![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
ManOwaRadO, много се радвам, че си вярваш, но с човек, който нарича пеенето на Оуенс имитация и фалцетно грачене няма как да се спори разумно. Очеизвадно е, че разбираш от музика колкото аз от квантова физика. Има факти и в музиката, има понятия, има теория - прочети малко, може да се смееш после сам на приказките си. Аз нямам намерение да си губя времето с безсмислени спорове, пускам си Scream Machine и ще се радвам на "немощните и фалцетни грачения" на Оуенс :п
Все едно ми казваш, че след като не харесваш опера Павароти не може да пее, грачи фалцетно и само се излага и лежи на чужди лаври защото пее творения от преди няколко века. Newsflash: Ерик Адамс (колкото и да го харесвам) не е най-великия вокалист на света. Може и да знаеш, но съдейки от коментарите ти може и да си пропуснал този факт. lodborg, харесва ми подписа ти :п |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Тука некои криви маркове чисто се самозабравят в хейтърските си умозаключения
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ерик Адамс (колкото и да го харесвам) не е най-великия вокалист на света. Е, хубава работа, това каква връзка имаше с темата? Хайде не се заяждайте на лична основа, че спорът е добър иначе. Относно Рипър и това, че само грачел, мрънкал, стенел и пищял - да, точно това прави в "Painkiller" по простата причина, че парчето е такова. Халфорд понеже не ръмжи и писка в оригинала, самата песен изисква това. Рипър далеч не е любимият ми вокалист, но според мен си пее чудесно. Дори и в баладичните песни, за които беше упрекнат, че не става. За справка - "The Clouding" от новия албум. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=OcIgOFVivsQ На мене лично ми се напукват петите и ми окапва косата докато го слушам, за тебе незнам, явно има някакъв бъг в слуха ти, което като цяло е добре щом те предпазва от възприятието на подобни помии и тежките последствия от тях. Поздрави. Без да те обиждам, но това изпълнение е напълно перфектно от музикална гледна точка. Безгрешно, много точно и на мен лично ми харесва и като настроение. Като цяло този концерт е един от най-любимите ми изобщо, макар и аз да предпочитам Джудас с Халфорд... този концерт е просто велик. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
ManOwaRadO, много се радвам, че си вярваш, но с човек, който нарича пеенето на Оуенс имитация и фалцетно грачене няма как да се спори разумно. Очеизвадно е, че разбираш от музика колкото аз от квантова физика. Разбирам какво имаш предвид, може и рипър да пее правилно по всички музикални правила, но не го прави хубаво, и не не е нито по-мощен нито по-силен глас от този на Барлоу, нито пък покрива по-широк диапазон от Халфорд. Не претендирам, че разбирам от музика, но все пак имам уши. Явно слуха на единия от нас двамата е повреден нещо след като има такова остро противоречие, може и да е моя, но всъщност не е от значение. Така или иначе оценките тук са субективни за това е малко смешно да говориш за "факти" и "глупости" в това отношение. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
^ Нищо общо със слух и брат му. Просто си от типа хора които харесват "първите ДЖУДАС", "първите МЕЙДЪНИ (с Дикинсън)", "първите АС/ДС-та" и т.н. Да не казвам тежки думи, хъ
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
И аз смятам, че не е до слух, а до чисти предразсъдъци
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Е щом сте казали.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Аз на негово място щях да се чувствам доста кофти, като нереализиран имитатор живеещ и печелещ на чужда слава. Специално в Iced Earth Ripper не е имитирал никого. Напротив, човекът показа, че има собствен стил. И въобще, крайно безумно е да се отричат ушевадните му гласови достойнства. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Според мен Owens си беше съвсем на мястото в Iced Earth. Schaffer се е отдал на някакви носталгични настроения... Дано това не повлияе твърде негативно на развитието на бандата, защото в последните два албума има доста неща, които Barlow просто няма как да изпее. Крачка назад, наистина.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Вие май харесвате друга група, не Iced Earth
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Iced Earth = Jon Schaffer. Него го харесвам доста.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Просто за средностатистическия слушател на групата може Оуенс да е по-добър и последните два албума да са много яки, но едва ли има един истински фен, който е харесвал ИЕ в най-добрия им период с Мат сега да каже, че връщането му е крачка назад. IMHO
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Ами така е, той е шефа, той пише повечето неща, той взима най-големите пари от печалбите (а това колко са големи си е друг въпрос де).
Тези глупости с "истинските" фенове са толкова абсурдни, че нямам думи. Изненадан съм, че още хора мислят по този начин. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
той щеше да е групата ако можеше да свири на всичките инструменти + да пее. Дори да предположим че ролята на барабаниста и басиста не са решаващи за начина на звучене на 1 група, то гласа на така наречение фронтмен, е едно от най-характерните неща, ако не и най-характерното. Вярно че Джон пише музиката и текстовете, но не омаложавайте и другите членове.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нямах такова намерение, един барабанист може доста да промени звученето на една банда, но това, че той е главната креативна сила зад групата - това го прави незаменим за тях. Е, може и да не е така, може пък ако другите взимат повече активност в процеса на правенето на песните да се подобрят нещата, но представете си IE без него. Това вече няма да е IE.
