![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
Странно е, че точно в този форум няма тема за тях, а се намират не един или двама, които ги слушат, сигурен съм.
Няма втори албум като Dance of December Souls. Не съм много по дуума, но ранните им неща си ги тача. След смяната на звученето най-много съм въртял Discouraged Ones и Tonight's Music, въпреки че не ги харесах на първо слушане. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Тези дни ги слушам много, но The Great Cold Distance си остава шедьовъра им, според мен. Иначе последните 3 албума като цяло са невероятни, както и ЕП-тата. Много по-качествено написана и замислена музика от началните албуми. С нетърпение чакам да издадат нещо през 2009а.
И тема щях да пускам, но ме мързеше да се занимавам и само си ги слушках :д |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Кататония си имат традиция голяма част от най-яките си песни да ги оставят за ЕР-тата. Страшно любима банда. Най-любимия им диск ми е Discouraged Ones. Невероятна атмосфера. Много мрачен албум. Велики!
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
"Dance Of December Souls" и "Brave Murder Day" са ми страшно любими, а от по-новите им неща ми харесва "Viva Emptiness".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
Viva Emptiness е много добър, е Ghost of the Sun е направо размазваща песен!
-------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Танцът на декемврийските души и Да живее празнотата са ми може би любимите неща, макар че честичко харесвам да си щъкам из албумите с по някоя и друга песен
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Много любима група. Късния им период го харесвам повече, а Viva Emptiness ми е най-най. Задушно, мръсно, подтискащо...
-------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Велика група, без значение дали свирят death/black doom, alternative metal, progressive metal или както искате го наричайте.
Dance of December Souls си остава съвършенството в дуум-а с екстремни вокали, няма другаде такава емоция, извънземна мелодичност и тежест, депресия, отчаяност, самота, гняв... Просто ТОВА е албумът, следващите също ги обожавам, но "Танцът на декемврийските души" е съвършенство! The lambs shall bleed Eternally bleed God is Dead and shall forever be... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
VIVA
EMPTINESS -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 2-November 08 Потребител N: 3080 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Katatonia са една от причините да считам шведите за най-големите в тази музика, като огромно количество от съвсем различни групи, шампиони в това което правят. Много са ми любими, "Viva Emptiness" е на първо място (без коментар), "The Great Cold Distance" направо ти влиза под кожата и всеки път е като съвсем нов, "Dance Оf December Souls" и "Brave Murder Day" са много емоционални, а в останалите също има какво да се чуе.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
И аз се присъединявам към агитката за Dance Of December Souls и Brave Murder Day
![]() ![]() Айде поздрав с Unfurl мъничко ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Шапкарче, тая песен Unfurl направо ме размазва. Един ден през пролетта, ставам сутринта, слънце пече, птичките цвърчат, а аз слушам "Unfurl" и само влиза съквартиранта и вика "Ей ся утрепа пролетта с музика"! Да не говорим пък "Code Against The Code" как размазва. Ае как може да има такива песни? Ами "Quiet World"!!! Все от ЕР-та.
![]() -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Имат и невероятни ремикси. Soil's Song, My Twin, In The White. Kevin Moore и Matheos трябваше Jonas да поканят в O.S.I, а не Микаел.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
... "Unfurl"... Да не говорим пък "Code Against The Code" как размазва. Ае как може да има такива песни? Ами "Quiet World"!!! Все от ЕР-та. ![]() Dissolving bonds... Слабост са ми ![]() Никога няма да мога да кажа, че разбирам музиката им напълно. Бездна. Танцът на декемврийските души ще си остане един от най-великите албуми правени някога, за мен лично. Йонас и лириките му. Във всеки един момент могат да носят ново усещане. Понякога несвързани, психарски, там май е и гениалността им. Нямам търпение да чуя, какво ново са забъркали. ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Моят фаворит за текстовете е Discouraged Ones. На "Cold Ways" накрая фрагмента, малееее!
"In your eyes you're alive But in my eyes you're the lie!" -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
Туистинг неймз инсайд ъф мииии
Илектрик атмосфеъ ту бииии |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Груаааааааагххххххъъъ
Познахте песента, нали? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 2-January 09 Град: Ст.Загора Потребител N: 3182 ![]() |
Аз от скоро ги слушам....
![]() ![]() ![]() Те вчера имаха концерт,жалко,че не можах да отида ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
ВЧЕРА?! КОНЦЕРТ?! ДЕ?!
-------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кипър.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Моят фаворит за текстовете е Discouraged Ones. Тук също сме на едно мнение! Което пак ме връща към ЕР-тата I'm wasting my days waiting for rain... ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Aaaaaaaaaaaaaa, ш-ш-ш, батка, най-великата песен просто.
Quiet World ![]() ![]() ![]() -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Велики са, има някаква магия в музиката им.
Късните неща вече са ми по-любими, особено Discouraged Ones, но на практика няма песен и от двата периода, която да не ми харесва. Само последния албум още не съм го слушал. Deadhouse. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
The Great Cold Distance е велик албум.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Истина е. На първо слушане много ми харесва.
И DVD-то е лудница! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малко извън темата, но ако се кефите на "Brave Murder Day", чуйте финландците Rapture. Албумът "Futile", по-специално, ще го кача ако има желаещи да чуят.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 12:15 AM |