![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
хаха
на втората твоя снимка приличаш на ![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
E па тоя ми е под нивото, моля ти се сега.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Неделя сутринта си направих една разходка до вр. Шипка:
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Е кажи нещо за района, де, често ходиш там - описание на релефа, води, почви, флора, фауна...
![]() Така и не разбрах нищо от пиринските снимки - кои върхове и места си снимал? Не каза нищо за маршрута - от Банско или от Добринище, за хижите - как е там, има ли условия за по-продължителен престой и други такива неща. Водя си записки. Шегувам се, не се шашкай ![]() Една група ме ангажира за няколко дни през лятото и се чудя къде да ги заведа - в Рила или Пирин. Исках малко информация за Пирин, по-специално инфраструктура. Така де, ще се правя на екскурзовод. P.S. Доживяхме да те видим на Ботев ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^От Банско тръгнахме
![]() ![]() Иначе аз за Ботев съм абонат всяка година, така че е въпрос на време... ![]() P.S. За фауната конкретно последният път (снимките от Шипка) - един сръндак така се изплаши като ме видя, че от паника щеше да мине през мен докато избяга. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Ууу, през последните две седмици обиколих Люлин планина и околностите й с два прехода (по 10 часа ходене всеки път)... и съм много удоволетворен! Днес затапихме с връх Дупевица. Яд ме е, че не намерихме изоставената военна база.. Снимки и повече инфо - друг път, сега съм адски гладен и изморен... Мисля, че вече работа в Люлина нямам, целя се към Черни връх, после ще се мисли
![]() А как са изсякли планината на Бучин проход, ебати пробитите селяци.. както казах, снимки по-натам. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вчера - поход до вр. Голям Кадемлия (2275 м.), вторият по височина в Стара планина.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Утре х. Ехо и вр. Юмрука, ммм да. Очаквайте снимки както винаги.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бла, провали се тая работа. За това пък прекосих Балкана и от Казанлък отидох почти в Трявна.
![]() Повечето вървене е през гъста букова гора. ![]() ![]() ![]() А това куче беше огромно, 85 кг. звяр... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Събота и неделя бях на палатки на едно много красиво ждрело - Тъжанското. Имаше всичко - емоции, плуване, скачане от скали, мега бруталната буря вечерта, и други неща разбира се...
![]() ![]() ![]() ![]() Снимките не са мои, то за това няма нищо съществено на тях. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Аз пък бях на СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА.
За съжаление времето беше лошо - мъгливо, влажно и хладно. Но вече бях обещала на хората и трябваше да се съобразя с тях. Ето малко снимки: ![]() Долното езеро ![]() Рибното езеро и х.Седемте езера. На хълма беше пълно с палатки, които май не се виждат. ![]() Трилистника ![]() Близнака ![]() Бъбрека - мъглата настъпва ![]() ![]() Окото Най-високото езеро (Сълзата) не можах да го снимам. Иначе стандартно - имаше много хора. Ще изчакам по-добро време и... пак. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Я раздуй малко за трансфера дотам, моля. Защото и аз мисля да ги посетя и ме интересува дали може да се разгледат всички езера качествено за един ден като не се ползва лифт. Как е положението с транспорта и евентуално къде може да се спи за не 150000лв на вечер?
