![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Не беше насочено към теб, Aglarana, а принципно. А тематично - украинците хем бъркат гз на руснаците, хем искат евтин газ - е такъв филм няма.
![]() Btw светът напоследък не е в отлично здраве - газ, войни, икономическа криза. Лоша работа... -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 ![]() |
Господи! Някой знае какво е "btw"!
-------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Аз съм спокойна, обаче той не е много остроумен ![]() Вече нямам нужда да съм остроумен (Десиславо, къде сии, дай едно рамоо, темата е Тематичнаа). Иначе по темата (поп да им пее и на техните и на наш'те), сутринта гледам някаква мрънкя, че трамвай дваесе било бахър и пр., не я знам по кое време и какъв трамвай е нацелила, ама аз вчера два пъти (дотам и обратно) се возАх и си беше регулярната топлинка вътре (това е сигурно най-топлия трен у шопето). Въпросът е кой е виновен от "наш'те", че е блял и трябва ли да цъфнат оставки (НАЙ-НАКРАЯ) от това изродено тройно оалицие. Щели да прекъснат ваканцията си... два дни по рано, от понеделник. Дееба боклуците скашкани ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 ![]() |
Само да кажа, че проверих в последния правописен речник и както бях сигурна, газ като петролен продукт е в женски род. Благодаря за вниманието
![]() -------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Taя газ и тоя гъз, ми звучи леко като дискриминация...
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
^Пак успя да обгазиш форумО, а дали е с газ от г*з, ти ще кажеш.
![]() За пореден път попадаме в ситуацията, в която ние зависим от някого (и то само от 1 място), което много малко държави си го позволяват. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ейш, момченце и момиченца, хайде да не идвате в моята тема и да ми обяснявате как се пише правилно!
1. Целта на заглавието е да е интересно, а не да носи някакъв гениален подсмисъл. 2. Ще цитирам думите на ВЛАДКО МУРДАРОВ - Шеф на ИНСТИТУТА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК на БАН относно газа и газта: Цитат(ВЛАДКО МУРДАРОВ) И така отговорът ми е, че в съвременния ни език с думата газ в мъжки род може да се използват само съчетания като природен газ, а газта в женски род ще употребяваме в домакинството.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
А тъй, Щурме, мислех и аз да цитирам Него, но нямах време да търся публикацията.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Кой спори?
-------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
@Vivi Писа 5-6 поста в темата, а нито един не беше по нея, дали пича с тъпия ник пише офтопик? Той вече ми харесва, не е като преди.
Мнението ми по темата е, че ако се стигне до там, че изпаднем в токов недостиг, което ще се случи, ако не пуснат газа, ще се наложи да отворят 3ти и 4ти реактор в АЕЦ Козлодуй, което е в противовес с договора ни с ЕС. Но газовата война между Украйна и Русия ще е не повече от седмица, защото все пак влиянието й е върху целия континент. Тъй че, много пара за нищо, почти нищо. Студа по училищата не е заради газовата криза, той си е като деня и нощта, смяната на лъжливите комунисти и т.н. ; ) Щурме ти си гей ;р -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Преди ние да изпаднем в "токов недостиг", ще го направят 3-4 други страни, които са зависими от нашия ток и от руския газ. В този аспект проблемът е по-скоро на региона, отколкото на нас. И точно за това вчера и онзи ден различни евродепутати пускаха по някоя и друга муха за това, че може би трябва да се преразгледа ситуацията с АЕЦ-а. Тук ми се ще да отбележа, че съм съгласен с това, което ТНТ каза за медиите - от чуждите винаги можеш да научиш нещо смислено и отнасящо се до въпроса. Аз обаче си мисля, че на политиците тук не им се занимава с това да отворят дори един блок на АЕЦ-а, а ако трябва да съм честен и аз не бих се занимавал ако бях на тяхно място.
А в договора с ЕС си пише, че при кризисни ситуации имаме право да включим отново някой от блоковете. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Другите страни са всъщност Румъния, Гърция, Унгария, Словакия, Словения, Македония, Турция / последните две не са в ЕС /. Това са най-сериозно пострадалите страни, както и ние : )
А аз съм с две ръце АЕЦ да работи с пълни сили, за да може да не дават майка ми и баща ми двете им заплати за тока през зимата, метафорично казано. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пропускаш Босна и Хърватска. Личното ми мнение е, че при първата проблемите са по-сериозни от тези тук.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
При сърбите положението не е розово също. Ние поне имаме back-up вариант - мазут. Braindead каза, че за пореден път зависим от някого. Всички зависят от някого за различни неща. Най-тъпия пример е икономическата криза.
