![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
Аз ви препоръчвам да гледате "Любов и други катасрофи" . Супер забавна комедийка
![]() -------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
"Sweeney Todd - The Demon barber of Fleet Street" Вчера го гледах в Арена. Ебати мега-якия филм!!! +1 Мега-хипер-яко-брутален филм. А пък да не говорим, че музиката просто размазва на моменти ![]() Задължителен филм! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
На мен пък не ми хареса особено.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Аз пък гледах 8mm и останах доста доволен. Един от по-добрите трилъри, много ми хареса, че създава чувство, че не е особено претенциозен, въпреки някои по-дълбоки идеи в него. Много човешки, а за някои хора може и да им бъде труден за гледане, но не и за по-хардкор феновете и за тези, дето са гледали подобията на снъф филмите.
![]() Интересно е и как след като Joel Schumacher уби Батман(който все пак възкръсна отново) е направил добър филм. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Гледах ”Gabriel” - eдин доста интересен като идея филм. Представящ историята за борбата между архангелите и слугите на дявола. Ако гледате трейлъра ще останете с впечатлението, че става въпрос за поредния бозлив екшън, но всъщност не е. Поне за мен е доста по-дълбок - падението, борбата, предателството, любовта, братоубийството, саможертвата, все такива вечни теми. Преплетени по брутален на моменти начин. Много интересни режисьорски решения, въпреки че на моменти ефектите са вече изтъркани и представени по доста евтин начин. На мен особено ми допадна мрачното, готическо усещане в целия филм, което пък може да не се нрави на някой хора. ![]() Изпревари ме ![]() ![]() Едит: а какви са ортодоксалните имена на архангелите? Михаил и Гавриил ясно, другите ме интересуват. На мен пък не ми хареса особено. ![]() Бродуейското грозде май ти е леко кисело ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Аз ви препоръчвам да гледате "Любов и други катасрофи" . Супер забавна комедийка ![]() Гледах го още преди няколко месеца и като цяло не ме впечатли но наистина не е лошо. Може би не ми хареса толкова заради Британи Мърфи /това жувотно много не го понасям../. Но става филма, особено ако си в по-лигаво настроение ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
На мен пък не ми хареса особено. ![]() Даже превъртах на адски тъпите моменти. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Определено можеше да се постараят много, ама много повече. Поне очакванията ми бяха доста високи... И при все пристрастията ми към основния заподозрян, все пак един Деп филм не прави.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Такааа...по-нагоре стана дума за новото творение на един от любимите ми режисиори - естествено Sweeny Todd на Тим Бъртън ![]() Защо трябваше да е точно мюзикъл? На кой му скимна болната идея Джони Деп да пее?!! И защо по дяволите звукът не е на нивото ,което сме свикнали да виждаме (така де чуваме) в творенията на Бъртън? Няма много изпъкващи ,или запомнящи се неща от саунда (за разлика от някои други негови филми ). ![]() но Хелена Бонъм Картър ![]() Иначе веднага се разпознава уникалната мрачна и изпълнена с хумор визия на Бъртън - просто велико : Лондон е представен като типичното мъгливо и тъмно местенце ,от което ти се иска да избягаш с писъци(хм, какво ли щеше да е ако действието се развиваше в Стокхолм например ![]() Ми все пак филмът не бива да се пропуска , не е най-доброто от Бъртън,но е един свеж полъх на мрак в началото на новата филмова година ![]() Изгледах още веднъж филма.^Това продължавам да го твърдя по най-обективния начин, на който съм способен. ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Едит: а какви са ортодоксалните имена на архангелите? Михаил и Гавриил ясно, другите ме интересуват. Същите като във филма са. Имената на архангелите без изключение са взети от Библията, при падналите ангели имаше разни заемки от чужди култури - Молок и Лилит ми идват веднага на ум. Макар че последната, както знаем, също фигурира и в еврейския фолклор. Малко по-сложно става, ако питаш за българския превод на имената. Там не мога да ти помогна. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Tirante el Blanco
![]() абсолютно задължително! дори само заради любовната сцена на края! ![]() ![]() ![]() ![]() иначе самия филм не е тъп ама леко мудно се движи действието. бе на фона на последните бози дето гледах си е доста приличен. -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Едит: а какви са ортодоксалните имена на архангелите? Михаил и Гавриил ясно, другите ме интересуват. Същите като във филма са. Имената на архангелите без изключение са взети от Библията, при падналите ангели имаше разни заемки от чужди култури - Молок и Лилит ми идват веднага на ум. Макар че последната, както знаем, също фигурира и в еврейския фолклор. Малко по-сложно става, ако питаш за българския превод на имената. Там не мога да ти помогна. За превода не, но видях коментар под торента "какви били тия измислени архангели", затова попитах. Мерси ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Хаха. Някой се е изказвал неподготвен. Рафаил и Уриел са споменати като архангели в Библията, Рафаил е даже един от тримата главни заедно с Михаил и Гавраил. Итуриел е доста висш ангел, считан за носител на истината. Не знам дали е точно арх обаче. Амитиел не ми е познато като име, то може би е единственото измислено. Евентуално.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
^ Ангели-архангели сите Бог си ги е направил, за да има с кой да джъга белот
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
"Persepolis"
Наскоро чафка ми изпи акъла, което ме направи неспособна да давам правилни оценки(за кратко надявам се). Но този филм ме отвя и ще скалъпя нещо. Френска анимация - не е празна слава - тя наистина е най-добрата. Графично черно бяла и направена с невероятна прецизност към детайла. Детайлите - онези дребни завъртулки са особено впечатляващи в този тип анимация. Историята е за едно дете от Техеран, който е в началото на войната. Свободен дух и стегнат морал не са нещата, които вървят мирно ръка за ръка, затова момичето скоро е изпратено във Франция... край. Филм за глупостта, която поставена на пиедестал руши с безмислеността си. И филм - ценен, заради искреността си. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Рамбо 4! Истински геноцид, клане, абе изобщо супер!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 378 Регистриран: 24-November 07 Град: Валинор Потребител N: 2447 ![]() |
^По-тъп филм не съм гледал, ма нормално е - хора всякакви
![]() -------------------- Einstein: "Two things are infinite - the universe and human stupidity. But I'm not sure about the universe..."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 25 Регистриран: 12-February 08 Град: Forest Of Shadows... Потребител N: 2590 ![]() |
Гледах... Shoot 'Em Up Има някои доста интересни и новаторски сцени
![]() ![]() -------------------- ... Some Days I Pray For Silence And Some Days I Pray For Soul ... ... Some Days I Just Pray To God Of SEX and DRUMS and ROCK' N ROLL !!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
"Shutter" , 2004
Куулнес. Ако не за друго, то филма заслужава да се гледа заради неочаквания и готин край. Бонус е да спомена, че не е американски ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
^ Е, какво лошо има в американските филми? Има и супер яки филми от САЩ.... Не разбирам каква е тая омраза към американците...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
^Причини има много, ако е нужно някъде другаде може да изредим няколко.
