![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Добре, добре, няма да е същото, ама и поне Хариет няма да я пише цялата, а ще едитва само. А това ме втф-ризира:
The last four books in the series were all #1 New York Times bestsellers, and for over a decade fans have been eagerly awaiting the final novel that would bring the epic story to its conclusion. Точно пък последните 4... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Разбра се датата на излизането на осмата книга от Malazan Book of The Fallen озаглавена Toll the Hounds, за която може да се очаква на пазара от Bantam Books на 30 юни. Кога ще стигне преведена до родния пазар не е ясно, но за челите седмата част на английски, изникна нещо любопитно - пролога на Toll the Hounds можете да намерите във форума на Malazanworld.com - тук.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Я! Аз няма как да не се разпиша в такава тема
![]() Гледам, че хората преди мен са изброявали любимите си книги от жанра ... Ето я и челната тройка засега ![]() Най-любимата е пределно ясна - Колелото На Времето... /не коментирам разводняването, то е ясно но не може да ме откаже от поредицата - прекалено голям фен съм!/ Мечът На Истината - Гудкайнд /Първото правило на магьосника ми беше станала настолна книга по едно време.../ Песен За Огън И Лед - Мартин Напоследък за огромно мое съжаление нямам кой знае колко време за четене и не съм захващала някоя друга интересна книжка от жанра /те повечето са поредици както всички знаем и ако тръгна да чета... ще трябва да не спя изобщо хах!/ Но мисля да зачета Абмър-а, Влад Талтош... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Salvatore - Icedind Dale Trilogy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Търъътътътътъммм, бъмпз0рд.
За неразбралите още - имаме още една нова преведна книга на батко Реймънд Фийст - "Нокът на сребърния ястреб" или нещо такова. С alti говорихме, и се стигна до решението, че май е продължение на Войната на студенокръвните, което е...съмнително, защото не харесвах толкова горепосочената, но пък ще е интересно. 10 кинта, около 300 страници. Ако проимам пари ще си я купя, ако не - Жореее ![]() Фийст! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Всъщност е част първа от "Конклавът на сенките", друга поредица, очевидно. Брад я пуснаха на родния пазар още на 21 април. =)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А пък Конклавът на сенките е продължение на Студенокръвните, това имах предвид
|
|
![]()
Коментар
|
|
Книжката съм си я взел, като имам време ще я прочета, засега имам добро предчувствие.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Оу, как ще се чете туй!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 64 Регистриран: 5-May 08 Град: София Потребител N: 2738 ![]() |
Най-любимата е пределно ясна - Колелото На Времето... ![]() ![]() невероятна атмосфера ![]() остана последната книга, която трябваше да излезе....но Джордан си отиде от тоя свят преди да я довърши ![]() некви слухове имаше, че е оставил напътствия как да бъде завършена... кога и естествено дали ще стане тоя номер никой не знае ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Напротив - много добре се знае - http://brandonsanderson.com - това е сайта на списувача
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 64 Регистриран: 5-May 08 Град: София Потребител N: 2738 ![]() |
мерси много
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И така, фенове и фенки на най-отнесения, най-приказния и откъсващ жанр в литературните ширини, отново имаме пропукване на застоялия лед през последните месеци.
Гай Гавриел Кай има нова издадена книга на български, озаглавена "Изабел". Отново смесица между фентъзи и история, НО (!) случващото се е в един свят на "айподи, клетъчни телефони и ванове за 7 души по пътищата". Сиреч, ще да има сливане между там, където са костите ни в миналото, и сегашното. Всички знаем какво е творчеството на Кай и как то пленява читателя. Дано и сега е така, книгата вече я купих. Майната му на издателството за раздутия шрифт така, че книгата да стане 500 страници и да я шитнат за по-скъпо (15 лева). Поклон пред писателя. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^И аз видях, че се е появила, утре след разните ангажименти смятам направо да я заграбя и абсорбирам с все кориците. С теб ме си говорили за стила на Кай, всъщност, ще видим как се справя със смесените елементи. Специално от писателите на фентъзи в последно време той ми прави най-силно впечатление, "Сарантийска мозайка" си е цяло съкровище. Следователно утре ще видим какво е положението в "Изабел", че трябва и "Нокът на сребърния ястреб" да се чете, крайно време е - третата част на Конклава, "Завръщането на изгнаника", излиза на 23-ти този месец.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Жоре, кАжи мнението си за сребърните нокти
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Книжката е хубава
![]() ![]() ![]() П.П. Сашо ще ти я дам, ако дойдеш да спиш в нас тази вечер ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 115 Регистриран: 25-January 08 Град: София Потребител N: 2558 ![]() |
Абееее, какво сложно има толкова в "Силмарилион" ?!?!!? На мен ми е любима...даже се конкурира с моето лично номер едно!