Иначе преди две седмици правихме Черни връх през Драгалевци и Комините и после слезнахме през Камен дел. На връо беше нещо като митинг. Опашката за чайната започваше от площадката пред входа. По пътя след Момина скала за Копитото какъв дъжд ни пра, не е истина. А времето го даваха стабилно да е този ден. Като слезнахме в Княжево бяхме като свине в кочина ![]() Тая неделя мислим да се поразходим лекинко до х. Еделвайс и Момина скала и да слезнем през Боянския водопад. -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Я раздуй малко за трансфера дотам, моля. Защото и аз мисля да ги посетя и ме интересува дали може да се разгледат всички езера качествено за един ден като не се ползва лифт. Как е положението с транспорта и евентуално къде може да се спи за не 150000лв на вечер? За транспорта не мога да ти кажа нищо, поне ако става дума за организиран превоз. Маршрутът е София-Сапарева баня-Паничище-х.Пионерска. Не знам дали има директна маршрутка. Иначе с кола е около 1ч.30мин. от София до Пионерска. Ако искаш да разгледаш всички езера качествено за един ден, най-добре е с кола. Няма смисъл да губиш време по автобуси и т.н. От Пионерска до х.Рилски езера (не х.Седемте езера) изкачването е час, хайде час и малко с по-бавно темпо. За по-мързеливите - с лифта, май е около 15 минути. До езерото Бъбрека има още към 30 мин. Имаш цял ден да обикаляш. Езерата са на малко разстояние едно от друго, а гледката е... заслужава си и повече ходене. Относно нощуването: спала съм само в Рилски езера. То е повече хотел, не хижа, сносно е горе-долу. Цените са доста високи. Мисля, че има и туристически спални в хотела, може и да излиза по-евтино. Другата хижа (Седемте езера) си е баш хижа (на снимката), там е само с общи спални. Не знам цени. Ами това е общо взето. Гледай само времето да е хубаво. Около езерата влажността е висока и когато е мъгливо не може да се види нищо. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Хей, има някаква малка вероятност към петък да ходя до езерата!
П.П. - Снимките са прекрасни, како karelian! ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
karelian, хубавки снимки, а снимката с тебе ми харесва най-много...
![]() Иначе аз тръгвам на стоп за Маджарово, ще храня лешоядите там с още педесетина еколози, неделя се връщам. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 22-July 10 Град: София Потребител N: 3902 ![]() |
@_Moonshield_, правиш страшни снимки!
-------------------- Man is shattered, I am shattered.
My shards have become shards of their own, Pieces of pieces, impossible to put back together, Spending their lives seeking a context they were always a part of... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Благодаря!
А онзи ден можахме да отидем на стоп само до хасковското село Стамболово...та там опънахме палатката. ![]() ![]() След Ст. Загора: ![]() В Хасково: ![]() Тъкмо опнахме палатката и се появи това... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
^Бяла ризка, шише с минерална вода, големи (естетвени!!) усмивки и много простотия - за стопчето.
![]() ![]() ![]() -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Е, ти нищо не каза за Каварна, как мина?
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вчера с Фордчето пристигнах сутринта в Карлово и направих един много хубав продължителен преход, голяма част от него минава по билото между върховете Амбарица и Жълтец...а там е страшно красиво.
![]() Карта. ![]() В далечината се показва вр. Амбарица. ![]() Както винаги, беше пълно със стада коне. Поглед от Амбарица на изток. ![]() Вр. Купена - един от най-алпийските в Стара планина. ![]() ![]() Поглед от Купена на запад. ![]() Към вр. Жълтец. ![]() Обширните алпийски поляни на Централен Балкан. ![]() Вр. Ботев, преди облакът да го погълне. ![]() Слънцето хич не жалеше, по едно време почти привърши водата, но си намерих едно ручейче точно на време. Иначе на билото няма вода, трябва да се слезе доста надолу. Успях да приснтигна в Карлово точно преди мракът да обхване гората, не че нямах челник де. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ford ли караме
![]() ![]() ![]() Миналата седмица бях на Мальовица, за n-ти път. Няма изгледи да ми омръзне скоро. Зад хижата имаше огромен брой почиващи на палатки. В радиус от няколко десетки метра във въздуха се носеше миризмата на скара - типично по български. ![]() троговата долина на р.Мальовица ![]() А това са езерата под вр. Мальовица ![]() ![]() Близо до върха. От другата страна на билото се вижда сгушеният в гъстата гора Рилски манастир ![]() Гледка от върха ![]() Прави ми впечатление, че с всяка следваща година хората в планината стават все повече. Може би осъзнават къде е истината. ![]() - Който се е качвал тук веднъж, задължително повтаря - казвам на една възрастна госпожа по време на кратката ни почивка във връзка с това, че тя посещава Мальовица за първи път. - Да, така е. То е нещо като болест - отговаря ми тя. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Днеска се поразходихме по Витоша и се натъкнахме на плантацийка от боровинки
![]() ^ Да те питам за Мальовица, защото има вариант да ходим края на другата седмица (събота и неделя или само събота). Транспортът с маршрутка от гара юг до Самоков и оттам пак маршрутка до ЦПШ, нали така? После колко време е до самия връх и какви са възможностите за спане наоколо, съответно накъде се продължава на следващия ден за да се направи по-дълъг походът? Добре ли е маркиран маршрутът? И дали е възможно да се направи изкачване на върха и връщане за един ден от София, пак с обществен транспорт? Много ли ще е тичане или не? Благодаря ти много за отговорите, но просто не ми е познат хич районът, а ми се ходи. ![]() -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами аз съм с кола, маршрутките не ги знам. Но да, трябва да стигнеш до ЦПШ. Не знам обаче колко често се качва обществен транспорт, пътят след Самоков, и особено в Говедарци, е отвратителен. Виждала съм автобуси, но те превозват организирани групи за обучение по алпинизъм, и то през зимата.
