Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
5 страници V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Интересно ми е какво мислите младите по въпроса..., патриотизъм или глупост
Интересно ми е какво мислите младите по въпроса...
Не можете да видите резултатите от анкетата, преди да сте гласували.
Общо гласове: 59
Гостите не могат да гласуват 
lodborg
коментар May 29 2008, 06:22 PM
Коментар #91

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Росен каза много правилни неща. Има различни нива на глобализация и аз одобрявам само някои от тях. Ето го и примерът, който обсъдих снощи накратко с Киро - няма нищо лошо в това границата между Франция и Германия да съществува практически само на картата, това не означава обаче, че Франция и Германия трябва да станат една страна.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page

+Quote Post
pa®tci
коментар May 29 2008, 06:35 PM
Коментар #92

Serpent Moves

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(Battle Magic @ May 27 2008, 11:48 PM) *
... Само да допълня, че войната не е пауър метъл rolleyes.gif

Според мен това мнение изчерпа темата из основи biggrin.gif

Иначе съм на мнението на вЕнци - ако политиците ни направят някаква невероятна кочина (в което съм убеден, че са способни), не бих си мръднал и пръста... докато не опре ножа до кокала (ми и този на близките ми).

Цитат(Aglarana @ May 28 2008, 08:40 PM) *
... стига сте делили България на държава, родина и т.н. Ако се замислите, това разделяне няма да доведе до нищо хубаво...то и не води де.

Това разделени не сме го направили аз или ти, или по-скоро не се е формирало ей така, от само себе си. Мисля че тук изразът "Обичам Родината - мразя Държавата" важи с най-пълна сила, защо така обаче, не мога да си обясня...

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 29 2008, 06:50 PM
Коментар #93

Демон

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Цитат(prayer4eto @ May 29 2008, 05:50 PM) *
Няма дърво без корен. Глобализацията е загуба на идентичност на определено ниво. И примерите с McDonalds, iPhone & iPod само потвърждават тезата за глобализация на ниво търговия, но нищо повече. И един арабски терорист може да ползва американски, индонезийски японски или каквито и да било компютри и пак да си остане "неглобализиран". И предразсъдъците нямат нищо общо. Достатъчно съм интелигентен, че ако ми хрумне и ми харесва, да отида да живея въ Франция, например. Или в Замбия.

За Макдоналдс не съм съвсем съгласен. Конкретно корпорацията е бизнес да, но аз визирах по-скоро поведението (консуматорско и какво ли още не), което подобни корпораций набиват в хората. Споменах интелигентността, защото ако осънаваш тези неща те няма да имат голямо въздействие на теб и ти ще си хапваш Биг Мака без да се превръщаш в "роб" (да, прекалено силна дума, но не ми идва друга сега на главата). Разликата ще е като между мен и алкохолика - аз знам че е доста кофти да се препива, но си позволявам от време на време и дори преди месец драйфах. На светлинни години цъм обаче от състоянието когато алкохола може да заема централно място в живота ми. Не съм съвсем сигурен че се изразявам достатъчно ясно - някакси много принизено излезе и примерите ми са смотани smile.gif. Дано ме разбереш. smile.gif

И пак - ако една глобализация на СОЦИАЛНО НИВО - да няма народи и всички да се наричаме най-вече жители на планетата Земя - бъде постигната до известна степен, то много бързо такава "глобализация" ще се разпадне.

Това ми намирисва малко на 60-те. Не става дума да се наричаме "замляни" всички. Става дума аз да седна с един македонец и турчин на една маса (което правя доста често) и да си изкарам така както си изкарвам и монголец и индонезиец или 2ма българи. Това за повечето убер националисти не само е невъзможно но е "предателство". Чувал съм коментари от рода на: еди кое си момиче (българка) си е намерила гадже турчин (в чужбина това). Реакцията сами може да се сетиш каква е: "предателка", "не е българка", "циганка", "курва".... - повдига ми се от това.

