![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(_SiegfrieD_ @ Nov 15 2003, 10:34 PM) Цитат(SepulTeraHead @ Nov 15 2003, 10:07 PM) Добре. Обясни ми подробно, така че да разбера за какво става дума и после ще дам крайното си мнение. Само ще ти кажа,че това е религия,която зачита човека като личност.Не е като християнството,което се чуди как да мачка отделната личност в полза на Бога.Пък и не се вярва в някакъв рогат,а в една сила,управляваща всичко.А извращенията са мит-забранено е да се убиват деца или да се усъществява полов контакт с човек,който не иска. Влез в час пък после говори за християнството... Направо не ми се чете по-нататък... (въпреки че прочетох де) -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 20-July 03 Град: In the mist of the shadows.. Потребител N: 203 ![]() |
ne znam..az ne moga da delq lichnostite na chasti kato da kajem chast "jiwotinski instinkti" i chast "wyzwishen tworec"..moje da e obyrkwashto, moje dori da e greshno, no za men e taka
-------------------- Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 14 Регистриран: 11-October 03 Град: София Потребител N: 306 ![]() |
Za da buda 4estna ,otgovorite na vuprosite koito mi se vurtiahav glavata v na4aloto,namirat otgovor v edin post ot celia roman koito ste sutvorili- posta na black coffin.
I kato malko zaklu4enie-spored men e nemislimo da ne razbira6 ideite zalojeni v black metala i da go slu6a6.Ne,ne da gi poddurja6,a prosto da gi razbira6. A ako gi razbira6 i vse pak slu6a6 black...vseki namira po ne6to za sebe si.Kakto se be6e izrazil edin muzikant ot death metal banda(Krabtathor):"Вьв всеки има по нещо лошо." [COLOR=red][SIZE=1][FONT=Impact] ![]() -------------------- An offering of crimson which floated and faded away...
...like every hope I've ever had... ...like every dream I've ever known... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 20-July 03 Град: In the mist of the shadows.. Потребител N: 203 ![]() |
blagodarq za podkrepata Eclipse;]...a ako znaesh kak sym zabila tochno na Krabathor teq dni
![]() -------------------- Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(Eclipse @ Dec 6 2003, 10:32 AM) Za da buda 4estna ,otgovorite na vuprosite koito mi se vurtiahav glavata v na4aloto,namirat otgovor v edin post ot celia roman koito ste sutvorili- posta na black coffin. I kato malko zaklu4enie-spored men e nemislimo da ne razbira6 ideite zalojeni v black metala i da go slu6a6.Ne,ne da gi poddurja6,a prosto da gi razbira6. A ako gi razbira6 i vse pak slu6a6 black...vseki namira po ne6to za sebe si.Kakto se be6e izrazil edin muzikant ot death metal banda(Krabtathor):"Вьв всеки има по нещо лошо." [COLOR=red][SIZE=1][FONT=Impact] ![]() Права си.Това е музика,която просто не може да бъде слушана без разбиране.Това е все едно да гледаш филм на чужд език(език,който не знаеш имам в предвид).Не знам да има човек,слушащ Black и да не знае за какво става въпрос и каква е идеологията.Пък дали ще вярваш в нея си е твой избор. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
Цитат Пък дали ще вярваш в нея си е твой избор. ан тъй ... слушаи кефи се , разбираи .... пък ако искаш вярваи |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 9 Регистриран: 1-March 04 Потребител N: 412 ![]() |
Az li4no si slu6kam black-a,no ne sam satanistka!I ne mislq 4e 4ovek moje da e satanist samo zaradi opredelena muzika kazam go za6toto poznavam edna satanistka koqto ne slu6a metal,a 4alga tova kato go nau4ih ne mojeh da povqrvam no qvno si ima i takiva hora!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Ами естетствено. Религията няма нищо общо с музиката. Донякъде всъшност. Защото в блека има религиозни послания. Анти-религиозни, все тая...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(Eclipse @ Nov 15 2003, 08:48 AM) Naposleduk v glavata mi se vurti edin vupros:dali vsi4ki black metalisti sa satanisti i dali vsi4ki satanisti sa black metalisti? Ne govoria za 4lenuvane v sekti,za drane na ku4eta i kotki,a za dulboko li4nite viarvania,koito sa te podtiknali da proslu6a6 tazi muzika.Taka kato gledam oburnatia krustna vrata si znam za6to e tam-zaradi omrazata mi kum hristianstvoto i vsi4kite gluposti svazani s nego.Moje bi puk ot tazi omraza idvat i drugite mi interesi svurzani sus satanizma. Az sum edna ,a vie ste mnogo.Mojete li da mi otgovorite? Dali black metala i satanizma sa nerazrivno svurzani? V kakvo viarvata vie? Има и паган блек метъл, и атмосферик и куп други разклонения- не е задължително, целия блек да е "сатаник"... -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Crack The Skye ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 722 Регистриран: 11-March 04 Град: София Потребител N: 424 ![]() |
и аз слушам блек, а със сатанизма не мисля че имам нещо общо, освен редовните жертвоприношения на ... хлебарки
![]() и честно казано ме дразнят текстове от рода на.. примерно от на Dimmu Borgir In Death's Embrace: The heavenly father is streching his hand pathetically begging for mercy We spit and piss on his sacred flesh as we breathe the breath of the unholy макар, че тази част от парчето ми е любима композицията като цяло ме кефи, но текстовете... не съм ги гледал, стига ми това горе ![]() слушам блек заради мелодията, невероятни композиции има, но текстовете.. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Има и уникални тесктове...
