кола, марка вартбург, се беше влачила по хлъзгавия път с натиснати до краен предел спирачки. Разбрал, че не ще успее да спре, шофьорът се опитал да свърне вдясно и да заобиколи човека, който изневиделица изплувал от мъглата.
Маневрата не излязла сполучлива. Предният ляв калник закачил объркания, безпомощен човек, той отхвърчал на няколко метра и безжизненото му на пръв поглед тяло се опънало неподвижно с изпружени крака. Секунда след това двете десни колела на вартбурга навлезли в лепкавата кал на канавката. Шофьорът дал малко повече газ, но буксуващите колелета само издълбали два по-дълбоки трапа, в които автомобилът затънал до осите.
Вратата на кабината зееше широко отворена. Предното стъкло беше счупено на хиляди малки парченца, част от които бяха изпопадали върху торпедото. От шофьора нямаше и следа. „Сигурно колата е открадната, иначе не би избягал", помисли Стрезов. После пристигна линейка. Пострадалият беше жив и от полуотворената му уста лъхаше на алкохол.

Стрезов се качи в колата. Когато му съобщиха в къщи за катастрофата, той реши да отиде на местопроизшествието с един учебен Москвич, а със служебната кола да вземат неговия помощник и фотографа. Огледът беше приключил и Стрезов можеше да си тръгне обратно. На около три километра, при разклона за близкото село, млад мъж - същият, който сега разтриваше удареното си чело — му махна с ръка да спре.
— Изпуснах рейса . ..
— Качвай се — кимна Стрезов и включи на първа скорост.
— Реших да мина по прекия път до автобусната спирка и се обърках в мъглата. Дори се спънах и паднах.
Минутите минаваха в бавно пълзене по завоите. Инспектор Стрезов все така старателно се взираше напред. Неговият спътник видимо се беше поуспокоил, престана да разтърква удареното място и нахлупи такето върху челото.
— Новичък ли е? — попита младежът и тупна с ръка по тапицерията.
— Новичък.
— А аз съм мераклия на жигулче. Само да изкарам шофьорските курсове и непременно ще си купя.
— Не знаеш ли да шофираш?
— Не съм и сядал зад кормилото.
Мъглата се търкаляше на големи кълба по шосето. На излизане от поредния завой Стрезов подаде рязко газ. Колата се метна в единия край на шосето, после в другия. Инспектор Стрезов натисна спирачката и със сетни сили се мъчеше да предотврати катастрофата.
Колата направи още няколко зиг-зага и зае полагащото й се място в дясната страна на шосето,
— Леко ни се размина — засмя се Стрезов и от този момент всичките му навици на дългогодишен шофьор се възвърнаха...
— Да — неуверено промърмори младежът.
Една подутина все още не е улика. И все пак инспектор Стрезов вече беше - сигурен, че до него седи избягалият шофьор.

--------------------

+Quote Post
Wisher
коментар Nov 28 2007, 08:22 PM
Коментар #540

Непросветен
*

Коментари: 29
Регистриран: 16-September 07
Потребител N: 2335

Цитат(Duh5 @ Nov 27 2007, 11:43 PM) *
30. КОЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

Съдейки по картинката - младежът, стоящ до Стрезов, е хванал волана и е помогнал на колата да влезе в правия път. Ерго той лъже, че не е сядал зад волан.

Вариант 2: Младежът неуверено промърморва именно, защото на него преди малко не му се е разминало толкова леко.

П.П.
Вариант 2 съм си го изсмукал от пръстите така, че не го взимам на сериозно.

--------------------

+Quote Post

29 страници V  « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 10th May 2025 - 04:38 PM