Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> ЕПИЗОД
Епизод
Не можете да видите резултатите от анкетата, преди да сте гласували.
Общо гласове: 57
Гостите не могат да гласуват 
sepulturatr
коментар Sep 7 2008, 01:21 AM
Коментар #31

Think I'm Just Happy...

Група: Потребители
Коментари: 1368
Регистриран: 19-January 06
Потребител N: 1121

Време беше и аз да се изкажа ...

Да кажем, че съм слушал Епизод колкото половината от тея дет са писали взети заедно laugh.gif

Не са ми от най-любимите групи въпреки това blink.gif Прекалено прекаляват с патриотизма, пък и да кажем вече ги няма ...

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
zzuzi
коментар Jul 31 2010, 03:26 PM
Коментар #32

Непросветен
*

Коментари: 4
Регистриран: 31-July 10
Потребител N: 3909

Здравейте,някой има ли идея къде могат да се намерят албумите на Епизод из нета,че и по магазините понамаляха?Благодаря!

+Quote Post
LordZombie
коментар Jul 31 2010, 09:24 PM
Коментар #33

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

От тук можеш да си купиш дисковете, а от тук - да ги свалиш smile.gif

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
zzuzi
коментар Jul 31 2010, 10:28 PM
Коментар #34

Непросветен
*

Koлега, поклон и благодарности. От много време им търся дискографията и си заслужава да я купя. Много ме е яд че когато напиша "епизод" във Вбокс ми излиза "Листопад - 1ви епизод", а по чуждите сайтове веднага излиза тази убийствена група.

+Quote Post
Во Царствии Твое...
коментар Aug 1 2010, 01:28 AM
Коментар #35

Прогресиращ

Коментари: 967
Регистриран: 7-July 09
Град: Транай
Потребител N: 3491

^ Без да нападам ама Ви Бокса си знае работата... след първите им два албума творчеството им наистина прилича на "Листопад".

--------------------
И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела...

+Quote Post
zzuzi
коментар Aug 1 2010, 01:52 AM
Коментар #36

Непросветен
*

Според мен на фона на всичката помия която се прави в България, това е една от най-качествените групи. Мен лично точно последните им 3 албума ме кефят най-много. Но всеки си има вкус.

+Quote Post
Damn it!
коментар Aug 5 2010, 08:12 PM
Коментар #37

Прослушващ метъл
**

Коментари: 70
Регистриран: 1-August 10
Град: Русе
Потребител N: 3911

Аз ги слушах на живо на мотосъбора в Русе преди мисля 2 години. Супер си бяха!
И иначе, имат песни, които всеки път ме карат да настръхвам - Батак и Паисий например. Абе добре е да има такива групи, даже много.
Спомням си веднъж като започнах да говоря на баща ми за Епизод, казах нещо от сорта на "имат песни, в които пеят известни български стихотворения", на което той ми отговори с "аа, правят си гавра т.е." и I was like... "ъ, не, просто пеят стихотворенията". Някак е тъжно, че повечето хора не считат за възможно да съществуват такива групи в България...

--------------------
"I'd rather die on my feet than live a life on my knees."

+Quote Post
Bloody_Soul
коментар Oct 24 2010, 09:02 PM
Коментар #38

Прослушващ метъл
**

Коментари: 62
Регистриран: 24-October 10
Град: Карлово
Потребител N: 3969

Епизод..Патриотите на българския рок.Най-силната им песен според мен е Батак

--------------------
Pantera - Cemetery Gates.mp3

+Quote Post
LordZombie
коментар Oct 24 2010, 09:33 PM
Коментар #39

Post Mortem

Чак сега разбирам, че имат нов албум от тая година. Някой да знае откъде да го сваля ?

Народът на Дуло (2010)

01. Неспокойни дни
02. Моето щастие
03. Отново с мен
04. Сатани
05. Нивата
06. Вярност
07. Молитва
08. Да нямам ядове
09. Спомен
10. Народът на Дуло

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

.

със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
Renegade
коментар Oct 25 2010, 05:57 AM
Коментар #40

Прослушващ метъл
**

Коментари: 208
Регистриран: 8-August 08
Потребител N: 2911

Може да го свалиш от сайтът им с SMS за 2 и 40, иначе може да се прослуша в http://www.youtube.com/.

+Quote Post
conguestadors
коментар Oct 25 2010, 09:00 AM
Коментар #41

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302

Аз си го купих албума и на първо слушане, въобще не е лош.

EDIT: На второ, трето и т.н. слушане, мога да кажа, че албума е много добър има много яки попадения.

--------------------

+Quote Post
LordZombie
коментар Oct 25 2010, 03:29 PM
Коментар #42

Post Mortem

^^Това с SMS-ите е добре измислено. Не е скъпо, пък и всеки може да го направи. Най-вероятно така ще го тегля, ама като си зареда телефона.

--------------------

.

