Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pyramaze - Immortal (2008), размазващ, или...?!
sharon
коментар May 5 2008, 11:30 PM
Коментар #1

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Град: София
Потребител N: 1112

"Immortal" вече прозвуча тук... Когато преди някаквo време лийкнаха "Year Of The Phoenix" и "Caramon's Poem" бях потресена от това как звучи бандата с Barlow, чисто и просто защото бях предубедена. Добре, но сега изслушах целия албум - по дяволите, перфектен е! За разлика от доста групи напоследък, Pyramaze просто добавят новия елемент, в случая водещ, към цялостното звучене, а не се нагаждат СПРЯМО него. Всяка една песен е пореден малък (а защо не и голям) шедьовър... Да, липсва ми Lance, но явно и без него момчетата са в състояние да направят албум-месомелачка! icon_headbang[1].gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 7 2008, 04:56 PM
Коментар #2

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Това е най-силният Pyramaze до момента - казвам го без капка колебание. Не само заради участието на Matt Barlow, който прави наистина страхотно представяне; просто записът е изпипан отвсякъде. Невероятни композиции, мощ, мрак, тежест, грабващи мелодии... от всичко по много. "Immortal" е от албумите, който пускаш и въртиш до припадък. Жалко само, че Barlow не остана с тях - удивително добре се вписва в звученето на бандата.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
usmif
коментар May 7 2008, 08:41 PM
Коментар #3

just a dreamer

Група: Потребители
Коментари: 679
Регистриран: 18-September 06
Град: ...в облаците...
Потребител N: 1574

Наистина е добър smile.gif Нещо не мога да спра да го въртя rolleyes.gif

--------------------
Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат!

+Quote Post
winterstorms
коментар May 8 2008, 05:16 PM
Коментар #4

noctambulant

Коментари: 1754
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1273

Железен албум! icon_headbang[1].gif Групата продължава да се развива и да звучи все така уникално. Сега са още по-мрачни и атмосферични, а гласът на Barlow се вписва перфектно в песните. Ето това е качествен пауър метъл.

--------------------

+Quote Post
wqwrrr
коментар May 8 2008, 07:07 PM
Коментар #5

Eáránë Táralóm...

Коментари: 1892
Регистриран: 2-November 06
Град: The Spectral Realm
Потребител N: 1655

Мхм, Barlow си звучи съвсем намясто в албума. Атмосферата и свиренето са както винаги на шест, от песните също съм доволен, макар, че по-скоро съм съгласен с Венци за някои от мелодиите. Но е много грабващ и енергичен, ще се слуша. whistle.gif

--------------------

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар May 9 2008, 06:10 PM
Коментар #6

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

И според мен "Immortal" е върховото постижение на бандата дотук. Звучи най-зряло и изчистено, композициите са изключително силни, няма грам пълнеж. Адмирации и за Matt Barlow, въобще не е загубил форма!

Btw, какво им е на мелодиите, wqwrrr?

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
wqwrrr
коментар May 9 2008, 10:20 PM
Коментар #7

Eáránë Táralóm...

Коментари: 1892
Регистриран: 2-November 06
Град: The Spectral Realm
Потребител N: 1655

Трудно ми бе да запомня някои от темите, звучат някак накъсано, за разлика от "Legend of the Bone Carver", където се забелязва едва ли не лайтмотивен похват. Не, че е минус за албума, но повечето куплети не мога да си ги тананикам, както в споменатия вече предходен албум. Но ми се струва в реда на нещата - съществената доза зрялост в звученето, като че ли лъха точно от мелодиите. Впрочем, за последното слушане ми направи впечатление, използват по-често двугласни беквокали.

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар May 10 2008, 12:49 AM
Коментар #8

Oryctolagus Cuniculus

Не смятам, че въобще има място за сравнение между "Immortal" и любимия и на самата мен "Legend of the Bone Carver" - колкото повече слушам новия, толкова повече се убеждавам. Да не говорим, че концепцията в предшественика му си присъстваше съвсем ярко, идеята тук е доста по-различна. При мен явно е обратното спрямо мелодиите - в "Immortal" ми се струват още по-запомнящи се, няколко пъти го чух и вече ми бе в главата - с все музика и ако не друго, то наистина доволна част от текстовете. Като че ли най-изявено се получи в "The Highland", която ми влезе под кожата на мига. А и не само конкретния пример, много от останалите песни направо се врязват в съзнанието.

