Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Grupi s dobri tekstove
ThrashIsNotDead
коментар Jun 20 2004, 12:42 AM
Коментар #31

Просветен

Група: Потребители
Коментари: 330
Регистриран: 18-April 04
Град: Bulgaria, Sofia
Потребител N: 457

koi shte zakliuchi che vuv tazi tema se izpisaha otkrovenni gluposti , granicheshti s glupostta i nenormalnostta ... ranting.gif wacko.gif rolleyes.gif
vse pak ste budni uravnoveseni i trezvi hora / za poslednoto ne sum mnogo siguren / wink.gif ) ) )
awe pishete kvoto iskate ama vse pak ... i drugi hora vi chetqt tapanarshtinite hmm.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
autumn
коментар Jun 20 2004, 01:21 AM
Коментар #32

Просветен

Коментари: 363
Регистриран: 16-September 03
Град: Виена
Потребител N: 264

Hmmmmm
ako telstovete na Edguy i Iron Maiden minavat za ligavi,4udq se az kakvo da si mislq za AZURE naprimer.

+Quote Post
autumn
коментар Jun 20 2004, 01:23 AM
Коментар #33

Просветен

Коментари: 363
Регистриран: 16-September 03
Град: Виена
Потребител N: 264

Цитат(The_Burnt_Hell @ Jun 19 2004, 10:42 PM)
koi shte zakliuchi che vuv tazi tema se izpisaha otkrovenni gluposti , granicheshti s glupostta i nenormalnostta ... ranting.gif wacko.gif rolleyes.gif
vse pak ste budni uravnoveseni i trezvi hora / za poslednoto ne sum mnogo siguren / wink.gif ) ) )
awe pishete kvoto iskate ama vse pak ... i drugi hora vi chetqt tapanarshtinite hmm.gif

tykmo se 4udeh, kak da kazha to4no tova wink.gif

+Quote Post
Твоя смерт
коментар Jun 20 2004, 01:52 AM
Коментар #34

Прослушващ метъл
**

Коментари: 225
Регистриран: 17-March 04
Град: Бурзумленд
Потребител N: 431

Цитат(InsArt†ure @ Jun 16 2004, 01:26 PM)
NO DETSKI!!!!!!!!!!!!!!!!

Tva 4e sa izdyrjani v istinski simvolisti4eski literaturen stil a ne se psuvat i ne bykat ot ne4ostotii ne gi pravi detski!

Abe tvoq smert kvo si pil. Vyob6te blekarite tolkoz se nadyhvat 4e smqtat dosta ot grupite za "ligawi"

Cradle of filth ve4e se otklonili ot bleka i zatva sa ligavi!! 4uvate li se.

To i za vas istinskite blekari grupi kato EDGUY i MAiden sa stra6no ligavi i neseriozni a ?

Prosto mi otgovorete. Bez da se karame.

Виж сега. Разбирам, че си научил толкова сложен термин - "символизъм" - но поне можеше да го употребиш с някаква смислова насоченост... късно е и ме мързи да ти разяснявам целостта на това литературно течение... предполагам, че ще се поинтересуваш и ще разгледаш някои учебници по литература, за да подплатиш научената терминология с реални знания - колкото до псуването - думи като "vulva" и "cunt" сигурно изразяват прекрасните поетични стремления на Дани Филт... знам ли... Просто отбелязвам... На въпроса ти "Какво си пил" веднага отговарям - за момента нищо... ще видим по-късно. Аз не съм блекар, нито млекар, нито изпълнявам някаква длъжност, която да ме окачествява като някакъв по-специален типаж. Колкото до споменатите от теб, британци, ще кажа, че отклоняването от блек метъл музиката, в която и да е група, ни най-малко не ме кара да разсъждавам по дадения символичен казус на пре-доверието или позата (както някои твърдят за самия случай), нито ме кара да изпадам в самозабвението на човекът-контрапункт - отричащата фигура, чиито музикални интереси са в тясно съжителство с приетото от него музикално-социално поведение, което ще гарантира собствената му егоцентрична слушателска Голгота. Асимилирайки отговора ми, следва да преминеш и към основната му теза - а именно - тя е свързана изцяло със заглавието на темата и моите аргументи относно текстовете на Кредъл Ъф Филт - помпозен изказ, подходящ по-скоро за подрастващи, увлечени в красотата на романтическите картини, които рисува въображението на фронтмена на групата. В това няма нищо лошо - просто специално за мен, изказните му средства не са най-върховото постижение сред текстовете на музикални произведения. И толкова. Лекият конфликт е напълно избегнат. И един последен съвет - наистина разгледай някой учебник по литература. Ще ти бъде интересно.

