Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
4 страници V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Black metal и/или сатаниэьм?, Сатанист или не,това е вьпроса.
Elleshar
коментар Mar 21 2004, 02:03 PM
Коментар #61

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 41
Регистриран: 21-March 04
Град: Varna
Потребител N: 434

Moje da ne vi haresa mnogo mnenieto mi, no az si mislq 4e vseki si izbira po ne6to za sebe si ot Black-a.
Ne smqtam 4e e zadaljitelno da si satanist za da go slu6a6 i da ti dopada.
Vqrno e 4e ne moje6 da go slu6a6 bez da razbira6 ideite koito vlagat tezi koito go pravqt (osven sko ne znae6 ezika i si absoliuten nepukist kakvo to4no slu6a6), no ne smqtam 4e e zadaljitelno da se samoidentificira6 s tqh. Taka de, kakto be6e kazal Alice Cooper:(po pamet)"kogato hodq da gledam film ne otivam s naglasata 4e tozi film 6te promeni izob6to mirogleda mi-otivam za da vidq glednata to4ka na rejisiora i ako moga da si haresem ne6to"
Mislq 4e sa6toto vaji i za black-a.
Oprovergaite me ako ne sam prav.

--------------------
user posted imageTHE GODS MADE HEAVY METAL AND IT IS NEVER GONNA DIEuser posted image
Go to the top of the page

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Mar 21 2004, 05:49 PM
Коментар #62

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Цитат(Elleshar @ Mar 21 2004, 02:03 PM)
Moje da ne vi haresa mnogo mnenieto mi, no az si mislq 4e vseki si izbira po ne6to za sebe si ot Black-a.
Ne smqtam 4e e zadaljitelno da si satanist za da go slu6a6 i da ti dopada.
Vqrno e 4e ne moje6 da go slu6a6 bez da razbira6 ideite koito vlagat tezi koito go pravqt (osven sko ne znae6 ezika i si absoliuten nepukist kakvo to4no slu6a6), no ne smqtam 4e e zadaljitelno da se samoidentificira6 s tqh. Taka de, kakto be6e kazal Alice Cooper:(po pamet)"kogato hodq da gledam film ne otivam s naglasata 4e tozi film 6te promeni izob6to mirogleda mi-otivam za da vidq glednata to4ka na rejisiora i ako moga da si haresem ne6to"
Mislq 4e sa6toto vaji i za black-a.
Oprovergaite me ako ne sam prav.

Прав си.Само,че ако се задълбочиш още повече започваш някакси да си изграждаш други идеали и неща,на които да се възхищаваш.Но не мисля,че е задължително да ставаш сатанист.

+Quote Post
````````
коментар Mar 21 2004, 05:50 PM
Коментар #63

Дихание

Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

:"))

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
Elleshar
коментар Mar 21 2004, 06:24 PM
Коментар #64

Непросветен
*

Коментари: 41
Регистриран: 21-March 04
Град: Varna
Потребител N: 434

Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 21 2004, 03:49 PM)
Цитат(Elleshar @ Mar 21 2004, 02:03 PM)
..., no az si mislq 4e vseki si izbira po ne6to za sebe si ot Black-a.
...Ne smqtam 4e e zadaljitelno da si satanist za da go slu6a6 i da ti dopada....

Прав си.Само,че ако се задълбочиш още повече започваш някакси да си изграждаш други идеали и неща,на които да се възхищаваш.Но не мисля,че е задължително да ставаш сатанист.

Vazmojno e.
Az li4no ne sam se zadalbo4aval koj-znae kolko v tekstovete na black-metal bandite, o6te pove4e 4e rqdko gi slu6am.
No do kolkoto sam go pravel tova ne sam uspqval da namerq takiva ideali. (Moje bi za6toto kato malak sam 4el mnogo prikazki s dobar krai i sam stanal fen na polojitelnite geroi smile.gif )-6egi4ka.
V sa6tnost ne sam nikak naqsno sas ideite na satanizma, imam si predstava samo ot tova, koeto pro4etoh vav tozi forum, no naistina s4itam 4e ako ti haresva tazi muzika i ako moje6 da se abstrahira6 ot teksta nqma nikakav problem da q slu6a6(drug e vaprosa 4e 6te izgubi6 edno ot naj-golemite o4arovaniq na muzikata-ideita, koito tq vnu6ava), no principno mislq 4e e vazmojno.
