![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
![]() Divinefire - 2008 - Farewell Група: Divinefire Албум: Farewell Година: 2008 Жанр: Extreme Power Metal Държава: Швеция Език: Английски Ето, че поредна моя ултра любима група издава нов албум тази година! Още съм на втората песен, но вече предусещам, че това ще е страхотен албум! Съвествам всеки, който поне малко се кефи на пауър метъла задължително да си свали албума! Гарантирам, че няма да съжалява! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Епа айде, ше го свалим, кат' си казал. :О
После ще постна впечатление. ;] |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Малиии, страхотия! "Grow and Follow" е невероятно съчетание на техника, мелодия, преходи... Повече ще ме зациклят от Opeth, определено.
![]() -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Тц, не ми хареса особено. :\
Не, че е лош, но не е нищо кой-знае-какво... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
След доста на брой изслушвания определено съм доволен от албума, макар че няма да бие този от 2006, който ми е наистина супер любим!
В интерес на истина очаквах нещо съвсем различно като звучене, но и на това съм доволен! Мисля, че момчетата са се справили повече от добре! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Имайки предвид това кои хора свирят в групата, някак на моменти елементарно звучи албума. Когато се абстрахирам от това и отдам значение на музиката, на усещането и на картините, които рисува в съзнанието, като че ли се долепям по- близо до творба с начало и завършек. Приказно посвещаване в един различен свят, за което се е погрижила "Calling the World". Звучи като intro, самоцелно или не. "Unity" е някак типична и не ме изненада с нищо. В "You Will Never Walk Away" се докоснах до една ритмична и добре изпипана ритъм- секция, чисти и завладяващи вокали и чувство. Надявах се, че тази линия ще се поддържа до края, докато " Grow and Follow" не ме завладя с мощ, умело примесена с чисти вокали и агресията на Jani, прииждаща и оттегляща се премерено. През "Pass the Flame" преминах, плавно. Въпросната песен някак разделя две доволно добри и мощни парчета, макар и да не отстъпва. И последва едно послание, донесено чрез "My Roots Are Strong In You". Което от своя страна може да те накара да се впуснеш в пого, стига да имаш добра компания. "King of Kings" в същината си ми напомня за типична жанрова песен. Което не я прави лоша, просто не ме завладя. В албума намерих и нещо, което ме отвежда незнайно защо на места към Symphony X- "Heal Me". Доволно дълго, епично парче с оркестрации и насечен ритъм. За да се стигне до края, възвръщайки се към началото. "Farewell" ме възвърна в реалността, не ненадейно, а съвсем преднамерено. Което от своя страна някак ме усъмни в приказката, която очаквах да е с неочакван край. Но за сметка на това беше добра и се нуждае от препрочитане.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
На мен не ми се впуска в такива дълбоки разсъждения... Само ще отбележа, че в крайна сметка албума оставя в мен малко странни и смесени чувства!
От една страна мога да кажа, че ми харесва! От друга обаче определено (поне за мен) не е на супер нивото на "Into a New Dimension", дори не е чак толкова близо! Промененото звучене обаче ме кара по-скоро да не го сравняам с предишния (а попринцип имам този навик за повечето групи), а да го възприема като нещо съвсем отделно, което може да се каже, че му печели още някой друг бонус в моите очи! В крайна сметка бих му сложил лична оценка от да кажем 8.5 по десетобалната, като в заключение мога да кажа, че определено можеше да се желае и още, но и на сега съм доста доволен! (аз това май вече го писах, ама нищо ![]() Все пак чакането си струваше - поредния добър албум за 2008! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ludnichar, по принцип аз избягвам да сравнявам отделните албуми на групата. Независимо на коя. Всеки преминава през различни етапи почти във всяко отношение, като творческия е на едно от челните места. Развитието е онова, което те кара да не зацикляш и в една или друга степен да си осмисляш живота като цяло. спрях да сравнявам, откакто осъзнах тия прости неща за себе си. Напомнянето на места на друга група е малко по-различно нещо.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Приятен албум, но ми се струва, че при мен ще е някак временен. Трайно впечатление ми остана от You Will Never Walk Away, която е сред най-грабващите композиции на групата, според мен. Прекарах няколко ползотворни часа с албума и съм доволен от което, препоръчвам го на всеки, на който му се слуша нещо ново. =)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 11:49 PM |