Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
153 страници V  « < 82 83 84 85 86 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Филми, и сапунки... да де... и те са филми
lodborg
коментар Jan 25 2008, 10:13 PM
Коментар #2491

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Аз си мисля цял ден, че такава история не става на мюзикъл. Освен ако не е някакъв луд блек отзад. А както почна отначало bowdown.gif с този ми ти оркестър, си помислих, че ще е нещо с умопомрачителен саундтрак. За жалост не.

Иначе аз съм доволен от филмчето, визията на Тим Бъртън, както каза Любо, е просто невероятна!

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page

+Quote Post
t0xIc
коментар Jan 26 2008, 01:15 AM
Коментар #2492

Метъл

Група: Потребители
Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

Въпрос на бюджет е. Дано се сещате какво имам предвид whistle.gif

Иначе лошото е ,че никога няма да видим истинския Hitman филм. Точно така . Режисьора Ганс е заснел филма ултра-брутален и после е орязан до...приятното филмче ,което всички видяхме. Нищо лошо ,но нека някой се разрови из imdb и да види предишния му филм кой е и какво сме изпуснали заради 20th fox педалите.

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
Danny47
коментар Jan 26 2008, 02:01 AM
Коментар #2493

Сценичен безработник!

Коментари: 671
Регистриран: 18-July 06
Град: София
Потребител N: 1463

^ Имало сцени с прекалено много хед шоти от упор или нещо такова. whistle.gif Като филм е много добър... добре режисиран (като изключим малките грешки, с които се съгласихме), яки сцени. Най-голямото нещо, което не успяха да постигнат, за да стане добър филм по Hitman е персонажът на 47. Още от самото начало ни го изтропосаха... също така и гласът му... сори, ама не е 47 ако не звучи David Bateson (изглежда). http://www.youtube.com/watch?v=CoTzKbQ1jVU Още от началото ни представиха просто един наемен убиец. Като цяло филмът е добър, но ме дразни фактът, че е "приличен" и можеха къде къде по-добре да го направят и да зарадват нърдове като мен. smile.gif

Ето едни фенове, които са се справили по-добре. http://www.youtube.com/watch?v=5KkdxwYbdh4 bowdown.gif bowdown.gif

--------------------

+Quote Post
ZawHeR
коментар Jan 26 2008, 02:23 AM
Коментар #2494

Прослушващ метъл
**

Коментари: 84
Регистриран: 16-January 08
Град: Ambient Universe
Потребител N: 2541

Виждам, че коментирате Хитмен. Култова игра. Наистина култова. Особено за олд скуул геймърите, които са изиграли стотици игри, във всички жанрове и поджанрове, знаят, че Хитмен е религия.
Филмът е безбожно тъп. Най-вече защото самият 47 е супер смешен - на 39 години реални е, а прилича на 20 годишен. Не знам в самия филм на колко трябва да е...ама с това изкривено дясно око и тая крива кратуна е супер недодялан. А и се усмихна два пъти във филма. Тъпо и недоизпипано. Също така показа чувства - били те на напрежение, гняв или каквото и да е друго. Агент 47 не притежава чувства. Няма да коментирам сценарият, който беше писан от 16 годишен биещ го по главата пубертета младеж. Операторът явно от невъзможност да придаде красотата на побоищата от 3то лице реши да върти като обезумял тая камера, та никой да не разбере какво става. Well done, само че това е ужасно за гледане. Режисьорът е под всякаква критика. Кадър след кадър, слепени, налепени и за какво...слаба работа. Май само продуцента знае в какво е инвестирал и защо. По скоро само в какво, а не защо. И като финал 2 думи за актьорския състав - покъртително ужасен. Е, изключвам Робърт Непър, с тоя акцент, който извади ми взе акъла. Изключително кадърно изигран персонаж. Браво. Като цяло филмът е толкова неадекватен и слаб, че и румънци да го бяха направили сигурно щяха да се справят по-добре.

Не бях гледал американски филм от 4 месеца, но заради играта го изгледах и съжалих. За пореден път. САЩ както имат хубави и големи филми, така правят и посредствени и блудкави филми. Този е поредният такъв.

Днес гледах Luci del varieta на Фелини. Всъщност това е първият филм на Фелини, от 1950-та година. Естествено при Фелини особено значение няма пръв, втори, пети или десети филм. Фелини е Фелини, както Тарковски е Тарковски, както Триер е Триер. Примерно.

