![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 8 Регистриран: 29-July 09 Потребител N: 3511 ![]() |
Здравейте,
ровех се за разни новинки из нета, да понауча нещо новичко , някой групичка и случайно попаднах на форума.Изглежда харно , и ето ме и мен. На 28 съм от Русе, слушам рок от над 16 години вече.....свирех на китара, преди , сега вече само за радост на собствената си душица.... Харесвам много стилове , но като че ли най на сърце ми ляга разни епични групици - на пиедестала горе са застанали от много време Blind Guardian и делят мястото може би с Helloween, но все повече се радвам на групи от рода на Rhapsody, Sonata Arctica, Stratovarius,Edguy ...ДАЖЕ РЕГИСТРАЦИЯТА МИ в тая насока се случи , заслушах се в някаква нова групица назована сложно Революшън Ренесанс , абе звучи ми едно Хелоински , едно Стратовариуски- зачетох се из нето, и к да видя - вътре Тобиас Самет, Киске , Тимо Токи и ме налегна ядец , че музиката се развива , а аз не особенно в крак с нея, та затова подирих и ето ме и мен тук .....надявам се да съм по в час вече. Иначе както рекох по горе - широка палитра - мога да си пусна Блек , но след това мога да се кефя на Queen.Определям се като меломан , колекционирам музика от много години ...гледам да се развивам , посещавам по значимите концерти и така... засега , това е от мен ........... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Добре дошъл и приятно прекарване във форума!
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Здраво!
![]() Хубава музикална ориентация...имаш ли профил в ласт.фм? -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Eхо!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 8 Регистриран: 29-July 09 Потребител N: 3511 ![]() |
Здравейте, и благодаря
![]() Нямам в ласт.фм, каква е разликата от тук? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Ами ласт.фм е сайт, който отчита музиката която слушаш в реално време
![]() (Звуча като някакъв мърчъндайзър ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Добре дошъл и от мен! Не е задължително да им слагаш tool-a. Май имаше и plug-in за winamp (например).
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Здрасти!
Супер готин си, остава да почнеш да пишеш малко по-грамотно и ставаш мой човек. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() А бате неграмотен ли ти изглеждам....ще се постарая ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Добре дошъл!
От къде идва прякора ти? Защо не продължаваш да свириш и записваш и т.н. ? Установявам, колко е хубаво и забавно, човек да е оставил след себе си мъничка следа и понякога да се връща назад във времето със спомени от преди десетилетия. -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Благодаря ти
![]() Прякора, признавам си почти не помня - беше много, ама много отдавна, още троли скитали по горите......беше в зората на компютрите и като се появиха Айсикюта и разни такива, пробвах с името си и не стана и написах Хрон(поне аз така си го произнасям). Звучеше нещо средно между подземен бог и гръцкото време, записах го взе че ме прие и така минаха много години ....подробно го описах май доста ![]() Внимателно следя пунктоациите вече, да не ме нападне пак Черноризец Храбър, и да ме обвини в неграмотност... Аа за свирнята - принципно подрънквам, но преди като бях малък и надъхан то бяха групи, бяха рок фестове(даже имаме и второ място)или просто съм сънувал ![]() А ти ?С какво се занимаваш?Твориш?Или си погълнат от сивото ежедневие......? Между другото гледам ти ника ....има някой много благи нещица на Токио Хотел - надъхващи доста ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Ако споделя, че не съм чул и нота от Токио Хотел, надявам се да не бъда наруган
![]() Ами не съм се спирал от 1989г. до ден днешен. Ако и да няма банда, с която активно да се посвирва в момента, по никакъв начин не се оттказвам от идеята да запиша някоя и друга песничка, дори и само с идеята да бъде чута от приятели или аз да имам нещо, което да остане и да прослушам отново след години. Скоро така се случи, че ми изпаднаха едни стари демота от 1993г на една от бандите, в които съм бил - толкова искрено не се бях смял от години, но пък всичко звучеше мега искрено! Реших и направих няколко нови ремикса и: "О, чудеса", ще се радвам много ако след още 15ина години, прослушам тези записи и си спомня за времето, което е било. Така де, обичам да се връщам към спомените. -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() Разказа ти ме забавлява, мисля че си прав, почти нямам нищичко останало от музикалните прояви...имам една видеокасета, която като пусна много се смея- всички сме с дълги коси, с някакви китари Орфей, някакви резачки самоделки и свирим в един клуб някакви нещица които съвсем не са били за нас от рода на Afraid to shoot strangers na Maiden ili Annihilator:)само с много богата фантазия се разпознават ![]() Имаш ли нещо твое някаде качено, би ми било любопитно да чуя.............. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето тук, има едно старо парче от 2003г, презаписано на нов глас преди около един месец, чакам само вокалиста да си каже думата
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Малко да се вживея като админ:
http://www.metal-world.info/forum/index.ph...t=0&start=0 Но не с лошо де. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^ Админите тук не са лоши ;р [подмаззззззззззззз]
п.п. Здрасти хрон/чрон/*рон <: -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ето тук, има едно старо парче от 2003г, презаписано на нов глас преди около един месец, чакам само вокалиста да си каже думата ![]() Приятна композиция и съвсем адекватен саунд. Барабаните ми звучат като метъл пака на EZ, но не съм се занимавал с аудио софтуер от повече от година и може спомените ми вече да се бъркат. При всички положения, сериозни поздравления за работата! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сори за офтопика, но да благодаря за хубавата оценка
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малко се позабавих, но ще се включа с отлична оценка и аз. Много яко парчето, звучи точно като нещата, които харесвам. Толкова се изкефих и надъхах, че търсих и нашето старо пианистче и викам айде давай и ний да запишем нещо
![]() Та ще видим може много скоро и аз да се включа с нещичко , макар че тръгвам от доста задна позиция ![]() А бате gadabout, светни ме шефе как да вляза да чуя твоите нещица, че ми зарежда заглавна страница на сайта и не мога да открия твоите нещица...? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
http://bg-sonic.com/members.php?id=404
Тествай тук. Всичките неща са МНОГО стари, не се връзвай твърде. И благодаря за интереса. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интересни нещица gadabout. Надушвам EWQL gold edition ?? Како ползваш ако не е тайна и как се справя машината ти (респективно каква е последната) ? Благодаря предварително за отговорите!
