Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> What Is Your Gear?, С какви инструменти свирите?
Sieger
коментар May 26 2004, 09:43 PM
Коментар #1

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 11
Регистриран: 13-January 03
Град: София
Потребител N: 6

Китара - Peavey Raptor Plus
Усилвател - Peavey Rage 158 (ама не го ползвам много)

Струни: Основно Earnie Ball (11; 14; 18; 28; 38; 48 май), ама като закъсам и Yamaha става!

Ефекти: НЯМА tongue.gif

Общо взето това е! При вас как е?
Go to the top of the page

+Quote Post
falio`
коментар May 26 2004, 10:00 PM
Коментар #2

Burned from hope

Група: Приятели
Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Потребител N: 45

Цитат(Sieger @ May 26 2004, 09:43 PM)
...Peavey Rage....

headbang[1].gif

dai mi palki i po si4ko biem!

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 26 2004, 10:07 PM
Коментар #3

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Китара - Stagg I300 2xSc 1XHb
Усилвател - Behringer Gm110
Ефекти - DoD - Grunge дадох го на баща ми
Струни : Дебели..кат за 6 полутона downtuning biggrin.gif

+Quote Post
Sieger
коментар May 26 2004, 10:16 PM
Коментар #4

Непросветен
*

От колко време свириш? Трябва да се съберем да обменим опит някой път!
Behringer Gm110??? Колко вата че не успях да му намеря спецификацийте? Аз от Реиджа съм доволен с изключение на СМЕШНИЯ дисторшън вграден в него. Щурчо го хареса ама той нали е басист не му трябва много (NO OFFENCE)! От китарата съм супер доволен. Няма "buzz", един полилей строших с нея после се панирах изпуснах я и нищо и нямаше! Само дето след няколко дайв-а се разтройва тотално! punk.gif

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 26 2004, 10:24 PM
Коментар #5

Архидемон

Цитат(Sieger @ May 26 2004, 11:16 PM)
От колко време свириш? Трябва да се съберем да обменим опит някой път!
Behringer Gm110??? Колко вата че не успях да му намеря спецификацийте? Аз от Реиджа съм доволен с изключение на СМЕШНИЯ дисторшън вграден в него. Щурчо го хареса ама той нали е басист не му трябва много (NO OFFENCE)! От китарата съм супер доволен. Няма "buzz", един полилей строших с нея после се панирах изпуснах я и нищо и нямаше! Само дето след няколко дайв-а се разтройва тотално! punk.gif

нз..по-сериозно от примерно година иначе баща ми от доста време имаше китара която отвреме на време ползвах.
ми амп-а е 30 вата но добре дъни и има 3 гейн структури 3 симулации на усилватели -fender, marshall, mesa boogie и 3 симулации на speaker cabinet-usa,uk,flat и бая изходи има

+Quote Post
Sieger
коментар May 26 2004, 10:32 PM
Коментар #6

Непросветен
*

Хмм! Доста добре звучи! Но все пак съм със SB Live и съм по на далавера да си ползвам PC ефекти. Наскоро дръпнах един WARP Amp Sim VST и съм доста доволен. Друго си е обаче да си имаш някой Boss SD-1 педал... Мечтиии...

+Quote Post
Crafter
коментар May 27 2004, 07:34 AM
Коментар #7

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

HERE COMES THE STUPID BASS PLAYER!

Аре и аз да се намеся... Марто, ако след дистъра ти има един добър Нойс гейт (И ПРЕДИ НЕГО ЕДИН!) след това софт клип/копресия/гейн/лимитър и ако ги налучкам точно ще звучи като Дистъра на Леми за 1000 $ и така моята Тени за 300 лв или там колкото беше ще звучи като неговият 2000$ Рикенбакер!

А вие двамата можете да се видите просто като Зигеро дойде на срещата... не е трудно... те може да не се напиват и да не праат глупости, ама пак е забаавно wink.gif Особено, когато осъзнаеш, че зъбат се клати ужасно и не можеш да ядеш с него smile.gif.

Пак по темата. Суит вади много добър звук понякога... даже почти винаги. Обаче... звука си е по негов вкус... в смисъл, че звучи като неометъл и като Евънесенс... не е тва, на което ти се кефиш стил Авантазия например.

А и двамата си забравихте да споменете кабелите, с които разполагате.... айде аз ще го направя вместо вас...