П.С. - За мен Едгай наистина е връх на лиготията - не защото съм блекар и слушам Мениак Бъчър - просто защото не отразяват това, към което се стреми съзнанието ми в служба на музиката.

--------------------
moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи
омръзнал си ми много, дядо попе,
в гърдите пари като смърт куршума
и гният по хармана мойте снопи.

Преминаха на кървави кобили
другарите ми в страшни преизподни
и мрат в селата, в студ и без закрила,
разлюбени чадата ти господни.

Ракията е бяла като гибел,
но виждаш ли вън месеца огромен,
той спомня туй, което вчера имах,
и туй, което днес е кървав спомен.

Омръзнаха ми тези пусти думи,
гори, гори, гори ей тук куршума
и вятъра развява мойте снопи."

+Quote Post
alpha prime
коментар Jun 20 2004, 02:05 AM
Коментар #35

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

za6to po dqwolite textowete na edguy i maiden dasa ligawi - prosto sa malko po otweqni i za da wnikne6 tqh trqbwa da gi 4ue6 w dylbo4ina i da slu6a6 wnimatelno

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jun 20 2004, 12:46 PM
Коментар #36

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

BTW Символизмът е европейско течение на Модернизма.За справка прочетете прозата на Пол Верлен,Шарл Бодлер,Артюр Рембо.
InsArt†ure не знам кой клас си,но тези поети се учат задължително в 10 клас и даже ще ви накарат да пишете публични изказвания от типа "Антитрадиционен ли е Модернизмът"(както вече казах Символизъм се вика на европейския Модернизъм).
Чела съм и символистични произведения, и текстове на Cradle Of Filth съм превеждала-нямат абсолютно нищо общо.При Символизма е характерно изразяването на дълбоките чувства и душевно състояние на автора чрез природни картини,цветове,даже и звуци.В текстовете на Дани Филт такова нещо не съм забелязала...

+Quote Post
InsArtTure
коментар Jun 23 2004, 02:04 PM
Коментар #37

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Opitvam se da byda kolkoto moga po-toleranten oba4e vie ne se opitvate kakto i da e.

Ina4e ste pravi 4e ne e ba6 simvolizm ama kvo e togava, a?

I da 10-ti klas sym i znam kvo e simvolizym i sym 4el i u4il i trimata.

Edno ot liubimite mi e "Към Читателя"(na Bodler) i ob6to vzeto sym iz4el Cvetq na Zloto.

Ma vie prodyljavaite da me napadate i da mi pokazvate kolko sym nekompetenten
po vsi4ki vyprosi!

I mi kajete top5 black grupi spored vas da gi izslu6am i da viim. I sigurno 6e sym gi 4uval ama aide deistvaite!

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Твоя смерт
коментар Jun 23 2004, 04:19 PM
Коментар #38

Прослушващ метъл
**

Цитат(InsArt†ure @ Jun 23 2004, 12:04 PM)
Opitvam se da byda kolkoto moga po-toleranten oba4e vie ne se opitvate kakto i da e.

Ina4e ste pravi 4e ne e ba6 simvolizm ama kvo e togava, a?

I da 10-ti klas sym i znam kvo e simvolizym i sym 4el i u4il i trimata.

Edno ot liubimite mi e "Към Читателя"(na Bodler) i ob6to vzeto sym iz4el Cvetq na Zloto.

Ma vie prodyljavaite da me napadate i da mi pokazvate kolko sym nekompetenten
po vsi4ki vyprosi!

I mi kajete top5 black grupi spored vas da gi izslu6am i da viim. I sigurno 6e sym gi 4uval ama aide deistvaite!

Леле, леле - нито сме на бойно поле, че да се нападаме, нито сме до такава степен глуповати, че да го правим - поздравления, че дори знаеш кой е Бодлер - малко хора на твоята възраст са чували за него и творчеството му. Дани Филт е повлиян по-скоро от своите сънародници - Шели (Пърси, а не Мери wink.gif ), Байрон, Кийтс - че и Брам Стоукър дори - тези поети (с изключение на Брам Стоукър - майсторът на един от първите готически романи) са послужили за вдъхновение в текстописните брожения на английското пищящо чудо. А те определено оформят авангарда на английският романтизъм. Затова символизмът като цяло, като тенденция и като микрокосмос, с вплетени в него, тясно съотнесени със самото значение на думата, смислови натоварености, е далеч от понятията, които рисуват текстовете на Дани. За нападането... мисля, че достатъчно ясно се изразих...