със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
conguestadors
коментар Oct 25 2010, 05:23 PM
Коментар #43

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302

Аз със СМС си го взех, това имах впредвит под "купих".

--------------------

+Quote Post
Свирациус до Поб...
коментар Oct 27 2010, 12:48 PM
Коментар #44

Прослушващ метъл
**

Коментари: 67
Регистриран: 26-January 08
Град: София
Потребител N: 2559

Цитат(zzuzi @ Aug 1 2010, 02:52 AM) *
Според мен на фона на всичката помия която се прави в България, това е една от най-качествените групи. Мен лично точно последните им 3 албума ме кефят най-много. Но всеки си има вкус.

Личи си че си запознат(а) с българската сцена. Да не си слушал(а) само Сигнал, Конкурент и Епизод ;-) Има много качествени групи тук. Само трябва да ги откриеш. Колкото до Епизод: Много голяма част от песните им са еднакви и сухи. Не е зле да поразнообразят малко китарките че с този ритъм тип конски тръс но забавен 6 пъти вече ми бъркат в здравето. Едно време харесвах "Мъртвец сред мъртъвци" признавам си. Но това беше много отдавна. На фона на съвременната музика и звук те са ми като група която прави римейк на албумите си от 1983. Това си е лично мое мнение и не желая да го натрапвам на никой. Всеки има различен вкус за музика.

--------------------
"При завръщането си космонавтите донесоха снимки на света, заобикалящ нашата планета. Погледнато отгоре, от човека няма и следа. Така че спокойно можем да се самоунищожим - ще бъде все едно. Без нас може би планетата ще бъде още по-хубава, още по зелена и никой не ще пророни сълза подире ни" Алберт Сент-Дьорди от книгата "Последният човек" на Петер Богати

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Oct 30 2010, 09:32 PM
Коментар #45

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Цитат(conguestadors @ Oct 25 2010, 10:00 AM) *
Аз си го купих албума и на първо слушане, въобще не е лош.

EDIT: На второ, трето и т.н. слушане, мога да кажа, че албума е много добър има много яки попадения.

Албумът си е направо страхотен; благодарности отново, че ми го прати! Вече търся откъде да си го купя на CD носител, предполагам в Wizard ще го има.

Да не казвам голяма приказка, но "Народът на Дуло" ми се струва най-стойностната творба на Епизод от "Българският бог" насам. Пораздвижили са композиционно нещата, ритъм секцията и соло китарата са дръпнали чувствително, а гост участията са много силни.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Wolfheart
коментар Nov 4 2010, 09:59 PM
Коментар #46

Я свободен

Група: Приятели
Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Албума е страхотен. И даже много! Всъщност многото го правят три парчета, които изпъкват над останалите - Моето Щастие, Сатани и Спомен. Първите две са бързи двукасови пауър метъл бичкии, каквито до сега май не са правили. Новия китарист - Васил Бележков се справя чудесно с бързините. А Спомен е величествена балада, изпълнена от оперния певец Филип Бръшков.
Вярност е изпълнена от Данчо Караджов и носи сигналския си почерк от хубавите песни на Сигнал - това е тежка и драматична балада. Отново С Мен е балада с текст по Пейо Яворов, която е изпълнена цялата кристални украшения - това е мястото, където най-силно се изявява новият китарист в групата. Незнайно защо, но песента доста силно ми напомня на баладите на Accept, най-вече на Winter Dreams.
Молитва е средно-темпово рок парче с галопиращ ритъм, напомнящо на по-рокаджийската част от творчеството на Gary Moore, особено с отварящото си рифче. Койтно не вярва, може да хвърли някое ухо на албума на последния - The Power Of The Blues.
Пилотното парче - Неспокойни Дни, изпято от Звезди от Ахат е всъщност песента, която най-малко ми харесва - банално рок парче, а и пеенето на Звезди не е това, което показва, когато пее песни от най-емблематичния албум на Ахат.
Заглавното парче е единственото в албума, което продължава поредицата от песни за българската история и фолклор от предните албуми.
А останалите песни, които не съм ги споменал, не съм ги споменал, защото не са нещо впечатляващо - среднотемпови парчета, изградени в духа на предните албуми на Епизод.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 4 2010, 10:03 PM
Коментар #47

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Поздравявам всички, които харесват албума, с Нивата.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Midnightsun
коментар Nov 5 2010, 04:00 PM
Коментар #48

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

Днес го дръпнах срещу 2.40. Много добър албум! icon_headbang[1].gif Фаворити от песните са ми Сатани, Нивата, Да няма ядове, Спомен, Моето щастие.

--------------------

+Quote Post
Kent
коментар Nov 6 2010, 01:49 PM
Коментар #49

Прогресиращ

Коментари: 506
Регистриран: 3-January 07
Потребител N: 1766

Албумът наистина е много добър! smile.gif

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd July 2025 - 10:52 PM