Зигер има един оригинален от Ибанец, който обаче е яко скъсан и който трябв2а да ми върне wink.gif

А Суит има поне 3 един, от които като моя... който щях да си присвоя...

А моя ГИЪР го знаете.... Тени за триста лева, усилвател, който не ползвам и струни Блек Сън... Това е всичко, братя smile.gif

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
The Metal Dragon
коментар May 27 2004, 08:06 AM
Коментар #8

Прослушващ метъл
**

Коментари: 233
Регистриран: 2-May 04
Град: Where dragons fly into the starlit sky, in the high white tower built by magical power.
Потребител N: 475

Въй, въй, въй, как се насабрахте тука с електрическите.... Ми аз като си имам само класическа.... Орфейче малко по-младо може би от мен.... а може би не. huh.gif
Тва е то, струните също ако не се късаха секи месец, щеше да са си хубави.

--------------------
Born of Black Wind, Fire & Steel,
Fighting for Metal, Metal that's real,
Dragons of Metal will always be there
Forever together we'll fly though the air

+Quote Post
synchu
коментар May 27 2004, 08:06 AM
Коментар #9

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

Щурм, дисторшъни за по 1000$ нема - вЕрвай ми smile.gif Най-скъпите са около 400$.
А кабели най-добре е сам да си правиш или да ти направят, освен ако не си купиш PlanetWaves например - освен това е добре да са възможно най-къси, жаковете да са Суитчкрафт & кабела да е с възможно най-ниско съпротивление.

По тематиката: ми аз имам два усилвателя, няколко китари, между които една класическа и една акустична, два предусилвателя, един ефект-процесор, 3-4 ефект-педала, една записвачка, един билюк кабели и тва е горе долу.

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 27 2004, 09:24 AM
Коментар #10

Архидемон

Цитат(Sieger @ May 26 2004, 11:32 PM)
WARP Amp Sim VST

Mi towa e naj-liubimiq mi amp sim ever ..pone po-dobri ne sam otkriwal - neweroqtno analogowo zwu4ene, адски добър и за дистортната и за чиста китара..ползвам само чистия warp с greenbox всъщност, дистъра си ми е от амп-а. Пробвал съм Amplitube, Gsuite, Project - X, Amp sim-a на Sonar, dister-a и amp sim-a на Guitar Fx и др. но в сравниение със звука на warp-а са доста назад.

и Кажете ми как по дяволите да изкарам звук като на Българската група Fyeld баси..скоро тамън се кефех на звука си и пуснах пак клипчетата от официалния им сайт и... mellow.gif no.gif

+Quote Post
RAPTOR
коментар May 27 2004, 09:49 AM
Коментар #11

Member

Коментари: 478
Регистриран: 11-January 03
Град: Manchester, UK
Потребител N: 2

Цитат(The_Rage @ May 26 2004, 10:00 PM)
Цитат(Sieger @ May 26 2004, 09:43 PM)
...Peavey Rage....

headbang[1].gif

dai mi palki i po si4ko biem!

Горе-долу същата е и моята ситуация, тъй като нямам собствени sad.gif
Напук на тези дето са guitar.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
From Wishes to Eternity
IPB Image

[00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm

[10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111
[10:18] <@phoebe> chao kurvo typa
[10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano

+Quote Post
Crafter
коментар May 27 2004, 12:02 PM
Коментар #12

Цитат(synchu @ May 27 2004, 09:06 AM)
Щурм, дисторшъни за по 1000$ нема - вЕрвай ми smile.gif Най-скъпите са около 400$.
А кабели най-добре е сам да си правиш или да ти направят, освен ако не си купиш PlanetWaves например - освен това е добре да са възможно най-къси, жаковете да са Суитчкрафт & кабела да е с възможно най-ниско съпротивление.

По тематиката: ми аз имам два усилвателя, няколко китари, между които една класическа и една акустична, два предусилвателя, един ефект-процесор, 3-4 ефект-педала, една записвачка, един билюк кабели и тва е горе долу.

Е да не е само дист а да е процесор... и усилвател разбира се... там излизаха като го гледах.

