![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
Скъпи съфорумници, може ли грешникът да изкупи греховете си и да се поправи?
Останала ли е вярата във вас? Вярвате ли в доброто у един човек? В крайна сметка всички сме грешни по някакъв начин. Човекът е съвършен в своето несъвършенство. Спомнете си стихотворенеието на Вапцараов. цък Съществува ли тази сила на мисълта (или на песента,ако говорим конкретно за ”Песен за човека”), която може да извиси съзнанието на един простосмъртен над целия дребнав (а понякога и прекрасен) свят? Би ли могъл скотът да се превърне в човек или човекът е такъв,какъвто се ражда (макар че аз не вярвам). Мени ли си вълкът нрава или не? Кажете какво мислите и по възможност докажете с примери. Аз лично съм леко консервативно настроена, но вярвам,че хората могат да се променят. Виждала съм промяна в начина на мислене и самата аз (отчасти) съм доказателство. Все пак си остава онази малка (но много коварна) капка съмнение, придружена от страх. Хайде, батковци и каки, искам да чуя вашето мнение. (Моля, отнесете се сериозно към темата и се опитайте да бъдете по-търпеливи и добри към останалите.) : ) Ще ми е интересно, ако някой от вас успее да ми покаже нов (за мен) поглед в/у въпроса. : ) -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Homo homini lupus est.
Thomas Hobbes |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
Ще прозвучи лаконично, но аз вярвам
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Homo homini lupus est. Thomas Hobbes За тези, които не знаят какво означава - "Човек за човека е вълк" -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 326 Регистриран: 17-November 09 Град: Бургас/Варна Потребител N: 3636 ![]() |
Светът, в който живеем, не предразполага за добро у хората, но и това не е оправдание.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
Има го доброто у хората.Има го и злото. Монетата винаги има две страни. Тъмната страна преобладава обаче.
![]() -------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Има добри хора.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Хората са хищни, егоистични животни. Не вярвам в доброто. Дори когато го правят, е с цел да спечелят нещо.
-------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
^Викаш трябва да почнем да правим неща, от които губим?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Има добро в хората. В някои повече, при други по-малко, но в основата си повечето хора са алчни, егоистични, завистливи, черногледи, скептични и т.н. (много рядко има изключения, особено пък в България)
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
Не само лошото е около нас. Ако се загледате дори в малките жестове и неща, ще го откриете (доброто). Въпросът е,дали искате да го видите или просто да грешите като мислите, че то не съществува или че е твърде малко. : )
-------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Викаш трябва да почнем да правим неща, от които губим? Точно за теб не се притеснявам, че ще започнеш. -------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
^ Супер, хубаво е човек да мечтае
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъй като е тема за доброто, след дълги размисли все пак реших да публикувам мнение.
Става въпрос за Благотворителен концерт в помощ на Петър Радославов от град Монтана. Писах преди 27 дена горе-долу в темата ''Случайни глупости''. Тогава течеше кампания за продажба на рисунки (от международен конкурс) и сувенири, направени от деца (към школа по приложни изкуства ''Дорос''). За 4 дена успяхме да съберем 1 100лв. Същата тази сума е дадена на майката на момчето (чрез нотариус, даже и документ имам), за да може да се извърши вливане за месец август. За процедурата отново има документ, който потвърждава, че парите са използвани по предназначение. Та, целта ми сега е да изразя благодарност и възхищение към рок бандата Б.Т.Р., Виктория от Мюзик айдъл 3, която е учила едно време в моята гимназия ![]() Ето, доброто съществува! Концертът ще се проведе утре, 21.09.2010г., в Драматичен театър ''Драгомир Асенов'', гр.Монтана. Начало на концерта 18 и 30ч. Ако успея, ще се направя снимки. Надявам се, че всичките тези усилия ще пожънат успех. Защото няма по- ценно нещо от живота! : ) ![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето, че въпросният концерт мина. Доволна съм от свършената работа и определено цялата умора, от която се опитвам да се освободя днес, е заслужена и оправдана!
