Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
5 страници V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Ред или безредие?
Aglarana
коментар Oct 25 2008, 03:25 PM
Коментар #121

Истинска измамница

Група: Потребители
Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Цитат(Jasmine* @ Oct 24 2008, 07:02 PM) *
Аз имах предвид хората като Удроу Уилсън, които са се стремяли да я утвърдят. Той например в 14 точки синтезира как да има мир по света още преди 90 години...

Ленин и Декрет за мира чела ли си? Има хипотези, че всъщност Уилсън до голяма степен е повлиян от него за съставянето на "14-те точки". А да не говорим и за Декларацията за независимостта, която е доста по-рано и от двата споменати документа.
Какви пък са тези бисери за английския език и англоговорящите?! Боже...

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.
Go to the top of the page

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Oct 25 2008, 03:31 PM
Коментар #122

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Цитат(onnellinen @ Oct 25 2008, 08:38 AM) *
Така...
От 4 години нямам почти никва връзка с английски. Почти не чета, когато поствате нещо на английски. Не гледам клипчетата, когато са на английски... всъщност, не ги гледам въобще. Всичко, което е постнато на тоя език, е МАЛОУМНО, като англоговорящите. Не знам английски повече от необходимото, за да се оправя с елементарните функции на ХР. Така че няма да погледна какво казва вездесъщото уики.

Мине не мине и ме поваляш с някой такъв божествен коментар...

+Quote Post
onnellinen
коментар Oct 25 2008, 06:55 PM
Коментар #123

Хър-мър

Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

^Това беше идеята smile.gif

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)

+Quote Post
Jasmine*
коментар Oct 25 2008, 08:40 PM
Коментар #124

Прослушващ метъл
**

Коментари: 141
Регистриран: 29-September 08
Град: Пловдив
Потребител N: 3014

Цитат(Aglarana @ Oct 25 2008, 04:25 PM) *
Цитат(Jasmine* @ Oct 24 2008, 07:02 PM) *
Аз имах предвид хората като Удроу Уилсън, които са се стремяли да я утвърдят. Той например в 14 точки синтезира как да има мир по света още преди 90 години...

Ленин и Декрет за мира чела ли си? Има хипотези, че всъщност Уилсън до голяма степен е повлиян от него за съставянето на "14-те точки". А да не говорим и за Декларацията за независимостта, която е доста по-рано и от двата споменати документа.
Какви пък са тези бисери за английския език и англоговорящите?! Боже...

За Декларацията за независимостта съм съгласна, но на Ленин идеите се разминават с тези на Уилсън. Плюс това и Уилсън говори от позицията на държава, която на практика решава изхода от войната, докато Русия е единствената, която е на страната на печеливсшите, а е победена. Ленин е болен, иска незабавно да се прекрати "човешката мелница", а това са най-точните думи за това, което става в Русия, след като той идва на власт.

+Quote Post
Hetfield
коментар Sep 23 2009, 09:19 AM
Коментар #125

Просветен

Коментари: 347
Регистриран: 9-December 07
Потребител N: 2474

Безредие! biggrin.gif

--------------------
Fuck it all and fuckin no regrets
I hit the lights on these dark sets
Medallion noose, I hang myself
Saint Anger round my neck

+Quote Post
nikoi
коментар Sep 24 2009, 02:01 PM
Коментар #126

Прослушващ метъл
**

Коментари: 212
Регистриран: 4-August 09
Потребител N: 3515

Кой определя, в кои граници се намира "редът" и отвъд коя рамка (на чии очила) точно бива "безредието" (безредие за кого)?
Наскоро гледах един документален филм за първата жена-терорист в Европа, която е била българка. Тази наша мома е била войн, защитаващ нашите народни интереси с крайни средства и съответно българските историци идеализират тази българска Жана Дарк, но европейските и световните политици определено не са на това мнение. Въпросът е, кой е прав и може ли да се говори изобщо за правилно и грешно, ред или безредие, щом тези слова произлизат от СУБЕКТивизма на един индивид или народ?!

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 24 2009, 03:44 PM
Коментар #127

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

Цитат(Hetfield @ Sep 23 2009, 10:19 AM) *
Безредие! biggrin.gif

ще си готов ли за безредието, когато дойде? или си мислиш, че мама ще ти сипва палачинките, докато Хаосът цари навън?

ще ни се ебе майката на всички ако настъпи истинско такова, затова Редът е за предпочитане, колкото и машинки от нас да възпроизвежда.

Хаосът че е по-магичен и по-интересен е факт, но ако говорим реално е Ц.

