Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
4 страници V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Matt Barlow се връща в ICED EARTH
lodborg
коментар Dec 13 2007, 11:31 AM
Коментар #31

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Цитат(Mangalf @ Dec 13 2007, 10:28 AM) *
Ицо спри да оценяваш музиката по изпълнители - усещай чувството wink.gif. Музиката може да е само ноти, ама една и съща нота може да създава различни впечатления

suicide.gif suicide.gif suicide.gif laugh.gif

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Dec 13 2007, 11:51 AM
Коментар #32

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

Koe му е смешното, Венци, аз поне го разбрах. Не е ли прав? smile.gif

Хубава новина за повечето фенове, аз не съм от най-заклетите в Айсда smile.gif

--------------------

+Quote Post
Mangalf
коментар Dec 13 2007, 12:10 PM
Коментар #33

Прогресиращ

Група: Потребители
Коментари: 930
Регистриран: 19-May 07
Град: Zayohalla
Потребител N: 2088

въпрос на време е да станеш wink.gif

Иначе за другите - нареждайте нареждайте ама аз ще се изкефя повече от вас като додат в БГ.

+Quote Post
Crafter
коментар Dec 13 2007, 12:48 PM
Коментар #34

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(Mangalf @ Dec 13 2007, 09:28 AM) *
Ся ако преиздадат и последните 2 албума с Мат цена няма да имат smile.gif. Току виж съм харесал framing armageddon biggrin.gif

Според официалните изявления Барлоу не беше имал желание или възможност да се справи с вече написания Глориъс Бърдън.

А и каквото и да говорите Оуенс беше изключително подходящ за този албум.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
sgoh
коментар Dec 13 2007, 03:20 PM
Коментар #35

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 12 2007, 07:32 PM) *
Защото си въобразявате, че ще последва нов "Something Wicked This Way Comes"

пу-пу-пу no.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
wqwrrr
коментар Dec 13 2007, 06:16 PM
Коментар #36

Eáránë Táralóm...

Коментари: 1892
Регистриран: 2-November 06
Град: The Spectral Realm
Потребител N: 1655

Цитат(scion_of_storm @ Dec 13 2007, 12:51 PM) *
Koe му е смешното, Венци, аз поне го разбрах. Не е ли прав? smile.gif

Ще прозвучи ли некултурно, ако кажа, че не е?
Може да не съм го разбрал, като теб, Сашо, но пък защо не ми го обясните? Към коя оценка на Ицо беше обърнато мнението? Къде въобще той оценява която и да е музика по 'изпълнители'? За какво оценяване става въпрос?!
И от къде на къде музиката е само ноти? Освен като музикант и интересуващ се от музика, както и като съвсем безпристрастно следящ хода на дискусията човек, мисля, че музиката е нещо далеч повече от просто ноти, имам предвид - впечатлението и усещането се създават по съвсем различен начин. А именно чрез самото усещане на музиканта.
В този ред на мисли, да, смяната на вокалиста до голяма степен ще промени звученето и усещането за музика на групата, но въпроса, който поставя Ицо, мисля, беше съвсем друг.

--------------------

+Quote Post
gadniq-spamer
коментар Dec 13 2007, 06:21 PM
Коментар #37

Просветен

Коментари: 435
Регистриран: 1-November 07
Град: У нас си
Потребител N: 2400

Е...време беше!

--------------------
зъЛ тип

Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.

Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Dec 13 2007, 09:26 PM
Коментар #38

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Цитат
ама една и съща нота може да създава различни впечатления

Това е чист факт и чиста истина. За него говорех. smile.gif

--------------------

+Quote Post
Battle Magic
коментар Dec 13 2007, 10:34 PM
Коментар #39

Warrior of Knut

Група: Приятели
Коментари: 1483
Регистриран: 11-December 06
Потребител N: 1726

Цитат(Mangalf @ Dec 13 2007, 09:28 AM) *
Ицо спри да оценяваш музиката по изпълнители - усещай чувството wink.gif. Музиката може да е само ноти, ама една и съща нота може да създава различни впечатления wink.gif

Точно ти я оценяваш по изпълнители... Когато слушам Барлоу, усещам чувството на нещо, което ме кара да спра "великия" му гласец. С Рипър не е така... Не мога да отрека, че съм се изкефил на абсолютно всички периоди на Заледението, но този с Рипър ми харесваше най-много...

