![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 80 Регистриран: 19-January 08 Град: Пловдив Потребител N: 2547 ![]() |
"Децата на Хурин" беше последната, която прочетох. Почнах "Морт" на Пратчет, но от една седмица не съм я побарвала
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Отново " Случаят с Чарлз Декстър Уорд " и "Rе-Аnimator"-a на Лъвкрафт.
-------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 10-April 08 Град: Пловдив Потребител N: 2690 ![]() |
"Хрониките на Ралмия: Перлата на Феникса". Много готина книжка, ако сте любители на тийн фентъзито.
-------------------- Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl! Fearless hearts, filled with pride, Into Glory we shall ride! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Не знаех ,че има такъв под-жанр ,но не ме учудва
![]() -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
"Нирвана" от Яворов
не точно книга де, но все пак... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 10-April 08 Град: Пловдив Потребител N: 2690 ![]() |
Не знаех ,че има такъв под-жанр ,но не ме учудва ![]() Имах в предвид, че не е от по-известните фентъзита от рода на ВнП, Dragonlance, книгите за Дризт До Урден например, а героите са тийнейджъри. Както и да е, днес ще си поръчам Dragons Of The Autumn Twilight на Трейси Хикман и Маргарет Вайс. Имам големи очаквания за тази книжка. -------------------- Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl! Fearless hearts, filled with pride, Into Glory we shall ride! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 80 Регистриран: 19-January 08 Град: Пловдив Потребител N: 2547 ![]() |
Приключих с "Морт", утре почвам "Престъпление и наказание"
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Възкресителят - Х. Ф. Лъвкрафт...
изключително!!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
"Тай-пан" на Дж. Клавел. След нея мятам "Гай-джин" и "Търговска къща"
-------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Христос отново разпнат на Никос Казандзакис. Велика книга.
Макар и с основна тема Бог, крайно интерсена и приятна за мен. Както и Рапорт пред Ел Греко, разбира се. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Американски богове на Геймън.
The book won the 2002 Hugo, Nebula and Bram Stoker awards, all for Best Novel. Нищо повече не може да се каже за тази книга. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Айзък Азимов - Фондация I
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Брех, откога пък не съм писал тук!
![]() Последно прочетох ''Митология на славяните'' от Ал. Гейшор - интересна книга, общо изследване на полски историци, в което намерих едно-две нещица, които не знаех, въпреки че е от далечната 1985г. Определено се препоръчва на хората, които се интересуват от подобни работи. Другото, което прочетох беше ''Маскарад'' на Пратчет. Няма какво да се коментира, книжката е култова. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1015 Регистриран: 27-December 06 Потребител N: 1750 ![]() |
Стихосбирка на Недялко Йорданов
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
Другото, което прочетох беше ''Маскарад'' на Пратчет. Няма какво да се коментира, книжката е култова. Now you're talking!!! ![]() -------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Пол Дохърти - Чашата на празраците
Не че беше скучна книга... предполагам просто аз нямах време, за да седна и да чета..през повечето време просто прочитах 2,3 страници преди сън. Което като цяло проточи действието във времето и ми азвали удоволствието от книгата. Би ми било интересно да прочета поне още 1 произведение от същия автор... просто за да си направя по цялостно впечатление. -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тъкмо завърших "Последното желание" на Анджей Сапковски. Имах известна представа за това колко е силен авторът от краткия си сблъсък с творчеството му на английски, както и от персонажите в играта "The Witcher" и мога само да се радвам, че вече го издават официално и у нас. Пише изключително живо, непосредствено, правдоподобно, с приятно чувство за хумор на моменти. За почитателите на фентъзи си е просто задължителен.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Нещо забравих за съществуването на тази тема. Що така?
Както и да е, последно прочетох "Последният Еднорог" на Питър Бийгъл. И точно такава книга ми трябваше! Успя да насърчи мечтите ми и да почувствам отново топлотата, която бях изгубил. Съдържа в себе си толкова нежност и сила, че ме остави без дъх - камо ли думи! Обичам такива книги - истински, красиви, детски ако щете. Та утре и аз започвам "Последното желание" пък да видим. =) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Избрани разкази + Семейство Глас на Селинджър.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Bram Stoker - Dracula - филма е в пъти по-добър. За друг такъв пример не се сещам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Радой Ралин - "Наивни Новели"
непременнo за четене... или - задължително и по-бързо! ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Icewind Dale... Салваторе... Човека е пристрастЕн, но и определено пише добре. Вярно, че май докато е писал всяка една от частите си е харесвал по 2-3 думички и си ги повтаря често (всяко второ изречение), но едва ли мога да го съдя за такива дребни нещица
![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 25-June 07 Град: on the street of dreams Потребител N: 2166 ![]() |
Както и да е, днес ще си поръчам Dragons Of The Autumn Twilight на Трейси Хикман и Маргарет Вайс. Имам големи очаквания за тази книжка. Хмм, че тя първата от Dragonlance-а... И като че ли и най-добрата. ^^ Ноо си струва (фейвърит поредица ми е това, няма как да кажа друго ![]() Последно... Разкази на Селинджър ии след малко преосмисляне наистина са доста въздействащи. -------------------- we'll become silhouettes
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Не знаех ,че има такъв под-жанр ,но не ме учудва ![]() Имах в предвид, че не е от по-известните фентъзита от рода на ВнП, Dragonlance, книгите за Дризт До Урден например, а героите са тийнейджъри. Както и да е, днес ще си поръчам Dragons Of The Autumn Twilight на Трейси Хикман и Маргарет Вайс. Имам големи очаквания за тази книжка. Всъщност има такъв жанр, който се обособи защото има редица автори, които за целева група избират именно тийнейджърите. В книжарницата даже сме си ги отделили ![]() Аз напоследък чета само учебници, така че очаквайте включване по-натам. Хвърлила съм око на няколко интересни книжлета. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 157 Регистриран: 28-March 08 Потребител N: 2678 ![]() |
ами убийте ме, но чета Юго
![]() в началото съм, но този човек с тази ирония ме зашемети и книгата ме грабна още с първата глава -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^^Само не ми е ясно кое им е тинейджърското на книгите за елфа О.о
А Юго е задължителен, чела съм само две неща негови, само за това съжалявам ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Николай Бердяев - "Смисълът на историята"
Допадна ми, макар че бях леко предубедена... -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 112 Регистриран: 3-June 08 Град: Brave new world Потребител N: 2775 ![]() |
Дашиъл Хамет- Мъртви китайки, приключих я сравнително отдавна, но ся на края на гоодината нямам много време за четене
-------------------- There are secrets that you keep. There are secrets that you tell to me alone. I can't reach things I can't see. You don't see this strange world. Quite the same as me. Don't deny me what I am. Nothing hidden still you fail to see the truth. These are things you can't reveal! These are things you can't reveal! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
^^Само не ми е ясно кое им е тинейджърското на книгите за елфа О.о Извинявай, но не разбрах - какъв елф? Към мен ли беше въпроса? ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 10:37 PM |