^По-тъп филм не съм гледал, ма нормално е - хора всякакви ![]() Действително рамботата почнаха да стават банални. Но най-тъпият филм съвсем не е Рамбо 4 ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 378 Регистриран: 24-November 07 Град: Валинор Потребител N: 2447 ![]() |
Малко са ми еднообразни като нация. На 200 години държавка, ама самочувствие до небето.
-------------------- Einstein: "Two things are infinite - the universe and human stupidity. But I'm not sure about the universe..."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
^ Това, на колко години е страната, какво значение има?
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ Ми мааму стара, та те притежават огромна власт и капитали, на тяхна територия не се е водила война от повече от столетие и т.н. Ми дори и да си тъп като американец, ше зацепиш, че явно има с кво да се гордееш...
![]() Иначе за филмите...ми 3/4 са пълен комерсиален боклук (или пък нискобюджетна тъпотия), но има и не малко шедьоври, макар и в последно време да намаляха доста ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Набързо ще се намеся, преди да е станал международен спор
![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Холивуд наистина си е най-голямата сцена за филми в цял свят, за съжаление съм длъжен да го призная. Но конкретно за Америка-на 200 години нация, която първо че няма свой собствен народ (та това са емигрирали европейци по дяволите), второ че нямат дори свой собствен език (дето говорят на англииски и в някои щатове има само по-различни акценти). А ако заговорим за войната в близкия изток има цял ден да си говорим.
-------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Щом те се възприемат като нация, значи СА нация. Щом всичко хора, в тази страна, говорят на един и същи език, значи този език е и техен. Интересно ми е, какво толкова имаш да кажеш за войната в Близкия Изток?
По темата: Има много стойностни американски филми, ама много! Ще започна с един от най-хубавите " East Of Eden" , наскоро го гледах и мога да кажа, че е гениален. И да, правен е по книга на американски автор- става дума за Стайнбек. И мислиш ли, че след като гледах този филм, ми дреме, че американците имали самочувствие- и така да е, има защо! -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ По тая логика за езика следва, че австралийците не са нация, канадците не са нация, мексиканците(исп.) не са нация и прочие и прочие
![]() ^Иначе за стойностните американски филми бих казал ,че наистина са много, обаче това не променя факта ,че са едва 1/4 от общия брой ''US произведения'' въобще ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Има неща, които мога да кажа за войната в Близкия Изток.Първо-Изпращат там войници, очевидно заради петрола.Ходят там, водят някаква война, а се опитват да изкарат хората там като терористи.По дяволите, американците са терористите.По мое мнение!Те са тези, които нападат заради петрол.Това, че Иракчани и т.н. са правели атентати, не значи, че те са терористи, или че те са отговорни за тази война.Никога не съм чувал Иракчани и т.н. да са имали каквито и да било намерения за война.Хората там се защитават, са друг е въпроса, че има и по-откачени хора като Осама Бил Ладен(или както там се казваше), който като доколкото разбрах организира цялата работа с атентата срещу 2-та небостъргача близнаци.Но разбира се, това беше голямото бедствие, сигурно цяла година се разправяше колко лоши били иракчаните.Ами това, че всеки ден мрът войници там(и от 2-те страни на войната), само заради някакъв си петрол не го ли казват на хората?Сякаш петролните компании не са достатъчно богати.
Но за да обърна някакво внимание на самата тема-мислех да ходя на Суини Тод с приятели, но май се разсъхна работата.Последно гледах някви филмчета по HBO ![]() Edit:^Австралииците надали са нация само на 200 години.Това първо.Второ-прадедите на тия хора са си там баяааа повечко време от 200 години. -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Сигурен ли си, че въобще нещо си разбрал?
![]() Това ми е последното мнение по този въпрос, в тази тема. Оффтопикът стана прекален... Извинявеам се, за което. -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd June 2025 - 11:56 PM |