![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(alpha prime @ Jun 27 2004, 07:08 PM) narodopisholoogiqta na bylgarinae takawa ... nikoi nema da naprawi ni6to samo 6te mrynkame kato hre6tenski wdowici ![]() ![]() Тук си абсолютно прав за съжаление... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Абе, аз мисля, че колкото и да е утепана нацията, това вече е прекалено. Просто няма как да не реагират!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Алфа, умен си бе, човек! Аре кажи кво да правиме!!! А да не говорим, че те няма да го направят...
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jun 27 2004, 05:59 PM) Абе, аз мисля, че колкото и да е утепана нацията, това вече е прекалено. Просто няма как да не реагират! drug pyt ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
^ Ехо, 45 години комунизъм... имаме ли връзка???
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
e pri nas e obratnoto bylgarite sa mnogo talantliwi umni (na wtoro mqsto w sweta sme ) , imame weliki sportisti no kato naciq sme edno golqmo ni6to
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jun 28 2004, 11:08 AM) ^ Ехо, 45 години комунизъм... имаме ли връзка??? >>>5 veka robstvo. na tova mu se vika tyrpenie, a kogato neshtata stanat prekaleni izhoda e qsen. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keeper of Time ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 30-July 03 Град: XIII век Потребител N: 218 ![]() |
http://daobg.com/forum/index.php?showtopic=2045
http://www.boinaslava.net/forum/viewtopic.php?t=4091 Eто ви още 2 места с оживени дискусии по тази тема. Там ще прочетете и моето прескромно мнение на историк... -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
просто, за да налея масло в огъня и да дам рана за размисъл:
аз лично не съм го виждал но очевидец ми е казвал, че в Париж има паметна плоча за Хитлер... звучи нелепо, но той каза, че просто французите правят такива неа за висчки големи исторически събития и личности свързани с тяхната история... Отделно от това, не помня по коя телевизия, но фила беше с бг превод, даваха филм за превземането на одрин - един от анонсите беше, че българските войници са извършили страшни зверства над мирното население там, даже пказаха някакви картини или гравюри, не помня точно... Лично аз си мисля, че като гледам реакцията в обществото ни, не е удачно да се слага тази паметна плоча там, но в такъв слуачй ние не трябва да искаме наши паметници и горобове да се поддържат, където и да било... в крайна сметка на война като на война...ето ние се радваме как навремето крум е отрязал на никифор главата, а със сигурност гърците учат, че сме някви зверове, обратния случай е с василий II българоубиец и самуиловите войни...те се радват ние казваме, че това е зверство... просто красива война няма, няма и герои в тези войни, защото за да се првеърне в герой някой убива други хора, нима това е хубаво - още повече, че обикновено простите войници дори не знаят истинската причина за войната... и най-накрая искам да кажа, че е безмислено да мразим турците в момента само защото сме били 5 века под тяхно владичество...ми ако ние имахме възможност и ние щяхем да ги владеем 5 века...и щяхме да сме горди с това... та мнението ми е неутрално, просто искам човек да се опитва да види и двете страни... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(melhaer @ Jul 27 2004, 06:57 AM) аз лично не съм го виждал но очевидец ми е казвал, че в Париж има паметна плоча за Хитлер... звучи нелепо, но той каза, че просто французите правят такива неа за висчки големи исторически събития и личности свързани с тяхната история... Отделно от това, не помня по коя телевизия, но фила беше с бг превод, даваха филм за превземането на одрин - един от анонсите беше, че българските войници са извършили страшни зверства над мирното население там, даже пказаха някакви картини или гравюри, не помня точно... Лично аз си мисля, че като гледам реакцията в обществото ни, не е удачно да се слага тази паметна плоча там, но в такъв слуачй ние не трябва да искаме наши паметници и горобове да се поддържат, където и да било... в крайна сметка на война като на война...ето ние се радваме как навремето крум е отрязал на никифор главата, а със сигурност гърците учат, че сме някви зверове, обратния случай е с василий II българоубиец и самуиловите войни...те се радват ние казваме, че това е зверство... Ти луд ли бе пич, ква плоча на Хитлер, кви два лева?!? Тва е най-голямата глупост, която съм чуваал наскоро. Едно е да поддържаш военни ГРОБИЩА на вражески армии, съвсем друго - да взигнеш паметник на завоевател на бял кон - на някой който е палил села и е убивал жени и деца... Между другото всички български военни гробища в Турция са РАЗРУШЕНИ, за разлика от техните тук, а що се отнася до зверства - наште войски в Одрин и на малкото пръсче на Сюлейман не могат да стъпят. Добре, че няма повече хора КАТО ТЕБ, защото тогава наистина щяха да вдигнат паметник ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Ти луд ли бе пич, ква плоча на Хитлер, кви два лева?!? Тва е най-голямата глупост, която съм чуваал наскоро. Едно е да поддържаш военни ГРОБИЩА на вражески армии, съвсем друго - да взигнеш паметник на завоевател на бял кон - на някой който е палил села и е убивал жени и деца... Между другото всички български военни гробища в Турция са РАЗРУШЕНИ, за разлика от техните тук, а що се отнася до зверства - наште войски в Одрин и на малкото пръсче на Сюлейман не могат да стъпят. Добре, че няма повече хора КАТО ТЕБ, защото тогава наистина щяха да вдигнат паметник човеко, както виждаш съм казал, че за паметната плоча за хитлер ми го е казал очевидец, ей сега му се обадих да го разпитам, и малко да уточня, името на хитлер е изписано от вътрешната страна на триумфалната арка... имам обещание от човека, който скоро заминава за париж за няколко седмици да го снима това и ще го видите всички. както казах не искам аз лично да споря по темата, защото нито ти си виждал сверствата на сюлейман, нито аз, нито тези в одрин... в крайна сметка всеки преиначава историята според собствените си интереси, аз исках да акцентирам на това, че е адски тъпо да мразиш съвременните турци, гърци или сърби, зарадиисторически причини... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат името на хитлер е изписано от вътрешната страна на триумфалната арка... Звучи ми все едно самите немци са го написали като са влезнали в Париж. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
То сигурно си е точно така...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 27 2004, 10:59 AM) Цитат името на хитлер е изписано от вътрешната страна на триумфалната арка... Звучи ми все едно самите немци са го написали като са влезнали в Париж. Естествено.Когато са построили арката никой не е знаел,че ще се роди такъв човек даже... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
факт е, че го има...
дори немците да са го написали, французите са имали почти 60 години да го изличат:))) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе както и да е.... Паметник на Сюлейман Паша на връх Шипка няма да се строи. Решено е вече. Можете да я заебете тая тема съвсем спокойно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(melhaer @ Jul 27 2004, 12:51 PM) факт е, че го има... дори немците да са го написали, французите са имали почти 60 години да го изличат:))) Може да не са го забелязали ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:06 PM |