Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Posledniqt vlak
xskacorex
коментар Apr 24 2004, 03:00 PM
Коментар #1

protocol down

Група: Потребители
Коментари: 1855
Регистриран: 12-January 03
Град: Пловдив
Потребител N: 4

Molq vi, pomognete mi da si napisha eseto po literatura za ponedelnik - temata e posledniqt vlak. Am az sum v sf i nqma koga da q pisha puk i nqqm ideii! smile.gif Aide pone daite nqkvi umni idei i misli...

Ico, ````````, balbal lbklrsdktrf

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Apr 24 2004, 06:08 PM
Коментар #2

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Абе по принцип по литература имам 6-ци особено на есетата ама тук идея не мога да ти дам.Нещо мозъкът ми се е измързеливил...Имате ли някакво произведение,по което да е дадена тая тема?

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 24 2004, 07:33 PM
Коментар #3

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

24/04/04
Последният Влак
Есе

...Кво седя и пиша тука, изпускам го...

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Apr 24 2004, 09:25 PM
Коментар #4

Архидемон

Абе пиши "Мааму мръсна циганска да еба и влак-как можах да го изпусна бе майка му стара!Леле как ме прееба и тъпия влак деееба!...."-Ще е много оригинално
или пък едно от правилата на Black Metal-a-когато нямаш какво да кажеш кажи"True Norwegian Black Metal!"

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 24 2004, 10:12 PM
Коментар #5

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Abbath zawisi po kakyw nachin razglejdash posledniq wlak. Ako e bukwalno pishi neshto kato dolnite predlojeniq... Posledniqt wlak spored mene e tema, w koqto mojesh da si predstawish che sa minali oshte 50 godini ot jiwota ti i prawish rawnosmetka. I se pitash Izpusnah li posledniq wlak i dali moga da go hwana. Wlak, towa oznachawa mnogo...mechti, shansowe, pechalba. Da izpusnesh posledniqt wlak znachi da propileesh shansa si wednyj, posle pak posle pak dokato ne sprat da ti go podnasqt toq shans...togawa si izpusnal wlaka.
Mojesh da go naprawish powestwowatelno toest da razkajesh nqkakwa istinska ili izmislena sluchka ot jiwota si koqto se e razwila po scenariq na prednoto izrechenie...
Ne znam dali me razbirash no az towa bih napisal.
P.s. Nadali nqkoi wyobshte me razbra....

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
alpha prime
коментар Apr 24 2004, 10:21 PM
Коментар #6

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

търси го тук smile.gif

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 25 2004, 03:31 AM
Коментар #7

protocol down

Ami...okz, svetyl,az razbiram zakvo mi govorish,ama ne moga da razviq temata dobre,a mi trqq za ponedelnik...i e ebasi zora...puk i sum v sofia i nqqm vuzmojnost.... + tva super problems tuka..obraha me i ebati nervite,ari help molq vi!!!!

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 25 2004, 11:55 AM
Коментар #8

Поетично бездушен

Jalko che ne moga da ti pomogna shtoto ne obicham eseta... ama ```````` moje sys sigurnost... samo dano widi taq tema.

