![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
^^ ахаха.....
![]() ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Тва не го казвам аз, имам приятели в америка говорят че почти не виждали метъляги.Може да са ме изментили нещо
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Не знам,за момента нищо българско не ме е грабнало
![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
Мое е мннието че Hardcore сцена имаме...поп-фолк също...но метал сцена...незнам не ми попадат много групи...но мисля, че са още млади и неразвити...след 2-3 години може нещо да ме грабне...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Мда Hardcore-a определено ни е на много прилично ниво
![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Смешна история. Имаме 4-5 наистина добри банди и всичко останало - сволоч. Липса на професионализъм отвсякъде, липса на отдаденост, на идеи... Като погледна едни сърби и турци какви банди имат, за гърците да не говорим, ме хваща срам.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Е ти какво очакваш, когато старите и утвърдени групи вече не свирят, а пък младите са се захванали да правят нещо преди 1-2 години, при това музиката не им е специалност ...
Бай Дъ Уей, вчера открих интересна групичка от Добрич - PAWN Project, която смятам да следя с голямо внимание. -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 117 Регистриран: 15-November 07 Град: Varna Потребител N: 2430 ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Смешна история. Имаме 4-5 наистина добри банди и всичко останало - сволоч. Липса на професионализъм отвсякъде, липса на отдаденост, на идеи... Като погледна едни сърби и турци какви банди имат, за гърците да не говорим, ме хваща срам. ти колко български групи си слушал? Или повече внимание обръщаш на родните си турски такива... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Близо 100, след като питаш.
И си спести селяндурските нападки - жалки са и нямат отношение към темата. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
мен ми стана интересно с какво сърбите и турците са по-напред?
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 81 Регистриран: 10-October 07 Потребител N: 2362 ![]() |
Ам на моята територия (Пловдив демек) се развяват само едните Габана, а те не се броят, така че от това което съм видяла досега - Гранулом са групата!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^^Примерно, че всяка една съседна на нас страна има качествена, подписала с добър лейбъл пауър метъл банда, а ние нямаме дори една добра такава на местно ниво. В България или се свири някакъв олдскул хеви или давай да грухтим колкото можем. А и другата смехория са "норвежките блекари от Долно-Нанагорнище", примерно....да де знам, сигурно са близо до фийордите...знам ли...абе ....смях и тъга, това е българската метъл сцена. И да не говорим, че не съм не само пауър банда, не съм чул и симфо такава или готик или фолк-метъл. Говорим за групи поне с един албум, дори и да е "самииздат". И преди да скочите да викате, защо точно пауър, ми защото е един най-слушаните стилове в метъла като цяло в света, а не само е България.
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Къде забравихте Korozy, Dark Inversion, Inspell, Svarrogh.....Почовете свирят повече от добре и имат много добри идеи.
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат И преди да скочите да викате, защо точно пауър, ми защото е един най-слушаните стилове в метъла като цяло в света, а не само е България. Даже в Бълагрия особено. Поне имам такива наблюдения. И е странно, защото не е като да няма талантливи музиканти, които да харесват и подобна мзуика и да им се свири това. Но - банди йок! Иначе за и Сръбски и Турски аз лично не се сещам особено ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^ Да си призная за сръбски пауър и аз не сещам, ама турски има, примерно Невърленд, в албума им участват Ханси от Гардйън, Том от Евъргрей! Кога такива гости в албум на наша банда ?! Аз се сещам само за вокала на Нейпълм Дет, дето гостува в едни пичове.....кор свиреха...ама като не са ми в ресора не сещам как се казваха...
Едит:Сетих се и за сръбска банда, ама не ми се рови из списъците ми с музика да гледам как се казваше.....мързелив , мамка му ! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 117 Регистриран: 15-November 07 Град: Varna Потребител N: 2430 ![]() |
Аз се сещам само за вокала на Нейпълм Дет, дето гостува в едни пичове.....кор свиреха...ама като не са ми в ресора не сещам как се казваха... Last Hope ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 16-January 08 Град: Ambient Universe Потребител N: 2541 ![]() |
Cupola са много добра нова и надеждна група, според мен!