--------------------
Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near,
Where was God when you were dying
Reek of war is master here.
Left behind are slaughtered strangers
Enemies become your friend
This is how the fear takes over
When its time to meet the end.
Fields of flesh from graves ripped open
Only the dead can see an end to war,
Sleeting snow where bones lay broken.
Tell me what all this was for

Die for God, Die for what?
Was it worth dying for?

+Quote Post
pa®tci
коментар Dec 13 2007, 10:46 PM
Коментар #40

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Според мен "Glorious Burden" им е най-силния албум до сега smile.gif ... особено абстрахираш ли се от лирическата насоченост - КЪРТИ. Матю такива вокали НЕ може да извади, пък дори и в студио drinks_drunk.gif

--------------------

+Quote Post
blame
коментар Dec 13 2007, 11:11 PM
Коментар #41

Silver

Коментари: 1348
Регистриран: 21-November 05
Град: Габрово
Потребител N: 1032

Колкото грейнах при вида на заглавието, толкова се и стреснах...
Имам някакви страхове, че ще е доста голямо разочарование това завръщане. Групата се е променила много от тогава, пък надеждите са си същите.
Но за мен Iced Earth са Iced Earth само и единствено с Барлоу. Имам правото да съм си кон с капаци, данке шойн.
Та.... с нетърпение очаквам!!

--------------------
Life changes.. People don't.

+Quote Post
Bleak
коментар Dec 13 2007, 11:44 PM
Коментар #42

Прослушващ метъл
**

Коментари: 160
Регистриран: 25-February 07
Потребител N: 1920

С бая смесени чувства останах от новината. Барлоу си е Барлоу, спор няма, но пък с Рипъра се получиха доста сполучливи албуми и се чудя дали би било удачно завръщането на Мат. Другото което е, нищо не се чува за Pyramaze, ако оснате да работи по двете банди...дано се справи.

--------------------
The ego drama unfolds
hopeless intrusion
where nothing can be found
strewn, the seeds were wasted
on the innocent in awe

+Quote Post
Mangalf
коментар Dec 14 2007, 08:33 AM
Коментар #43

Прогресиращ

Цитат(Battle Magic @ Dec 13 2007, 10:34 PM) *
Точно ти я оценяваш по изпълнители... Когато слушам Барлоу, усещам чувството на нещо, което ме кара да спра "великия" му гласец. С Рипър не е така... Не мога да отрека, че съм се изкефил на абсолютно всички периоди на Заледението, но този с Рипър ми харесваше най-много...

не по изпълнители а по ГЛАС на изпълнителите Пилифе wink.gif. Или по-точно нотките в гласа wink.gif. Кефи те рипъра - слушай го. Не съм виновен че Халфи го е изненадал някоя нощ отзаде.

+Quote Post
pa®tci
коментар Dec 14 2007, 09:02 AM
Коментар #44

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Боли те дупенцето, че е по добър певач от Барлоу ли? huh.gif

--------------------

+Quote Post
Mangalf
коментар Dec 14 2007, 09:23 AM
Коментар #45

Прогресиращ

Не е.
Нали си му слушал лайв изпълненията? В Атила и Ред Берън/Блу Макс вокалите са продължени с ефект. Това не ти е Ерик Адамс да ти държи толкова. Изгледай им лайв двд-то Alive In Athens и пак ми разправяй че рейпнатия е по-висок от Мат. Ше ти пусна език!

+Quote Post
abydos
коментар Dec 14 2007, 10:33 AM
Коментар #46

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Град: Пловдив
Потребител N: 2481

Лично за мен Оуенс е по-добрият вокалист. Ненапразно пя в Judas Priest. Да не говоря за диапазона му, който тотално изяжда този на Барлоу. Beyond Fear, Jugulator - прослушайте ги внимателно откъм гледна точка на вокалите и ще разберете, че щом става дума за метъл вокали, Оуенс е класи над Барлоу. Поне за мен е така и албумите преди него просто не мога да ги дишам.

+Quote Post
crazyfan_metal
коментар Dec 14 2007, 02:08 PM
Коментар #47

Просветен

Коментари: 329
Регистриран: 14-May 07
Град: The Netherworld
Потребител N: 2076

Ми кат е много добър нека да ходи в мейдън и да видим дали няма да изписка народа sp_ike.gif . Точно тва е номера - просто IE не е същата банда без Барлоу, нещо като Сепултура без Макс.

