Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ами новия Cradle?, бе яко е, даже много
darga
коментар Oct 2 2006, 04:07 PM
Коментар #31

муза

Група: Потребители
Коментари: 449
Регистриран: 8-July 04
Град: Русе/София
Потребител N: 553

Страхотен албум! Най-накрая вчера се свъртях да го прослушам. По принцип не слушам Кредъл, но имам чувството, че тепърва ще ги "открия".
И аз като Vlad -->The foetus of a new day kicking просто мачка laugh.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Oct 19 2006, 06:17 PM
Коментар #32

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

За който е пропуснал тази тема, ето едно ревю на "Thornography".

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Sep 20 2007, 10:36 PM
Коментар #33

Balance Guardian

Тук можете да гледате клипа на "The Foetus of a New Day Kicking".

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
lodborg
коментар Sep 20 2007, 11:32 PM
Коментар #34

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Да не кажа любимото ми парче от албума, но поне ЕДНО от най-любимите. wub.gif wub.gif wub.gif

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Mangalf
коментар Sep 21 2007, 12:07 AM
Коментар #35

Прогресиращ

Коментари: 930
Регистриран: 19-May 07
Град: Zayohalla
Потребител N: 2088

убийте ме заради предръзсъдъците ми. Дори те могат безпроблемно да оуннат кредъл и вильо.

+Quote Post
miroslava_dinova
коментар Sep 21 2007, 01:19 PM
Коментар #36

Прослушващ метъл
**

Коментари: 128
Регистриран: 23-July 07
Град: dolni dubnik obl. Pleven
Потребител N: 2245

Мрачното усещане ме кефи до n-та степен в старите албуми. Но "Thornography" десетина пъти съм го слушала и пак не ми хваща ухото, само звученето е изпипано, но вокала е доста слаб в сравнение със старите албуми.

--------------------
miroslava dinova

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Sep 21 2007, 01:26 PM
Коментар #37

Balance Guardian

Точно пък във вокално отношение "Thornography" е може би най-съвършеният албум на Cradle... wink.gif Dani никога не е звучал толкова разнообразно.

--------------------

+Quote Post
Nikola Bathory
коментар Sep 21 2007, 01:47 PM
Коментар #38

Прогресиращ

Коментари: 955
Регистриран: 12-June 04
Потребител N: 516

Така е, Дани направо ме смая в тази песен точно, особено като чух албума за първи път!!!!!!!!!!!!! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
Mandor of Chaos
коментар Sep 21 2007, 01:54 PM
Коментар #39

Просветен

Коментари: 287
Регистриран: 30-August 07
Град: Hueco Mundo
Потребител N: 2312

определено е добро албумчето с кеф си го прослушах и соу фар съм доволен
след няколко дни може да дам някво по-обстойно мнение smile.gif

--------------------

+Quote Post
Mangalf
коментар Sep 21 2007, 04:05 PM
Коментар #40

Прогресиращ

Коментари: 930
Регистриран: 19-May 07
Град: Zayohalla
Потребител N: 2088

Цитат(Nikola Bathory @ Sep 21 2007, 02:47 PM) *
Така е, Дани направо ме смая в тази песен точно, особено като чух албума за първи път!!!!!!!!!!!!! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

и оттогава реши да станеш пасивен?

+Quote Post
DAEMONAXIA
коментар Sep 21 2007, 05:39 PM
Коментар #41

Прослушващ метъл
**

Коментари: 121
Регистриран: 17-June 07
Град: гр. София
Потребител N: 2140

rolleyes.gif Мдаа,за мен е трудно да остана безпристрастна.С две думи Cradle of Filth,са сред любимите ми групи

Логично...,едва ли бих могла да кажа нещо негативно,за групата и музиката им.Колкото до последния албум,наистина адски ми допада,и това е факт.Има много нови елементи,и парчетата са наистина завладяващи...
Когато,едно гълъбче happy.gif ми каза за Byronic Man,представяте ли си еуфорията.. wub.gif Парчето е страшно,не съм си представяла че е възможно...Cradle да направят парче,с участието на Ville Vallo.
Дани и Ville Vallo wub.gif ,и двамата са ми голяма страст...затова Byronic Man,ми е фаворит.