Идеята ми е, че изведнъж отрекохте понятията като "родина" и "национални ценности", нарекохте ги "размити", а не си давате сметка, че понятието "глобализация" има смисъл единствено когато и първите две имат смисъл !!!

С това съм напълно съгласен. Дефиницията на понятията е малко размита а не тяхното съществуване. Тук мога да копи-пейстна това което написах от горе. smile.gif

+Quote Post
Battle Magic
коментар May 29 2008, 07:02 PM
Коментар #94

Warrior of Knut

Коментари: 1483
Регистриран: 11-December 06
Потребител N: 1726

Не искам да се зяждам, но ми е интересно и ще попитам: Защо мислите, че корените и родината са толкова важни? Идеята за нациите като цяло, ми се струва доста глупава... И за какво са били тия нации- само за да воюват помежду си...

--------------------
Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near,
Where was God when you were dying
Reek of war is master here.
Left behind are slaughtered strangers
Enemies become your friend
This is how the fear takes over
When its time to meet the end.
Fields of flesh from graves ripped open
Only the dead can see an end to war,
Sleeting snow where bones lay broken.
Tell me what all this was for

Die for God, Die for what?
Was it worth dying for?

+Quote Post
prayer4eto
коментар May 29 2008, 07:06 PM
Коментар #95

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Помисли малко исторически и еволюционно и ще разбереш. Нацията/народът не е "причина", а "следствие" от разделението. (Историята за Вавилонската кула не е случайно събитие в Библията. Да вметна, че съм атеист.)

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
Battle Magic
коментар May 29 2008, 07:21 PM
Коментар #96

Warrior of Knut

Ама не, питам те теб! Защо за теб корените и нацията са толкова важно нещо? Не, не мисля, че ще разбера, защото вече светът е друг и тепърва трябва да го опознавам... А в него нациите стават все по-голяма отживелица...

--------------------

Was it worth dying for?

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 29 2008, 07:25 PM
Коментар #97

Демон

Цитат(Battle Magic @ May 29 2008, 07:02 PM) *
Не искам да се зяждам, но ми е интересно и ще попитам: Защо мислите, че корените и родината са толкова важни? Идеята за нациите като цяло, ми се струва доста глупава... И за какво са били тия нации- само за да воюват помежду си...

Нациите и държавите такива каквито ги има сега не са много стара концепция доколкото аз знам.

+Quote Post
melhaer
коментар May 29 2008, 09:33 PM
Коментар #98

Pirate

Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

добре...

нации, родини, размити понятия...

аз едно нещо не разбрах - защо аз, трябва да отида да умра, в битка с хора като мен, и да изоставя хората които обичам, заради това, че някой е казал - косово е отделна държава или - Турция ни е най-големият враг...

т.е. по какъв начин аз трябва да съм задължен на родината си... и по какъв начин ми е задължена тя...

и мисля, че казах в по-предно мое мнение - може да покажеш обичта си към родината и по други начини, без да умираш за нея - а именно - колцина от вас са сколнни да направят по 10-12 деца, само защото прираста ни е нисък? защото за мен оцеляването ни днес е доста по приоритетно отколкото имагинерно оцеляване в някаква бъдеща война...

колица от вас например са склонни да ползват само български стоки, за да подкрепят България...итн...

както казаха - много е лесно докато си пред клавиатурата да си големият патриот и да умираш гериочно и романтично...

прейрче - като казваш - няма дърво без корен - не се ли замислаш, че все някога се е пръкнало първото дърво, което е нямало корен - нещо като кокошката и яйцето...

ако пра пра дядо ми е искал да живее в планината и да има мандра и даизбива търци и сърби, означава ли, че трябва и аз да го правя?

аз казах, за мен най-важни са хората, които обичам - т.е. защитавам тях и себе си - или по-накратко - няма да се бия, за да защитавам прсототиите на Първанов, Костов, Борисов и останлалата свлеч...