От ЦПШ до хижата преходът е 1 час максимум, а от хижата до върха - близо 3 часа. При по-бързо ходене маршрутът може да се измине за един ден, но си има и сериозно изкачване. В района маркировката е много добра, както навсякъде в Рила. От вр.Мальовица се продължава през Раздела в няколко посоки: към Седемте езера, към х. Иван Вазов или отново към ЦПШ. Друг вариант е спускане към Рилския манастир. Може да спите в хижата, трябва да направите предварителна резервация, тъй като е много посещавана. Но ще останете доволни, слуша се само метъл ![]() А това, че ти се ходи, е много добре. Мальовица и районът са едни от най-красивите места в България. Изглед от началната точка - ЦПШ Мальовица ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С любимото момиче си направихме 3 дена трекинг в Стара планина, спахме в х. Козя стена и засл. Орлово гнездо. Районът е изключително красив, разбира се!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karelian, ако продължаваш в същия дух, скоро трябва да ти издигнат бюст-паметник на вр. Мальовица. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ооооох, да, ще трябва.
![]() Аз използвам близостта до София и това, че мога да отида за еднодневен преход. Но трябва да разнообразя малко. Всъщност... намислила съм си нов маршрут. Можеш ли да предположиш къде е? А любимото момиче справя ли се? Discipline, ти успя ли? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Ей, другиден се събираме яка компанийка и отиваме по Витоша!Мисла да си зема от домашната ракия
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^
Хе-хе, успях, но да се кача на Вихрен. Промениха се плановете, от което аз не съм недоволен, даже напротив. Тръгнахме от София следобяд в събота, спахме в Банско и в неделя рано-рано потеглихме с кола към хижа Вихрен. Оттам тръгнахме нагоре и минахме през Казаните, после стигнахме до Премката и се качихме на Кутело. По обратния път надолу до Премката и нагоре към Вихрен. Този маршрут беше по-корав (поне за мен) от класическия, по който слезнахме, но се изкачихме без особен проблем. Гледките през целия маршрут са невероятни, може да пусна няколко снимки тия дни. Чувствам се доста добре и удовлетворен. Единственото, което можеше да добавим беше минаване през Кончето, но... другият път. Така би се получил перфектният еднодневен Пирин. А Тодорка се вижда доста готино от Вихрен ![]() -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Можеш ли да предположиш къде е? А любимото момиче справя ли се? Любимото момиче се справя доста добре и не се оплаква, трябва й повече опит просто. Ама аз и други пъти съм я водил, така че трупа маунтийн точки... ![]() А ти ще ходиш на х. Рай и ще качваш Ботев, на 90% съм сигурен. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Браво, печелиш!
Ех, това водолейско предчувствие! ![]() Discipline, много добре е в х. Скакавица. Тя е най-старата хижа в България, но са успяли да я запазят. В Рила е една от най-хубавите хижи. До Рилските езера е съвсем близо. Снимки от Вихрен направи ли? |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th August 2025 - 12:31 PM |