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
````````
коментар Apr 25 2004, 12:49 PM
Коментар #9

Дихание

Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

Виждам я.....съвсем като по чудо:")

В есетата по принцип се пишат лични разбирания...написах ти нещо Abbath, но не съм сигурна до колко ще ти хареса...и дали ще ти свърши работа.

Последният Влак

Тук съм, на пределите на своето въображение. Майсторски отхвърлям релаността, изморих се да се лутам из нея.
Всеки има право на път!
Седя на моята гара и се чудя на къде да поема. Перон - бъдеще. От къде да знам, че това не е равносилно на моята гибел? Че в следващия миг всичко, в което вярвам няма да изчезне!? - като претопено желязо....
Съществува еидн миг, за който знаеш, че може да съжаляваш, че може много да боли, но колкото и да е кратък този миг...само заради него си струва да го направиш.Мигът, в който през тялото ти мине онзи странен импулс, завършващ винаги с едва доловима усмивка - мнимо щастие, някакво задоволство от самото живеене...без капка съмнение.От кога го търся...
Последният влак...не питам за къде - просто се качвам и едва доловимо се усмихвам....

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 25 2004, 12:59 PM
Коментар #10

Поетично бездушен

Filosofsko i dobre izpipano...kakto winagi tongue.gif wink.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Apr 25 2004, 02:24 PM
Коментар #11

Архидемон

Не знам,но аз приемам последния влак като последен шанс...

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 25 2004, 02:27 PM
Коментар #12

Поетично бездушен

To "posledniqt wlak" e super raztegliwo ponqtie...

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
falio`
коментар Apr 25 2004, 02:33 PM
Коментар #13

Burned from hope

Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Град: София
Потребител N: 45

@```````` she ti davam na tebe da mi pishesh esetata ve4e....
po matematika dobre li si... biggrin.gif

+Quote Post
````````
коментар Apr 25 2004, 02:43 PM
Коментар #14

Дихание

Чакам да чуя Abbath:")

_SiegfrieD_ както казах..есето а всъщност всичко което пишеш е породено на базата на някакви лични виждания... това е само идейка..като за двайсетминутка - толкова:")

Rage ...по математика е спорен въпрос:')) Светъл малко повече чаткаше Подобни фигури и секущи.... Ама съм се взела в ръце..та с хомотетията нямам проблеми:") и ми харесва да си ги трансформирам фигурите:")

--------------------

+Quote Post
gad
коментар Apr 25 2004, 02:52 PM
Коментар #15

Crack The Skye

Коментари: 722
Регистриран: 11-March 04
Потребител N: 424

On Thorns I Lay [Future Narcotic 2000] 07-Heaven's Passager
подходящо за музикален фон smile.gif

--------------------

+Quote Post
anonimna_dx
коментар Apr 25 2004, 05:58 PM
Коментар #16

... 2 hEaRtS ...

Коментари: 837
Регистриран: 10-October 03
Град: Gb
Потребител N: 305

Цитат
Последният Влак

Тук съм, на пределите на своето въображение. Майсторски отхвърлям релаността, изморих се да се лутам из нея.
Всеки има право на път!
Седя на моята гара и се чудя на къде да поема. Перон - бъдеще. От къде да знам, че това не е равносилно на моята гибел? Че в следващия миг всичко, в което вярвам няма да изчезне!? - като претопено желязо....
Съществува еидн миг, за който знаеш, че може да съжаляваш, че може много да боли, но колкото и да е кратък този миг...само заради него си струва да го направиш.Мигът, в който през тялото ти мине онзи странен импулс, завършващ винаги с едва доловима усмивка - мнимо щастие, някакво задоволство от самото живеене...без капка съмнение.От кога го търся...
Последният влак...не питам за къде - просто се качвам и едва доловимо се усмихвам....

Много си добра smile.gif сериозно w00t.gif

--------------------

...Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
Born to be wild....

+Quote Post
Peter
коментар Apr 25 2004, 06:02 PM
Коментар #17

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Mislq, 4e sledva6toto su6to e podhodq6to i se vruzva s temata:

"Размисли на една влакова линия."