![]() Вие какво ще кажете за тях? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Eufobia са добра група...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
^ и ^^ са верни твърдения
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Eufobia съм ги гледал 2 пъти на живо и не ми направиха особено впечатление.. Но наистина са на доста високо ниво
Има една група обаче която съм гледал 3-4 пъти и изметоха всичко живо всичките пъти и това са HYPERBOREA Друга група за която сега се сещам и са на невероятно високо ниво са PANTOMMIND |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
E Hyperborea за тва ги водят лидери на наща сцена (и новият албум също е много добър препоръчва се). Въпреки че за мен най-силната ни група е Enthrallment.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
+1 за Enthrallment.Vomit Erection и Human Trophies са други 2 дет банди от на'ща сцена ,които си струва да се споменат
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
^ & ^^ Ха, свирил съм с тях на една сцена, големи пичове.
![]() Иначе музиканти имаме, някои с идеи, които са достойни да застанат до големите имена в този бизнес според мен, но тук няма как да се реализира като хората... не само от към лейбъли, майната им те нищо не правят, ами музикантите нЕмат пАри да си направят сами една прилична продукция. Наще винаги са били "прилични". ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Danny47, ако наистина имахме банди с идеи, цитирам, "достойни да застанат до големите имена в този бизнес", не мислиш ли, че някой представител на въпросния бизнес щеше да ги е забелязал вече? Оправданието за липсата на пари се поизтърка вече... В крайна сметка, когато слушат едно демо, хората от лейбъла не се интересуват с какъв саунд е направено, а дали в него има някакъв потенциал и оригиналност. От музикантите се иска да са музиканти, за останалото си има професионални продуценти, тон-режисьори и прочие.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Danny47, ако наистина имахме банди с идеи, цитирам, "достойни да застанат до големите имена в този бизнес", не мислиш ли, че някой представител на въпросния бизнес щеше да ги е забелязал вече? Оправданието за липсата на пари се поизтърка вече... В крайна сметка, когато слушат едно демо, хората от лейбъла не се интересуват с какъв саунд е направено, а дали в него има някакъв потенциал и оригиналност. От музикантите се иска да са музиканти, за останалото си има професионални продуценти, тон-режисьори и прочие. Аз лично не виждам смисъл някоя банда (неизвестна, като всяка една в БГ например) да подписва и да се издава чрез лейбъл. Ако не си от ранга по популярност на групите на големия лейбъл Х, няма да изкараш пари чрез такъв. За мен много по-логично изглежда човек да си го "направи сам" в днешно време. Относно тва, което каза... музиканти имаме, идеи имаме, чувал съм силни неща, но кой да се организира първо да направи нещо сам и да погледне върху себе си от малко по-продуцентска гледна точка и като на "продукт", защото никой няма да дойде да те търси. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
^Една независима банда все пак не би ли и било по-трудно да пробие?
-------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Всичко е доста относително. Но вече по интернет всичко е възможно, по-лесно и по-насочено, за нещастие изисква човек сам да се спонсорира... всъщност това се отнася и за договорите при някои лейбъли (въпреки, че договорът примерно го споменава по заобиколен път), те просто те издават като взимат % от тая работа, само дет си им задължен с лист хартия... също така могат да ползват и музиката ти и за други облаги, които не включват далавера и за групата.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Този "не кратък и лесен етап" продължава най-малко 5 години, защото наистина финансирането си е изцяло твое и за записи, и за реклама, и за да издадеш албума ... Да не говорим за техниката, която ползваш. За 2-3 години хората разбират за тебе, но реално слушащите те са не повече от 500 човека, а истинските фенове, ходещи по участия не са повече 50 ... Те са и тези, които биха си взели албума. Останалите ще зяпат мухите, опре ли въпросът до това.
Да, ама реално парите на групата идват от редовни участия по клубове, фестове и концерти, а не от продажба на албумите. По колкото се договорите на участие? Ми да кажем 200-250 (все пак родните клубчета рядко събират повече от 60-70 човека, при това в събота или неделя. ) ... Колко участия трябва да имаш месечно, за да се издържаш от музиката ? Пет-членен състав, по 400 лева на месец = 2000 лева = 10 участия в месеца = 2-3 участия седмично ... Ако сте утвърден състав, при добро старание можеш и да ги направиш по толкова. Ама първоначално се радвате ако имате и едно в месеца ![]() И в двата случая (лейбъл или не) за пари става въпрос. Най-вече в частта за рекламата. И за направата на добър сайт пак се искат парици. Хайде сега да се замислим - колко български продуценти познавате, които се занимават с родната метъл сцена ? (Въпросът не е риторичен ) -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 2nd May 2025 - 01:37 PM |