+Quote Post
lodborg
коментар May 10 2008, 02:04 AM
Коментар #9

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Кърти новото творение на датчаните. Много по-хеви го раздават в сравнение със старите си неща. Мелодиите, за които вече стана дума, са като количество доста по-малко, но като качество не отстъпват по нищо от вече познатото ни ниво. Това ми направи и на мен впечатление - не толкова мелодична тава, по-скоро ударна и тежка. По-малко хармонии и двугласия за сметка на повече рифове и сила. Затова казах, че като мелодичност албумът леко изостава от предшествениците си. Последните композиции обаче ("The Highland", "Shadow of the Beast") наваксват.

Искам да се съглася с Дил, която е описала ситуацията в албума много точно в своя първи пост. Прави чест на групата, че въпреки ключовата промяна в състава не се е промениала напълно, а е останала вярна на себе си като звучене. Защото въпреки всичко целият албум мирише на класически Pyramaze - такива, каквито сме свикнали да ги чуваме. Barlow се е вписал безгрешно в групата, все едно винаги си е бил там. Дотолкова добре, че Lance не ми липсва изобщо.

В заключение, от Pyramaze сме получили образцова пауър метъл тава. Поредната. По-добра от "Melancholy Beast", а може би и от "The Legend of the Bone Carver", макар и последното все още да не важи за мен.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
scion_of_storm
коментар May 10 2008, 10:53 AM
Коментар #10

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Legend of the bone carver > Immortal > Melancholy beast.

Поне засега, на тоя етап. Иначе страшен албум!

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар May 11 2008, 11:29 AM
Коментар #11

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Страшно нещо са сътворили, не мога да спра да го слушам. metal.gif Immortal е по-концентриран и мощен от двата предходни, Barlow прави може би най-добрите си вокали досега.

За момента Pyramaze си съперничат със Sabaton за пауър метъл албум на годината, колкото и да са различни.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
sharon
коментар May 11 2008, 01:51 PM
Коментар #12

Oryctolagus Cuniculus

Хехе, аз също ги въртя един след друг laugh.gif Пуснах "Legend Of The Bone Carver", за да проверя какво е положението спрямо новия. Предишният ми е просто ПРЕКАЛЕНО любим, има нещо магично и привличащо, дали е заради вокалите на Ланс или самата история, не мога да кажа. И май ще ми остане любими албум на бандата, дори само интрото е в състояние да ме съсипе, като го слушам, а и целият албум е велик. Факт е, обаче, че вече цикля "Immortal" дори повече от предшественика му, личи си, че е по-изпипан, а и доста по-развит в музикално отношение. Има невероятно грабващи песни: "Year Of The Phoenix", "Caramon's Poem", прекрасната балада "Legacy In A Rhyme" и така любимата ми хитова "The Highland", която всеки път си представям като концертно изпълнение. Въобще, сложен избор, но това все пак са Pyramaze... wub.gif

+Quote Post
Fish
коментар May 13 2008, 09:07 AM
Коментар #13

Просветен

Коментари: 493
Регистриран: 2-March 06
Потребител N: 1192

Силен албум, много силен. Не виждам смисъл да изреждам суперлативи, просто ще кажа, че съм изключително доволен от развитието на Pyramaze. Де да имаше повече такива групи в пауър метъла...

+Quote Post
Mort
коментар May 14 2008, 08:19 PM
Коментар #14

Witcher

Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Още не съм го разбрал съвсем албума, за разлика от новия Sabaton, примерно, който ми влезе веднага под кожата. Смятам, че Immortal има огромен потенциал в чисто времево отношение, тъй като за по-директните албуми, като споменатия вече пример, понякога прекаленото слушане ги изчерпва сравнително бързо. Иначе конкретно за новия Pyramaze определено ми харесва повече от Legend-а, който ми звучеше някак твърде разпилян. Сравнението между Мат и Ланс за мен поне накланя везните към първия, просто Мат си е класа с невероятно богат на съдържание и техника глас. Вярно Ланс беше перфектен за групата, но Мат реално е перфектен за адски много банди и то с различни стилове, което показва изключително широкото приложение на певческия му талант. В личната ми класация засега Immortal е на едно равнище с Melancholy Beast, но времето ще покаже кой ще надделее.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
usmif
коментар May 21 2008, 04:14 PM
Коментар #15

just a dreamer

Коментари: 679
Регистриран: 18-September 06
Град: ...в облаците...
Потребител N: 1574

Колкото повече го слушам (Immortal), толкова повече не мога да спра да го слушам ... Отдавна не ме беше грабвал така нечий албум w00t.gif Трябва някой да ми спре winamp-a, за да седна да уча sad.gif

--------------------
Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат!