--------------------

+Quote Post
the_mess
коментар Sep 24 2009, 05:11 PM
Коментар #128

Просветен

Коментари: 491
Регистриран: 15-June 08
Град: From the deepest depts of human mind
Потребител N: 2797

^хабсолютно!

--------------------
Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.

+Quote Post
Chimera
коментар Sep 24 2009, 05:26 PM
Коментар #129

Глава на монархията

Коментари: 1016
Регистриран: 17-October 07
Град: Вятър ме вее на бял кон...
Потребител N: 2375

Аз смятам, че вървят ръка за ръка. Единиците не са на почит в човешкия свят и двете понятия поотделно едва ли биха били същите, да не говорим, че може изобщо да не съществуват. Човекът е свикнал да има нещо, на което да се противопоставя - ако има ред, то той ще въвежда хаос и...обратното: ако цари пълен хаос той инстинктивно ще копнее да подреди всичко. Природата ни е направила неспособни да бъдем единни и ако маса хора дръпнат в едната посока, независимо коя е тя, то други ще тръгнат точно наопаки.

--------------------
I may be bad, but I'm perfectly good at it

+Quote Post
Mor Galad
коментар Sep 24 2009, 05:27 PM
Коментар #130

Прогресиращ

Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Потребител N: 3551

Цитат(scion_of_storm @ Sep 24 2009, 03:44 PM) *
Цитат(Hetfield @ Sep 23 2009, 10:19 AM) *
Безредие! biggrin.gif

ще си готов ли за безредието, когато дойде? или си мислиш, че мама ще ти сипва палачинките, докато Хаосът цари навън?

ще ни се ебе майката на всички ако настъпи истинско такова, затова Редът е за предпочитане, колкото и машинки от нас да възпроизвежда.

Хаосът че е по-магичен и по-интересен е факт, но ако говорим реално е Ц.

+1!

Най-обичам някой да се перчи какъв афинитет има към хаоса, демоничното, тъмното и не знам какво още, докато се е настанил удобно в добре подредения си свят.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
Во Царствии Твое...
коментар Sep 24 2009, 05:32 PM
Коментар #131

Прогресиращ

Коментари: 967
Регистриран: 7-July 09
Град: Транай
Потребител N: 3491

Ред, Законност и Справедливост ... и Яне Янев начело!! suicide.gif

--------------------
И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела...

+Quote Post
Megadeth
коментар Sep 24 2009, 05:35 PM
Коментар #132

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Aз за тоя гласувах ;р

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Crafter
коментар Sep 25 2009, 01:52 AM
Коментар #133

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(Chimera @ Sep 24 2009, 06:26 PM) *
Аз смятам, че вървят ръка за ръка. Единиците не са на почит в човешкия свят и двете понятия поотделно едва ли биха били същите, да не говорим, че може изобщо да не съществуват. Човекът е свикнал да има нещо, на което да се противопоставя - ако има ред, то той ще въвежда хаос и...обратното: ако цари пълен хаос той инстинктивно ще копнее да подреди всичко. Природата ни е направила неспособни да бъдем единни и ако маса хора дръпнат в едната посока, независимо коя е тя, то други ще тръгнат точно наопаки.

The grass is always greener on the other side. Scientifically proven.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Mor Galad
коментар Sep 25 2009, 02:01 PM
Коментар #134

Прогресиращ

Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Потребител N: 3551

Както става и при много други и тази дилема човек решава в зависимост от това в коя от двете крайности живее и съответно - от коя му е писнало. В едно общество на хаос ще търсят ред, а в едно подредена държава, ще им се иска да разчупят правилата, пък да става каквото ще. Както знаем човек е едно вечно недоволно същество.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
Crafter
коментар Sep 26 2009, 12:41 PM
Коментар #135

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

^ Интересна е теорията за подредените държави. За съжаление имам личен опит само с Германия, която (макар популярното мнение) е най-неподредената от европейската "подредена петица". Но доколкото мога да разсъдя от информацията, която имам в Скандинавието всъщност по-голямата част от хората възприемат реда изключително положително. Е, разбира се, имаме блек метъла на Норвегия, който в малко по-общ смисъл може да се възприеме като бунт срещу реда и нормите... но като цяло ми се струва, че обществата на север са влюбени с подредеността си.
Моята теория пък гласи, че животът в исторически план там е бил толкова труден (граничещ с невъзможното), че хората са се научили да се борят и трудят постоянно за оцеляването си, а пък в едно по-развито време, това се превръща в толкова успешен начин за изграждане на общество.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post

5 страници V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd June 2025 - 04:57 PM