--------------------
I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

+Quote Post
Rolf
коментар Sep 29 2007, 03:45 PM
Коментар #42

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Клипът е тъп. dry.gif Все едно гледам Operation Ground and Pound на Dragonforce в по-просташки вариант.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Rolf
коментар Oct 1 2008, 02:31 PM
Коментар #43

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Ето че излезе Godspeed on the Devil's Thunder! За мен това е най-силният албум на Cradle от Damnation and a Day насам. Не че съм недоволен от Thornography - напротив, албумът е уникален, но новият успява да надгарди с една степен всичките му силни черти. Страхотни клавири, повече скорост, повече тежест... icon_headbang[1].gif

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Oct 1 2008, 06:44 PM
Коментар #44

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Нещо нямам желание да го слушам, не мога да си обясня точно защо. Тея дни може да се чуе, все пак. Позагубиха си чара момците за мен напоследък, но ще дойде време, когато пак ще си ги отцикля.

Все пак винаги така става smile.gif

Иначе открих, че Нимфетамин ми харесва като цяло повече от Дамнейшъна о___O.

--------------------

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Oct 2 2008, 12:20 AM
Коментар #45

Деградиращ

Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Наистина добър е, нещо като микс между Midian и Damnation and a Day, но докато го слушам имам чувството, че нещо му липсва. Колегите им дарк метълисти от Португалия извадиха нещо наистина доста по-качествено smile.gif

--------------------

+Quote Post
winterstorms
коментар Oct 6 2008, 01:08 PM
Коментар #46

noctambulant

Коментари: 1754
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1273

Изключителен албум. Хем продължават да звучат модерно, хем са върнали доста от класическия си стил в музиката. "Godspeed on the Devil's Thunder" ми харесва дори повече от "Thornography", а той беше много силен и изпипан.

--------------------

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Oct 6 2008, 10:04 PM
Коментар #47

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Потребител N: 973

Цитат(lodborg @ Sep 21 2007, 12:32 AM) *
Да не кажа любимото ми парче от албума, но поне ЕДНО от най-любимите. wub.gif wub.gif wub.gif

Наистина изключително здраво парче... да взема да се жертвам и да чуя албума ли... unsure.gif

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Oct 7 2008, 06:09 PM
Коментар #48

Balance Guardian

"Godspeed on the Devil's Thunder" е може би най-трудносмилаемият опус, който Cradle са записвали до момента. Страшно много музика има вътре, но по-голямата част от композициите не са толкова директни, колкото бяха тези в "Nymphetamine" и дори в "Thornography". Не че са Dani и компания са се хвърлили в някакъв бесен авангардизъм, но сега определено звучат с една степен по-сложно, а и въобще тавата си е доволно музикантска. Всичко това настрана, изключително съм доволен. Албумът е интелигентен, дълбок, с достатъчно елементи от характерното звучене на бандата, както и с достатъчно нови идеи. Има да се слуша още много, разбира се, но за момента като че ли ме радва наравно с предшественика си, да не кажа и малко повече...

--------------------

+Quote Post
Braindead
коментар Oct 7 2008, 06:16 PM
Коментар #49

Condemned to Hell

Група: Приятели
Коментари: 2377
Регистриран: 13-June 04
Потребител N: 519

Албумът е страхотен, тези дни едва се откъсвам от него. Не само, че в него са събрани вероятно най-хубавите за мен мотиви на Cradle. Освен това мрачината, както хубавите стари писъци на Дани (не онези диуретични чисти вокали в предишния), са комбинирани с някаква изключителна доза бързина и екстремност, която сякаш не е била така силно изразена накуп, за сметка на симфоничната част на моменти, но нищо, аз лично съм доволна. А и звучи свежо, което беше първото очудващо за мен. Аз лично от Damnation (включително) досега направо не издържах албумите (с изключения, разбира се, но...), това е един страхотен, да кажем, обрат в творчеството им, въпреки че при тях няма кой знае каква константа в музиката принципно.