+Quote Post
Mago De Oz
коментар May 29 2008, 09:51 PM
Коментар #99

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Град: София
Потребител N: 973

Венци, вземи затвори темата, че се осра съвсем. Очаквах тук да има разни нихилистчета, но това което чета, ме отвращава от вас. Темата аз съм я пуснал, затова моля модераторите да я затворят! За пореден път се убедих, че тази държава не заслужава нищо повече от това, което е в момента с този лайнен народ. За повечето от вас няма Родина, няма чест, няма корен, вие сте едни шибани производители на лайна и дупедавци. Ходете се шибайте за няколко евро повече и дано сте доволни като ви подритват като кучета из чуждите държави, защото за разлика от вас, навсякъде хората си уважават Родината.

Да, войната не е пауър метъл, но за разлика от вас, квичащи смешници, аз знам донякъде какво е. И ако си размърдате мозъците, може и да разберете, защо се възпява - не за да се похвали, а да се учат хората какво значат чест, доблест, саможертва, Родина, понятия непознати и неразбираеми за повечето от вас. А иначе се бийте в гърдите колко сте "опен майнед", а не сте се научили да уважавате костите на предците си!

Така че , бъдете си "граждани (курви) на света" и си мислете колко сте велики, но дълбоко в себе си много добре знаете какво сте в действителност, някакви същества без Родина!

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 29 2008, 10:20 PM
Коментар #100

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

bowdown.gif

Което ме подсеща за студенстките бригади. Всички се прескачат да пътуват на запад и да работят в полза на чуждиата икономика, а еднвоременно с това и да получават етикети от рода на "поредния сдуханяк от източния блок, който идва да се пОти, за да занесе на майка си 1000 долара" laugh.gif laugh.gif

Да мрат бригадите.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
gadabout
коментар May 29 2008, 10:24 PM
Коментар #101

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

dry.gif Заеби ол дат шит...

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар May 29 2008, 10:24 PM
Коментар #102

Master of your sorrow

Цитат(melhaer @ May 29 2008, 10:33 PM) *
прейрче - като казваш - няма дърво без корен - не се ли замислаш, че все някога се е пръкнало първото дърво, което е нямало корен - нещо като кокошката и яйцето...

Това не е било дърво excl.gif

И никой не говори, че ти с нещо си задължен или тя с нещо ти е длъжна. Това е въпрос на избор. Аз само вметнах, че понятието Родина има смисъл и не са верни демагогските твърдения за сегашното положение на нещата. И също не ми е ясно защо отъждествявате "Родина" с "Държавно управление" ?

Аз ако защитавам с оръжие страната си няма да го правя заради Сульо и Пульо, които са на власт, а защото:

1. Тук са роднините ми.
2. Тук са приятелите ми.
3. Тук е работата ми.
4. Тук искам да живея.
5. Тук имам дом, семейство, деца ...

Ето това събрано накуп мисля, че ви дава достатъчно яснота какво е Родина. И когато защитавам Родината, го правя заради всяка от тези 5 точки. (Те са примерни, но мисля, че става ясно.) Не заради Първанов или Доган, Станишев ...

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 29 2008, 10:26 PM
Коментар #103

melhaer, аз купувам главно български стоки и ивнаги се старая да такива да пазарувам.

Това за многодетието беше тъпня. Българските семейства не раждат деца, защото не им се живее в лайна. Много добре знаем, че няма никаква институционална подкрепа за многодетните майки и никоя не смее да е такава.
Онзи, който може да живее в лайна (циганите) раждат на поразия. Българските майки не искат децата им да мрат като кучета и да живеят на студено. Не виждам как би се осъществила тази жертва.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Battle Magic
коментар May 29 2008, 10:27 PM
Коментар #104

Warrior of Knut

^^Добре, а ако имаше дом, роднини, семейство, деца, приятели и работа в страна, различна от родината ти, какво правим?

--------------------

Was it worth dying for?

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 29 2008, 10:41 PM
Коментар #105

Цитат
InsArtTure интересно ми е защото, като я имаше, всеки гледаше да запише в някой селски университет или да се изкара некъв куц само и само за да му се размине. Ти кат не си ходил сега били се записал ако имаше или щеше и ти да предпочетеш да си учиш?

