![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
"Immortal" вече прозвуча тук... Когато преди някаквo време лийкнаха "Year Of The Phoenix" и "Caramon's Poem" бях потресена от това как звучи бандата с Barlow, чисто и просто защото бях предубедена. Добре, но сега изслушах целия албум - по дяволите, перфектен е! За разлика от доста групи напоследък, Pyramaze просто добавят новия елемент, в случая водещ, към цялостното звучене, а не се нагаждат СПРЯМО него. Всяка една песен е пореден малък (а защо не и голям) шедьовър... Да, липсва ми Lance, но явно и без него момчетата са в състояние да направят албум-месомелачка!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Това е най-силният Pyramaze до момента - казвам го без капка колебание. Не само заради участието на Matt Barlow, който прави наистина страхотно представяне; просто записът е изпипан отвсякъде. Невероятни композиции, мощ, мрак, тежест, грабващи мелодии... от всичко по много. "Immortal" е от албумите, който пускаш и въртиш до припадък. Жалко само, че Barlow не остана с тях - удивително добре се вписва в звученето на бандата.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
Наистина е добър
![]() ![]() -------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Железен албум!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Мхм, Barlow си звучи съвсем намясто в албума. Атмосферата и свиренето са както винаги на шест, от песните също съм доволен, макар, че по-скоро съм съгласен с Венци за някои от мелодиите. Но е много грабващ и енергичен, ще се слуша.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
И според мен "Immortal" е върховото постижение на бандата дотук. Звучи най-зряло и изчистено, композициите са изключително силни, няма грам пълнеж. Адмирации и за Matt Barlow, въобще не е загубил форма!
Btw, какво им е на мелодиите, wqwrrr? -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Трудно ми бе да запомня някои от темите, звучат някак накъсано, за разлика от "Legend of the Bone Carver", където се забелязва едва ли не лайтмотивен похват. Не, че е минус за албума, но повечето куплети не мога да си ги тананикам, както в споменатия вече предходен албум. Но ми се струва в реда на нещата - съществената доза зрялост в звученето, като че ли лъха точно от мелодиите. Впрочем, за последното слушане ми направи впечатление, използват по-често двугласни беквокали.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Не смятам, че въобще има място за сравнение между "Immortal" и любимия и на самата мен "Legend of the Bone Carver" - колкото повече слушам новия, толкова повече се убеждавам. Да не говорим, че концепцията в предшественика му си присъстваше съвсем ярко, идеята тук е доста по-различна. При мен явно е обратното спрямо мелодиите - в "Immortal" ми се струват още по-запомнящи се, няколко пъти го чух и вече ми бе в главата - с все музика и ако не друго, то наистина доволна част от текстовете. Като че ли най-изявено се получи в "The Highland", която ми влезе под кожата на мига. А и не само конкретния пример, много от останалите песни направо се врязват в съзнанието.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Кърти новото творение на датчаните. Много по-хеви го раздават в сравнение със старите си неща. Мелодиите, за които вече стана дума, са като количество доста по-малко, но като качество не отстъпват по нищо от вече познатото ни ниво. Това ми направи и на мен впечатление - не толкова мелодична тава, по-скоро ударна и тежка. По-малко хармонии и двугласия за сметка на повече рифове и сила. Затова казах, че като мелодичност албумът леко изостава от предшествениците си. Последните композиции обаче ("The Highland", "Shadow of the Beast") наваксват.
Искам да се съглася с Дил, която е описала ситуацията в албума много точно в своя първи пост. Прави чест на групата, че въпреки ключовата промяна в състава не се е промениала напълно, а е останала вярна на себе си като звучене. Защото въпреки всичко целият албум мирише на класически Pyramaze - такива, каквито сме свикнали да ги чуваме. Barlow се е вписал безгрешно в групата, все едно винаги си е бил там. Дотолкова добре, че Lance не ми липсва изобщо. В заключение, от Pyramaze сме получили образцова пауър метъл тава. Поредната. По-добра от "Melancholy Beast", а може би и от "The Legend of the Bone Carver", макар и последното все още да не важи за мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Legend of the bone carver > Immortal > Melancholy beast.