Слушането с пълна сила продължава и подкрепя първоначалната ми теза, че са доста малко незапомнящите се песни в албума. icon_headbang[1].gif

--------------------
"Moral principles are not allowed when you're a secretary!"

http://www.myspace.com/ladyofslaughterr

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Oct 7 2008, 06:24 PM
Коментар #50

Мно'о интродукции и бля-бляканици от време на време, но Дани е в по-добра форма от предишните неща според мен. Има нещо от старите Кредъл, макар и да е МНОООГО малко. (тва е малко странен параметър при мен, не питайте.)

Засега - окей, по-нататък по обстойно мнение. Тая The death of love ми е попърска о_O

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Oct 7 2008, 06:54 PM
Коментар #51

Oryctolagus Cuniculus

Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

Абе хич не е малко, мен ако питаш... Просто наистина си съчетава едни от най-силните предишни черти, но не може и дума да става за циклене на едно място, далеч не. Страшен си е албумът, изпипан до последната подробност до такава степен, че не знам към какво бих отправила каквато и да е критика. Относно The Death Of Love - тя и Tragic Kingdom се очертават да ми станат любими песни в албума въобще. Интродукциите и "бля-бляканицитe" пък са достатъчно кратки, така че въобще не дразнят, даже напротив. Прави ми впечатление, че включванията на Sarah този път са по-различни и звучи така, сякаш слушам по-скоро Angtoria, тук са доста по-ограничени, примерно в сравнение с един Thornography са сведени до някакъв минимум. Звучи съвсем на място, обаче, което може само да ме радва. Въобще чакам Godspeed да се появи тук и да потъна в гениалните болни текстове, които разбира се отново не липсват.

+Quote Post
Night
коментар Oct 7 2008, 07:17 PM
Коментар #52

Просветен

Коментари: 479
Регистриран: 6-February 07
Град: Варна
Потребител N: 1849

Като чета на Уориъра (а и не само) хвалебствията на тема Кредъл, си викам кой знае какви прогресивно-симфонични чудеса творят, най-после се наканих да изтегля цялата дискография и цял ден въртях Midian и Bitter Suites to Succubi на плейъра, обаче изобщо не отговориха на очакванията ми. Доскоро бях чувала само десетина техни песни от различни албуми и ми бяха смешни с техния имидж, сега вече ми стават леко скучни и безразлични. Не мога да не си призная обаче, че женските вокали в Her ghost са наистина запомнящи се. smile.gif

--------------------
"No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace,
Look and see, atrociously contoroled,
The real head, and the sincere face
Turned back under the shadow of the face which lies."
Charles Baudelaire

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Oct 7 2008, 07:42 PM
Коментар #53

Цитат(sharon @ Oct 7 2008, 07:54 PM) *
Интродукциите и "бля-бляканицитe" пък са достатъчно кратки, така че въобще не дразнят, даже напротив.

Не съм казал, че ме дразнят, те така или иначе Кредъл си използват голямо количество такива мотиви. Просто си отбелязвам. То въпросът е доколко си свикнал да ти се поднасят такива неща в музиката - ти наблягаш на повече готик и симфоник, така че няма как да те дразнят дори и да са малко над нормата. smile.gif

Абе як е, връткам си го. Много е... нежно-демоничен. Атмосферата му е много силна, такава, каквато в Нимфетамин я имаше само в няколко песни, а в Торнографи напълно липсваше (но по отношение на него никак не мога да съм обективен). Може, може да влезе в топ 10, мисля че ще ми влезе под кожата. smile.gif