“Осъзнах, че само това чувство на самотност е истински честното и неподправеното, знаех, че от сега нататък, ще мисля винаги така независимо от дребнавите си настроения и усещанията за разни хора.”
Алън Силитоу, “Самотният бегач на дълго разстояние”

27.02.2004г. около 22ч. и 30 минути...
Мамка му и гаден влак! Все го няма като ти трябва. Не че преди ми е трябвал точно този. Не и по този начин. Последният влак от Карлово за тази вечер. Или поне така беше преди години. Знам го, защото като малки идвахме тук за да слагаме най различни неща по линията и да гледаме как влакът ги размазва. Каква ирония а? A, ето гo! Виждам фара му далеч в тъмнината. Последна крачка напред.
Напоследък не мога да спя. Не помня кога за последно съм спал спокойно. A и дните ми не минават по-добре. Усмихвам се на всеки, който видя, шегувам се… Безлична имитация на щастлив човек. Крия се зад фалшивата си усмивка. Когато я погледна в огледалото имам чувството, че виждам най-странното нещо на света. Защото не е моя. Сякаш някой художник, съвременник на…Дали примерно, е направил копие на някоя негова картина. Как ще изглежда то за самия Дали? Странно предполагам. Защото това просто не е неговата картина. Колкото и добре да е направено копието, просто не е същото. Като моята усмивка. И тя е само едно копие. Но на какво? Не и на това, което е вътре в мен. Защото отвътре нищо не се усмихва. А защо ли? Живях добър живот. Кратък, но добър. Така и не съм видял истинското нещастие-бедността, болестите, липсата на обич. Тогава защо? Да! Май започвам да разбирам. Аз наистина живях добър живот. Но другите-те се тровеха с техните цигари, алкохоли, наркотици, мърши, робството им пред секса, пред това, което пише във вестниците и това, което казват по телевизията. Нима има друго същество на тази планета освен човека, което да прави нарочно нещо, което е против здравето и живота му. Колко мозък трябва да имаш за да даваш пари за нещо, на гърба на което пише, че е пагобно за теб? Какво сърце трябва да имаш за да правиш секс с колкото се може повече партньори, без да имаш и капка чувство към някой от тях. Това е нелепо. Абсурдно е! Какво правим? Не сме тук за това. Няма друго същество, което да води начин на живот, противопоказен на неговото здраве, и оттам на неговото оцеляване като вид.
Леле, какво беше това? А, влакът, идва все по-близо. Изплаши ме, бях се замислил. И сега ми секна мисълта. А за първи път от много време насам мисля по този въпрос. Какво правя мамка му?! Застанал съм на линията и чакам влакът да ми направи щателна дисекция, а съм тръгнал да правия оценка на хората, че вървят към гибел! Крачка напред. После още една и още една... Линията остава зад мен. На къде съм тръгнал? Не към къщи, а в обратната посока. Към Центъра. Там не живееше ли...ТЯ? Да, там живее и аз на там съм тръгнал. Обичам Я. Мисля че ще й го кажа. Да, тази вечер. Обичам Я!
Влакът за Карлово профучава зад мен. Като си помисля, че сега можеше да съм под колелата му. Аз отивам да свърша нещо важно, а вие помислете над това, което казах по-горе. Защото аз се дръпнах от пътя на смъртта на косъм от нея, но повечето от вас на там са тръгнали. В крайна сметка ако ще се самоубивате, отидете на линията-по-евтино ще ви излезе. А и току-виж сте размислили и сте минали в правия път.
А аз наистина Я обичам!
28.02.2004г. Снощи спах страхотно. И днес е един наистина позитивен ден.

Kultovo icon_headbang[1].gif Mnogo e qko...
http://hcxbg.hit.bg/statiamoia.htm

+Quote Post
anonimna_dx
коментар Apr 25 2004, 06:09 PM
Коментар #18

... 2 hEaRtS ...

Коментари: 837
Регистриран: 10-October 03
Град: Gb
Потребител N: 305

определено.............. wub.gif

--------------------

...Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
Born to be wild....

+Quote Post
Sw1tched
коментар Apr 25 2004, 07:29 PM
Коментар #19

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Цитат(```````` @ Apr 25 2004, 01:49 PM)
Последният Влак

Всеки има право на път!