Поне засега, на тоя етап. Иначе страшен албум! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Страшно нещо са сътворили, не мога да спра да го слушам.
![]() За момента Pyramaze си съперничат със Sabaton за пауър метъл албум на годината, колкото и да са различни. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хехе, аз също ги въртя един след друг
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Силен албум, много силен. Не виждам смисъл да изреждам суперлативи, просто ще кажа, че съм изключително доволен от развитието на Pyramaze. Де да имаше повече такива групи в пауър метъла...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Още не съм го разбрал съвсем албума, за разлика от новия Sabaton, примерно, който ми влезе веднага под кожата. Смятам, че Immortal има огромен потенциал в чисто времево отношение, тъй като за по-директните албуми, като споменатия вече пример, понякога прекаленото слушане ги изчерпва сравнително бързо. Иначе конкретно за новия Pyramaze определено ми харесва повече от Legend-а, който ми звучеше някак твърде разпилян. Сравнението между Мат и Ланс за мен поне накланя везните към първия, просто Мат си е класа с невероятно богат на съдържание и техника глас. Вярно Ланс беше перфектен за групата, но Мат реално е перфектен за адски много банди и то с различни стилове, което показва изключително широкото приложение на певческия му талант. В личната ми класация засега Immortal е на едно равнище с Melancholy Beast, но времето ще покаже кой ще надделее.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
Колкото повече го слушам (Immortal), толкова повече не мога да спра да го слушам ... Отдавна не ме беше грабвал така нечий албум
![]() ![]() -------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Immortal" > учене! Ама не, в интерес на истината точно този албум е една от причините, поради които напоследък не мога да се съсредоточа като хората в другите неща, които излизат. Но пък това си е запазена марка на музиката, направена с чувство, конкретна цел и идея, а точно новият Pyramaze не страда от липса на нито едно от тези качества. След доволен брой слушания стигнах до извода, че по някакъв извратен начин е на път да задмине предшественика си в личната ми класация, WTF?!?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 10-April 08 Град: Пловдив Потребител N: 2690 ![]() |
Покрай промотата от албума прочетох поредицата Dragonlance.
Иначе е страшен- много хора се оплакват, че им бил еднообразен, но според мен няма нищо такова. Всяка песен си носи много сериозен заряд, поклон на Барлоу за брилянтните, както винаги, изпълнения. -------------------- Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl! Fearless hearts, filled with pride, Into Glory we shall ride! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Бах то имало тема за това!
аз мисля че си казах мнението вече. Въпреки че много хора не се съгласиха с ревюто ми Но все още мисля че това не е най добрата работа на Pyramaze..И за мен Legend е със светлинни години напред.. И странно как Legend звучи разпиляно при положение, че в Immortal няма дори елементарен замисъл (Извинявам се .. има между интрото и първата песен) Дил заслушай се в невероятно смешното сходство между част от мелодиите на "The Highland" и "Bring Back Life" впрочем в началото The Highland малко ми мяза даже на някоя песен на "Within Temptation" (като се сетя коя беше ще кажа) Супер яка песен е ама ебати сякаш съм я чувал някъде ама още незнам къде точно Друг факт че че явно Мат не е проблема да не харесвам Iced earth.. гласът му определено е имал и други скрити възможностти... язък че избра пак Iced .. Сигурен съм че другя албум с Pyramaze щеше да надмине всичко правено |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Аз ще си ги препрочета в скоро време, не е истина как се чудех откъде въобще са ми познати името и историята на Caramon, преди да се сетя, че става въпрос за хрониките "Dragonlance" и брат му Raistlin. Относно другото, именно еднообразен е едно от най-неподходящите определения за "Immortal", както казваш, всяка песен си носи заряд и уникална атмосфера, поначало са доста различни, но обединени под характерния почерк на Pyramaze. Така че да, аз съм на другата крайност, албумът е НАЙ-ВЕЧЕ разнообразен.
Да, Ники, сетих се, че беше писал за мотивите, използвани в "The Highland", не мисля, че става дума за заемки, просто леко сходство в звученето. Иначе песента е велика, любимата ми от целия албум въобще, мога да я слушам маса пъти подред без въобще да ми хрумне да сменя парчето. Звучи много емоционално, красиво и тържествено, особено финалът с повишената тоналност на последния припев ме разбива отвсякъде, а за концертния завършек вече споменах... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Аз изтърпях албума до 3тата песен. По дяволите, по-неуместни клавири никога не съм чувал. Толкова тъпо и насилено стоят там, че и заглушаващо.
