Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
77 страници V  « < 45 46 47 48 49 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Какво прочетохте последно?, за книги иде реч
MadHatter
коментар Jun 11 2008, 08:00 PM
Коментар #1381

ghost of the sun

Група: Потребители
Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

Дризт...Елф? И към теб и към момичето, което обясняваше за тийнфентъзи или нещо в тоя дух...и въобще към хората, които знаят smile.gif

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
Go to the top of the page

+Quote Post
blame
коментар Jun 12 2008, 12:00 AM
Коментар #1382

Silver

Коментари: 1348
Регистриран: 21-November 05
Град: Габрово
Потребител N: 1032

Аз даже съм се разчела напоследък!
Последно свърших "Дъ-то на Прасчо",а преди нея беше "Дао-то на Пух" все от Бенджамин Хоф.
Като цяло не знам колко ставаше дума за Даоизъм и колко за Мечо Пух,но опредлено бяха приятно четиво. smile.gif

--------------------
Life changes.. People don't.

+Quote Post
anonimna_dx
коментар Jun 12 2008, 10:44 AM
Коментар #1383

... 2 hEaRtS ...

Група: Приятели
Коментари: 837
Регистриран: 10-October 03
Град: Gb
Потребител N: 305

^ таман оня ден загледах "Дъ-то.." wink.gif
Иначе последно беше "Брат Од" на Дийн Кунц - става cool.gif

--------------------

...Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
Born to be wild....

+Quote Post
Slash
коментар Jun 12 2008, 04:08 PM
Коментар #1384

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

В последно време две неща:
"Тъй рече Заратустра" - Ницше. По-добре късно отколкото никога.

И "Ти и земята сте едно. Мъдростта на северно-американските индианци".

+Quote Post
Soulburn
коментар Jun 12 2008, 08:34 PM
Коментар #1385

Прослушващ метъл
**

Коментари: 115
Регистриран: 25-January 08
Град: София
Потребител N: 2558

465121634156416 броя на "Мики МАус" cool.gif

--------------------
Music is an awful thing...What is it? I cannot understand it. The power of music is to take you to the composer’s inner peace. The one that listens have no choice. Tell me what I thought about while writing these notes. A man is trying to reach his lover, his carriage breaks, the wheels are all in deep mud. She won’t be waiting long. This is the sound of his anger. “That’s it”, as if music says. It’s not what you’re used to listening, not what you expect…but just this…

+Quote Post
Wolfheart
коментар Jun 12 2008, 08:42 PM
Коментар #1386

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

^Човече, издават ли ги още тия списания? Или си набарала някой архивен шкаф на вилата...

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Soulburn
коментар Jun 12 2008, 08:43 PM
Коментар #1387

Прослушващ метъл
**

Да, издават ги още ...а и си имам пряк доставчик cool.gif biggrin.gif

--------------------
Music is an awful thing...What is it? I cannot understand it. The power of music is to take you to the composer’s inner peace. The one that listens have no choice. Tell me what I thought about while writing these notes. A man is trying to reach his lover, his carriage breaks, the wheels are all in deep mud. She won’t be waiting long. This is the sound of his anger. “That’s it”, as if music says. It’s not what you’re used to listening, not what you expect…but just this…

+Quote Post
sgoh
коментар Jun 12 2008, 11:37 PM
Коментар #1388

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Mикимаусите бяха яки като струваха 650 лв. и излизаха веднъж на две седмици. После твърде много се комерсиализираха, цената им удари хилядарката и взеха да ги издават всяка седмица dry.gif Гадните евреи от Егмонт решиха да забогатяват на гърба на децата един вид, да им се враснат ноктите на краката дано!

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
Soulburn
коментар Jun 13 2008, 07:14 AM
Коментар #1389

Прослушващ метъл
**

^ Хахахахах, съгласна ! rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар Jun 14 2008, 11:59 AM
Коментар #1390

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

Криминалетата и разните там глупави трилъри ми бяха до болка писнали .... до вчера, когато започнах Дамата от Амстердам от Анна Данилова. Очудващо добра. icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
луда`калинка
коментар Jun 15 2008, 07:45 PM
Коментар #1391

Просветен

Коментари: 496
Регистриран: 30-May 07
Град: Царевичака
Потребител N: 2116

Вчера си купих "Carpe Jugulum" на Тери Пратчет, днес я разпечатах от целофана и 2 минути по-късно вече беше подобаващо накисната в кафе crying.gif
Но е една от малкото на Пратчет, които не съм чела и сега ми е много интересно да видя за кво иде реч, още повече, че до едно време много си падах по всичко, свързано с вампири biggrin.gif

--------------------
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Jun 15 2008, 08:43 PM
Коментар #1392

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

^ На мен не ми хареса особено, под средното му ниво е. Но заради Баба Вихронрав си заслужава.

Аз пък днес четох Лъвкрафт (дам, чак сега го почвам). Абе, аз ли нещо съм сбъркан, или този човек е излишно прехвален? По едно време четях някакви разкази, само и само да намеря нещо, което да ми хареса. Това, че описанията са отегчаващо и ненужно дълги е едно на ръка. По-лошото е другаде. Като трябва да предава страшен момент, той го предава по един и същи, клиширан и най-малкото скучен начин.