абе я вместо да пишеш есета на некви хора вземи направи текст за баладата на Metal-World..може би ще е хубаво и да я чуеш де...ама като я позавършим тия дни.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 25 2004, 09:14 PM
Коментар #20

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(anonimna_dx @ Apr 25 2004, 05:58 PM)
Цитат
Последният Влак

Всеки има право на път!

Много си добра smile.gif сериозно w00t.gif

http://www.bg-lesbian.com/

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 26 2004, 09:15 AM
Коментар #21

protocol down

ХОРА, 24 и 25 АПРИЛ БЯХА ОТБЕЛЯЗАНИ КАТО НАЙ-ГАДНИТЕ ДНИ В ИСТОРИЯТА МИ

"Последният влак" [Автор: аз]

"Лъжа, заблуда, никакво обяснение.
Живот без перспектива, потьнал в забвение.
Обществен упадък и липса на морал.
Душевен безпорядък и нестихващ провал.
Отчуждение на хора затьнали в проблеми,
преплитащи се в трудности очакващи промени.
Трябва ли да тънем, да гнием в нищета,
вместо да се борим за своята съдба?"
(цитат: Взрив - Нищета)

Дъжд. Гръмотевици, прорязващи небето. Навън всичко беше пусто и мрачно. Беше лишено т красота и надежда. Загубил пътя си, той вървеше в лъжа и в заблуда. Нямаше къде да отиде, нямаше кой да го приюти. Животът му се бе изплъзнал между прстите и сега той не виждаше смисъл в нищо. Не го интересуваше дали утре ще е на този свят. Единственото нещо, което искаше, беше поредната доза. Белият прах го изтръгваше за миг от действителността. Даваше му крила да полети. Да се извиси над всички, но точно тогава, когато се издигаше, той падна. Потъна в една дълбока, тъмна яма, от която нямаше начин и сили да се измъкне. Загубил бе представа кой е всъщност, къде се намира и защо е там. Беше сам. Сам в своя свят, криещ се зад фалшива външност. В този свят на отчуждение и проблеми той нямаше никакви перспективи, нямаше цел, нямаше вяра. Връщайки се назад в миналото си, той си спомни за семейството и приятелите, които беше изгубил преди толкова много време. Именно белият прах и неутолимата жажда да достигне до него, бяха причината той да остане сам. Заради него се беше принудил да краде и да лъже. Оплиташе се все повече и повече, докато накрая затъна напълно.Превърна се в безличен консуматор, неспособен да оцени живота си. Неспособен да обича и да бъде обичан. Желанието му да опознае всичко и да опита от всичко на този свят, беше причината за неговото падение. Младостта го подтикваше към забраненото, към онова, което той смяташе за нормално и правилно. То обаче се оказа фалшиво и лъжливо. По средата на пътя той се бе опитал да се измъкне от клетката, в която беше попаднал, но откри, че ключът към нея се е загубил доста отдавна. Откри, че посягайки към първата доза, той се е заключил тук и сам е изхвърлил ключа. Изхвърлил е надеждата за свобода и оцеляване. Изхвърлил е желанието за живот, вярата, че ще се върне отново сред хората.
ФИНАЛ:
....и сега идеята е следната: В последния момент някой (примерно родител) му подава ръка и той се хваща за нея... тя е единствената му помощ и той я приема. Помощта се явява като последния влак за наркомана... благодарение на моралната подкрепа от страна на 'помощтника', както и физическата и психическа такава, наркомана се излекува, т.е. успява да хване последния влак...хаха...
Начи тази идея трябва да се предаде в стила на горната част (а може и с по-добър стил)... smile.gif бе -есе стайл!

БТВ: мнението ми за наркоманите въобще не е такова, но нали трябва да стане темата! Според мен не трябва да им се помага - НЕ МОЖЕ! те са избрали смъртта и няма смисъл да си губим силите, за да им помогнем... нека наркомана, който ме обра умре от свръх-доза!!! СЕРИОЗНО!! ...хич няма да ми пука за него!! дано gsm-a, който ми открадна да се развали още на следващия час!!! дано и 30-те лева, които ми взе се окажат фалшиви и ваучера за 30лв да се блокира по някакъв начин... и най-вече: като си купи дрога с парите да му пробутат миша отрова - копеле...нека се гърчи от болка...заслужава си го!... поне да беше мъж и да не ми беше извадил нож!...както и да е.

