![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Така и не ми станаха от любимите фолкърски групи, макар че са добри. Нещо с Корпиклаани ми стоят прекалено прехвалени.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
^ Това, като че искаш да кажеш "Има твърде много блек в тях, за да ми харесат". Заедно с Falkenbach са ми любимите в жанра, защото постигат онова режещо звучене, което не е типично за "истинския" фолк (> Korpiklaani, например).
Аз се числя към открилите ги с Trollhammaren, и когато веднага взех да зарибявам приятели, реакцията беше "това е точно като за теб". Познават си ме хората ![]() Не съм особено доволна от раздялата им с Wilska, понеже, според мен, беше емблематичен фронтмен (и си държеше на финския ![]() ![]() -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Така и не ми станаха от любимите фолкърски групи, макар че са добри. Нещо с Корпиклаани ми стоят прекалено прехвалени. Факт е, че ако не друго, то поне поведоха вълната на фолк метъла, особено в по-екстремните метъл стилове. А Korpiklaani никога не съм ги намирал за нещо особено. Това, като че искаш да кажеш "Има твърде много блек в тях, за да ми харесат". На мен ми се струва, че особено в старите им неща даже има твърде малко блек. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 22-November 09 Потребител N: 3646 ![]() |
Новият кърти пейки!
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Да, новият е хубав. Доста по-хубав от предишния, според мен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
^ Не само според теб, брат. Nifelvind, по моите скромни критерии, се оказа безумно як албум. Финландските тролове за пореден път доказаха, че знаят как се прави отличен фолк. Струва ми се, Зеракса ще се съгласи.
![]() Засега тотален фаворит ми е Under Bergets Rot. Като цяло има доста попадения, изглежда ще се върти още много. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Задоволителен е новият албум. Тоя път троловете се постараха и изкараха нещо далеч по свястно от Ur Jordens Djup.
Има някои доста добри попадения - Under Bergets Rot, Ett Norrskensdеd, Solsagan. Определено изкъртват, а и видеото на Solsagan радва значително. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Въртя го вече няколко пъти и албумът все повече ми харесва. Добре обмислен албум, с характерно за групата звучене и добър баланс между фолк и метъл елементите. Не мога да си избера песен-фаворит, защото във всяко парче има някаква интрига със запомняща се мелодия. Браво на тролите, постарали са се, паузата от 3 години между албумите им се е отразила добре.
За почивката има групи да вземат пример от Finntroll. От фолк метъла от раз се сещам за Eluveitie и Korpiklaani. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
На мен пък ми е точно толкова скучен, колкото и миналия.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Почти, почти. Пак е по-добър от предишния, обаче доста трябваше да се постараят, за да изкарат по-голяма излагация. Но пък и за новия не мога да кажа, че е нещо особено...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ае що го плюете толкова. Джупчето беше под нивото им, ама пак беше общо-взето приятен албумец.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^Мен ме изкефи - хваля си го. Друг - не толкова и пише друго. Зависи колко ти е любима групата, какво си очаквал, дали ти е харесал предния албум.
На мен предния на Тролите не ми хареса особено, с изключение на 1-2 песни и този ме зарадва приятно. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Тази тава определено е едно ниво нагоре от предното недоразумение (което не е особено постижение), в което нищо не можа да ми хване ухото. Не е някакъв шедьовър но минава приятно покрай ухото без да дразни слуха. Музика за фон.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
^ Абсолютно същото и при мен. Не съм се надявал на повече и не съм разочарован.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук можете да гледате видеоклипа на песента "Under Bergets Rot".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чудно клипче за Великден.
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 126 Регистриран: 25-December 09 Град: София Потребител N: 3678 ![]() |
Забавно видео, анимацията си е типично тролска.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 12:40 PM |