--------------------
moriabg.cjb.net

+Quote Post
Ataegina
коментар Jun 24 2004, 08:56 PM
Коментар #39

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Град: София
Потребител N: 342

Gamma Ray
edva li ot tezi textove se povliqvat dosta hora, no sa blagorodni.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
DiBorg
коментар Jun 25 2004, 09:38 PM
Коментар #40

Прослушващ метъл
**

Коментари: 61
Регистриран: 20-January 04
Потребител N: 372

Tekstovete v Deathcrush na MayheM sa mnogo gotini, osobeno na Necrolust. Osven tova Cannibal Corpse i Carcass sa dosta interesni... A ina4e HelloweeN imato dobri tekst4eta.

--------------------
Before You See The Light You Must Die

+Quote Post
The Metal Dragon
коментар Jun 26 2004, 04:29 PM
Коментар #41

Прослушващ метъл
**

Коментари: 233
Регистриран: 2-May 04
Град: Where dragons fly into the starlit sky, in the high white tower built by magical power.
Потребител N: 475

Като се замисля, Helloween май-май рулират тука.... Няаа начин, някои от най-любимите ми текстове са техни.

Цитат
Gamma Ray

Ми, да де, то пак т'ва. wink.gif

--------------------
Born of Black Wind, Fire & Steel,
Fighting for Metal, Metal that's real,
Dragons of Metal will always be there
Forever together we'll fly though the air

+Quote Post
Street-PUNK-oi!
коментар Jun 26 2004, 05:12 PM
Коментар #42

Прослушващ метъл
**

Коментари: 148
Регистриран: 26-June 04
Потребител N: 536

Аз лично харесвам текстове,които не са особено сложни и дълбоко смислени,но изразяват ясна и директна идея.Като например повечето песни на Total Chaos(Kill The Nazis,Punk Will Not Die,Fuck The System)...Харесвам също и силно социални,анти-расистки и анархо текстове на групи като Confront,Exploited,Anti Flag.Не бива да изпускам и групи с по-веселяшка музика като Rancid,Operation Ivy,Контрол,Холера,Хиподил и т.н.
bounce8.gif

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jun 26 2004, 09:29 PM
Коментар #43

Архидемон

Цитат(Street-PUNK-oi! @ Jun 26 2004, 05:12 PM)
Аз лично харесвам текстове,които не са особено сложни и дълбоко смислени,но изразяват ясна и директна идея.Като например повечето песни на Total Chaos(Kill The Nazis,Punk Will Not Die,Fuck The System)...Харесвам също и силно социални,анти-расистки и анархо текстове на групи като Confront,Exploited,Anti Flag.Не бива да изпускам и групи с по-веселяшка музика като Rancid,Operation Ivy,Контрол,Холера,Хиподил и т.н.
bounce8.gif

Всеки с вкуса си tongue.gif

+Quote Post
Ataegina
коментар Jun 26 2004, 10:07 PM
Коментар #44

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Град: София
Потребител N: 342

Blackmoores Night

popadnah naskoro na edna pesen ot podoben stil - "shte potyna v ochite ti" - Nona Yotova.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
2Cool4U
коментар Jul 2 2004, 08:27 PM
Коментар #45

Прослушващ метъл
**

Коментари: 143
Регистриран: 13-November 03
Потребител N: 327

Любими са ми текстовете на Crematory, защото повечето от тях ги намирам поетични (без тези от новия албум), мога да си ги тълкувам както ми харесва и да откривам скрит смисъл (под скрит смисъл разбирам такъв, който не може да се разбере на трето слушане, ами поне на пето). Готини ми се струват разни религиозни (християнски, викингски) послания в песните на групи като Tourniquet или Doomsword. Необичам текстове, които не са особено сложни и дълбоко мислени, и изразяват ясна и директна идея, както спомена Street-PUNK-oi!.
Най-глупави ми се струват разни социални щуротии, които са се превърнали в такива клишета, че направо да ти се доплаче.
Иначе банда с най-безсмислени текстове --> Rammstein

+Quote Post
HellCat
коментар Jul 2 2004, 09:09 PM
Коментар #46

Прослушващ метъл
**

Коментари: 132
Регистриран: 28-June 04
Потребител N: 541

аз много харесвам текстовете на Manowar и на Iced Earth.....Ама най много ме кефи текста на Hand of doom на Manowar

