![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
нямало тема
![]() Мдаа голяма група беше. Не мога да определя кой албум, най-много ми харесва, защото всички са страхотни. Във всеки един има запомнящи се парчета. Ако Валфар не беше починал съм сигурен, че групата щеше да се издигне още повече. Поне музикантите от разпадналия се Windir създадоха 2 страхотни групи - Cor Scorpii и Vreid. R.I.P. Valfar! Поздрав за всички с: Windir - Todeswalzer -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Аз много искам да намеря някакви преводи на всичките им на норвежки диалект - песни/албуми, ама досега на камък удрям..;/
Уви, текстът на Планината на козелчетата е доста зле и ми е плосък. Всичко друго е велико... Може би най-любимата ми група наред с Bathory от фолк/викинга, макар и да не ги слушам толкова често. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Членовете от Windir свормираха Vreid, нали?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Общо-взето да. След смъртта на Terje. Пробвай ги, няма да съжаляваш. Препоръчвам ти Arntor и 1184 като начало:)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Веднага тегля!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Поклон за една от най-великите и въздействащи групи, които някога съм чувал и най-вече поклон за Валфар!
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Страшно големи! Оставиха четири перфектни албума - човек просто няма за какво да се хване, ако седне да ги критикува. Въобще, Windir за мен са една от най-идейните и емоционални метъл банди евър. Има с какво да запомним Valfar.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Членовете от Windir свормираха Vreid, нали? Една част. Тази, която е решила да акцентира на блек половината от звука на Windir. Другата част сформираха Cor Scorpii и акцентират на фолк/вайкинг половината. Според мен звучат по-Windir-ски от Vreid, макар че за самите Vreid или добро, или нищо. Относно Valfar и компания - изключително много оставиха като музика. "1184" и "Arntor" са едни от най-големите вайкинг класики. По-северно звучене от това няма как да се получи - много атмосфера, много студ, много характер. Изключително любима банда. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Някакво уникално чувство носят пичовете, усещане, което сравнявам само с емоциите, леещи се от албумите на Immortal. Студ, белия зимен мрак, пронизващ вятър и безкрайната замръзнала шир. Жалко е, че вече не можем да се наслаждаваме на нови неща от Windir, но пък ето че Immortal все още стоят, вестителите на заплашителните природни бедствия.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
off: ..."заплашителните природни бедствия" - точно това е залегнало в концепцията на "All Shall Fall", доколкото четох.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Ех, дам...носталгия, носталгия. Може да не е най-любимата ми група в стила, но приносът е несъмнен! Дано Valfar е намерил своето място в чертозите Одинови, жалко, че млад си отиде. За Scion-а - поздрав с On the mountain of goats, нищо, че текста не му се нрави.
![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Уникална група, ще останат в историята на метъла. Добре направиха, че се разпаднаха след смъртта на Valfar, такъв гений не може да се замени.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 1-May 09 Град: Русе Потребител N: 3393 ![]() |
Валфар остави доста богато музикално наследство и гледам да се възползвам от него. Уникални неща - един бесен викинг/фолк/блек, който успява да натъжи с мелодиите и лириките си (на места).
DYING WITH SORROW NOT IN HAND! много ми е мъка за Валфар, как си замина нелепо... и за Куортън ми е мъка голяма... те тава е некаква магия: http://www.youtube.com/watch?v=Bi9TjXXkH4k П.П. http://www.youtube.com/watch?v=yNU9oQWe7cc |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
едни от вечните ми фаворити
![]() поздрав! за който не го е гледал от наследниците им Cor Scorpii определеееееено много по ме кефят от Vreid. не само че стила им по ми допада ами са и много по идейни като музика. -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 06:39 PM |