![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
След няколко слушания започна да ми харесва сравнително новия албум - особено Deathaura.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
някой може ли да ми даде линк4е от кадето да го друпна 4е навсякъде търсих
![]() -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Абе то го има рокбокса, ама е с гадно качество и е моно! Аз няма да си развалям "кефа!?" с подобно качество, затова ще изчакам още малко, докато се появи албума с по-добро качество.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
намерих го в един форум http://www.zona-musical.com/postt149471.html има rapidshare но немога да го дръпна щото готините пичове от Мтел са забранили свалянето от rapidshare ако някой може да го дръпне и да го сложи или в замунда или в някой хост български
-------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
http://rapidshare.com/files/275698002/Sona...rctica.rar.html
Но не е с добро качество, а албума засега разочарова... -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 283 Регистриран: 7-May 09 Град: София Потребител N: 3405 ![]() |
Там, който питаше, албума вече го има в замундата.
http://zamunda.net/details.php?id=187125&hit=1 П.С. впечатлих се само от the last amazing grays |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Мале мила...този албум си е направо УЖАСЕН, бе, хахаха.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Единствено "Flag In the Ground" и "Everything Fades to Gray" бих нарекъл песни от средна за Соната класа... другото е ужасия. Надявам се, все пак, с времето да успея да харесвам някоя друга песен от албума, ала едва ли...
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
The Days of Gays.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Този последния пост какво означаваше?
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1270 ![]() |
Сигурно че авторът му мечтае да бъде обладан анално.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Като цяло след първото прослушване съм доста разочарован, ще видим по нататък дали някоя песен може да ми допадне. Очаквах мн повече
![]() -------------------- I never seem to understand.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 81 Регистриран: 30-March 09 Потребител N: 3335 ![]() |
Албумът е много слаб.
До четвърта песен включително (иначе казано Everything Fades To Gray, Deathaura, The Last Amazing Grays и Flag In The Ground) стават за слушане. Не са песни, които бих пускала отново и отново като тези от предишните им албуми, но стават горе долу. От тук нататък се чудех наистина ли слушам Соната. Качеството наистина беше ужасно, но гледайки коментарите на другите се съмнявам да не ми харесва заради това. И между другото женските вокали в Deathaura дразнят и мен. Разочарование на годината.. -------------------- ![]() Here at the edge of this world Here I gaze at a pantheon of oak, a citadel of stone If this grand panorama before me is what you call God. . . Then God is not dead last.fm |
|
|
![]()
Коментар
|
|
След няколко слушания най-накрая го схванах и мога с ръка на сърце да кажа че тоя албум ми харесва. Според мен не се харесва и приема заради променения им стил, но честно след няколко слушания не омръзва (като например новия на Металика) а напротив все повече ме радва.
-------------------- I never seem to understand.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Засега повече от Everything Fades to Gray и Flag in the Ground не мога да харесам
![]() И все пак си мисля, че идеята е те да ме карат да ги слушам, а не аз да се карам да ги слушам... -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Ъхм...
Няколко песни ми допаднаха, колкото да не е без хич, но е крайно недостатъчно имайки предвид колко любима ми е групата. Само мога да съм благодарна, че концерта им тук беше преди да излезе този албум ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Дето си говорихме с Дил, "Хуйнията" сега изглежда като перла пред това.
|
|
![]()
Коментар
|
|
След няколко слушания най-накрая го схванах и мога с ръка на сърце да кажа че тоя албум ми харесва. Според мен не се харесва и приема заради променения им стил, но честно след няколко слушания не омръзва (като например новия на Металика) а напротив все повече ме радва. И аз съм на това мнение! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Няма да ги храня много, защото всички си го очаквате от мен. Само ще кажа, че успяха да надминат "Unia" многократно...