--------------------
user posted image

Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си Безсмъртен,Тъмнината е Безсмъртна.Светлината се ражда и умира.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 2 2004, 11:38 PM
Коментар #47

Архидемон

Цитат(HellCat @ Jul 2 2004, 09:09 PM)
аз много харесвам текстовете на Manowar и на Iced Earth.....Ама най много ме кефи текста на Hand of doom на Manowar

Мисля,че имаше цяла тема в чест на гениалността в текстовете на Manowar biggrin.gif

+Quote Post
Sadistic
коментар Jul 3 2004, 12:07 AM
Коментар #48

Просветен

Коментари: 328
Регистриран: 27-May 04
Град: В.Търново/София
Потребител N: 498

В тази тема всеки казва не кои текстове харесва а кои групи харесва => харесва и техните текстове...
Много текстове на различни групи са добри.Едва ли ще се намери група с най добрите.
Цитат
Харесвам също и силно социални,анти-расистки и анархо текстове

Въх... puke.gif

--------------------
Alive and well, in Hell

+Quote Post
Nightmare
коментар Jul 3 2004, 10:39 AM
Коментар #49

деградиращ

Коментари: 1265
Регистриран: 27-April 04
Град: Някъде из Варна
Потребител N: 467

Цитат(Ataegina @ Jun 26 2004, 08:07 PM)
Blackmoores Night

popadnah naskoro na edna pesen ot podoben stil - "shte potyna v ochite ti" - Nona Yotova.

Песента на Нона Йотова не се казва така, а "Синьо безвремие" . само информативно tongue.gif Иначе ... малко за песните, които ми правят впечатление чрез текста си честно казано. Докато не харесам звученето и влиянието, което оказват върху мен, изобщо не си правя труда да вникна в същността biggrin.gif . А и като че ли повечето метъл групички (няма да навлизам в подразделения, че ще ревнат вкупом 100 гърла ) пеят на една и съща тематика ... кръв, насилие, убийства, смърт ... хаха, а това никак не ми харесва, прекалено банално стана всичко ....Групите, в чиито текст спокойно можеш да се вслушаш и да откриеш нещо заслужаващо си и нещо ново са Stratovarius, Nightwish. Най-вече Stratovarius wink.gif

--------------------
This life it ain't for me
Your world it ain't for me

+Quote Post
2Cool4U
коментар Jul 3 2004, 11:13 PM
Коментар #50

Прослушващ метъл
**

Коментари: 143
Регистриран: 13-November 03
Потребител N: 327

Цитат
А и като че ли повечето метъл групички (няма да навлизам в подразделения, че ще ревнат вкупом 100 гърла ) пеят на една и съща тематика ... кръв, насилие, убийства, смърт ... хаха, а това никак не ми харесва, прекалено банално стана всичко ....Групите, в чиито текст спокойно можеш да се вслушаш и да откриеш нещо заслужаващо си и нещо ново са Stratovarius, Nightwish. Най-вече Stratovarius

Това твърдение според мен е доста невяро!

+Quote Post
Твоя смерт
коментар Jul 4 2004, 02:01 AM
Коментар #51

Прослушващ метъл
**

Цитат(Nightmare @ Jul 3 2004, 08:39 AM)
А и като че ли повечето метъл групички пеят на една и съща тематика ... кръв, насилие, убийства, смърт ... хаха, а това никак не ми харесва, прекалено банално стана всичко ....

Да бе - тц, тц - срам.

--------------------
moriabg.cjb.net

+Quote Post
Nightmare
коментар Jul 4 2004, 10:55 AM
Коментар #52

деградиращ

Цитат(2Cool4U @ Jul 3 2004, 09:13 PM)
Цитат
А и като че ли повечето метъл групички (няма да навлизам в подразделения, че ще ревнат вкупом 100 гърла ) пеят на една и съща тематика ... кръв, насилие, убийства, смърт ... хаха, а това никак не ми харесва, прекалено банално стана всичко ....Групите, в чиито текст спокойно можеш да се вслушаш и да откриеш нещо заслужаващо си и нещо ново са Stratovarius, Nightwish. Най-вече Stratovarius

Това твърдение според мен е доста невяро!

