![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Сега пуснах темата и другаде, но съм прекалено надъхан от музиката им и ще я дублирам и тук. Нищо, че ще е поредната празна прог. тема хаха :Д
Нещо не намирам тема за тази прекрасна група (освен в новини), което си е срамота. Особено предвид последния албум, който издадоха през 2006 "Still". Wolverine спадат към групи от типа Anathema, Katatonia, Green Carnation и др. Както споменатите и те са започнали като death/doom метъл с мелодични привкуси, но в последствие стила и звука им еволюира до нещо далеч по-чувствено, музикантско и то още с първото им ЕП, в което се срещат чисто пеене както и growls. Всеки техен албум е срещан с огромно количество хвалби от критика и фенове, а специално "Cold Light of Monday" е довел до подгряването им за Anathema. Малко примери от различните им албуми: * 1999: Fervent Dream (EP)(re-issued in 2001) клик * 2001: The Window Purpose (re-released in 2005) клик, клик2 * 2003: Cold Light of Monday - клик, клик * 2006: Still - клик, клик2, клик3 Личният ми фаворит е целия Still, който просто бъка от красиви мелодии и текстове. Много настроение, много атмосфера. Приятно слушане! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
На третото слушане на "Still" съм. Прекрасен албум, наистина завладяваща атмосфера.
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Бях попаднал случайно на тях преди доста време. Много са яки наистина. А на abydos, мерси че пусна темата, която ме подсети за групата!
![]() -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Иха, два коментара. Пробивам :д Радвам се, че има хора тук, на които допада. Стига само брутални грачения, трябва малко и музика за душата да се слуша :д
Дано момчетата изкарат нещо ново догодина, за сега нищо не се чува от лагера им освен, че дъщерята на един от тях има някакви проблеми със сърцето (бебе е) и ще я оперират. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Напоследък съм нещо на такава вълна и единственото което намерих на групата - "Still" - много ми допадна. Докарват го звученето, внушението също и хубавото е, че успяват да задържат вниманието ми и да ме накарат да се заслушам в текстовете. С две думи пробиват разделението между откровено скучните опити за дълбока музика и наистина грабващата такава, което ги прави още една от добрите такива групи. Ще се слуша още, благодаря за препоръката. =)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Аз пък си въртях The Window Purpose главно. Определено не ми носят същото настроение като Anathema и Katatonia, но мога да кажа, че ме зарадваха доста. Като чуя и Still ще напиша още нещо по въпроса.
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мда, не са подобни по звучене или дори стил, но няма с кой друг да ги сравня, а настроението и атмосферата в музиката им просто е от типа, носещ се из гореспоменатите. Предполагам ще се хареса на хора с вкус към тези неща, затова и ги споменах. Хубаво е, че не се опитват да ги имитират.
Nothing More - уникална просто. А Sleepy Town - нямам думи. Акустичните китарки, мини-солото... как ги мислят тея мелодии не мога дори да си представя, а после Hiding - чак ми е трудно да си избера, коя песен, кой текст, коя мелодия ми е любима :д Май съм фенбойче на тоя албум :Д |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Много са хубави, само Still съм слушал, но той ми се струва достатъчен. Все пак подсещаш ме да чуя и другите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат It has been a long time since we last updated our homepage. We want to say we are sorry about this, and we are looking to better ourselves when it comes to regular updates.
Time flies and there are numerous things to attend to in life: full time jobs and full time education; family life as well as social life in general—you all know how the story goes, right? As you might know we have not been very productive the past few years, and after the summer of 2008 we pretty much decided to part ways and discontinue further activities in the name of Wolverine. The band was no longer to be. Even though we had already begun to work with new material for a future album release, we felt that it was a pointless struggle to continue. There was simply too much conflict and too little dedication regarding Wolverine. And considering the positive reception Still had earned in several reviews and from our dedicated fans all over the world, we felt that at least we could put an end to the band’s misery and still (!) be satisfied with what we had accomplished. However, we decided upon a change of direction. During the rehearsals for the upcoming gigs at ProgPower Europe 2008, we had such a good time! It was such a blast to just play together, and it felt like such a waste just to throw everything away and terminate the band. As it turns out we agreed upon trying to make things work and make an effort to put more energy into working with Wolverine. Being on stage during the ProgPower festival also served as great motivation to us—playing in Baarlo, once again, was a fantastic experience! For those of you who came to the show to see us perform: thank you for being there! Right now we are working on the upcoming album titled COMMUNICATION LOST. Some of the songs have been lying around for quite some time now, and we are eager to finalise the basic structures of the material and record it as soon as we possibly can. We promise to provide more information as we are progressing. Thank you for staying with us! Wolverine |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 11:46 PM |