Има ли други фенове на Фелини?

smile.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jan 26 2008, 08:47 PM
Коментар #2495

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Cloverfield
Ебати нещото. Някак си не искам да го нарека "филм", защото е обидно. Имам чувството, че са го правили отзад-напред - първо интересната рекламна стратегия и трейлърите и цялата истерия, после (явно след като да изчерпали креативността си с предишните действия) са направили и филма към всичко това набързо. АКо някой от създателите си е мислил, че реализира някаква революционна идея с тези "сурови" кадри - евала, ама единственият резултат е, че от филма ти става лошо. Буквално! Единственото нещо, което ме накефи (достатъчно, че да му пиша 2, а не 1 звезда), е, че \m/ накрая всички умират \m/. Иначе тъп филм, да.

--------------------

+Quote Post
ludspamer
коментар Jan 26 2008, 09:45 PM
Коментар #2496

свиня

Коментари: 3379
Регистриран: 10-April 07
Потребител N: 2010

Гледам че още се коментира Хитмен-а.Е и на мен филма не ми се стори особено впечатляващ, но така и така няма да моеже да ни представят 47 в истинската си роля като в играта.То попринцип идеята на играта е да си възможно най stealth, пък те ако го направят така не би било кой знае колко интересно за зрителите.и въпреки това можеше да е доста по-добър.Пък играта си е направо върха.Кофти ми стана че не може да се представи в истинската си светлина...предполагам че ще го преживея де.

--------------------
A moment of remembrance of all the one who died.
These brave and loyal warriors with hearts so full of pride.
They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on.
For them we will keep up the fight until our war is won.

Sleep well our brothers - we will never forget
We promise you to carry on
Sleep well our brothers and rest in peace
Your sacrifies make us marching on......

+Quote Post
Revenant
коментар Jan 26 2008, 10:08 PM
Коментар #2497

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

Trade - доволно занимателно и поучителнo "raw life" филмче...

--------------------

+Quote Post
Ulair
коментар Jan 26 2008, 10:11 PM
Коментар #2498

draugr

Коментари: 1516
Регистриран: 24-December 07
Град: Нейде из мрака на Витошкия лес...
Потребител N: 2495

Такааа...по-нагоре стана дума за новото творение на един от любимите ми режисиори - естествено Sweeny Todd на
Тим Бъртън bowdown.gif . Откъде да започна: първо - мамка му очаквах малко повечко
,защо трябваше да е точно мюзикъл? На кой му скимна болната идея Джони Деп да пее?!! И защо по дяволите звукът не е
на нивото ,което сме свикнали да виждаме (така де чуваме) в творенията на Бъртън? Почти нищо изпъкващо ,или запомнящо се от саунда (за разлика от някои други негови филми ). dry.gif
Иначе е веднага се разпознава уникалната мрачна и изпълнена с хумор визия на Бъртън - просто велико : Лондон е представен като типичното мъгливо и тъмно местенце ,от което ти се иска да избягаш с писъци(хм, какво ли щеше да е ако действието се развиваше в Стокхолм например smile.gif ) Както се изразиха по-горе сюжетът не подхожда особено за мюзикъл ,а Деп изглежда малко дразнещо докато пее,но иначе добре влиза в ролята си. Ми все пак филмът не бива да се пропуска , не е най-доброто от Бъртън,но е един свеж полъх на мрак в началото на новата филмова година laugh.gif

--------------------
Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища)

+Quote Post
MadHatter
коментар Jan 26 2008, 10:28 PM
Коментар #2499

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

След като изчетох повечето от мненията по темата за Sweeney Todd, и след като ми улегна в главата, мога единствено да се съглася с Ulair. Очаквах нещо повечко...

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
Pyjamka
коментар Jan 26 2008, 11:00 PM
Коментар #2500

ПринЦецка

Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Току-що гледах българския филм "Разследване", за който имах невероятни очаквания, но те напълно нормално не бяха оправдани. Ще започна с това, че полахът от добрите стари български филми го няма, а модерното и новаторското, ала Холивуд, се изразява в някакви плоски и ненужни моменти като завой с ръчната спирачка и 15-секундно препускане по софийските улици с непочистено от снега Пежо 406. Статичен, затормозяващ и скучен. Но всъщност всичко това сигурно щях да го превъзмогна, само че: 1) осветлението куцаше ужасно - човек би помислил, че са разчитали единствено на лампите в стаята; 2) на моменти не се чуваше изобщо какво си мърморят - не се ли научиха да говорят ясно и високо или пък толкова ли е проблем един малък микрофон да се ръгне до устите им!; 3) в редките моменти, когато нещо се чуваше без да се напрягаш, се забелязваха непростими граматични грешки. И с това чашата преля!!!
Много, много разочарована!