Всеки гледа да я пропусне, защото е отвратителна селяндурска организация при нас. Не че а запад е много по-различно, но там има някак повече култура за тия неша. Аз бих предпочел висшето си, но след него щях да се запиша в казармата. Къде е проблемът?

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар May 29 2008, 10:49 PM
Коментар #106

Master of your sorrow

Цитат(Battle Magic @ May 29 2008, 11:27 PM) *
^^Добре, а ако имаше дом, роднини, семейство, деца, приятели и работа в страна, различна от родината ти, какво правим?

Това означава, че няма да съм роден в България, съответно няма да съм гражданин на тази страна. smile.gif

--------------------

+Quote Post
Battle Magic
коментар May 29 2008, 10:50 PM
Коментар #107

Warrior of Knut

^Не ми разбра въпроса... както и да е, тук пак започва да става грозно...

--------------------

Was it worth dying for?

+Quote Post
Mago De Oz
коментар May 29 2008, 10:51 PM
Коментар #108

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Потребител N: 973

Така е, няма нищо красиво в хора, които не си уважават Родината!

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
prayer4eto
коментар May 29 2008, 11:02 PM
Коментар #109

Master of your sorrow

Цитат(Battle Magic @ May 29 2008, 11:50 PM) *
^Не ми разбра въпроса... както и да е, тук пак започва да става грозно...

Напротив, разбрах го. Но е вероятността е много малка това да се случи. Все нещо те свързва със старото. Спомените, най-малко, емоциите, детството... Ако тях ги нямам, значи няма да съм аз. Трудно е да се води смислен спор по такова понятие, защото не е само разума, който говори.

--------------------

+Quote Post
Battle Magic
коментар May 29 2008, 11:13 PM
Коментар #110

Warrior of Knut

^ Тук вече съм напълно съгласен с теб, наистина си разбрал въпроса ми!!

^^
Не искам да се зяждам, но просто не мисля, че има някакъв начин да разбереш кой какво уважава smile.gif Поне не е и в един форум... Просто светът се е променил и ще продължава да се променя, независимо на кой му харесва или не... Всяко крайно мнение по тази тема е много неточно... Истината е някъде по средата, според мен. Трябва хем да запазиш хубавото от Родината в теб, и да го носиш навсякъде, където отидеш, да, това не се забравя и не би и трябвало! Но от друга страна, да се ограничаваш само с това, е много глупаво за един млад човек, поне според мен... Както и да е.

--------------------

Was it worth dying for?

+Quote Post
gadabout
коментар May 29 2008, 11:16 PM
Коментар #111

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

@Battle Magic - bowdown.gif

A отностно крайните и категорични изявления - вече съм казвал два пъти за разликата между тъпия и умния, нека не го казвам трети път, че ще стане пословично...

--------------------

+Quote Post
Duh5
коментар May 30 2008, 01:16 AM
Коментар #112

Странник в странна страна

Коментари: 1114
Регистриран: 5-May 07
Потребител N: 2056

Цитат(Mago De Oz @ May 28 2008, 07:44 PM) *
Това дали ще е така, ако детето ти се казва Хасан, вместо Иван или това няма значение според теб ? Просто питам, не искам това да се превръща в тема за спор ! Темата е друга!

Я, това съм го изтървал вчера..
Това в смисъл, че поробител ме задължава как да си кръстя детето ли? Повярвай ми, всяко насилствено ограничаване на свободата ми както съм се научил да я разбирам ще доведе до някаква форма на реакция. Дали ще е това, да хвана пушката - не мога да доложа засега smile.gif

Вижте хора, дяволът не се крие в макдоналдс или iPhone (или бригадите, това беше малко нелепо; така и така парите идват в нашата икономика, на тяхната много им помагат хората, които качват децата по люлките в парковете им..), Него (дяволът, за неследящите мисълта) би го имало - по отношение на настоящата дискусия - ако нищо в един човек, който се нарича българин, не трепва, когато чете за училището в "Под игото"; не потръпва, когато гледа "Време разделно"; или не знае текста на "Върви народе възродени", както онзи потресаващ дебил по националната телевизия на връх 24ти..