-------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
А аз съм с две ръце АЕЦ да работи с пълни сили, за да може да не дават майка ми и баща ми двете им заплати за тока през зимата, метафорично казано. Ти нали си наясно, че дори и да пуснат 3-ти блок на АЕЦ заради кризата(което няма да се случи), цените пак ще останат същите? -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Aко няма криза де
![]() При сърбите положението не е розово също. Ние поне имаме back-up вариант - мазут. Braindead каза, че за пореден път зависим от някого. Всички зависят от някого за различни неща. Най-тъпия пример е икономическата криза. Точно пък ние нямаме резервен вариант. Другите държави, по-големите, теглят от север газ и винаги имат вратичка, а ние си знаем Русия от бабино време и това е, а тях им е през замръзналуя хуй за нас. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе не само от Север. От Африка получаваме (ние = ЕС) почти толкова газ, колкото от Русия. Другият голям доставчик за ЕС е Норвегия, a вътрешните за съюза добиви идват от Англия, Германия, Италия, Холандия, Франция и Полша (подредени по количество). Всъщност от изток идва едва около 25%, което говори, че ситуацията за развитите западни страни изобщо не е толкова трагична. В България също има находища и биха могли да се оползотворяват, но като цяло тук обществената политика е да се оплакваме от високите цени, а не да работим. То всъщност парадоксалното е, че ако ние си вадим газта, надали ще излиза по-евтина отколкото руската. Същото в петорна степен се отнася и за страните от съюза, ама те, милите, са доста по-интелигентни и са се сетили, че дори да им излиза по-скъпо, дори да работят на загуба, пак си струва.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Украйна ще доставя газ за България от собствени резерви 10.01.2009 Украйна започва от днес да доставя на България и Молдова по два милиона кубични метра природен газ от собствените си резерви, съобщи ИТАР-ТАСС. Решение било взето от президента Виктор Юшченко, който информирал за това президентите на България и Молдова, съобщи президентската пресслужба. Юшченко подчертал, че решението било взето, "след като била отчетена тежката ситуация, създала се вследствие на прекратените от Руската федерация доставки на природен газ за Европа, и след като са били взети под внимание приятелските отношения между нашите народи". Украинският президент предложил всички сметки да бъдат уредени след като бъде бъдат подновени доставките на газ от Русия. Президентът Първанов е благодарил за направеното предложение в този критичен за българската икономика и народ момент. Посочил е, че компетентните български институции незабавно ще започнат работа за осъществяване на газови доставки от Украйна. Българският президент е настоял за бързо и цялостно решение на въпроса за доставките на руски газ през Украйна за европейските потребители. И шо стана ся? Украинците излезнаха пичове ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1264880
Някои решават проблема с отоплението така. Партци, украинците винаги са били пичове ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
И какво ще решим ние ако пуснем Блок 3 в Козлодуй? Ще спре стапянето на кабели поради претоварване? Ще подобри работата на ТЕЦ-овете и ОЦ-овете (Отоплителни Централи)? А и 2-ри блок на ТЕЦ Бобов дол (200 мегавата, ако не бъркам) вече работи.
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Според СерГейЧо парите по неустойките требвало да си ги търсиме от посредниците в прехвърлянето, а тоя договор неговото правителство не го бил подписвал. Сиреч, у средата ако не запалиме парламента не сме народ.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ЕС са заплашили Словакия с предпазна клауза, ако си пуснат АЕЦ-а. ЖАЛКА история. Дали ние и да се наложи ще си пуснем нашия?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
^ Дай линк моля те.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
По бнт го казаха, в нета пише "наказателна процедура". Волна интерпретация, явно.
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
На ток съм, квото иска да става с газта.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Хляба ти обаче не е... (примерно)
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 74 Регистриран: 18-March 08 Потребител N: 2641 ![]() |
Цитат(pa®tci) Според СерГейЧо парите по неустойките требвало да си ги търсиме от посредниците в прехвърлянето, а тоя договор неговото правителство не го бил подписвал. Сиреч, у средата ако не запалиме парламента не сме народ. Значи Овчаров е ходил само за да ни повиши цената. Хаха ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
http://vbox7.com/play:25d9887e Малко не по темата. Това ли са въпросните българи, за които цял свят чете в "time" и как са пострадали от спирането на газа? Ебаси ма*ката тези говедари дори не говорят български, а и целият репортаж е супер манипулативен.
![]() -------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
К'во му е манипулативното? Това, че са мангали, не ги прави по-малко жители на нашата държава и колкото трагично, мъчно и гадно да е - това е ситуацията. А е ясно, че няма да дойдат да снимат Кайените (джиповете на Порше) в София - целта на репортажа е да покаже хората, които страдат от кризата, а не богатите българи.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
^^ Доста неадекватно мнение... Не че CNN ми е любимата медия, но това интервю си е екстра.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 10:55 AM |