![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
Наскоро ми се случи един мой съученик да пусне филмчето Loose Change в час по история. Доста интересни бяха реакциите на класа ми. Повечето бяха "апхъъъ, глупости". Но ме накара (гледал съм само първия вариант) да се поразровя и да открия някои доста интересни въпроси.
Тук не става въпрос за световни конспирации и подобни глупости. На тези, които ще пишат, им препоръчват малко да се запознаят с фактите, затова препоръчвам следните 3 неща: Книжката "Пич, къде ми е страната?" ("Dude, where's My Country?") на Майкъл Мур Филма Loose Change Филма Fahrenheit 9/11 Ta, фактите са следните: Имаме президент, тясно свързан с петролните магнати, известни като Фамилия Бин Ладен. Имаме терористични атаки. 2 масивни стоманени кули рухват след час и половина пожар, след като преди са издържали на терористични атаки от покрива им /хеликоптер с експлозиви/, от основите им /камион с експлозиви в паркинга/. На всичкото отгоре и преди се е случвало самолет да се разбие в Емпайър Стейт Билдинг /поне според Loose Change/ и той все още си е на мястото - макар че е с много по-слаба конструкция. Дори Мур твърди, че българите са били предупредени да не отиват на работа в тази утрин - поразрових се и се оказа вярно. Интересно ми е вие какви теории, предположения и твърдения за конспирация между фамилиите Буш и Бин Ладен сте чували. Всякаква информация, особенно вярната, ще бъде оценена. Моля все пак прилагайте източници, споменете 2-3 книги, дайте линк. И моля ви, не превръщайте темата в кошче. :Р -------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 7-January 09 Потребител N: 3196 ![]() |
Според мен това,че българите били предупредени да не ходят на работа... са пълни глупости, но току виж е истина.
![]() Какво да мисля за тогава? Има нещо гнило. По пътя на логиката, някакъв отшелник не може да организира такова чудо... пък и виж, че самите сгради рухват още от долу. Това не е възможно, ако самолета се удря по горните етажи. Според мен не може и да рухнат целите сгради по този начин... но не съм толкова на вътре в тия неща. От друга страна парите за застраховките... са милиарди, но те си отиват на мястото - да възстановят близнаците... та даже и още по-високи. Много често съм си мислил, каква е била причината за този акт... но не мога да си отговоря. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
Много просто: Американците не искат война с Ирак, Буш Иска. Изфабрикуват едни атентати, казват, че Ирак е намесен /макар, че не е/, и воала - Американците искат война с Ирак.
-------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Според мен това,че българите били предупредени да не ходят на работа...са пълни глупости,но току виж е истина ![]() Тия са ми от любимите мнения ![]() Не Буш иска война, ами оръжейните босове (американската икономика или там, сеш'те се). -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Евреите са виновни!
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^ Както винаги крайно идиотския пост, спри се бе чаршафен повреден сперматозоид.
по темата За 11ти септември мисля, че беше голяма трагедия, но може да се сравни с трагедията при Пърл Харбър-и двете се предполага, че са извършени от американското правителство, като повод за започване на война, а в публичното пространство са превърнати в изключителна трагедия, която да се помни в историята и да се разпространи по целия свят, като се замислите, това е една доста умна тактика. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
За никое събитие от нашето съвремие или от историята не можем със 100%-ова убеденост да твърдим, че е обективно истинно, но да казваме обратното и да си вярваме, е най-малкото смешно. Всъщност в повечето конспиративни теории смешното е не самото твърдение, а аргументите, които понякога са съставени от логики, които дори и дете в предучилищна възраст не би намерило за правилни. Пример:
Българите на 11 са били предупредени да не ходят на работа. Да, хората управляващи света и искащи да заблудят всеки, са решили, че богоизбрания народ не са евреите, а българите и макар да рискуват целия си мастърплан така, все пак не са имали моралната сила да убият още неколцина. Шъъър... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Не Буш иска война, ами оръжейните босове (американската икономика или там, сеш'те се). Петролните компании като че ли ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
^ Готин е. Поне дава идея какво да се направи. Първия Zeitgeist е доста по-зле. Освен това икономическата част не е толкова проста, колкото я дава и много може да спори там, но както и да е.
