![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Мнооого тежък албум.
Прекалено пространствен и епичен е за често слушане. Хубав е, обаче на малки дози. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Първата част на "The Path" - ако Opeth бяха израелци, щяха да звучат точно така!
![]() ![]() А албумът ме кефи все повече и повече. И повече! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук е качен видеоклипът на "Sapari".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Баба му е от България, ако не ме лъже паметта.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Тотално обладан съм от албума! Не знам колко труд им е струвало, но албумът е истинска музикална съкровищница.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Не знам дали мен пък точно това не ме дразни. Където са себе си - намериам го за привлекателно, където са "заемали"от музиката на колегите си, ако и добре замислено... просто не са Orphaned.
Приятен албум, но нищо повече за главата ми ![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^Според мен това е развитие на групата и на музиката. Разбира се всеки си има предпочитания. Някои харесват една група да прави по-еднотипни песни.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Да, прав си, това е хубавото на хората, че имат различни мнения
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
На наше време е много трудно да се появи нещо супер оригинално, има много групи и все някой е изсвирил или изпял нещо подобно преди това. Като се вземе предвид подражателство, крадене и т.н., всеки успешен опит за по-оригинален подход ме радва.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Sapari на живо - без женски вокали, но с култова танцьорка.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
^ Харесва ми.
-------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
И на мен, хах...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Оооооще не мога да разбера, защо трябва да се ръгат кълчещи се мацки на метъл сцена. И в на Терион Live Gothic много дразни и тук също.
-------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Според зависи, както върви приказката. Винаги съм намирала някаква екзотична красота в тези танцови извивки под звуците на подобна ритмика както е тази на Orphaned Land в случая, като се замисля. Да не говорим, че далеч не е лесно откъм изпълнение, вече кой и дали одобрява е отделен въпрос. Сетих се за една сходна концертна реализация с танцьорка по време на "Seif al Din" на Epica - може и да е до групата, но една степен атмосфера и колорит отгоре никога не са ми пречили да се насладя на цялостната музика. Още повече когато е нацелен подходящ баланс между елементите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Не, аз много бих го одобрила ако е цялостна 'пиеса', всичко е изградено до последния детайл и танца си е на мятсото. Не казвам, че ме дразни връзката между метъл и танц, дразни ме, че имаме една проста сцена, в добри дни с чаршав зад нея, изведнъж излиза една добре облечена мацка, кълчи се 4мин и се прибира пак зад сцена... без НИКАКВА връзка.
-------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
E, за липса на каквато и да е връзка по-скоро бих говорила, ако изтъпанчат такава по време на дет метъл концерт, а не по време на сгодна за такава експресия музика, както в случая е тази на Orphaned Land и въпросното парче, което посочих горе. Виж, вече за цялостното впечатление съм съгласна, че трябва да се изпипа в детайли, но често не всяка групи (камо ли пък въпросните израелтяни) имат на разположение добър бюджет. Така че и на това съм доволна, знам ли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
С танцьорка или без - бих им отишла с кеф на концерт, т.е. време им е да дойдат насам.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук е качен видеоклипът на песента "Brother" от новия албум - "All Is One".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интервю с бандата по повод "All Is One" можете да прочетете тук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Евреи! Евреи!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Видеоклипът на заглавното парче от новия албум е качен тук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Как ви се струва новия албум? На мен ми хареса и бих казал, че са задобрели. Звучат ми доста по-уверено и по-изпипано от предишните албуми.
-------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Надмина дори любимия ми "Mabool", какво да кажа. Великолепен албум, който може да се слуша наистина много. Не е толкова пpогресарски колкото предишната тава, но затова пък се разписаха с най-красивите мелодии в дискографията си. Загрях с техен концерт в чужбина и нямам търпение за този в София.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Хубав е албумът, но предният ми хареса повече. В този Коби реве малко, липсва ми агресията, много мир и любов, ще се разтекат направо.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Надмина дори любимия ми "Mabool", какво да кажа. Великолепен албум, който може да се слуша наистина много. Не е толкова пpогресарски колкото предишната тава, но затова пък се разписаха с най-красивите мелодии в дискографията си. Загрях с техен концерт в чужбина и нямам търпение за този в София. Чудесен албум!! Апропо, предостатъчно прогресивен. Това, което най ме кефи, е изобилието на ориент. Не държа дори и метъл да свирят (честно казано, доскучава ми - тези им елементи звучат доста клише). Поздравих ги с Офра Хаза и им "хареса". ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 ![]() |
Пускаш саундтрака на някоя близкоизточна сапунка и се наслаждаваш.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Хаха... ама те дават ли други освен тези на комшиите? О, имаше верно някакъв 'Клонинг', баба ми го гледа... потресаваща смесица на жанрове.
Иначе в латино-сапунките наистина има много - това Изаура, Росалинда, Есмералда... В Росалинда самата героиня е певица - и във филма, и в живота... ![]() Поздрав ![]() http://www.youtube.com/watch?v=BR9LOeGwvnE П.П. Някой ще ходи ли в Сърбия? Мелекеш щели да празнуват 20 години. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 ![]() |
Хахаха, много яко изпълнение.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 07:14 PM |