...надолу. Тази изнасилена сложност ми е страшно смешна. Тони винаги е имал много артистично поведение и маниер за писане на музика, което му отива много, тук обаче излишната сложност отегчава. То и в "Unia" отегчаваше, но тук вече направо не се търпи. И като малък парадокс - парчетата, които ми направиха най-силно впечатление, са все към края - "As If the World Wasn't Ending", "The Truth Is Out There", вокалната версия на "Everything Fades to Gray" също някак си ми привлече вниманието. Отделни моменти в централната част на албума ми хванаха ухото, но не чак толкова. А началото е просто смешка - до "Breathing" включително общо взето само съм се прозявал. Женските вокали в началото на "Deathura" са пълна трагедия. Манджа с грозде. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просто го послушайте този албум мааалко повече. Дайте му шанс! Аз го направих и си промених мнението.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Пълен провал е "The Days of Grays", едно от най-големите разочарования, които любима банда някога ми е поднасяла. Към края на всяко слушане ми иде да го затрия... На толкова безидейност, толкова пълнеж, толкова лишена от пленителност музика отдавна не се бях натъквал. Недоумявам защо въобще са си направили труда да го записват... Все пак същите хора имат албуми като "Reckoning Night", да речем - не може да не си дават сметка колко по-ниско е нивото на последните им неща. Не знам, просто не знам какво се опитват да постигнат. Тотална разпиляност, даже хаос, в песните, някакви безплодни напъни за разчупено звучене, псевдопрог "експерименти" и т.н. - трагедия! Единственото, което за момента намирам за поносимо, е "Flag In The Ground" и припевът на "The Last Amazing Grays".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Вчера чух (без последните две песни) албума. Днес го дослушах. Доста усилия ми коства. Предварително бях пробвал само "Flag In The Ground", която звучеше прилично, и се надявах това да е едно от средните по хубост парчета. В крайна сметка се оказа, че е единственото, което мога да слушам от "The Days Of Grays". +1 към lodborg и Warrior. Пълен ужас. Ще добавя само: стана ми много тъжно за групата. Във "Flag..." се дочува точно това, което обожавам(ах) в Sonata Arctica. Останалото от албума го възприемам като едва ли не подигравка със старото творчество. Някакви пълни изгъзици, които звучат меко казано неадекватно. Не мога да не направя аналогия с "якостта" в последните "музиканства" на Тоби от Edguy. Две емблематични пауър групи "прогресарстват"... ама друг път.
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
По принцип... аам, винаги гледам да давам конструктивни мнения, защото обичам новостите, но... ъм, този... албум (?)... направо е трагедия!!! Сега съм на седмата песен и нямам никво желание да го дослушам.
![]() "IT'S ASS!" -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 76 Регистриран: 9-September 09 Град: София Потребител N: 3557 ![]() |
Принципно съм доста голям фен на групата и бях сигурен, че група като тях не може да запише някаква боза обачееее... новото албумче си е направо някаква шибана гръцка трагедия... не знам ще го слушам още,пък дано да ми хареса още нещо освен Flag in the ground
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Малеее... хора, плашите ме бре! Вчера си свалих албума с хубаво качества, ама като чета какво пишете, направо ме е страх да го чуя! Соната ми бяха една от любимите групи до четвъртия им албум. Унията направо ме срина. Ако и този албум е подобен, ще го преживея много тежко.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Второ слушане. На първото имах желание да танцувам. Ей така- дотанцува ми се. Дали е качествен албума, още не знам.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Човече, "Унията" е платина пред това...нещо. Това са най-отвратителните няколко опита за песни, събирани на едно място някога. Освен "Flag in the Ground", тя си е много ячка.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Голяма мъка... Гледам, че достатъчно сте ги нахранили, така че няма да повтарям написаното, повечето си е вярно. Поредната любима група, която пропадна. Много жалко, защото с още няколко албуми, силни колкото старите, Sonata можеха да станат наистина големи.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Соната са различни. Сега поотпадна танцувалната треска, но па му се кефя. На първото слушане ме бяха хванали братята на работа, защото си го бях пуснала, докато пишех заключения. "The Truth Is Out There" си е емоция. "The Last Amazing Grays" - типично по Сонатски, "Flag in The Ground"- началото ми звучи като "На оружие, братя!". В началото "Zeroes" e леко шибано, но все ми се струва, че от него ми се беше дотанцувало. Като цяло- кеф ми е. При все - "Унията" не е толкоз откачена като този.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 29th June 2025 - 11:10 PM |