Е, с тебе не съм и очаквала да се разбирам. Нали си много над мене хахахахха tongue.gif
thumbdown.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jul 4 2004, 11:12 AM
Коментар #53

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Цитат
Групите, в чиито текст спокойно можеш да се вслушаш и да откриеш нещо заслужаващо си и нещо ново са Stratovarius, Nightwish. Най-вече Stratovarius 

Tctctc... na Stratovarius textowete pyk sa toooolkowa golemiiiii.
Sq se setih mejdu drugoto che textowete na Jethro tull sa prosto ubiistweni. Wypreki che wse oshte mi e trudno da gi razbera nqkoi...

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 4 2004, 11:38 AM
Коментар #54

Архидемон

Цитат(Твоя смерт @ Jul 4 2004, 02:01 AM)
Цитат(Nightmare @ Jul 3 2004, 08:39 AM)
А и като че ли повечето метъл групички  пеят на една и съща тематика ... кръв, насилие, убийства, смърт ... хаха, а това никак не ми харесва, прекалено банално стана всичко ....

Да бе - тц, тц - срам.

Да-как можем да го слушаме това.Деградира ни...
А великите Manowar, например ,за какво пеят?В техните песни се чува главно"Hail!,Kill!,War!"-те са уж воини,а воината е свързана точно с кръв и убийства,нищо че те я изменят и е представят като нещо величествено,справедливо и романтично.А такава война всички знаем,че просто не съществува.Поне ако например в Black Metal се пее битки в повечето случаи са споменати и кръвта,и труповете...За справка Burzum-War.Много по-правдоподобно изглежда от детинските представи на Manowar за войната.Жалко,че включват точно скандинавската митология...
Така,че пак си слушкаш за войничета и битки...

+Quote Post
Nightmare
коментар Jul 4 2004, 12:01 PM
Коментар #55

деградиращ

Май че аз по-добре знам какво слушам и какво - не.
В момента говорим за текстове, текстове с идея. Не намесваме добрите гласови данни и звучене, нали ? tongue.gif А и някъде да съм споменала, че не слушам и групи с такива текстове? Тези групи са навсякъде и няма как да се избегнат. Друг въпрос е, че аз не одобрявам тяхната тематика.
И как само се радвам - Manowar, са толкова често коментирани biggrin.gif Смешното обаче е, че някои ме мислят за върл техен защитник, а каква е истината - у мен извикват единствено уважение. Е, какво толкова ... на кой му пука за истината, всеки си приказва каквото му изнася

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jul 4 2004, 12:08 PM
Коментар #56

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

WIjte textowete na Ariq...
Машина смерти, сошла с ума...

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 4 2004, 12:21 PM
Коментар #57

Архидемон

Цитат(Nightmare @ Jul 4 2004, 12:01 PM)
Май че аз по-добре знам какво слушам и какво - не.
В момента говорим за текстове, текстове с идея. Не намесваме добрите гласови данни и звучене, нали ? tongue.gif А и някъде да съм споменала, че не слушам и групи с такива текстове? Тези групи са навсякъде и няма как да се избегнат. Друг въпрос е, че аз не одобрявам тяхната тематика.
И как само се радвам - Manowar, са толкова често коментирани biggrin.gif Смешното обаче е, че някои ме мислят за върл техен защитник, а каква е истината - у мен извикват единствено уважение. Е, какво толкова ... на кой му пука за истината, всеки си приказва каквото му изнася

Не усещаш ли,как си противоречиш?

+Quote Post
Nightmare
коментар Jul 4 2004, 01:54 PM
Коментар #58

деградиращ

Не, изобщо. Явно не възприемаш, както трябва, а може и аз да не се изразявам правилно - последен пост за днес!
Peace !

--------------------

+Quote Post
Твоя смерт
коментар Jul 4 2004, 03:07 PM
Коментар #59

Прослушващ метъл
**

Цитат(Nightmare @ Jul 4 2004, 10:01 AM)
И как само се радвам - Manowar, са толкова често коментирани  biggrin.gif  Смешното обаче е, че някои ме мислят за върл техен защитник, а каква е истината - у мен извикват единствено уважение.

Точно така и трябва! Уважавайте Менуор, за да Ви уважават и те!

--------------------
moriabg.cjb.net

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 4 2004, 04:57 PM
Коментар #60

Архидемон

Добре,чао за днес Nightmare и ако наистина не умееш да се изразяваш правилно,може би ще се научиш рано или късно...
Според мен трябва да спрем с коментарите за Меньовар,защото само името на тази група е способно да ме подразни...

+Quote Post

3 страници V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 25th June 2025 - 10:46 PM