V sa6tnost parvata mi predstava za satanizma si formirah ot edno interview na Deicide vav Haos, (kogato o6te sa6testvuva6e), i tq ne be6e mnogo dobra. Sega malko se popromeni, no maj vse pak po4ti ni6to ne znam. Ako moje6 mi prepora4aj nqkakva literatura po temata.
6te sam ti blagodaren.

--------------------
user posted imageTHE GODS MADE HEAVY METAL AND IT IS NEVER GONNA DIEuser posted image

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Mar 21 2004, 07:10 PM
Коментар #65

Архидемон

Сатанинската Библия на Лавей,но е почти невъзможно да я намериш-прекалено е Underground.Лично аз искам да я прочета от саморо любопитство...
По въпроса за сатанинските текстове-далеч не на всички групи са такива.Аз лично не се влиая от тях-даже понякога са ми смешни...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 21 2004, 07:31 PM
Коментар #66

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 21 2004, 07:10 PM)
Сатанинската Библия на Лавей,но е почти невъзможно да я намериш-прекалено е Underground.

Ъндърграунд?! wink.gif laugh.gif Тази книжка я има по фрий сървърите на по няколко места...

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Mar 21 2004, 07:47 PM
Коментар #67

Архидемон

Аз говорех за хартиеното издание.Не съм я търсела по нета.

+Quote Post
Sunforger
коментар Mar 21 2004, 09:20 PM
Коментар #68

Вещер

Коментари: 1068
Регистриран: 9-February 04
Град: В. Търново / Русе
Потребител N: 394

Колкото до това...аз я имам,но наистина на хартия е много рядка и аз я откраднах от един приятел...Черната библия с червените ъгли на страниците...

--------------------
QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS

+Quote Post
Steve_Harris
коментар Jul 22 2004, 12:26 PM
Коментар #69

Непросветен
*

Коментари: 47
Регистриран: 15-April 03
Потребител N: 68

Цитат(Eclipse @ Nov 15 2003, 11:48 AM)
Naposleduk v glavata mi se vurti edin vupros:dali vsi4ki black metalisti sa satanisti i dali vsi4ki satanisti sa black metalisti?
Ne govoria za 4lenuvane v sekti,za drane na ku4eta i kotki,a za dulboko li4nite viarvania,koito sa te podtiknali da proslu6a6 tazi muzika.Taka kato gledam oburnatia krustna vrata si znam za6to e tam-zaradi omrazata mi kum hristianstvoto i vsi4kite gluposti svazani s nego.Moje bi puk ot tazi omraza idvat i drugite mi interesi svurzani sus satanizma.
Az sum edna ,a vie ste mnogo.Mojete li da mi otgovorite?
Dali black metala i satanizma sa nerazrivno svurzani?
V kakvo viarvata vie?

Аман от такива пикльовци, които от три дена слушат Cradle Of Filth и си мислят, че е блек метъл и се мислят за сатанисти. До вчера с мама и тате на църква ходили а днес мразят християнството. Я по-добре седи и се замисли сериозно над свойте, така наречени убеждения и се надявам да се осъзнаеш, че и сатанизма и християнството и исляма са една глупост. Осъзнай се докато е време.
А аз вярвам в най-чистата религия ако въобще може да се нарече религия, езичеството. Тук нещата не са така както при "сатанистите". Но това е друга тема, по която мога да изпиша едно кило хартия и т.н.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 22 2004, 12:33 PM
Коментар #70

Архидемон

Цитат(Steve_Harris @ Jul 22 2004, 12:26 PM)
Цитат(Eclipse @ Nov 15 2003, 11:48 AM)
Naposleduk v glavata mi se vurti edin vupros:dali vsi4ki black metalisti sa satanisti i dali vsi4ki satanisti sa black metalisti?
Ne govoria za 4lenuvane v sekti,za drane na ku4eta i kotki,a za dulboko li4nite viarvania,koito sa te podtiknali da proslu6a6 tazi muzika.Taka kato gledam oburnatia krustna vrata si znam za6to e tam-zaradi omrazata mi kum hristianstvoto i vsi4kite gluposti svazani s nego.Moje bi puk ot tazi omraza idvat i drugite mi interesi svurzani sus satanizma.
Az sum edna ,a vie ste mnogo.Mojete li da mi otgovorite?
Dali black metala i satanizma sa nerazrivno svurzani?
V kakvo viarvata vie?