Пример: И тогава го видях. Беше с цвят, несравним с никой друг / форма, несравнима с никоя друга / мирис / вкус и т.н. несравними с никои други, и като цяло беше неописуемо, ама се разтреперах от страх. Неговата неописуемост хвърли страх в душата ми.

Този абзац се преразказва още 564783 пъти в разказа.

Или поне нещата, които аз му четох, бяха такива. Ако си създавам грешно впечатление от това, до което съм се докопал, ще ви помоля да ми препоръчате най-добрите му неща.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
Alti
коментар Jun 15 2008, 08:55 PM
Коментар #1393

Прогресиращ

Коментари: 539
Регистриран: 24-September 07
Град: софия
Потребител N: 2347

Новата книга на Реймънд Фиист smile.gif

--------------------
There are no unlockable doors
There are no unwinable wars
There are no unrightable wrongs

There are no unbeatable odds
There are no believable gods
There are no unnameable names

There are no impossible dreams
There are no invisible seams

+Quote Post
gadabout
коментар Jun 15 2008, 09:16 PM
Коментар #1394

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

^^ Кое на Лъвкрафт си подхванал, да ти кажа туй-онуй?

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 15 2008, 09:19 PM
Коментар #1395

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(Alti @ Jun 15 2008, 09:55 PM) *
Новата книга на Реймънд Фиист smile.gif

Чшш! От' ми краднеш картинката уа blink.gif icon_axe.gif

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jun 20 2008, 06:05 PM
Коментар #1396

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Братеееее ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Какво странно и разчупено издание на нордическата митология има, хохо. По азбучен ред, като речник, обаче някои неща са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО обстойно обяснени, в по-късен етап на книжлето има и илюстрации/картини на боговете и някои други по-главни герои от легендите, обяснения и илюстрации на руните, все хубави неща.

А е само 10 кинта. Страшно добре е направена! smile.gif

--------------------

+Quote Post
Despair
коментар Jun 20 2008, 08:32 PM
Коментар #1397

Erased

Коментари: 937
Регистриран: 11-February 08
Град: Изгубен
Потребител N: 2589

^ Ааа, къде, кога, направи малко реклама (нищо, че едва ли ще намеря нещо ново в книжката)! От доста отдавна имам време да чета само писания, свързани с митологията, в момента - "Gods and Myths of Northern Europe" на Hilda Ellis Davidson. Страшно интригуващи идеи има тази жена.
Иначе, последно се справих с някакво Celtic Miscellany, също доста интересна подборка.

V Takk... Благодаря, тоест smile.gif !

--------------------
The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jun 20 2008, 08:37 PM
Коментар #1398

ИК Колинс - 5 - "Нордска митология", предполагам в Бууктрейдинг може да го има, баща ми я е взимал, защото знае, че се интересувам общо-взето от такива неща.

Потърси я, за мен е изключително добро попадение :>

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 21 2008, 12:35 PM
Коментар #1399

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28391
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Трилогията "Краля маг" на Крис Бънч. Изключително увлекателно военно фентъзи, чете се на един дъх. Доста брутално на моменти, но пък и доволно правдоподобно - авторът е армейски ветеран и описва компетентно бойните действия. Няма стотици герои и сюжетни линии, може би заради което действието е поднесено по толкова динамичен и грабващ начин.

Дано скоро преведат още нещо от Бънч на български, човекът е написал няколко поредици.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
луда`калинка
коментар Jul 2 2008, 01:28 PM
Коментар #1400

Просветен

Коментари: 496
Регистриран: 30-May 07
Град: Царевичака
Потребител N: 2116

Ихаа, наскоро си купих две книги на Джейсън Гудуин - "Дървото на еничаря" и "Змийската колона". Много са интересни, действието се развива в Инстанбул през 1832г., а главния герой е детектива Яшим... и е евнух laugh.gif
Егати якото крими, направо се изчатках. Книгите са доста дебели, но аз вече минах средата на "Дървото", а ги чета от по-малко от седмица. biggrin.gif

--------------------
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

+Quote Post
Ulair
коментар Jul 2 2008, 06:09 PM
Коментар #1401

draugr

Коментари: 1516
Регистриран: 24-December 07
Град: Нейде из мрака на Витошкия лес...
Потребител N: 2495

През последния месец успях да прочета:
Нощна Смяна - сборник от разкази на Стивън Кинг, който не знам защо бях пропуснал да прочета, или пък
съм го чел преди 5-6 години.

Няколко книжки на Тери Пратчет - най вече Цветът на Магията и Фантастична Светлина ;

''Българска митология, енциклопедичен речник'' - съставител Анани Стойнев - много добро издание, всичко е
добре системаизирано и информацията никак не е малко. Струва си да се прочете от хората, интересуващи се от фолклор
етнология, митология и тн.