Колкото до 9/11 и конспирацийте, повече от явно е че нещата не са както се представят, но опитите да се каже ВСЪЩНОСТ как е било от сульо и пульо са понякога по-жалки.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Дам, вторият Zeitgeist определено е класи над конспиративните глупости от първия (чипове, мипове, блаблабла). Особено ми харесаха футуристичните идеи, както и че обясниха по-подробно как работи банковата система.
Конспирация НЯМА. И да има - никой няма да разбере. http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons Цитат steel melts at 1525° C, and although jet fuel burns only at 825° C, it doesn't have to burn hot enough to melt to cause the buildings to collapse, since steel loses 50% of its strength at 648 ° C
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Благодаря ти за линка !! Уникален е, разбивам се от смях
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Много хубаво. А сега изгледай и прочети филмите и книгите за другата гледна точка. Тоя Мур е пълна комедия.
Напоследък ми е писнало от подобен тип хора- гледали два филма, прочели един блог и "ОМГ МАЙ АЙС АР ОПЪНД" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Еми то точно това с гледните точки е смешната част. Първо идва някой и ти вади НЕОСПОРИМИ доказателства, че еди какво си е възможно, после обаче идва други и ти дава ОЩЕ ПО НЕОСПОРИМИ доказателства, че еди какво си всъщност е невъзможно и т.н. Не става така
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Еми да. Нека хората да гледат едното, да видят другото пък да са наясно. Не напразно тея "теории" и хората, които ги мислят никой не ги взима на сериозно.
Гледаш, четеш, запознаваш се с фактите и обясненията на двете страни и тогава си правиш преценка. Достатъчно е да си на ясно какво може да става, не е нужно да се излагаш като "отваряш очите" на хората. Добитъка така и не разбира, че го водят към кланицата, никога няма да излезе правителство, което да е честно с хората. Особено пък такава империя като Америка или Русия. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
То тази логика трябва да си базираме мнението на 2 супер крайни и предразположени (=> невярни) източници. В такъв случай този, които си излага тезите по-красноречиво и умело би спечелил повече привържаници. Нашата преценка правилна ли ще бъде тогава? Този който говори по-добре и е по-нападателен и ползва трикове, които убеждават по-добре, по-прав ли е от другия?
Шанса мнението ни да е близко до истината е доста малък, за това трябва да приемем че еда ли някога ще разберем каква е била истината и YouTube и форуми по нета няма да ни отворят очите. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, по тази логика следва сам да се запознаеш с фактите. Единия казва едно, другия казва друго - ти проверяваш как стоят нещата и си правиш извод за себе си. Този, който вярва на такива филми, без да провери достоверността на казаните в тях неща е пълен глупак.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
..."ОМГ МАЙ АЙС АР ОПЪНД" ... Чини ми се, Цащку ше требва ритуално да го опънеме... Оня ден несъзнателно почнах да ръся некакви такива и ме гледаха като изтребител ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хубаво, изговорихте го това, съгласен съм за ТиТубата и форумите, ама не за това съм отворил темата, не за истината, а за теориите. И все пак някой да ме просвети и да ми каже защо Мур е идиот и блоклук. Чичко Буш ли ви каза така?
-------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
..."ОМГ МАЙ АЙС АР ОПЪНД" ... Чини ми се, Цащку ше требва ритуално да го опънеме... Оня ден несъзнателно почнах да ръся некакви такива и ме гледаха като изтребител ![]() ААААААА?! Аз, къде, какво?! ![]() офтопик е, да, извинявам се. теории, конспирации - усложнения, които ги няма, но човек предпочита понякога да си ги измисля, да му е по-интересно. може и да има, не ме интересува точно в НЕДЕЛЯ. :Ь -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хубаво, изговорихте го това, съгласен съм за ТиТубата и форумите, ама не за това съм отворил темата, не за истината, а за теориите. И все пак някой да ме просвети и да ми каже защо Мур е идиот и блоклук. Чичко Буш ли ви каза така? Мур не знам какъв е, защото съм гледал само 1 от филмите му и не искам да коментирам. Виждам обаче, че е от този тип хора, които не могат да си защитават мнението успешно въпреки че са прави. Не е добър оратор с други думи. Това не прави гледището му невярно, но го поставя в лоша светлина. Аз имам подобни проблеми. Ето за потвърждение: (Колко много мразя американска телевизия и лицемерие!!!!) - гледайте и втората част. 2 3 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd June 2025 - 06:16 PM |