+Quote Post
sharon
коментар May 22 2008, 12:01 AM
Коментар #16

Oryctolagus Cuniculus

"Immortal" > учене! Ама не, в интерес на истината точно този албум е една от причините, поради които напоследък не мога да се съсредоточа като хората в другите неща, които излизат. Но пък това си е запазена марка на музиката, направена с чувство, конкретна цел и идея, а точно новият Pyramaze не страда от липса на нито едно от тези качества. След доволен брой слушания стигнах до извода, че по някакъв извратен начин е на път да задмине предшественика си в личната ми класация, WTF?!? brickwall.gif

+Quote Post
Wicked Child
коментар May 22 2008, 12:16 AM
Коментар #17

Прослушващ метъл
**

Коментари: 217
Регистриран: 10-April 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2690

Покрай промотата от албума прочетох поредицата Dragonlance.
Иначе е страшен- много хора се оплакват, че им бил еднообразен, но според мен няма нищо такова. Всяка песен си носи много сериозен заряд, поклон на Барлоу за брилянтните, както винаги, изпълнения.

--------------------
Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl!
Fearless hearts, filled with pride,
Into Glory we shall ride!

+Quote Post
Dragontear
коментар May 22 2008, 12:38 AM
Коментар #18

Антихрист

Коментари: 3615
Регистриран: 13-March 06
Потребител N: 1211

Бах то имало тема за това!

аз мисля че си казах мнението вече.
Въпреки че много хора не се съгласиха с ревюто ми
Но все още мисля че това не е най добрата работа на Pyramaze..И за мен Legend е със светлинни години напред.. И странно как Legend звучи разпиляно при положение, че в Immortal няма дори елементарен замисъл
(Извинявам се .. има между интрото и първата песен)

Дил заслушай се в невероятно смешното сходство между част от мелодиите на "The Highland" и "Bring Back Life" впрочем в началото The Highland малко ми мяза даже на някоя песен на "Within Temptation" (като се сетя коя беше ще кажа) Супер яка песен е ама ебати сякаш съм я чувал някъде ама още незнам къде точно

Друг факт че че явно Мат не е проблема да не харесвам Iced earth.. гласът му определено е имал и други скрити възможностти... язък че избра пак Iced .. Сигурен съм че другя албум с Pyramaze щеше да надмине всичко правено

+Quote Post
sharon
коментар May 22 2008, 01:04 AM
Коментар #19

Oryctolagus Cuniculus

^^ Аз ще си ги препрочета в скоро време, не е истина как се чудех откъде въобще са ми познати името и историята на Caramon, преди да се сетя, че става въпрос за хрониките "Dragonlance" и брат му Raistlin. Относно другото, именно еднообразен е едно от най-неподходящите определения за "Immortal", както казваш, всяка песен си носи заряд и уникална атмосфера, поначало са доста различни, но обединени под характерния почерк на Pyramaze. Така че да, аз съм на другата крайност, албумът е НАЙ-ВЕЧЕ разнообразен.

Да, Ники, сетих се, че беше писал за мотивите, използвани в "The Highland", не мисля, че става дума за заемки, просто леко сходство в звученето. Иначе песента е велика, любимата ми от целия албум въобще, мога да я слушам маса пъти подред без въобще да ми хрумне да сменя парчето. Звучи много емоционално, красиво и тържествено, особено финалът с повишената тоналност на последния припев ме разбива отвсякъде, а за концертния завършек вече споменах...

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 22 2008, 09:05 AM
Коментар #20

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Аз изтърпях албума до 3тата песен. По дяволите, по-неуместни клавири никога не съм чувал. Толкова тъпо и насилено стоят там, че и заглушаващо.
Обичам клавири, но тък просто имам чувството, че някой се е опитал да сговни траша. Какви са тия неадекватни епики и оркестрални идеи...

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 22 2008, 12:04 PM
Коментар #21

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Съвсем на място са си оркестрациите, Кире. Нито звучат насилено, нито разводняват албума - без тях композициите биха били по-бедни. И в крайна сметка, "Immortal" си е един подчертано китарен запис...