Аман от такива пикльовци, които от три дена слушат Cradle Of Filth и си мислят, че е блек метъл и се мислят за сатанисти. До вчера с мама и тате на църква ходили а днес мразят християнството. Я по-добре седи и се замисли сериозно над свойте, така наречени убеждения и се надявам да се осъзнаеш, че и сатанизма и християнството и исляма са една глупост. Осъзнай се докато е време.
А аз вярвам в най-чистата религия ако въобще може да се нарече религия, езичеството. Тук нещата не са така както при "сатанистите". Но това е друга тема, по която мога да изпиша едно кило хартия и т.н.

Браво!Тук сме на едно мнение!

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jul 22 2004, 07:53 PM
Коментар #71

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 21 2004, 07:47 PM)

Продава се в ОЧЗ по дяволите!!!!!!!!!! Много си и търсила. Един познат я има. Караше ме да я чета.... баси тъпотията

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 22 2004, 08:39 PM
Коментар #72

Архидемон

Цитат(SepulTeraHead @ Jul 22 2004, 07:53 PM)
Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 21 2004, 07:47 PM)

Продава се в ОЧЗ по дяволите!!!!!!!!!! Много си и търсила. Един познат я има. Караше ме да я чета.... баси тъпотията

Да.Преди се е продавала,но сега май я няма...

+Quote Post
Sunforger
коментар Jul 23 2004, 10:07 AM
Коментар #73

Вещер

Още ли я разнищвате тая глупавата тема? Ние изповядваме религията блек. Това е. Нищо друго.

Satyricon - Fuel for Hatred

--------------------

+Quote Post
Freemind
коментар Jul 23 2004, 02:53 PM
Коментар #74

Непросветен
*

Коментари: 8
Регистриран: 19-July 04
Потребител N: 562

Pyrvo za antihristiqnite: E dobre i az ne sam vqrva6ta, ama spored men nai-malkoto, koeto zaslujava e uvajenie. Mnogo ot bulgarite si vqrvat v nego, a i tova ni e oficialnata religiq,ne6to koeto bi trqbvalo da ni obedinqva, nqmate pravo da pluete sre6tu nego. Su6to taka az ne vijdam ni6to nepravilno v hristiqnskata ideologiq - u4i na mir, lubov i smirenie. Ne znam koi normalen 4ovek moje da e protiv tqh.
Цитат
Само ще ти кажа,че това е религия,която зачита човека като личност.Не е като християнството,което се чуди как да мачка отделната личност в полза на Бога.

Ti govori6 za fanatizum, a ne za hristiqnstvo. A za tova 4e popovete bili raziuzdani i ne4estni - emi ima gi vsqkakvi, no ne mislq 4e hristiqnstvoto e tolkova izopa4eno.

Za satanizma - zaradi nego blac-a nikoga nqma da mi bude lubimiq stil. Za6toto za mene textovete sa si vajni i ako sa neseriozni pone ne trqbva da sa absurdni. Sigurno ne vsi4kiq black metal e sataninski oreientiran, oba4e puk dosega ne sam sre6tala blackmetal text, koito da mi haresa(priznavam ne sam se zadulbo4avala).

+Quote Post
maniask
коментар Jul 28 2004, 02:39 PM
Коментар #75

Непросветен
*

Коментари: 2
Регистриран: 28-July 04
Потребител N: 573

Interesna tema. Moje bi malko kysno se vkliu4vam, ama vse pak... Az syshto biah za izvesten period ot vreme fanatiziran na tema satanizym i black metyl-a podhranvashe iliuziite mi, no moje bi tova e bilo plod na neprekysnatia 4oveshki stremej da se harakterizirame s neshto. Prosto sme sviknali da slagame etiket i opredelenie na po4ti vsiako neshto. Az sym siguren, 4e Galder i Silenoz dokato sa na koncert gledat da ne se izlojat, praveiki sola i nai-malkoto, za koeto misliat e dali Father Satan will take their souls ili kato kompzirat album da go kompzirat taka, 4e da se haresa i da mogat i zavbydeshte da podpishat dogovor. smile.gif Typo e, predelno typo, da po4vash da slushash black metal, zashtoto e iako, zashtoto e napuk na obshtestvoto ili neshto takova. Ako samata muzika ne ti haresva, niama kakvo da go mislish, zashtoto za men nai-vajnoto e muzikata, kogato se spomene dumata "metal", a ne strani4nite efekti. Obshto vzeto takiva neshta. Enjoy the music and stay tuned! super.gif icon_headbang[1].gif

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 28 2004, 02:56 PM
Коментар #76

Архидемон