-------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
тази тема е по-тъпа и от онази за плодовете.
скъпа, Eclipse, извинявай, но ти наистина не си добре. -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Кво и е на темата чак толкова. Това е един ексистенциаялен въпрос в блек метъл средите...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
black metyl zulumi - hristqnska kryw da se lee , da sme satanisti i da se kypem w reki o kryw da tro6im wsi4ko po pytq si za da doide apokalipsisa ......... twa se uwa ot sme6nite (otnasq se ne za wsi4ki - nawsqkyde ima typaci ) black fenowe deto jiweqt w textowete na lyubimcite si
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 3-January 04 Потребител N: 364 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 3 2003, 08:12 PM) Така е не само с музиката, а и с всички други изкуства... Не може и не бива да се гледа на автора като творец и на автора като личност като на някакво неделимо цяло, както и да се правят изводи от нечие творчество за характера на съответния човек. Най-малкото може да бъде заблуждаващо... Напълно съм съгласен с теб.Примерно Rithie Blackmore има отварителен характер и заради него са се разпаднали пърпъл,но това не му пречи да е виртоузен китарист. -------------------- "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV
will be fought with sticks and stones." -- Albert Einstein |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(gad @ Mar 17 2004, 11:16 PM) и аз слушам блек, а със сатанизма не мисля че имам нещо общо, освен редовните жертвоприношения на ... хлебарки ![]() и честно казано ме дразнят текстове от рода на.. примерно от на Dimmu Borgir In Death's Embrace: The heavenly father is streching his hand pathetically begging for mercy We spit and piss on his sacred flesh as we breathe the breath of the unholy макар, че тази част от парчето ми е любима композицията като цяло ме кефи, но текстовете... не съм ги гледал, стига ми това горе ![]() слушам блек заради мелодията, невероятни композиции има, но текстовете.. Dimmu Borgir са с доста сатанински текстове-особено от по-старите албуми.За Dark Funeral да не говорим.Но не мисля,че сатанинските текстове ми влиаят по някакъв начин-предпочитам паганизма. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 18 2004, 06:05 PM) Dimmu Borgir са с доста сатанински текстове-особено от по-старите албуми. Напротив, сатанизмът при Dimmu идва чак с Puritanical Euphoric Misanthropia. Предишното са типични псевдо-сатанински изхвърляния от типа "Сега ще изколим християнските овце" (TM - Dark Funeral). Колко съм се смял на текстове като този на Tormentor Of Christian Souls... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 18 2004, 06:33 PM) Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 18 2004, 06:05 PM) Dimmu Borgir са с доста сатанински текстове-особено от по-старите албуми. Напротив, сатанизмът при Dimmu идва чак с Puritanical Euphoric Misanthropia. Предишното са типични псевдо-сатанински изхвърляния от типа "Сега ще изколим християнските овце" (TM - Dark Funeral). Колко съм се смял на текстове като този на Tormentor Of Christian Souls... ![]() Аз точно тях имах в предвид.Може би истински Сатанизъм има при CoF.при тях чак такива изхвърляния от типа "християнските свине под ножа" няма. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 18 2004, 06:40 PM) Аз точно тях имах в предвид.Може би истински Сатанизъм има при CoF.при тях чак такива изхвърляния от типа "християнските свине под ножа" няма. На Cradle единственият им сатанински (донякъде, при това) албум е първият. Оттам нататък Дани почти не засяга такива теми - няма философски проповеди (както при Dimmu), няма призиви към разправа с християните... Въобще Cradle Of Filth са едва ли не последната банда, която свързвам с понятието сатанизъм. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е все пак като им погледнеш текстовете-има доста легенди,от които и сатанински истории...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Глупава е темата,защото наистина малко от блек изпълнителите разбират сатанизма.Яд ме е че именно любимите ми Сатърикон и също любимите ми Мейхем са въвели сатанизма в блек метъла.Аз лично си падам по друг вид блек.Ако ще се засяга религия-то тя да е езичническа.Смятам че е така.