Обичам клавири, но тък просто имам чувството, че някой се е опитал да сговни траша. Какви са тия неадекватни епики и оркестрални идеи... -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Съвсем на място са си оркестрациите, Кире. Нито звучат насилено, нито разводняват албума - без тях композициите биха били по-бедни. И в крайна сметка, "Immortal" си е един подчертано китарен запис...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Подчертано китарен е и затова тези клавирни истории са ми заглушаващи. Да споря дали са намясто не мога, но в ревю бих написал мнението си и така или иначе е доста субективен спорът. Сложи ги същите клавири върху Тестамент, почти така ми звучи. Не ми харесва изобщо. Искам да чувам китарите, а ако ще има клавири да са като в класическите Nighhtwish, Cob, Stratovarius - в тон с китарните мелодии. Тук ми звучат като някакъв секънд хенд саундтрак на Холмарско фентъзи. Епика, епика, стига епика, това е траш/пауър. Тая епика ми звучи ужасно префърцунено и никаква спонтанност не усещам, както е примерно при Страто.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 49 Регистриран: 11-May 08 Град: Пловдив Потребител N: 2744 ![]() |
Не съм ги слушал! Ще потърся из нета, ако намеря нещо ще чуя и ще изкажа мнение после!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Чакай бе, InsArtTure, в предишните два албума да не би да нямаше пиано и оркестрации? Да не би по-малко да бяха, да не би да звучаха много по-различно?! По твоята логика направо трябва да отпишем групата...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
В интерес на истината и аз мисля че тук клавирите са много малко в сравнение с останалите два албума.. и определено са на място
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А, не съм слушал предните, забравих да спомена, сега се запознавам с групата.
^Нико, не мисли... Добре де, как ви харесват тия префърцунени оркестрали изгъзици, това ми е интересно? ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имат някаква перверзна карма.. де да знам и аз
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Добре де, как ви харесват тия префърцунени оркестрали изгъзици, това ми е интересно? Това не са изгъзици, а съвсем адекватно допълнение към останалата част от музиката. Няма нищо лошо в това метълът да звучи по-симфонично, богато и епично, а клавирите способстват точно за това. Без тях щяхме да си слушаме трашок во веки веков. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз май трябва по-подробно да чуя албума, за да съм по-конкретен. Още в началото казах, че изобщо не съм противник на клавирите. Тук ми звучат много излишни, далеч от мелодиките на китарите, някак в дисонанс, сякаш групата си свири в една стая, а в съседната симфоничен оркестър си репетира.
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Ами на мен любимия ми албум е "Melancholy Beast", колкото и различно да прозвучи това от вашите мнения, защото аз свързвам тази банда с пауър метъл, може би и малко прогресив, но не и траш. Та това което търся аз за себе си в пауъра е разнообразие в парчетата, а в гореспоменатия албум има завладяващи неща като "Sleepy Hollow" и "Mighty Abyss", примерно, които звучат великолепно отделно. "Immortal" е страшен албум, но не е моята чаша чай, дори с тези вокали. Сигурен съм обаче, че ще бъде оценен от тези които търсят по-хомогенното звучене в пауъра. И все пак го слушам с кеф.
Например аз разсъждавам по съвсем различен начин за други жанрове. Предпочитам по-хомогенните Dark Tranquillity пред по-ударните In Flames... А за Matt Barlow ще си запазя коментара защото по никакъв начин няма да бъда обективен. Той ми е сред най-любимите вокали в моята лична класация наред до Englund и Akerfeldt... много се радвам, че се завърна в Iced Earth. ![]() Цитат Barlow прави може би най-добрите си вокали досега. Леле, това сега го видях... Осъзнайте се малко! Обобщения без никакъв смисъл! За много хора, включително и за мен, Matt е пример за това как трябва да звучи един хеви/траш фронтмен... сещате се в коя група. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 10:05 PM |