--------------------
Цитат(parcaleste @ Jun 15 2008, 12:03 AM) *
Нема по-смешна и прехвалена банда от СЕПУЛТУРА (освен ПАНТЕРА, всъщност...)

Цитат(DISSIDENT AGGRESSOR @ Jul 31 2009, 01:44 AM) *
А "Show No Mercy", e най-тъпия им албум.

+Quote Post
Battle Magic
коментар Dec 14 2007, 11:27 PM
Коментар #48

Warrior of Knut

Коментари: 1483
Регистриран: 11-December 06
Потребител N: 1726

Барлоу пее много лигаво.... Рипъра е перфектен за хеви/пауър вокалист, и за ИЕ беше особено подходящ. Сега пак се връща Барлоу, но албумите с Рипър, за мен си остават най-добрите в дискографията на ИЕ!

--------------------
Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near,
Where was God when you were dying
Reek of war is master here.
Left behind are slaughtered strangers
Enemies become your friend
This is how the fear takes over
When its time to meet the end.
Fields of flesh from graves ripped open
Only the dead can see an end to war,
Sleeting snow where bones lay broken.

Die for God, Die for what?
Was it worth dying for?

+Quote Post
Dragontear
коментар Dec 14 2007, 11:48 PM
Коментар #49

Антихрист

Коментари: 3615
Регистриран: 13-March 06
Потребител N: 1211

no.gif no.gif bowdown.gif

Момче!?! .. GROW UP FINALLY!!!

+Quote Post
crazyfan_metal
коментар Dec 15 2007, 01:33 AM
Коментар #50

Просветен

Ето още инфо от Джон, който изяснява нещата за неразбралите:

"It will be sometime before I'm going to be doing press due to the holidays and the fact that I'm still deep in the final writing process of ['Something Wicked' album] Part 2. I'm aware that the news of Matt coming back into to the band has taken many people by surprise so I'll try to explain the situation a little better.

"I do love Tim's voice and it is the kind of voice I hear when I write, and he's a really cool person. And I do not want an unnecessary war of words started because certain journalists like to create controversy to sell their magazines. I love Tim as a person, a friend and a musician, and I do not have negative feelings towards him at all. We would all appreciate it if the trash pedlars would respect the situation and keep their venomous speculations to themselves. An unlikely request I'm sure, but it would be nice. On the other side, Matt and I are brothers and there was a very deep and spiritual connection that came through in the music that we created and performed together over the years.

"ICED EARTH has always been about passion and honesty in the music — I'm talking about real, raw emotion. That's what has always made the relationship between the band and the fans a very special thing and it is the thing that made the chemistry that Matt and I had together so special.

"When we split before, our relationship had suffered from various things, but mostly it came down to not communicating like we should have, which led to things being blown out of proportion. All of that is behind us and we have grown and matured and will have an even more fulfilling relationship because of what we've experienced and learned from the past.

"ICED EARTH activities will be more limited now because Matt will still be carrying on his career as a law enforcement officer. I would rather we do it this way and have the shows that happen be very special events than to carry on and feel like what's happening isn't genuine. This is NOT a cut on Tim. It's just that ICED EARTH really began to blossom after Matt joined the band and for years we worked our asses off together, on stage and off. Those years of work and commitment defined what ICED EARTH truly is, and frankly I would rather end it than to carry on without Matt involved. All of this has been coming to a head for a while, and the talks with the fans in Europe helped cement what I already knew needed to happen.

"I wish only the best for Tim, this is not a standard bullshit statement, it's the truth. A guy with so much talent and personality only deserves the best in life and that's what I wish for him completely."

--------------------

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Dec 15 2007, 10:56 AM
Коментар #51

WARLORD

Коментари: 1193
Регистриран: 15-October 05
Град: Шопландия
Потребител N: 976

Цитат(Battle Magic @ Dec 14 2007, 11:27 PM) *
Барлоу пее много лигаво.... Рипъра е перфектен за хеви/пауър вокалист, и за ИЕ беше особено подходящ. Сега пак се връща Барлоу, но албумите с Рипър, за мен си остават най-добрите в дискографията на ИЕ!