Добре де хора... аз пак не направих добър дист... я препоръчайте някой друг освен Уарпа. Гринмашин почти върши работа, но.. да видим другите.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
synchu
коментар May 27 2004, 12:12 PM
Коментар #13

Просветен

Щурм, това не зависи само от софтуера:
"crap-in"->"software-of-the-softwares"->"crap-out", дет разправяше един юнак ...
В смисъл, постарай се малко върху чистия звук, който записваш и след това обработваш. По дисторшъните за бас не съм специалист, обаче огледай нета за някой по-специализиран софтуер, плюс това - преди да вкараш звука в "дисторшън" софтуера (независимо кой) цапни му един мултибанд компресор, т.е. с различна степен на компресия за различните честоти. Един добър такъв е на Sonitus или Waves също имат такъв.

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Sieger
коментар May 27 2004, 02:15 PM
Коментар #14

Непросветен
*

Цитат
Щурм, дисторшъни за по 1000$ нема - вЕрвай ми  Най-скъпите са около 400$.

Ako e custom made както е този на Леми може и пове4е от 1000$ да е даже tongue.gif biggrin.gif

Цитат
Добре де хора... аз пак не направих добър дист... я препоръчайте някой друг освен Уарпа. Гринмашин почти върши работа, но.. да видим другите.

Не ползвай дистъра на УАРПА!!! Използвай чистия му канал!!! Преди него включи греенмацхине, настрой го като хората и използвай Noise Gate!

Ако не стане така нямам идея как ще стане!

Другия варянт е просто... свири с чист бас sad.gif sad.gif guitar.gif

Колкото до УАРПА! Преди да го изтегля четох един comment: DOWNLOAD IT AND SELL YOUR AMP biggrin.gif biggrin.gif

Жалко, че не мога да кракна GUITAR FX 3 иначе и тя е супер!

+Quote Post
Vampire
коментар May 27 2004, 02:37 PM
Коментар #15

Непросветен
*

Коментари: 38
Регистриран: 20-May 04
Град: Transilvania
Потребител N: 490

Kogato bqh na 7 godini imah ionika i mojeh da svirq kote6kiq mar6 na neq.

Kolko sym bil dobyr,a? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
So Pure... So Cold
Transilvanian Hunger

+Quote Post
synchu
коментар May 27 2004, 03:28 PM
Коментар #16

Просветен

Хех Sieger ще се учудиш колко много custom-made distortion-и и overdrive-ове има на този свят и никой от тях не струва 1000$, за повече от 1000$ да не говорим, все пак хората не са луди. Custom-made не е магическа дума, която автоматично прави всичко адски хубаво и адски скъпо... Кlon-Centaur, Menatone, Matchless Hotbox&Dirtbox например, и още 100-ина други, за които всеки един отделен педал има уникален подпис от самия производител с уникален номер и уникален звук и те са по около 300-400$...а Matchless правят невероятно скъпи усилватели....ама наистина много скъпи. Soldano Supercharger GTO чисто нов струва 400$.
А да си продам усилвателя заради софтуер - трябва още бая код да се понапише има няма след 10-20 години може и да стане smile.gif

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
Sieger
коментар May 27 2004, 04:43 PM
Коментар #17

Непросветен
*

Добре. Убеди ме! synchu ти с какви инструменти си по-специално? Имам предвид като марки и характеристики, защото аз скоро мисля да си купувам Процесор или някои педал... Спрял съм се на Zoom 707 и Metal Zone Dist.! Вие какво ме съветвате?

+Quote Post
synchu
коментар May 27 2004, 05:15 PM
Коментар #18

Просветен

hm ne mi se opisvashe, mshe kopiram ot profile-a si v edin "guitar forum"...:
"
Electric Guitars:
- Washburn N2 Nuno Bettencourt sig.;
- Framus Diablo Pro;
- Epiphone Les Paul Standard;
- Apollo, some Chinese made FAT Strat copy;
- Yamaha Steel String Acousting FG something;
- Kremona (this is a Bulgarian brand) classical guitar
Amps:
- Marshall JTM615 all-tube 60W combo;
- Dynacord Reference 1000 all tube 120W midi programmable combo;
Preamps:
- Hughes & Kettner Tubeman II;
- Koch Pedaltone
Preamps & FX:
- Boss GT-6 processor
Recording:
- Boss BR532
- E/V ND467 dynamic mic.