Обещах да кача снимки и ще го направя- 1, 2, 3, 4, 5. Качеството никак не е добро, но за сега разполагам само с това. Благодаря на едно момиченце, което ги е заснело, заедно с част от клипчетата, които ще публикувам по-долу. ![]() Клипчета: Кати, Ася и Натали Ангелова Ето ги и рапърите ни. Докато вървеше тяхното изпълнение имаше проблем с микрофона на Силвия, но въпреки това те ЗАЕДНО показаха, че да подадеш ръка (микрофон) на приятел не е трудно. Нелиан Николова, която освен че изпя песен, бе една от водещите и се включи активно в подготовката на самия концерт! Майк от Дрезден, който е на почивка в България, също се включи. Виктория от Мюзик айдъл 3. Благодаря и на нея, че откликна така бързо на поканата, която й отправихме около седмица преди самия концерт. Това са една малка част от участниците. Ако намеря още файлове, ще ги кача. И понеже Б.Т.Р. бяха атракцията на вечерта, ето няколко клипчета- 1, 2, 3. Ето и още малко информация относно концерта. Тук можете да видите самият Петър Иванов Радославов. -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
Браво на децата и поздравления за инициятивата! Постарали сте се, Боби.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Росе, не знам колко точно вижда. Не ми беше удобно да я питам, но докато говорехме с нея, тя местеше погледа си ту в/у мен, ту в/у едно друго момиче. Направи ми впечатление, че очите й бяха големи и някак воднисти (не знам как се нарича това). На концерта тя бе изведена до микрофона.
Надявам се, че има някакво зрение (или ако няма, то тогава да добие). Но по-важното е, че вижда със сърцето си. ; ) -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 132 Регистриран: 22-January 08 Град: Varna Потребител N: 2552 ![]() |
Ами вярвам, има много добри хора. Такива акции го доказват.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Каквото и да си говорим - има добри хора. Рядкост са, но ги има.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 136 Регистриран: 14-August 10 Потребител N: 3918 ![]() |
Естествено, че има добри хора. Просто простотията на тъпанарите е издигната в култ и да си нещастник е нещо нормално за жалост. И точно такива типове се открояват за сметка на свестните.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
1
-------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 8-August 08 Потребител N: 2911 ![]() |
Има и добри хора, прости хора.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 48 Регистриран: 4-February 10 Потребител N: 3729 ![]() |
То май е едно и също.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Добро и зло са субективни понятия. От това следва на пръв поглед естествения логически извод, че всички хора са добри (правят това, което считат за добро и правилно) или са шизофреници. Когато се намесят социалните представи за добро и зло, представляващи разбиранията на преобладаващата част от хората, съставляващи обществото, нещата стават малко по-сложни. Появяват се конфликти между това, което ни е казано, че е добро и това, което ние считаме, че е хубаво да правим. Те са причината да има работа за хората от бранша, към който принадлежа.
![]() -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 138 Регистриран: 20-September 07 Потребител N: 2341 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Много рядко се срещат (живи) хора, които не се смятат за добри. Егоцентризъм, братче. Никой не тръгва да прави каквото и да било с презумцията да стори лошо - ако задължително трябва да се постави някакъв знак пред дадена постъпка (добра или лоша), то трябва да е съобразен с това дали на повече хора е навредил, или помогнал. Ерго - злото просто не съществува, всяка постъпка е оправдаема.
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Защо, пациент ли си? ![]() Може да се каже, че в известен смисъл е така. ![]() Много рядко се срещат (живи) хора,които не се смятат за добри. Ще се изненадаш колко грешиш, всъщност. На пръв поглед би трябвало да си прав, но просто сме доста по-сложно устроени и егото съвсем не е сила в психиката ни, която доминира безусловно над всичко останало там. Иначе нямаше да изпитваме вина, съмнения, угризения, саморазрушителни наклонности и т.н. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:15 PM |