Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> OCD, Обсесивно компулсивните разстройства, с които можем да се похвалим.
onnellinen
коментар Sep 11 2009, 02:16 PM
Коментар #31

Хър-мър

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

Аз това чувство го имам често и ме дразни много. Най-вече защото повечето пъти не се сещам дали съм сънувала 'нещото' или се е случило толкова отдавна, че не го помня като реално. В такива моменти се чувствам като пълно куку.

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
Night
коментар Sep 11 2009, 02:39 PM
Коментар #32

Просветен

Коментари: 479
Регистриран: 6-February 07
Град: Варна
Потребител N: 1849

Като малка още почти откакто се помня докъм 12-13 години броях буквите във всяка дума. Дотолкова се бях специализирала, че можех да кажа колко са буквите в едно изречение,докато го казвам. По-късно започнах да броя наум времето (секундите), за което върша дадено действие, броях си крачките, хапките (+колко пъти ги дъвча), абсолютно всичко, което може да бъде преброено като зъбците на гребена или пайетите по някоя дреха. Това цялото броене прие върховата си форма, когато всичките числа ги "сортирах" на групи, примерно 40 има 5 5-ци и 5 3-ки и такива ненужности, при това "гениалното" ми заключение ставаше за милисекунди. Имала съм и много други, но като цяло всички са били свързани с числа. blink.gif

--------------------
"No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace,
Look and see, atrociously contoroled,
The real head, and the sincere face
Turned back under the shadow of the face which lies."
Charles Baudelaire

+Quote Post
Vendo
коментар Sep 12 2009, 01:36 PM
Коментар #33

Прослушващ метъл
**

Коментари: 150
Регистриран: 8-September 09
Потребител N: 3555

Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 10 2009, 01:58 PM) *
И второ, случайно някой от хората тук, които са имали честта да ме поканят у дома си, да си спомня, че съм задал абсолютно смисления и логичен въпрос: "Извинявай, може ли да погледна какво имаш в хладилника си?" rolleyes.gif

Да, всеки път. Повече не ме питай, направо бъркай.

В момента се сещам само за един подобен навик, който не съм сигурен, че може да се причисли към ОКР. Когато се храня (на маса от чиния, не дюнер по улиците) гледам точно да разпределя всичко което ям. Пример: кюфтета с картофи, салата и хляб. Идеята е, че трябва така да ям, че накрая да ми остане 1 залък хляб + парче кюфте + хапка салата + 1 картоф. И да не остане нищо. Ако изчисленията не са правилни и накрая остане 1 излишен залък, каквото и да е, се оставя.

--------------------
When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.

+Quote Post
Megadeth
коментар Sep 24 2009, 12:42 AM
Коментар #34

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Вечно се влюбвам като за последно и истински, за по седмица, две-три и после край. От как се помня...
Поне с това вписвам ли се във всичките ви описани изкривявания?

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Kasiel
коментар Dec 27 2009, 03:15 PM
Коментар #35

gavrīēl

Коментари: 1005
Регистриран: 9-November 09
Потребител N: 3624

Цитат(Night @ Sep 11 2009, 02:39 PM) *
Като малка още почти откакто се помня докъм 12-13 години броях буквите във всяка дума. Дотолкова се бях специализирала, че можех да кажа колко са буквите в едно изречение,докато го казвам. По-късно започнах да броя наум времето (секундите), за което върша дадено действие, броях си крачките, хапките (+колко пъти ги дъвча), абсолютно всичко, което може да бъде преброено като зъбците на гребена или пайетите по някоя дреха. Това цялото броене прие върховата си форма, когато всичките числа ги "сортирах" на групи, примерно 40 има 5 5-ци и 5 3-ки и такива ненужности, при това "гениалното" ми заключение ставаше за милисекунди. Имала съм и много други, но като цяло всички са били свързани с числа. blink.gif

Хммм и аз по едно време броях буквите във всяка дума и другите изброени неща, направо откачах, досадно е. Напоследък обаче броя разни материални неща... колко прозореца има на отсрещния блок, колко са чашите по масите в някое кафене или колко души има общо... въпреки,че съм ги преброила,ги броя още няколко пъти, за да съм сигурна. laugh.gif

--------------------

Suffers the beaten ground of idioglossia;
we talk but we do not speak.

+Quote Post
Sunshade
коментар Dec 30 2009, 11:22 AM
Коментар #36

Непросветен
*

Коментари: 21
Регистриран: 26-December 09
Потребител N: 3683

Мойта тема.
Лекувам се.
Преди беше милион пъти по-зле, обаче. Изразяваше се в страх, силна тревога. Ставах постоянно нощем да проверявам стаите, дали всичко е наред. Тогава се радвах, че апартамента е малък... Заключвах вратата два пъти, и ключа трябваше да е в една и съща позиция винаги. Трябваше да има една камара играчки около вратата, чехли в ъглите... Сега си останах само със заключването.
Дали носенето на неща под възглавницата ми се счита, не знам. Обаче мъкна несесери, тетрадки, моливи. Задължително кабел. Слушалки, зарядно. Джиесема. Основния ми замисъл когато започнах да го правя, беше да замерям с тези неща нашите, за да се събудят ако влезе някой.
Попринцип разнасям каквото ми видят очите и през деня. По едно време си носех чанта и пъхах всичко в нея. Сега нещата са по-малко.
Ако съм разбрала като хората смисъла на темата, тоест странностите, май са ми това. Или поне за тях се сещам.

+Quote Post
vile
коментар Dec 30 2009, 12:21 PM
Коментар #37

Прослушващ метъл
**

Коментари: 78
Регистриран: 9-March 09
Потребител N: 3300

Някой е чел "Малко след залеза" май suicide.gif

+Quote Post
onnellinen
коментар Dec 30 2009, 05:14 PM
Коментар #38

Хър-мър

Или много са му обяснявали за лошите хора. Не виждам какъв е проблемът.
Ааа, което ме подсети за времето, когато творенията на Стивън Кинг започнаха да не ми понасят - около 12тата ми година. Имаше един разказ за вампир, който излиза от гардероба през нощта в стаята на само дете и го убива жестоко. 1-2 седмици проверявах преди лягане как е затворен гардеробът в нашата стая.

--------------------

+Quote Post
LordZombie
коментар Dec 31 2009, 01:25 AM
Коментар #39

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

^
"Вампирът" от сборника "Нощна смяна"

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
onnellinen
коментар Dec 31 2009, 01:36 AM
Коментар #40

Хър-мър

Същият. Ама книжката ми се позагуби. Изобщо книгите вкъщи започнаха да изчезват, а което е най-странното - никой не ги дава навън.

--------------------

+Quote Post
vile
коментар Jan 3 2010, 12:32 PM
Коментар #41

Прослушващ метъл
**

Коментари: 78
Регистриран: 9-March 09
Потребител N: 3300

Аз заради него се задълбочих в книгите му хах biggrin.gif

+Quote Post
Megadeth
коментар Mar 24 2012, 10:04 PM
Коментар #42

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Вие сте луди ве.
Темата е твърде яка, за да прашасва.

Споменах ли, че сте луди ;д

Броя сричките в разговорите, текстовете, думите, заглавията. Няма да ви оставя без мен да се пържите в лудницата!

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Sile
коментар Mar 24 2012, 10:30 PM
Коментар #43

Метъл

Коментари: 1176
Регистриран: 10-May 10
Потребител N: 3823

Ах, намерих избягал N: 2643 Насам, момчетата с електрошоковите палки!

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 20th July 2025 - 12:36 AM