A bunch of cables, stomp boxes - some WAH pedal, EQ, overdrive, delay, etc., and some other stuff"

Otnosno tva deto si go namislil po-dobre govori sys "Switched" da im otidesh na nekoja repeticia da chuesh Behringer GM110 (nadjavam se vse oshte da go kefi, shtoto az mu go shitnah, ako mozhe taka da se izrazja:) ), ili idi v magazina na Dynacord na 5-te kyosheta i se ogledaj za usilvatelite na Behringer, zvukyt shte e po-dobyr ot Zoom 707 & Boss Metal Zone, no si ima nekoi limitacii i bug-ove smile.gif

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
Sieger
коментар May 27 2004, 05:47 PM
Коментар #19

Непросветен
*

Доста пъти съм бил там, но цените на Behringer-ите са доста НАД тези на Metal Zone и Zoom-a! Пък и аз имам усилвател, доволен съм. Трябват ми само няколко педала и процесор колкото да позатегна и метализирам(егати израза, попринцип не го използвам tongue.gif biggrin.gif ) sound-а.

+Quote Post
synchu
коментар May 27 2004, 05:56 PM
Коментар #20

Просветен

Metal Zone + Zoom = 300 lv minimum, ako sym te razbral pravilno che mislish da si vzimash i dvata.
GM110 e 250 nov, a zvukyt e po-dobyr ot metal zone-a i Zoom-a vzeti zaedno + Rage 158 otgore smile.gif ...otnovo lichno mnenie ne angazhiram nikoj s nego... smile.gif Ne te ubezhdavam ili nesho takova, prosto idi i posviri...
njakyde bjah kachil edno demo dokato oshte imah GM110 ama sym go zatril...mozhe i da go namerish nekade iz foruma...pyk i Switch mozhe da ti upload-ne neshto...
Sja ako iskash dobyr distortion pedal, ima bylgarski edin takyv kazva se RockLead i ima edno magazinche, koeto se namira na "Pop Bogomil N.16" (kazva se ProMusic magazina, imat i site promusic.dir.bg) v koeto go ima. Napravo se nenadjavah che nekoga bylgarski device mozhe da me kefi tolkoz, spomnjajki si za shirpotrebnite takiva predi godini. Ama tezi, koito go praveli bili fenove i razbirali i naistina e taka - nego syshto mozhe da go narechesh "boutique" pedal, shtoto sa v mnogo malka seria smile.gif)

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
Sieger
коментар May 27 2004, 06:02 PM
Коментар #21

Непросветен
*

Хм! Звучи добре, но не мислех да си взимам и двата. Но трябва да го чуя и ще реша. В крайна сметка пари ще се дават... biggrin.gif Но е за каузата все пак punk.gif icon_headbang[1].gif

+Quote Post
synchu
коментар May 27 2004, 06:03 PM
Коментар #22

Просветен

korigirah si mnenieto - dobavih razni neshta - pregledaj pak smile.gif)
ama taka e ....trebva da se chue naj-dobre

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
Sieger
коментар May 27 2004, 06:09 PM
Коментар #23

Непросветен
*

Всичко което имам ми е от ProMusic! Имат ли го в наличност тоя педал, щото аз не го виждам в списъка с ефектите??? Доста добре са заредени иначе. Само веднъж малко ме минаха с един Тунер ама няма значение.

Офтопик: Аз предлагам да се хванем китаристите(а и не само) от този форум и да направим един свестен сайт за китари (с уроци, табулатури, демота и тн.). Има там някакви.. но нищо интересно guitar.gif

+Quote Post
anonimna_dx
коментар May 27 2004, 06:17 PM
Коментар #24

... 2 hEaRtS ...

Коментари: 837
Регистриран: 10-October 03
Град: Gb
Потребител N: 305

huh.gif незнам аз къде се навирам, но да си кажа..... tongue.gif
имам 2 обикновенни китари(едната голяма-Кремона wink.gif , а другата по-малка- май и тя е Кремона-нз).Само голямата е със струни- метални(но не помня марката cool.gif )
Сядала съм на барабани и установих, че въобще немога да ги ползвам tongue.gif ; свирила съм на електрическа китара(колкото мога ph34r.gif ), на клавир(пак така), пояно и много ми харесва бас китарата........ w00t.gif
...а и на йоника и другото ся не се сещам как се казваше.... blink.gif

--------------------

...Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
Born to be wild....

