![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Ми на мен сегашните Ин флеймс ми звучат точно като клонящ към неото мелодет ![]() Или айде...някакъв особено мелодик метъл със залитане към по-масова аудитория и нео мотивчета. :Р Иначе за албумите...според мен -> A sense = Come Clarity > R2R> STYE. Четни пак ![]() А пък за нео-то - такова ми е звученето. Сигурно заради вокалите на Андерс на места. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
The Chosen Pessimist звучи като последните неща на Anathema
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Сиреч ужасно.
![]() Сериозно, като си тръгнал да правиш дълга композиция, е хубаво да знаеш как. В "The Chosen Pessimist" интрото е тотално безсмислено, над половината от песента е чист пълнеж, а остатъкът с нищо не впечатлява. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
И все пак лично мен ми харесва..
А за Анатема.. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
"A Sense Of Purpose" не успя да ме грабне. Не е лош албум, но му липсват доста неща. Това, че се появява след толкова силен запис като "Come Clarity", също не му помага особено. Вярно, "A Sense Of Purpose" звучи модерно, но поне в него няма от самоцелното модерничене на "Reroute to Remain" и "Soundtrack to Your Escape". Има интересни мелодии и някои доста грабващи парчета, но като цяло групата наистина е олекнала, а свиренето и вокалите са станали еднотипни.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
Чух го веднъж албума, и нещо не ми се понрави. Музикално не е лош, има някои добри моменти в него, но вокалите на моменти не можех да ги търпя. Поне засега нямам намерение да го слушам пак.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Вокалите наистина са сред основните слабости. Ако бяха поработили повече в това направление, може би целият продукт щеше да носи различно усещане.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
In Flames в Българияяяяя!!!!!!!
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
КАКВО!?!?!??!
Леле, ако е така, ако само ми дойдат ![]() Леле, как само ще трябва да те черпя... Едит: Шийлде, обичам те, човече, това е най- добрата новина, която съм получавал от месеци насам. ![]() Потвърдени са официално! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Напий го Шийлда да го усмиря, че иска ми краде дрехите!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
/me си облича дъждобрана, слага очила и чака доматите
На мен пък албума ми допада. Едва ли ще ми стане любим, наистина съм съгласна за...леко неприятното звучене на вокалите, но ху кеърс ениуей. Не е велика музикантска творба, не е In Flames от еди коя си година, но това изобщо не ми попречи да ми достави някакво удоволствие...А! Забравих да спомена, че The Chosen Pessimist ми харесва доста... ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тц, явно сме сбъркани тука някои дето сме малцинство и ни кефи албума ^^
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Малко сме, силни сме!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Да не повярва човек какво нищене сте му хвърлили на този албум... Аз го изтърпях точно два пъти, преди да го изтрия. Сравненията с "Clayman" са абсурдни, "A Sense Of Purpose" не може да му стъпи на малкия пръст. Прекалено еднотипен и репетитивен албум.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Найс албум.
Наблъсках си го и в плейъра и го цикля хем на компа, хем по софийските улици. Много ми харесва, много повече от Come Clarity. Не колкото Whoracle/Colony примерно, но песните наистина са зарибяващи и приятни за циклене. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Come Clarity е несравнимо по-добър албум от A Sense Of Purpose.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
/me adds [за теб] към по-горния пост.
И да, обяснявай ми сега как е по-рифовознонезнамсикаквосиблаблаблиран, ама пак няма да ме убедиш, защото това си е мнението от МОЯ гледна точка. А в повечето случаи не съдя за албумите по техничност и не знам си какво си, а по усещане и носене на емоции. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
^ И аз съдя по същите критерии. Не си позволявай да слагаш думи в устата ми, ако обичаш.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Извинявай, че съм те приел като средностатистически уайзхед, каквито срещам и из ласт.фм, и навсякъде.