И все пак не знам дали има хора,които слушат дадена музика,само защото е яка или е извън нормите на обществото,даже и тя да не им харесва.Блек метълът далеч не е музика,която е толкова примамлива или пък може да бъде слушана от всеки.Много хора я приемат точно в негативната страна-кървища,писъци,крясъци,жертвоприношения,лошо и калпаво музикално изпълнение.Но това впечатление се подтига при тези,които не са навътре в стила.От друга страна пък се появиха и банди, като Cradle Of Filth например,които сякаш се опитват да популяризират блек метъла като създават доста грешна представа за същността му.За съжаление повечето от блек феновете,които никнат като гъби напоследък, слушат точно тези банди,в което няма нищо лошо естествено-и ние сме почнали така,но колко от тях всъщност се задълбочават малко повече и спират с позьорско-сатанинските изпълнения.Много често можеш да видиш комбинацията от следните музикални предпочитания-Slipknot,Cradle Of Filth,Korn,Dimmu Borgir,Linkin Park и т.н.Станало си е нещо като традиция да има такива "блекари".Да,самите те наричат се точно така,ходят с обърнатите пентаграми(понякога сигурно си и слагат вампирски зъби-едно време,бях трети клас мисля, ги имаше в едни бонбонки),вандалстват по гробищата и т.н. простотии и после това всичко се преписва и на другите,които са истински фенове и знаят какво слушат."Блекар" става ненавистна "титла" сред доста хора и почти винаги се свързва със "сатанист",което е доста гадно...

+Quote Post
Dragon's Bride
коментар Jul 28 2004, 04:51 PM
Коментар #77

THERION

Коментари: 666
Регистриран: 5-July 04
Потребител N: 546

xex La Vei e interesno da se 4ete kakto i Crowley smile.gif az pone imam La Vei knijkata ...edno vreme si e kupix ot О.Ч.З. - to ... evil2.gif

--------------------
THERION...

+Quote Post
Dragon's Bride
коментар Jul 28 2004, 04:55 PM
Коментар #78

THERION

Коментари: 666
Регистриран: 5-July 04
Потребител N: 546

izvinete za dvata posta ..Sigi az poznavam blekar koito naistina e satanist ama kato ti kazvam naistina imam predvid NAISTINA ne e poziorstvo nosene na pentagram i vsi4ko ostanalo toi jivee kato satanist i za mene e 4ista forma na zlo zastoto toi e 4ovek koito vqrva v tova savsem normalen metal si e no...prosto ne moga da go obqsnq...ex Sasho Sasho ....de si da piem po bira....

--------------------
THERION...

+Quote Post
z-man
коментар Jul 28 2004, 05:19 PM
Коментар #79

Непросветен
*

Коментари: 42
Регистриран: 21-June 04
Потребител N: 531

Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 21 2004, 05:31 PM)
Цитат(_SiegfrieD_ @ Mar 21 2004, 07:10 PM)
Сатанинската Библия на Лавей,но е почти невъзможно да я намериш-прекалено е Underground.

Ъндърграунд?! wink.gif laugh.gif Тази книжка я има по фрий сървърите на по няколко места...

moje li da dadesh link 4e az ne moga da e namerq

--------------------
So I say thank you for the scars
And the guilt and the pain
Every tear I've never cried
Has sealed your fucking fate
Did you take me for, a fool
Or were you just too blind to see
That every effort made has failed
And there is no destroying me

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 28 2004, 06:54 PM
Коментар #80

Архидемон

Цитат(THERION @ Jul 28 2004, 04:55 PM)
izvinete za dvata posta ..Sigi az poznavam blekar koito naistina e satanist ama kato ti kazvam naistina imam predvid NAISTINA ne e poziorstvo nosene na pentagram i vsi4ko ostanalo toi jivee kato satanist i za mene e 4ista forma na zlo zastoto toi e 4ovek koito vqrva v tova savsem normalen metal si e no...prosto ne moga da go obqsnq...ex Sasho Sasho ....de si da piem po bira....

И аз уж познавам такива индивиди,които са истински сатанисти и даже "кръщават" други в религията,но не знам доколко всъщност са истински.Тези хора не ми се струват страшни, извратени или с нещо опасни.Имат си едни виждания и идеология,не пречат на другите-добре,да живеят както те искат.Иначе пак подчертавам-не знам доколко са истински или са поредните позьори.По едно време имах възможност да стана и сатанист,но не го направих,защото размислих,че за да се прекланяш пред Сатаната трябва да признаеш и самото християнство.За съжаление малко хора осъзнават този факт.