--------------------
Никога не се съмнявай, просто бъди. Рей Бредбъри

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 30 2008, 11:05 AM
Коментар #113

Прав си, но не мисля, че толкова търсим дявола. Търсим идеалите.

А за бригадите, смисълът ми не беше толквоа чисти икономически. Макар и да не съм съгласен. С 2000те долара, които ще си донесеш - какво ще направиш-ще си купиш кола примерно, няма да подпогнеш някое НПО в защита на нашите деца по люлките, нали?

А наистина, в един не толквоа икономически смисъл, а по-скоро културен, това да ходиш да чистиш риба в Канада не е никакъв престиж, напротив. Опитай се тук да си останеш лятото, да помагаш на близките си, да не си 3-4 емсеца егоист ид а зарязваш приятелката си(примерно) и най-вече - да се пробваш да пробиеш тук.

--------------------

+Quote Post
Nikola Bathory
коментар May 30 2008, 11:13 AM
Коментар #114

Прогресиращ

Коментари: 955
Регистриран: 12-June 04
Потребител N: 516

Цитат(InsArtTure @ May 30 2008, 12:05 PM) *
и най-вече - да се пробваш да пробиеш тук.

о, да, да пробиеш като отидеш на морето да работиш сервитьор, нали? suicide.gif

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 30 2008, 11:22 AM
Коментар #115

Е, не, може да ходиш и да си продадеш гъза на първия френски педал-работодател.

Ти сериозно ли ги мислиш това, дето го каза? Имаш ли идея какви възможности предлага в момента пазарът на труда у нас?

Или ти познаваш само такива дето бачкат като сервитьори на морето? На теб вашите ли ти дават пари?

--------------------

+Quote Post
Vlad
коментар May 30 2008, 02:30 PM
Коментар #116

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Определено тук вече се съгласявам.Тва да ходиш да се ебават с тебе някъде за жълти стотинки не си е работа.
Mago De Oz тва че някой е с различно от твоето мислене значи е лайно и курва... rolleyes.gif Ми и на мен ми е смешно някой да се захласва по трицветно парче плат,но нищо не казвам.Всеки си има право на мнение.Какво харесваш на България като е пълна с лайна и курви като нас tooth.gif

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 30 2008, 02:37 PM
Коментар #117

Демон

Цитат(InsArtTure @ May 30 2008, 11:22 AM) *
Имаш ли идея какви възможности предлага в момента пазарът на труда у нас?

Какви са по-точно?

Ако твоята представа за работа в чужбина се изчерпва с това да работиш за французин педерас (много беше тъпо това), то жив и здрав... Ти само такива хора ли познаваш??

+Quote Post
prayer4eto
коментар May 30 2008, 02:45 PM
Коментар #118

Master of your sorrow

Аз само ще спомена, че в периоди на трудности първосигналното оцеляване е от първостепенно значение и тогава не ти дреме родина ли е, война ли е и т.н. Гледаш да вържеш двата края ден за ден. А нас вече 70 години ни тикат умишлено в тази посока.

Малко offtopic, но ... замисляли ли сте се защо светът се разделя на лагери след Втората световна война ?

--------------------

+Quote Post
Wicked Child
коментар May 30 2008, 05:06 PM
Коментар #119

Прослушващ метъл
**

Коментари: 217
Регистриран: 10-April 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2690

Добре де, всички вие, които плюете държавата, правите ли нещо по въпроса? Допринасяте ли с нещо за излизането ни от дупката, в която сме? Или просто стоите и философствате на по чаша бира в близката кръчма?

--------------------
Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl!
Fearless hearts, filled with pride,
Into Glory we shall ride!

+Quote Post
Battle Magic
коментар May 30 2008, 05:22 PM
Коментар #120

Warrior of Knut

^ А ти какво толкова правиш?

--------------------

Was it worth dying for?

+Quote Post

5 страници V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd August 2025 - 12:30 AM