Между другото-не е задължително завършека да е същия, който аз написах, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се споменава за последния влак и че помощта която му се предлага се явава този вкал... smile.gif благодаря много!

приемам и цялостни корекции по текста, а не само по финалната част, но смятам, че на този етап трябва да се рабои предимно по финала...аз нямам и много време де smile.gif 2 часа, моля побързайте!

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 26 2004, 10:25 AM
Коментар #22

protocol down

``````````, твоето есе е страхотно, но е прекалено кратко, а г-жа Гроздановв на есе под 1 лист голям формат трудно пише 4
Peter, може би ще използвам твоя вариант, благодаря много.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 26 2004, 11:37 AM
Коментар #23

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

````````, я вярно, можеш ли да напишеш някакъв текст за парчетата? А след това ако ги изпееш грешка няма да имаш... (Суит, като търсим някоя да пее все още ли трябва да е девойче или не е задължително smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif )

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Apr 26 2004, 04:44 PM
Коментар #24

Архидемон

Цитат(Sturmfuhrera @ Apr 26 2004, 11:37 AM)
````````, я вярно, можеш ли да напишеш някакъв текст за парчетата? А след това ако ги изпееш грешка няма да имаш... (Суит, като търсим някоя да пее все още ли трябва да е девойче или не е задължително smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif )

Ми може и жена сигурно tongue.gif

+Quote Post
Sw1tched
коментар Apr 26 2004, 06:21 PM
Коментар #25

Архидемон

Цитат(Sturmfuhrera @ Apr 26 2004, 12:37 PM)

are sq nqma da q karame da pee. Mi Sieg otgowori wmesto men

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 26 2004, 07:51 PM
Коментар #26

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Добре де smile.gif

А тя може ли да пее? И на срещи мярка ли се?

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
````````
коментар Apr 26 2004, 09:24 PM
Коментар #27

Дихание

Ей деца:")) с удоволствие бих показала гласовите си възможности:") [ а и не ги намирам за съвсем лоши:')] ...но едва ли в скоро време ще се видим:-)) Sturmfuhrera аз съм от Русе, ако си забравил...то може и не си и разбрал:") както и да е. за мен пеенето е хиляда пъти по лесно от това да ви напиша текст...:РРРР

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар Apr 27 2004, 10:46 AM
Коментар #28

Архидемон

Цитат(```````` @ Apr 26 2004, 10:24 PM)
Ей деца:")) с удоволствие бих показала гласовите си възможности:") [ а и не ги намирам за съвсем лоши:')] ...но едва ли в скоро време ще се видим:-)) Sturmfuhrera аз съм от Русе, ако си забравил...то може и не си и разбрал:") както и да е. за мен пеенето е хиляда пъти по лесно от това да ви напиша текст...:РРРР

````````, трябва ти само микрофонче, което да вкараш в саунд картата, да натиснеш "rec" да Save-неш и да ти обясним как да качваш неща в И-нет което не е сложно

btw..това "деца" е интересно при положение че си сигурно най-младата от нас..вероятно символизира изключителното ти духовно израстване, което автоматично ни превръща в деца biggrin.gif

+Quote Post
````````
коментар Apr 27 2004, 11:43 AM
Коментар #29

Дихание

Sw1tched ..това е просто мило обръщение.... няма връзка с никакви години.

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар Apr 27 2004, 12:24 PM
Коментар #30

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

switched .... дълбок си като котешко дупе smile.gif tongue.gif biggrin.gif
just joke

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 20th July 2025 - 10:00 PM