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
pa®tci
коментар Jan 27 2008, 09:26 AM
Коментар #2501

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Гледах снощи "I Am Legend"; честно казано, филмчето ми допадна, но явно защото макимално го абстрахирах от произведението на Ричард Матесън (има само един грам общо, не повече). Еххх... доста добре е, както казах, но бидейки чел оригинала... не е това, което трябваше да бъде smile.gif

--------------------

+Quote Post
blue_eyes_
коментар Jan 27 2008, 02:47 PM
Коментар #2502

Eyes Of The World

Коментари: 1666
Регистриран: 27-September 06
Град: Plovdiv
Потребител N: 1594

“In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale” (“В името на краля”) поредното епическо екшън-фентъзи приключение разкриващо величествена история за рицъри, крале, смелост, стомана и магия. Базиран на хитовата PC игра “Dungeon Siege”, но нищо повече. rolleyes.gif

--------------------

KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself...

+Quote Post
MadHatter
коментар Jan 27 2008, 07:20 PM
Коментар #2503

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

^ С две думи: Уве Бол.

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
lodborg
коментар Jan 27 2008, 07:30 PM
Коментар #2504

I, Voyager

В интерес на истината беше светлинни години по-добре от това, което сме свикнали да получаваме от Уве. Не беше лошо филмчето, за съжаление:
Цитат(blue_eyes_ @ Jan 27 2008, 03:47 PM) *
нищо повече.

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jan 27 2008, 07:56 PM
Коментар #2505

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Цитат(lodborg @ Jan 27 2008, 07:30 PM) *
В интерес на истината беше светлинни години по-добре от това, което сме свикнали да получаваме от Уве.

Абе, не баш. happy.gif Аз поне щях да умра от скука тия два часа. Готино е да гледаш Джейсън Статъм в центъра на някой кютек, но друго забавно във филма нямаше.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
pa®tci
коментар Jan 27 2008, 09:06 PM
Коментар #2506

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Като заговорихте за Уве - тоя пусти ПОСТАЛ дали някой ден няма да излезе с едно поносимо качество и на разбираем, човешки език, а не на руски brickwall.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jan 28 2008, 10:46 AM
Коментар #2507

Facepalmer

Аз така и не разбрах кога е премиерата. Засега май е показван само на някви фестивали в Германия(и от там рипа на немски с дублаж на руски). Ако не се лъжа премиерата по кината е лятото.

--------------------

+Quote Post
Danny47
коментар Jan 29 2008, 03:56 PM
Коментар #2508

Сценичен безработник!

Коментари: 671
Регистриран: 18-July 06
Потребител N: 1463

Цитат(lodborg @ Jan 20 2008, 03:02 AM) *
Преди около час и половина изгледах Primer. След което спрях и го изгледах отново. След което изгледах някои избрани моменти по още десетина пъти, за да го загрея.

Гениално! bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif Просто гениално!

Идеята е яка, но не разбрах защо са я осъществили по толкова сложен начин. Разбрах, че е машина на времето, но не разбрах паралелните светове, както и кога построиха по-голямата машина и въобще кво стана в този филм. rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Duh5
коментар Jan 30 2008, 05:09 PM
Коментар #2509

Странник в странна страна

Коментари: 1114
Регистриран: 5-May 07
Потребител N: 2056

Цитат(SepulTeraHead @ Jan 26 2008, 08:47 PM) *
Cloverfield
Ебати нещото. Някак си не искам да го нарека "филм", защото е обидно. ....

Вчера го гледах. Предупреждението ми към тези, които не са, е, че ме заболя зверски главата заради начина на заснемане.. Мамка му, ако беше 3то лице щеше да е поне 2 пъти по добре. Иначе на гадинката решихме да й викаме "Пухчо", много кефи:)

--------------------
Никога не се съмнявай, просто бъди. Рей Бредбъри

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Jan 30 2008, 06:24 PM
Коментар #2510

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

че чак и взе, че ми хареса. unsure.gif

+Quote Post
Ataegina
коментар Jan 31 2008, 04:31 PM
Коментар #2511

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

Кое и какво в "Eraserhead" ти хареса Rodd1ck?

Пп. и защооо biggrin.gif

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Crafter
коментар Jan 31 2008, 04:40 PM
Коментар #2512

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(SepulTeraHead @ Jan 26 2008, 08:47 PM) *
Cloverfield
Ебати нещото. Някак си не искам да го нарека "филм", защото е обидно. Имам чувството, че са го правили отзад-напред - първо интересната рекламна стратегия и трейлърите и цялата истерия, после (явно след като да изчерпали креативността си с предишните действия) са направили и филма към всичко това набързо. АКо някой от създателите си е мислил, че реализира някаква революционна идея с тези "сурови" кадри - евала, ама единственият резултат е, че от филма ти става лошо. Буквално! Единственото нещо, което ме накефи (достатъчно, че да му пиша 2, а не 1 звезда), е, че \m/ накрая всички умират \m/. Иначе тъп филм, да.