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 27 2004, 06:28 PM
Коментар #25

Архидемон

Цитат(Sieger @ May 27 2004, 07:09 PM)
Офтопик: Аз предлагам да се хванем китаристите(а и не само) от този форум и да направим един свестен сайт за китари (с уроци, табулатури, демота и тн.). Има там някакви.. но нищо интересно guitar.gif

4owek nikoj ot kitaristite nqma wreme da se zanimawa s takiwa neshta oshte powe4e 4e kakto sam kaza takiwa site-owe bol..wmesto twa predpo4itam prosto da inwestiram wremeto i staranieto si w album

+Quote Post
Crafter
коментар May 27 2004, 07:12 PM
Коментар #26

Чакай сега... албума чии ще бъде? Надали на Тру норск... междудругото... има ли вариант някой път да домъкнем и Зигеро на репетициите? Да видим кво е да сме... чакайте да сметна... 7 човека в такова малко място... ТО и без тва на звука няма да навреди.... хаха... А като се замисля и на него кат му кажа да свири до минор ми разправя да свиря, а не да говоря...

А за албума... кажи ако наистина да се хвана по-здраво да ти записвам басовете.

А за Сънчу... Гледай сега... казвам ти че сметнах около 1000$ да речем с усилвател преусилвател, ефектите му и така... и баса там колкото беше... абе скъпичка техника... но неговият бас е наистина НАЙ-ДОБРИЯТ от гледна точка на звучене с дисторшън.

А за чистотата на звука... вярно, че в момента ползвам с доста лош звук, но... така и ткаа тая вечер ще преинсталирам Уина... ще му мисля по-късно.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
falio`
коментар May 27 2004, 08:46 PM
Коментар #27

Burned from hope

Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Потребител N: 45

Цитат(RAPTOR @ May 27 2004, 09:49 AM)
Горе-долу същата е и моята ситуация, тъй като нямам собствени sad.gif
Напук на тези дето са guitar.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

mi vyshstnost az imam nqkvi super zle smile.gif ...razbira se ne pylen komplekt:
- fus "amati" (15 in4ov) - tva moje bi e edinstvenoto svestno neshto ot tva deto imam
- stoika za fus - megaaa zleeeeeee!!!!!!! sigurno ne si vijdal takava. ve4e ne se proizvejdat takuyv vid
- solo baraban "amati" (14 in4ov) - ne zvu4i mnogo zle...
- peralnq "amati" (izpolzvam q za kasa smile.gif ) dobre zvu4i .. wink.gif
- pedal za kasa "ku4a marka nekva" , abe stava, s veriga e, i dyrji. am malko skypo si go zeh....50 lv ot Jazz-a

p.s.
- imam i oshte edno preebano otskade solo braban4e i go slagam nqkaksi tam i go pozlvam za alt...
- za stoika na solo baraban izpolzvam edna taburetka na jicata
- za raid - kubeto na fusa

hmm.gif icon_headbang[1].gif

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 27 2004, 09:12 PM
Коментар #28

Архидемон

Цитат(Sturmfuhrera @ May 27 2004, 08:12 PM)
А за албума... кажи ако наистина да се хвана по-здраво да ти записвам басовете.

Shto be kwo..ne wiarwash 4e moga da sym dostaty4no seriozen i nastoqtelen li? za 2 dni s rage mozhem da prawim po pesen(ne palna razbira se, triabwat i drugite hora) OK?, i ako mi pratish basowe pone s ka4estwoto na blinda mnou shte uw'zhaam, iskam malko serioznost izmezdu kupona smile.gif

BTW RAGE komplekta ti RULZ AHHAHA wazhnoto e 4e ti si lud barabanist..kat po4nesh i s kardana da bacash stawash mashina ej ! hehe

+Quote Post
Crafter
коментар May 27 2004, 09:14 PM
Коментар #29

Хахахахаа! Рейдж ю рул!

Всъщност... сега наистина... тва значи, че имаш всичко квото ти трябва за елементарен ритъм... басов, соло, чинелче някво... нали така wink.gif Даже и томове... и алт... абе ти си барабанмонстер wink.gif

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
synchu
коментар May 28 2004, 07:36 AM
Коментар #30

Просветен

Sieger - има го, или поне допреди две седмици го имаше, казва се RockLead един жълтичък такъв - много як smile.gif Абе там си е яко в ПроМюзик...мен най ми харесва сървиса там....

Sturm е ти ше включиш оше малко и слуховото апаратче на баба му бре smile.gif "Дисторшън ама не съвсем ми заедно с преамп, с усилвател и т.н." smile.gif е то 100% е над 1000$ smile.gif

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 20th July 2025 - 09:59 PM