Той за IE е това, което вокала на Opeth e за тях, както и Steven Wilson за Porcupine Tree и Daniel Gildenlow за Pain of Salvation. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Както видяхме след напускането на Мат групата не беше вече същата въпреки че не той беше сонграйтъра.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Гласа бе друг, но музиката си имаше типично IE звучене.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Iced Earth = Jon Schaffer. Него го харесвам доста. ![]() ти = залюхан човечец Залюхан си ти с тъпото ти тесногръдие. Съвсем малко хора в съвременната музика са незаменими - Matt Barlow, колкото и да е добър, не е сред тях. А по въпроса, че след напускането му групата е зазвучала различно - това стана, защото Jon реши да внесе промени в композициите. Не защото някой е напуснал. -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
внесе промени защото гласа на Рипъра за нищо не става освен да пее хеви от 80те. Нали го гледам в ю туб как се осира на старите песни. Нямаше избор Джон.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето тук вече грешиш много. Ripper е много по-вариативен и като диапазон, и като изразителност. Най-малкото, показа го недвусмислено в "The Glorious Burden" - албумът, който Matt не можа да изпее.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да не говорим, че когато Оуенс се присъедини към бандата, Джон заяви, че това е гласа за IE, гласа, който чува когато пише песните. Съмнявам се, че ще го вземе защото не става или не го харесва.
А това за 80те беше просто смехотворно. Моля ви се, излагате се с такива изявления. Много са ми интересни такива хора, които си мислят, че знаят кое е по-добре за групата и по принцип повече от самите хора, които образуват тази група. След като сте така начетени, защо не си сформирате вие една бандичка? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Да не говорим, че когато Оуенс се присъедини към бандата, Джон заяви, че това е гласа за IE, гласа, който чува когато пише песните. Най-смешното е, че той и сега заявява същото. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нали ако каже друго никой няма да му слуша новия албум бе. Смешно е, да, ама нали и той семейство храни.
Дали Мат може да вземе гласовете от Бърдъна не знам. Това което знам е че Рипъра НЕ МОЖЕ да ги вземе. В студиото с компютрите всичко е възможно... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Слушал съм доста неща с Оуенс на живо и си пее всичко. Това не са ти Backstreet Boys да ползват само студийни записи и ефекти, тук нещата стоят по друг начин. Ако да си казваш, че не може да ги пее на живо те кара да се чувстваш по-добре, няма проблеми. Само че да има записи, които доказват, че си се справя с всичко и да казваш, че не може...
Не е ясно, че ще каже така. Особено пък след като се връща другия фронтмен. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
прави всичко заради феновете(нас). Да ни угоди. Трябва да сме доволни
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Само ще отбележа - Барлоу е наистина добър вокалист, да! Но определено не е най-добрият - има много класи над него. Гласът на Рипъра е много по-добър и в него има някаква мощност, за която Барлоу може само да си мечтае. Истината е, че прослушах ИЕ заради "Glorious Burden" и когато реших да чуя старите неща на групата леко се разочаровах - наистина чух една много качествена музика, но много бързо ми омръзна. За мен "The Glorious Burden" и "Framing Armaggedon" са най-добрите албуми на "заледените". Мангалфе, плямпай си каквото си искаш, но мисля, че специално за ИЕ се изказваш с предразсъдъци. Знам, че ти е любимата група и точно заради това не си никак обективен.
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
прави всичко заради феновете(нас). Да ни угоди. Трябва да сме доволни ![]() A! Е тука не знам дали усещаш каква тънка лайсна сам си напипал ![]() той щеше да е групата ако можеше да свири на всичките инструменти + да пее... Ъмм... Jeff Waters да ти говори нещо? внесе промени защото гласа на Рипъра за нищо не става освен да пее хеви от 80те. Нали го гледам в ю туб как се осира на старите песни. Нямаше избор Джон. ![]() Абе Манго, не усещаш ли как сам си противоречиш и то със Страшна Сила? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
За мен Iced Earth са по-добри с Барлоу, а Джудас с Оуенс. За първите, защото са група с уникално звучене и съвсем наскоро установих, че в крайна сметка не само човекът пишещ музиката дава тази идентичност, но и фронтменът (вокалист) поема останалите 50% от товара. Няма да коментирам коя група ме "просветли" по въпроса. А Джудас ме кефят повече с Рипъра, защото с него се превърнаха в унищожителна пауър/траш машина и поеха смело в една съвременна посока. Комерсиално продиктуваният реюниън с Халфорд доведе единствено до прочит на старите песни на нов глас - което мен не ме радва, тъй като единствения тачен от мен албум с Халфрод е Painkiller-а, а стана ясно че Angel Of Retribution не се доближава по никакъв начин до него. Още по-жалко ще е ако Халфорд се наложи и отново започнат да правят разни турбо-диско истории (все пак това не се очертава, при положение че очакваме от тях концептуален албум за Нострадамус, ама знае ли човек...). По въпроса за стила на Оуенс необективно ще е да се твърди, че и в Iced и в Judas пее по свой маниер и стил, но пък не може да му се отрече, че се нагажда отлично и дори вмъква множество свежи моменти. Иначе искренно му пожелавам да се обгради с добри музиканти и най-накрая да направи своя си голяма банда, а не все да се мъчи да запълва чужди обувки. Знам, че има вече един опит зад гърба си с Beyond Fear, но и там не е особено оригинален, което следва да покаже, че му трябва и добър композитор.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 29th August 2025 - 12:47 PM |