Не мисля, че е тежка...първия път я четох за 3 дни май...не можех да се откъсна просто... ![]() Четох Ник Перумов, когото сравняваха с Толкин...всичките 5 книги трябваше да ги връщам бързо и за седмица и половина си отидоха...Личното ми мнение е ![]() -------------------- Music is an awful thing...What is it? I cannot understand it. The power of music is to take you to the composer’s inner peace. The one that listens have no choice. Tell me what I thought about while writing these notes. A man is trying to reach his lover, his carriage breaks, the wheels are all in deep mud. She won’t be waiting long. This is the sound of his anger. “That’s it”, as if music says. It’s not what you’re used to listening, not what you expect…but just this…
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Абееее, какво сложно има толкова в "Силмарилион" ?!?!!? ... Имената душко... имената... стотицитехилядимлЬони имена... Иначе и на мен ми е по-любима от "Властелина", но първият път като я четох се измъчих чутовно ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 115 Регистриран: 25-January 08 Град: София Потребител N: 2558 ![]() |
^ Може...не знам..на мен не ми беше толкова трудно...Бях млада и помнех лесно
![]() ![]() -------------------- Music is an awful thing...What is it? I cannot understand it. The power of music is to take you to the composer’s inner peace. The one that listens have no choice. Tell me what I thought about while writing these notes. A man is trying to reach his lover, his carriage breaks, the wheels are all in deep mud. She won’t be waiting long. This is the sound of his anger. “That’s it”, as if music says. It’s not what you’re used to listening, not what you expect…but just this…
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 74 Регистриран: 18-March 08 Потребител N: 2641 ![]() |
Ако харесвате "Силмарилион" е хубаво да потърсите и "Недовършените предания". Нещо като сборник с разкази който предава за събития, които са се случили по време на "Силмарилион" и "Властелина на пръстена" но не са засегнати в книгите.
От тези две книги знаех цялата история за Турин и ми беше тъпо да търся книгата за наследниците за Хурин тъй като края е много тъжен. То цялата книга е много тъжна ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Влад Талтош... Имам и трите книги за Влад, и мога да ти кажа, че са тотален култ !!! Много си изтървала, шъ знайшъ! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Знам къде е тя. - казва Кадем.
- Не, не знаеш. - отвръща той." "Изабел" на Кай е страхотна книга. Вече съм до половината й, и като седна да я чета, има егати наркотичното влияние. Винаги съм се чудел как този автор изразява леещо и леко мисълта си, без да утежнява излишно читателя, без да завива прекалено големи спирали, и в същото време изказът му да е БРИЛЯНТЕН в лекотата си и липсата на повърхностни размисли и изрази. За това как развива героите си, историята; сюжета, да не говорим. Книгата в крайна сметка е нещо ДОСТА нетипично за него, и се е нарамил с леко трудна задача, която доста други автори грубо биха преебали с един размах, но не би ![]() Просто страхотно, имах нужда от нещо леко, което вътре в себе си е тежко, и буди размисли и вдъхновение в теб. ![]() Beltaine falls... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ По някое време днес я почвам и аз, да видим за какво иде реч. Впечатленията ми от двата "Конклава" са прекрасни, между другото. Не, че съм очаквала нещо по-различно от константната висока класа на Фийст, неслучайно го нареждат сред най-великите световни разказвачи. Отброявам си четирите дни до излизането на "Завръщането на изгнаника"!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
След цяла вечност най-накрая имам време да чета художествена литература. Минах през Мол-а онзи ден и мернах на Реймънд Фийст някакви книжки, които не съм чел все още. Нещо, обаче, не ме грабнаха като зачетох teaser-а. Някой в крайна сметка пробва ли ги? Отделно - препоръчайте ми нещо с повечко магия и "по-глобално" по възможност. Тук се търкалят "Спомен, Печал и Трън" от доста време, но си спомням, че бяха много на дребно...
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Робин Хоб пробвал ли си?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Nope. Сега ще проуча въпроса.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ем..там поредицата с "Придворния убиец" ли, как беше...отдавна съм го чел. Ако не си - СИЛНО препоръчвам, бях впечатлен, макар и малък, като преминах през нея. Хем има магия, хем е и по-особено фентъзи едно такова...
![]() Те туй: Придворният убиец ("The Farseer") 1. Тайните на занаята (Assassin's Apprentice) (1995) 2. Кралска поръчка (Royal Assassin) (1996) 3. Тронът (Assassin's Quest) (1997) Кофтито е, че май нямат преиздаване, и са изчерпани. Но ако успееш да намериш..щастливец ще си :Р -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъкмо проверих, наистина жалко. Ще трябва underground източници да търся.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пробвай, пробвай, ако трябва и до приятел прибягвай. Много искам да си ги взема открай време, ама няма откъде, просто... :/
Иначе, "Повелителите на Руните" на Фарланд ако не си чел, също ти препоръчвам, хем май има тираж ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 03:34 PM |