На мен пък филма страшно много ми хареса. Рядко се вижда нещо оригинално и изобщо... тъп си.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Lanfear
коментар Jan 31 2008, 05:54 PM
Коментар #2513

Forsaken

Коментари: 917
Регистриран: 15-January 08
Потребител N: 2539

И на мен Cloverfield ми допадна!
Иначе съм впечатлена от Feast Of Love- много силен според мен филм, почти ме разплака /при мен не е лесно smile.gif/. Вдъхновяващ и с идея...
In The Name Of The King както каза някой по-нагоре е малко скучен но не беше лош все пак, имаше си готини моменти...много ме подразни финала!

--------------------

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Jan 31 2008, 06:05 PM
Коментар #2514

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Потребител N: 973

^Финала верно е лайнян....ама за сметка на това има доста здрава сеч, което си е плюс!

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
t0xIc
коментар Jan 31 2008, 08:17 PM
Коментар #2515

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

Филма е смеска между Проклятието Блеър и Годзила кво му е оригиналното ? Иначе става чат-пат..

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
ludspamer
коментар Jan 31 2008, 10:39 PM
Коментар #2516

свиня

Коментари: 3379
Регистриран: 10-April 07
Потребител N: 2010

Цитат(Sturmfuhrer @ Jan 31 2008, 04:40 PM) *
На мен пък филма страшно много ми хареса. Рядко се вижда нещо оригинално и изобщо... тъп си.

Какво му е оригиналното? Доколкото разбрах, така и не се вижда хубаво какво точо унищожава града... или може би греша? Не съм гледал филма, но разпитвах оттук-оттам и навсякъде казаха, че наистина не се вижда какво точно унищожава. Пък и изглежда, сякаш е сниман самия филм от няква любителска камера - постоянно се клати насам-натам...

--------------------
A moment of remembrance of all the one who died.
These brave and loyal warriors with hearts so full of pride.
They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on.
For them we will keep up the fight until our war is won.

Sleep well our brothers - we will never forget
We promise you to carry on
Sleep well our brothers and rest in peace
Your sacrifies make us marching on......

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jan 31 2008, 11:08 PM
Коментар #2517

Facepalmer

Цитат(Sturmfuhrer @ Jan 31 2008, 04:40 PM) *

Радвам се, че си приятен за общуване както винаги. Радвам се и че ти е харесал филмът.

--------------------

+Quote Post
Ulair
коментар Feb 1 2008, 12:30 AM
Коментар #2518

draugr

Преди малко гледах Beowulf (незнайно що наречен Беоулф, но да не се заяждам) и колкото и да се опитвам да гледам обективно, бих възкликнал единствено ''What a horible abomination!!!'' dry.gif
Сега не че имам нещо против компютърните ефекти ,но тук загубих нишката между реалното и компютърната анимация, целия филмми приличаше едва ли не на някакво интро към фентъзи игра. blink.gif Шибаните актьори изглеждаха твърде изкуствено !!! На места дори смешно!
Сюжета беше плосък, сценария сякаш е бил ''пресят'' през пръстите на не особено адекватните сценаристи! Да не споменавам ужасното поругаване на скандинавските саги за Беовулф (и поемата де)!!! И по -ин-тересното - Кой ,по дяволите е навил и Анджелина Джоли да участва в подобна слаба продукция ?! Добре ,имаше и няколко интересни сценки ,някой и друг добър ефект , тролчето беше представено доволно грозно и лигаво (и пак си приличаше твърде много на компютърна анимация) ,но нищо повече . Поне да бяха направили един изцяло анимиран филм. thumbdown.gif

Като заключение бих казал - Искате ли смислен филм за прословутия Беовулф? - То тогава изгледайте Beowulf and Grendel(2005)

--------------------
Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.

+Quote Post
lodborg
коментар Feb 1 2008, 12:35 AM
Коментар #2519

I, Voyager

Цитат(Ulair @ Feb 1 2008, 01:30 AM) *
Тук загубих нишката между реалното и компютърната анимация. Шибаните актьори изглеждаха твърде изкуствено

Like LOL! Човече, в целия филм няма един (1) жив актьор. Всичкото, което виждаш, е анимация. Но че беше тъп, тъп си беше.

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Ulair
коментар Feb 1 2008, 10:52 AM
Коментар #2520

draugr

^ Ха, знаех си, явно трябва да си прегледам зъркелите whistle.gif Но в ревюто пишеше ''отчасти анимиран'', демек би трябвало да има известна актьорска игра, или се лъжа?

--------------------

+Quote Post

153 страници V  « < 82 83 84 85 86 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 23rd June 2025 - 12:04 AM