@Chron благодаря за оценката. Чакам да чуя и вашите записи скоро!! -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
EWQL Silver Pro XP. FLStudio 7 XXL. Понякога и CoolEdit Pro 200, но тук не съм. Известно време кретах и с EWQL Symphonic Choirs, обаче библиотеките ми запълниха почти половината хард, а и рам-та не ми стигаше, та едвам вкарвах повече от два канала с хорове, хах.
С тоя скромен инвентар съм добутвал чутото от теб, а машината е AMD Athlon 1800Mhz, RAM 768MB, Hard 200GB... звуковата е вградена C-Media, пълна мизерия т.е., която въобще не става за целта. Иначе много отдавна не съм писал нищо. Май е това. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Благодарности за изчерпателният отговор. Май ще кача голд едишъна и ще му се пробвам. Просто семплите, които ползвам на рийзъна са адски "тънки" . Много се надъхах по Voice Of Passion на EWQL - обаче се оказва , че е в листата на невъзможните за кракван софтове. Има някакъв релийз, но краковете му не стават. Нещата са ти интересни, защо не продължаваш да твориш??
Chron : Извинявай за внесения офтопик от моя страна!! -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хотелче приятелю
![]() Gadabout имаш много яки нещица човек, напоследък адски много съм се зарибил да слушам класическа музика, в оригинал... а при теб има някакви много класически мотиви на места. Изкефих се много на парчето вдъхновено от Майката природа и за славянската богиня, доста се интересувам по принцип и от митология и в тоя ред на мисли наистина много ми хареса. А иначе като ползвате такива програми, мога ли да си прекарам електрическа китара през компа и как точно става това? Сори ако въпроса е тъп, но като свирех сериозно просто върха на гъзарията си беше да имаш корг пандора, а компютрите си бяха нещо много абстрактно ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бих ти препоръчал да започнеш от тук : www.reaper.fm
Програмата е разработка на хората, които са се занимавали с winamp-a. С чисто сърце си вдигам и двете ръце за този софтуер по няколко причини : "Безплатен" е (дори след 30 дневната си демо версия не губи нищо от пълната си функционалност, просто трябва при зареждането на софта да се изчака едно съобщение в рамките на 6 секунди, че е изтекъл срокът за тестване и е желателно да си закупите лиценза). На фона на Cubase (последната читава кракната версия беше SX 3.02, в момента има пета версия на софта, но все още не е кракнат, ресурсите, които рийпъра използва са на половината от тези на кюбейз!!! Пример еднакви проекти - кюбейз = 78-80% CPU usage, докато Reaper = около 30-35%... Рийпър правят ъпдейти поне два пъти в месеца, като отново съвсем безплатно и без да се тровим с кофти кракове и да ровим по регистри файловете на Уиндоус, отново получаваме идеално работещ софтуер. Важно условие са ASIO драйверите. Те намаляват латенцията, която се получава при мониторинг-а в реално време (обикновено без Асио драйверите - звука на китарата се чува близо секунда след, като са ударени струните). Има разработени АСИО драйвери за всякакъув вид звукови карти. От вградени, през криейтив (за тях препоръчителни са драйверите именувани KX), докато към "професионалните" звукови карти АСИО драйверите си вървят в комплект със звуковата карта. Аз използвам евтина USB M-Audio, която преди около 2 години струваше около 67$, сега навярно цените са паднали още. След като си се сдобил с посеочените неща, аз бих препоръчал Amplitube 2, най-малкото защото има сериозен съпорт и много фенове на този софтуер правят собствени патчове/банки за китарен звук. За звук на барабаните използвам един VST инструмент нареченu Addictive Drums - тук избоът може да е голям. Подобни плъгини са : Battery, EZ Drummer, Superior Drummer и т.н. Може би ще ти е любопитно да попрочетеш нещо ТУК, където може да намериш много отговори на въпроси относно това как се ползват определени софтуери, както и доста видео уроци за използването им. В ктратце : най-важното условие да имаш DAW софтуер (Reaper, Cubase, Nuendo, Sonar.... един от посочените е достатъчен) и необхдоимият брой плъгини към него. -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 10:33 PM |