Наистина ли го мислиш това?! Мат - лигав, Рипър - перфектен? Баси майката! Утре сигурно ще ми заявиш и че Германия е спечелила Втората световна война примерно blink.gif

Вижте да кажем това "особено подходящо и перфектно хеви-пауър изпълнение" (лайф без изкуствени обработки кавито Мангалфа посочи)

http://www.youtube.com/watch?v=OcIgOFVivsQ

На мене лично ми се напукват петите и ми окапва косата докато го слушам, за тебе незнам, явно има някакъв бъг в слуха ти, което като цяло е добре щом те предпазва от възприятието на подобни помии и тежките последствия от тях.

Поздрави.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
abydos
коментар Dec 15 2007, 12:36 PM
Коментар #52

Какво лошо има в това изпълнени? Много си е добро. Халфорд от 10 години не може да пее и 1/10 от това, което за теб е зле в този клип.

http://www.youtube.com/watch?v=OFVqEDDuaAo - с нищо не превъзхождащо изпъление на Халфорд от 91ва.
http://www.youtube.com/watch?v=4hpUx05hyHY - от това вече ми се плаче... жалко е просто.

Няма да е зле да чуете малко лайв изпълнения на IE или Beyond Fear и да спрете с глупостите. Удължавал с ефекти... глупости. Каквото пее Оуенс в студио го пее и на живо. А това, че двд-та не могат да се обработват ако наистина го мислиш си в голяма заблуда. Overdubs. Потърси какво е това.

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Dec 15 2007, 12:57 PM
Коментар #53

WARLORD

Цитат(abydos @ Dec 15 2007, 12:36 PM) *
Какво лошо има в това изпълнени? Много си е добро. Халфорд от 10 години не може да пее и 1/10 от това, което за теб е зле в този клип.

Ами това, че грачи безпомощно, припева оставя публиката да си го пее и се напъва за някакви немощни фалцети, на които им пускат ехо там за да замажат положението.
За Халфорд кво да ти кажа... май не си бил на Слейър и Халфорд и на Джудас после на Академик?!

Лайфове на Айсд Ърт съм слушал, чуй Лайфа от Атина примерно. Рипър е изкуствен на доста места, най-вече на тия дето спомена Мангалф, и с просто ухо може да се чуе че са наслагвани фалцетите.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
crazyfan_metal
коментар Dec 15 2007, 01:07 PM
Коментар #54

Просветен

Добре, стига сме спамили темата с тоз темерут, така или иначе вече го няма в групата metal.gif .

--------------------

+Quote Post
abydos
коментар Dec 15 2007, 01:33 PM
Коментар #55

Цитат(ManOwaRadO @ Dec 15 2007, 12:57 PM) *
Цитат(abydos @ Dec 15 2007, 12:36 PM) *

Ами това, че грачи безпомощно, припева оставя публиката да си го пее и се напъва за някакви немощни фалцети, на които им пускат ехо там за да замажат положението.
За Халфорд кво да ти кажа... май не си бил на Слейър и Халфорд и на Джудас после на Академик?!

Лайфове на Айсд Ърт съм слушал, чуй Лайфа от Атина примерно. Рипър е изкуствен на доста места, най-вече на тия дето спомена Мангалф, и с просто ухо може да се чуе че са наслагвани фалцетите.

Боже, не се засягай, но определено не те бива в оценяването на възможностите на Оуенс. Грачи? Безпомощно?! Немощни фалцети?!?!
Да, тръгнах си след Queensryche, защото не ми се реве като слушам как Халфорд почти припада на сцената. Моите уважения към него, но Джудас са смешка, като Ролинг Стоунс са вече.
Замислял ли си се защо Халфорд не е изпял нито една песен от албумите с Оуенс? Помисли над това.
Alive in Athens съм го слушал, и определено Оуенс превъзхожда Барлоу по всички параграфи. Диапазона му е много по-голям, както и самият глас е по-силен.
Виждам, че използваш понятия, които не знаеш какво означават. Не прави добро впечатление това.

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Dec 15 2007, 01:55 PM
Коментар #56

WARLORD

Айде бе?! И как реши, че не ги разбирам, само защото имам различно мнение и вкус от теб ли??? Браво, голем си бате! icon_poop.gif

Защо Халфорд трябва да пее нещата на Оуенс, аз лично не бих искал да чуя нито едно от тях, още повече че това не беше Джудас, а съвсем друга група, за което главната вина си е у Тимптън де, ама тва е друг въпрос.