Странно ми е защо винаги свързват блек метъла само със сатанизма след като много от групите проповядват нещо почти противоположно-езичеството.
z-man-ако толкова ти се чете сатанинската библия-има я на free.evro.net на английски.Търси Anton Lavey-Satanic Bible.txt

+Quote Post
Sunforger
коментар Jul 28 2004, 10:59 PM
Коментар #81

Вещер

И аз днес разсъждавах над това колко е отрицателно и като цяло - какво е мнението на "метълите" за блекарите. Просто....няма нужда от коментар,заради погрешна информация или като цяло липса на такава да се зовеш блекар става някак си...обидно. Колко малко са истинските фенове на блек метъла... Това е, проклятието да носиш бремето...

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jul 29 2004, 09:54 AM
Коментар #82

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Пернишка трагедия.

--------------------

+Quote Post
2Cool4U
коментар Jul 30 2004, 02:26 AM
Коментар #83

Прослушващ метъл
**

Коментари: 143
Регистриран: 13-November 03
Потребител N: 327

Цитат(Skyggedans @ Jul 28 2004, 08:59 PM)
И аз днес разсъждавах над това колко е отрицателно и като цяло - какво е мнението на "метълите" за блекарите. Просто....няма нужда от коментар,заради погрешна информация или като цяло липса на такава да се зовеш блекар става някак си...обидно. Колко малко са истинските фенове на блек метъла... Това е, проклятието да носиш бремето...

Това е толкова тъжно, че взех да ви съжалявам (блекарите). sad.gif

+Quote Post
Sunforger
коментар Jul 30 2004, 08:27 AM
Коментар #84

Вещер

Няма нужда от ирония,нали?

--------------------

+Quote Post
maniask
коментар Jul 30 2004, 04:18 PM
Коментар #85

Непросветен
*

Коментари: 2
Регистриран: 28-July 04
Потребител N: 573

Neka vseki ot vas da napishe imenata na niakolko black metal grupi, koito ste po4nali da slushate samo zashtoto muzikata vi e haresala? (pls bydete iskreni) Imam predvid - samo i edinstveno zaradi muzikata. guitar.gif

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 30 2004, 04:28 PM
Коментар #86

Архидемон

Има ли смисъл да си изброявам нещата от папката D:\mp3\Black&Viking?Ако едно нещо не ми харесва бих ли го слушала,подяволите?

+Quote Post
2Cool4U
коментар Jul 30 2004, 06:00 PM
Коментар #87

Прослушващ метъл
**

Bathory

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 30 2004, 06:04 PM
Коментар #88

Архидемон

Цитат(2Cool4U @ Jul 30 2004, 06:00 PM)
Bathory

В този случай страшно зависи това,кои албуми си чул първо tongue.gif

+Quote Post
2Cool4U
коментар Jul 30 2004, 06:21 PM
Коментар #89

Прослушващ метъл
**

Първото което чух беше песента "The Wind Of Mayhem" (тя ми е любима) май е от албума "THE RETURN OF THE DARKNESS AND EVIL". После чух първия албум и след това всички останали в хронологичен ред. Black албумите са ми по забавни и по ме кефят, но и викинг нещата ми харесват.

+Quote Post
Steve_Harris
коментар Aug 2 2004, 12:22 PM
Коментар #90

Непросветен
*

Коментари: 47
Регистриран: 15-April 03
Потребител N: 68

Цитат(maniask @ Jul 30 2004, 05:18 PM)
Neka vseki ot vas da napishe imenata na niakolko black metal grupi, koito ste po4nali da slushate samo zashtoto muzikata vi e haresala? (pls bydete iskreni) Imam predvid - samo i edinstveno zaradi muzikata.  guitar.gif

Satyricon, Mayhem, Emperor, Darkthrone, Enthroned, Solstafir, Immortal, Burzum(до преди Casio периода) и още доста, но в момента не се сещам.
В началото, пък и сега до някаква степен не се интересувах от концепцията а само и единствено от музиката. В последствие се задълбах и в текстовете на дадените групи, но това, че не съм сатанист не ми пречи да слушам групи, които имат такава текстова насоченост.

+Quote Post

4 страници V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 2nd August 2025 - 08:00 PM