![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Интересно ми е какво мислите за книгите в звуков формат - четени от актьор, на запис... Дали това може да бъде пълноценен заместител на четенето на дадена книга?
Пускам темата от любопитство и от скука... ![]() А, и btw някой знае ли БГ сайтове, където да пускат аудио книги на български и дали човек може да се пише доброволец да чете... Би било забавно, хах. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Според мен силно зависи от книгата. Не виждам проблем това да се прави с някои детски книжки, а също така и с материал, който по принцип не е предназначен за четене, а за играене (Шексировите четения, с които съм се сблъсквал ми се сториха повече от прекрасни).
В същото време съм попадал на откъси на любимата си sci-fi поредица, която звучеше откровено малоумно на глас (а ако не се лъжа основната идея беше да бъде в удобен за слепи формат). Инак единствените български аудио-книги, които съм чувал са детски и не бих казал, че качеството на четенето беше на ниво. Български сайтове за аудио-книги не зная, но по тракерите се въртят различни заглавия от време на време (повечето на английски). А, Скате, молим ти се, не се бутай в "изящните изкуства", както казваше Бай Мангау, ако не знаеш за какво иде реч. Четенето е повече от сложна работа. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
"Заместител на четенето" не, но определено могат да бъдат хубаво изживяване. Например "The Death of Bunny Munro" на Ник Кейв, четена от самия Ник Кейв или пък "The Children of Hurin", четена от Кристофър Лий.
![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Първият е наративен гений, така че може би тябва да се провери!
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Ако четящият не просто чете ами и "изживява" действието със сигурност би било яко, особено ако шофираш на дълъг път (или караш колило
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Предпочитам да прочета сама. Иначе, като вариант за слепи, е добра идея.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Не бих имала нищо против да си набавя няколко качествени аудио книжки, особено когато ме боли главата и всяка прочетена дума ми минава като гвоздей от окото през мозъка
![]() Инак като бях малка, на 5 или 6, си спомням, че имах една касетка с приказки на Братя Грим. Беше ми супер интересно и докато я слушах си взимах играчките и следвах репликите. Ехх, изтърка се от слушане тази касетка... ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 09:51 PM |