А защо според теб тая година на Вакен, на Рипъра не му дадоха да изпее нито една по-баладична песен на Айсд Ърт, а старите неща от Стормрайдър Джон Шафър сам си ги пя!!? Ебати мизерията!

--------------------
IPB Image

+Quote Post
RazorJack
коментар Dec 15 2007, 01:57 PM
Коментар #57

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

http://www.youtube.com/watch?v=LBlyF6PBXgg

icon_headbang[1].gif

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
abydos
коментар Dec 15 2007, 02:14 PM
Коментар #58

Цитат(ManOwaRadO @ Dec 15 2007, 01:55 PM) *
Айде бе?! И как реши, че не ги разбирам, само защото имам различно мнение и вкус от теб ли??? Браво, голем си бате! icon_poop.gif

Защо Халфорд трябва да пее нещата на Оуенс, аз лично не бих искал да чуя нито едно от тях, още повече че това не беше Джудас, а съвсем друга група, за което главната вина си е у Тимптън де, ама тва е друг въпрос.

А защо според теб тая година на Вакен, на Рипъра не му дадоха да изпее нито една по-баладична песен на Айсд Ърт, а старите неща от Стормрайдър Джон Шафър сам си ги пя!!? Ебати мизерията!

Не защото имаш различно мнение от мен, а защото това, което казваш, няма никакъв смисъл. Просто са глупости. Фалцети, грачене, немощно незнам какво си. Едно е да имаш различно мнение, друго е да не обръщаш внимание на фактите заради това твое мнение.

Защо му е на Халфорд да ги пее ли? Първо защото това са песни на Джудас. Не Оуенс писа песните за тези два албума, а точно движещата сила зад Джудас, която е писала почти всички песни през годините. Това че са втвърдили стила не ги прави друга група. Да не говорим, че без тези песни им остава репертоар от преди 20 и повече години. Малко като Ахат става работата.
Това какво не са му "дали" няма как да гознаеш. Оуенс има диапазона да изпее всяка песен от репертоара на IE, това защо и как са избрали даден сетлист за сега поне остава между тях.
Може да не ти харесва Оуенс в Джудас и ИЕ, може да не мислиш, че е подходящ за тези групи и музиката им, но да говориш такива неща за гласа и певческите му умения е пълно безумие. Човекът е надарен с един от най-силните гласове в метъла, притежава невероятна сила и енергия. А ако си слушал достатъчно от неговите изпъления ще знаеш, че силата и високите ноти не са единственото, което може.
Оуенс е страхотен певец, това дали ви харесва или не е съвсем друго нещо. Не ги бъркайте.

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Dec 15 2007, 02:23 PM
Коментар #59

WARLORD

Ти какво разбираш под "смисъл", защото аз както и да си ги прочета мненията го откривам, и мисля, че не съм се изразил достатъчно сложно за да не можеш да хванеш смисъла?! Наричаш "глупости" и "без смисъл" това което чувам да излиза от устата на Оуенс, така ли да разбирам?!
И за какви "факти" говориш? Кои са "фактите"? Че рипър е от най-добрите метъл вокалисти??? И как се доказват тези факти? Може би с това, че над 80% и на двете групи го псуват?

Това дали са му дали или не всъщност не е важно за мен, фактът обаче е че не е пял такива песни, а пак само е ръмжал, грачел и пищял, а някои ги е изпял изцяло Шафър. Ето това са факти! Какво говоря те? И накрая разбира се изритването на Оуенс (вокала-проститутка на повикване) веднага след връщането на титуляра (позната история). Аз на негово място щях да се чувствам доста кофти, като нереализиран имитатор живеещ и печелещ на чужда слава.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
lodborg
коментар Dec 15 2007, 02:27 PM
Коментар #60

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Цитат(ManOwaRadO @ Dec 15 2007, 03:23 PM) *
Аз на негово място щях да се чувствам доста кофти, като нереализиран имитатор живеещ и печелещ на чужда слава.

А аз щях да се кефя безумно много, че съм имал честта да ме изберат като вокалист на две от най-големите хеви банди.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post

4 страници V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 29th August 2025 - 11:11 AM