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар Oct 7 2008, 11:22 PM
Коментар #54

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Накратко, и аз съм много доволен от албума, но си имам известни задръжки. Ще изчакам обаче поне месец, месец и нещо преди да слагам етикети на тавата - трябваше ми доста време докато разбера "Thornography", с този явно също ще е така. На мен лично "Godspeed..." ми се вижда леко праволинеен, разбира се не по нормалните стандарти, а само в сравнение с отминали албуми на групата, която е известна със страшното разнообразние дори вътре в самите песни. Мистицизмът си го има, симфоничността също е тук, готини парчета, исках нещо повече обаче сякаш. От друга страна не мога да не се зарадвам на втежняването, на лекия завой към по-старото звучене, на бързината.

Един от най-важните албуми за тази година. Не знам дали ще се пребори за място в десятката ми, но със сигурност ще е в нейна непосредствена близост.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Oct 8 2008, 10:04 AM
Коментар #55

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

Поредният шедьовър на англичаните. Cradle наистина са от малкото банди, които не ме разочароват, каквато и музика да извадят. "Godspeed..." е по-мрачен и тежък от това, което очаквах, въобще по-екстремен като цяло на фона на определено хеви метълския "Thornography". Много атмосферичен запис е иначе, концептуалността се усеща и в музиката. Директно в годишната класация. smile.gif

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
Jesus Goat
коментар Oct 9 2008, 12:49 PM
Коментар #56

Прослушващ метъл
**

Коментари: 192
Регистриран: 9-March 06
Град: In Abhorrence
Потребител N: 1204

Това е най-смисленият им албум от доста години насам. Яко бяха нагазили с разните мелодични хитови песнички, но най-сетне пак звучат като сериозна метъл банда.

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Oct 10 2008, 01:42 AM
Коментар #57

Oryctolagus Cuniculus

Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

Dani Filth: Yeah, Gilles de Rais. Well, basically he was a French aristocrat war hero who fought alongside Joan of Arc. He became Grand Marshall of France in the 15th century. After Joan was burnt at the stake, he went back to his castle. He was the wealthiest person in Europe. He started venerating her death by staging a huge play which he took around various parts of France. Thousands of people went and it would be a three day event, and all the food and beer was paid for by him. So it was an enormous amount of money that he just blew, so because his enormous fortune wasn't lasting, he turned to alchemists. He was trying to find the philosopher's stone to turn base metal into gold in order to refill his coffers. He then slid into demonology and eventually murder and sexual excess. He pretty much ended up at the gates of hell. It's a pretty full-on story. The myth kind of turned into a dark fairytale. In the end the church actually forgave him. He was excommunicated, and the records from his trial were used to buffer out the tracks. Originally we used Tony Todd from "Candyman" [as the narrator for the album], but something went quite wrong there. He wasn't told exactly what the score was, so he came to the studio and said "I'm not doing this." Fortunately at the eleventh hour we were bailed out by a friend of Doug Bradley [The actor who plays "Pinhead" in the "Hellraiser" films. — Ed]. We setup a makeshift studio at my house before he was set to jet off to some comic convention.

Останалата част от интервюто е ТУК.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Oct 25 2008, 11:01 PM
Коментар #58

Balance Guardian

Тук можете да гледате видеоклипа на "Honey and Sulphur".

--------------------

+Quote Post
winterstorms
коментар Oct 27 2008, 01:24 PM
Коментар #59

noctambulant

Коментари: 1754
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1273

Пак нискобюджетно изпълнение, но бива. wink.gif

--------------------

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Oct 27 2008, 07:30 PM
Коментар #60

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692

Цитат(sharon @ Oct 10 2008, 01:42 AM) *
Gilles de Rais...

The perverted son...
The Holy Man...
INTO THE CRYPTS OF RAYS

blackmetal.gif

--------------------

+Quote Post

3 страници V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 1st July 2025 - 11:51 AM