Нека всеки запази своето мнение, ок? Чувства и емоции трудно се сравняват ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 10 Регистриран: 13-October 07 Град: Somewhere out in space Потребител N: 2369 ![]() |
Аз лично в A Sense Of Purpose не мога да усетя (поне до сега) чувство... Всичко звучи малко или много изкуствено, нещо което според мен не е било налице в предишните албуми колкото и групата да се е променяла стилово. Все пак ще му дам още шансове.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
На мен ми хареса. По-слаб е от Come Clarity, но така или иначе спрях да се надявам да изкарат някой щедьовър. Пък и въпреки известната репететивност, не изглежда скоро да ми омръзне, което ми е достатъчо да кажа, че съм горе-долу доволен.
![]() -------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
С тоя албум се изсраха на метено, дето е приказката. Импотентна история...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Кой каквото ще да разправя, In Flames се развиват. Не са онова, което бяха, но са една достатъчно утвърдила се група, която може да си позволи експеримент, който всъщност далеч не е толкова лош. За разлика от една група, която не искам да назовавам, а и нямат кой знае какво общо едни с други, те не се поддадоха на комерсиализъм.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
За разлика от една група, която не искам да назовавам, а и нямат кой знае какво общо едни с други, те не се поддадоха на комерсиализъм. "Reroute to Remain"? "Soundtrack to Your Escape"?! Това ако не е продаване, здраве му кажи... А другата група не пречи да я споменеш, нека върви приказката. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Те тука е истината!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мале, "ASOP" ми навлезе яко под кожното отделение, особено с "The Mirror's Truth", "Disconnected", "Alias", "Delight and angers", "Tilt"...
Нема отърване, както и от огромна част от Come Clarity и Colony + Clayman + малко Whoracle напоследък. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Според мен историята около последните албуми на бандата и по-специално Reroute to Remain и Soundtrack to Your Escape са малко спорни. Първо In Flames не се хвърлиха изведнъж в "комерса", както го наричате. Още в Clayman, че и по-рано могат да се забележат забежки, които впоследствие са доразвити в нататъшните им издания. Нещото което ми прави впечатление е че, въпреки всичкото модерничене, гьотеборгската шайка си остава слушаема. Дори песни като F®iend, The Quiet Place, Cloud Connected и други са си направо яки. Някак тия момчета успяват, напук на мейнстрийм включенията, да запазват онова, което ме накара да се влюбя в Colony, например (който все още смятам за вероятно най-добрия им албум).
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първо In Flames не се хвърлиха изведнъж в "комерса", както го наричате. Още в Clayman, че и по-рано могат да се забележат забежки, които впоследствие са доразвити в нататъшните им издания. Не съм съгласен с теб. "Clayman" си беше един типичен гьотеборгски мелодет албум, макар и съвременно звучащ. Мисълта ми е, че той си беше модерен, без да модерничи. След това в "Reroute to Remain" намалиха ролята на китарите за сметка на тази на вокала, започнаха да се правят на американци, а в "Soundtrack to your Escape" нещата вече стигнаха до крайност. Има добри песни и в тези албуми, слушаеми са, както казваш, но просто не са In Flames за мен. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Доста хора действително водят Клеймен като началото на "новите" In Flames; че от там започва това олекотяване и сещате се още какви епитети и думички, прикачени към групата.
Склонен съм да се съглася, макар че не напълно сигурно - разликата между Clayman и предишните албуми на групата е ОГРОМНА, и за мен това е олекотяването - и като цялостно звучене, и като вокали на Андерс (сравнете с Colony/Whoracle, няма смисъл да се връщаме към Джестъра и надолу), и като, де да знам, "атмосфера" на песните - къде-къде по-агресивна и "гьотеборгска" беше преди. Разликата за този кратък период между трите посочени от мен албума е невероятна рязка, сравнявайки Clayman с предшествениците си. Няма как това да не бъде възприето като различие, различие в по-мейнстрийм, по-нетипична за Ин Флеймс дотогава посока. Оттам нататък постепенно си градират нещата, след което гледам някаква тенденция за намаляване в Come Clarity, а после и A Sense of Purpose. Макар че особено в последния е доста спорна работата, по-шавлив е албумецО. Честно казано мен не ме ебе - открих напоследък, че ТОЧНО един любим албум на групата не мога да посоча, просто защото имам изключително любими моменти от всяка тава. Изключая STYE и RTR, тях не съм ги слушал особено задълбочено. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 04:31 PM |