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
...и това не е блек, скъпи мой добър, болен satyrch-o
-------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Какво искаш да ми каже драги?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 18 2004, 04:33 PM) Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 18 2004, 06:05 PM) Dimmu Borgir са с доста сатанински текстове-особено от по-старите албуми. Напротив, сатанизмът при Dimmu идва чак с Puritanical Euphoric Misanthropia. Предишното са типични псевдо-сатанински изхвърляния от типа "Сега ще изколим християнските овце" (TM - Dark Funeral). Колко съм се смял на текстове като този на Tormentor Of Christian Souls... ![]() Ти се изказа, ебати... -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Maiden F.C. Member ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 4-March 04 Град: SOFIA Потребител N: 415 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 18 2004, 05:44 PM) Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 18 2004, 06:40 PM) Аз точно тях имах в предвид.Може би истински Сатанизъм има при CoF.при тях чак такива изхвърляния от типа "християнските свине под ножа" няма. На Cradle единственият им сатанински (донякъде, при това) албум е първият. Оттам нататък Дани почти не засяга такива теми - няма философски проповеди (както при Dimmu), няма призиви към разправа с християните... Въобще Cradle Of Filth са едва ли не последната банда, която свързвам с понятието сатанизъм. ![]() ![]() ![]() Az mislq 4e po zamisyl satanizma e nerazrivno svyrzvan s black-a.Da ne zabravqme 4e imenno nai-nepre4istenata mu,pyrvi4na i ranna forma-tova e black metal-a i vsi4ko,sledva6to po-natatyk e edin vid izrajdane na stila(nqkoi ne6ta sa qki vse pak).Nqkoi biha go narekli razvitie!?Moje i taka da se prieme,no az mislq 4e sled kato ne se pridyrjat kym 4istata forma na black metal-a,to tova ne e black metal,a e prosto razklonenie)Black metal e tova,koeto e bilo v kraq na 80-te i osobeno v na4aloto na 90-te.Taka 4e v toq red na misli black metal-yt e nerazrivno svyrzan sys sataninskata koncepciq!Sega govorim sa mnogo po-razli4ni ne6ta(t.nar.black metal scena)-grupi i podstilove vsqkakvi i 4estno da vi kaja mi haresvat nqkoi,no govoreiki za black metal mislq 4e e uda4no da se spomenava imenno onazi scena otpredi 10 godini!!! -------------------- HEAVY METAL IS THE LAW!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
То така може да се разсъждава за всеки от подстиловете... "Днешното не е траш, щом не е като Reign In Blood; не е дет, щом не е като "Scream Bloody Gore" и т.н." Смешно е.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Satyr_ @ Mar 18 2004, 11:19 PM) Какво искаш да ми каже драги? Мисля,че визира Viking метъла,но знам групи с езическа насоченост,които въобще не могат да се причислят към този стил-Black са си... Относно позьорския сатанизъм в групите-по-често срещан е от истинския... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Я Burzum,я разни други подобни нему...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Satyr_ @ Mar 19 2004, 11:00 PM) Я Burzum,я разни други подобни нему... Точно-Nokturnal Mortum,Ashen Light...да не изреждаме повече. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Maiden F.C. Member ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 4-March 04 Град: SOFIA Потребител N: 415 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 19 2004, 10:54 AM) То така може да се разсъждава за всеки от подстиловете... "Днешното не е траш, щом не е като Reign In Blood; не е дет, щом не е като "Scream Bloody Gore" и т.н." Смешно е. ![]() ....de da znam.....eto tova e-s razvitieto na stila i postepenno otpada sataninskata koncepciq,dokato po ideq pyrvona4alno dvete ne6ta sa nerazdelni-tova imah predvid vsy6tnost.Ne kazvam 4e sega ne sa black,no ne sa kato tova,koeto e bilo zamisleno da e black..........ne6to takova.......Be mnogo neqsno se izrazih,ama karai....nadqvam se da ste me razbrali ![]() -------------------- HEAVY METAL IS THE LAW!!!
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 2nd August 2025 - 03:42 PM |