Прочетох и ''Хобитът'' на Толкин (за не знам кой си път) и скоро ще започна традиционното, лятно изчитане на
знаменитата трилогия ''Властелинът на пръстените'' whistle.gif

Толкоз за сега suicide.gif

--------------------
Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища)

+Quote Post
Refuse
коментар Jul 2 2008, 08:56 PM
Коментар #1402

Прослушващ метъл
**

Коментари: 179
Регистриран: 20-March 08
Потребител N: 2644

Еми днеска свърших "Децата на капитан Грант" от Жюл Верн, и сега си търся друго четиво за през нощта rolleyes.gif

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jul 2 2008, 09:15 PM
Коментар #1403

Цитат(Warrior Of Ice @ Jun 21 2008, 01:35 PM) *
Трилогията "Краля маг" на Крис Бънч. Изключително увлекателно военно фентъзи, чете се на един дъх. Доста брутално на моменти, но пък и доволно правдоподобно - авторът е армейски ветеран и описва компетентно бойните действия. Няма стотици герои и сюжетни линии, може би заради което действието е поднесено по толкова динамичен и грабващ начин.

Дано скоро преведат още нещо от Бънч на български, човекът е написал няколко поредици.

[ SPOILER ] PR0000000000N [ SPOILER/ ]

"Искате ли да ви изчистя със специалната ми чистачка? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------

+Quote Post
gadabout
коментар Jul 2 2008, 09:21 PM
Коментар #1404

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

^^ Великолепна книга!
Аз сега нищо не чета, щот съм тъп, хах.

--------------------

+Quote Post
Lanfear
коментар Jul 2 2008, 09:27 PM
Коментар #1405

Forsaken

Коментари: 917
Регистриран: 15-January 08
Потребител N: 2539

Фермата На Животните - Дж. Оруел
Страхотно впечатление ми остави тази книга и какъв финал само! Препоръчвам на всеки, който обича сериозни и саркастични книги.

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар Jul 5 2008, 05:11 PM
Коментар #1406

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

Цитат(Warrior Of Ice @ Jun 21 2008, 01:35 PM) *

Warrior Of Ice, чел ли си Далечното царство от Алън Кол и Крис Бънч. Аз я започнах днес.

--------------------

+Quote Post
Lanfear
коментар Jul 8 2008, 08:47 AM
Коментар #1407

Forsaken

Коментари: 917
Регистриран: 15-January 08
Потребител N: 2539

Къпиново Вино - Джоан Харис
Мисля, че това е книга, която ще се хареса основно на женската част. Просто е ..хммм странна.
Всъщност ми хареса доста и я прочетох бързо бързо. Анотацията на гърба на книгата е тъпа, ако някой ще я чете да знае, че това далеч не описва добре случващото се в книгата.

Идеята е горе-долу следната :
Действието тече паралелно през 1999 и 1972(5)? Разказвачът е бутилка къпиново вино. През 70те главният герой е още момче, което с нежелание отива при баба си и дядо си по време на летните ваканции. Пращат го в индустриално и пусто градче, което отначало той мрази. Но именно там открива един градинар (старец разбойник), който става негов приятел и хммм.....учител за живота. През 1999 нашето момче е вече писател с объркан живот и търсещ себе си.
Джо (старецът разбойник) му е "оставил" няколко бутилки от неговото специално вино, което говори и влияе по доста особен начин на хората.
Позитивна и интересна книга с хепи енд. Повече ми хареса от "хитът" на Харис - "Шоколад".

--------------------

+Quote Post
MadHatter
коментар Jul 8 2008, 09:49 AM
Коментар #1408

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

Сарантийска Мозайка ... + The Summer Tree (Fionavarr Tapestry). Ами освен да кажа, че Гай Гавриел Кай е гениален, май не остава много. Въпросните две книги ги четох успоредно и с удоволствие мога да споделя, че стила на автора ми допада изключително много. Без разводняване, без излишни описания и прочие дивотии. Няколкото сюжетни линии не натоварват читателя, нещата са съвсем балансирани, a самите истории не са баналните фентъзи сценарии, на които попадам напоследък.

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jul 8 2008, 02:43 PM
Коментар #1409

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28391
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Цитат(noel_f @ Jul 5 2008, 06:11 PM) *
Warrior Of Ice, чел ли си Далечното царство от Алън Кол и Крис Бънч. Аз я започнах днес.

Нямах представа, че я има тук! От кое издателство е?

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
sharon
коментар Jul 8 2008, 06:42 PM
Коментар #1410

Oryctolagus Cuniculus

Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

^ Бард, поне преди. Чела съм я отдавна, но не ме грабна така, както очаквах. Като цяло колаборацията му с Кол не успя да ме грабне, за "Стен" да не говоря. Просто силата му не е в съвместната работа, а като автор го обожавам от бая време насам...

Понеже стана дума за Кай - "Изабел" също е страхотна книга, доста различна от Мозайката, но пак съвсем сериозно грабваща и пак показва невероятно майсторство. Трябват ни повече такива съвременни автори.

Не мога да се оплача и от първата част на "Hellgate: London", която всъщност ми хареса в пъти повече от самата игра. Но пък все пак говорим за Мел Одом, който редом с Ричард Кнаак ми е фаворит що се отнася до подобно литературно-игрово увековечаване.

+Quote Post

77 страници V  « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 13th May 2025 - 10:05 PM