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 22 2008, 01:39 PM
Коментар #22

Подчертано китарен е и затова тези клавирни истории са ми заглушаващи. Да споря дали са намясто не мога, но в ревю бих написал мнението си и така или иначе е доста субективен спорът. Сложи ги същите клавири върху Тестамент, почти така ми звучи. Не ми харесва изобщо. Искам да чувам китарите, а ако ще има клавири да са като в класическите Nighhtwish, Cob, Stratovarius - в тон с китарните мелодии. Тук ми звучат като някакъв секънд хенд саундтрак на Холмарско фентъзи. Епика, епика, стига епика, това е траш/пауър. Тая епика ми звучи ужасно префърцунено и никаква спонтанност не усещам, както е примерно при Страто.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
bloody
коментар May 22 2008, 01:53 PM
Коментар #23

Непросветен
*

Коментари: 49
Регистриран: 11-May 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2744

Не съм ги слушал! Ще потърся из нета, ако намеря нещо ще чуя и ще изкажа мнение после!

+Quote Post
winterstorms
коментар May 22 2008, 06:52 PM
Коментар #24

noctambulant

Коментари: 1754
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1273

Чакай бе, InsArtTure, в предишните два албума да не би да нямаше пиано и оркестрации? Да не би по-малко да бяха, да не би да звучаха много по-различно?! По твоята логика направо трябва да отпишем групата...

--------------------

+Quote Post
Dragontear
коментар May 22 2008, 08:56 PM
Коментар #25

Антихрист

В интерес на истината и аз мисля че тук клавирите са много малко в сравнение с останалите два албума.. и определено са на място

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 22 2008, 09:53 PM
Коментар #26

А, не съм слушал предните, забравих да спомена, сега се запознавам с групата.

^Нико, не мисли... Добре де, как ви харесват тия префърцунени оркестрали изгъзици, това ми е интересно? rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Dragontear
коментар May 22 2008, 09:54 PM
Коментар #27

Антихрист

Имат някаква перверзна карма.. де да знам и аз

+Quote Post
Rolf
коментар May 23 2008, 08:42 AM
Коментар #28

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Цитат(InsArtTure @ May 22 2008, 10:53 PM) *
Добре де, как ви харесват тия префърцунени оркестрали изгъзици, това ми е интересно?

Това не са изгъзици, а съвсем адекватно допълнение към останалата част от музиката. Няма нищо лошо в това метълът да звучи по-симфонично, богато и епично, а клавирите способстват точно за това. Без тях щяхме да си слушаме трашок во веки веков. wink.gif

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 23 2008, 09:58 AM
Коментар #29

Аз май трябва по-подробно да чуя албума, за да съм по-конкретен. Още в началото казах, че изобщо не съм противник на клавирите. Тук ми звучат много излишни, далеч от мелодиките на китарите, някак в дисонанс, сякаш групата си свири в една стая, а в съседната симфоничен оркестър си репетира. laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Jun 7 2008, 02:40 PM
Коментар #30

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Ами на мен любимия ми албум е "Melancholy Beast", колкото и различно да прозвучи това от вашите мнения, защото аз свързвам тази банда с пауър метъл, може би и малко прогресив, но не и траш. Та това което търся аз за себе си в пауъра е разнообразие в парчетата, а в гореспоменатия албум има завладяващи неща като "Sleepy Hollow" и "Mighty Abyss", примерно, които звучат великолепно отделно. "Immortal" е страшен албум, но не е моята чаша чай, дори с тези вокали. Сигурен съм обаче, че ще бъде оценен от тези които търсят по-хомогенното звучене в пауъра. И все пак го слушам с кеф.

Например аз разсъждавам по съвсем различен начин за други жанрове. Предпочитам по-хомогенните Dark Tranquillity пред по-ударните In Flames...

А за Matt Barlow ще си запазя коментара защото по никакъв начин няма да бъда обективен. Той ми е сред най-любимите вокали в моята лична класация наред до Englund и Akerfeldt... много се радвам, че се завърна в Iced Earth. icon_headbang[1].gif

Цитат
Barlow прави може би най-добрите си вокали досега.

Леле, това сега го видях... Осъзнайте се малко! Обобщения без никакъв смисъл! За много хора, включително и за мен, Matt е пример за това как трябва да звучи един хеви/траш фронтмен... сещате се в коя група.

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 21st July 2025 - 12:57 AM