![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Обичате ли планината и ходите ли често? Разкажете за преживявания, маршрути и добри хижи.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 3-February 09 Град: Dead gardens where sun never rises Потребител N: 3244 ![]() |
Йей, най-любимото ми място!!! Аз съм си по природа планинско чадо. От мнооого малка са ме завлекли по планините. Принципно ходя всяка зима на ски, но лятото поне веднъж се качваме с приятели до Черни връх или от Драгалевци до Бай Кръстьо. Миналата година с баща ми бяхме във Велинград - направихме поход до Юндола. Иначе Пирин си е най-добрата дестинация за преходи - Кончето ми е любимото място:)
-------------------- Ae ú-esleliach nad... estelio han. Estelio hammen.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
АЗ ХОДЯ ЧЕСТО В РИЛА. ИМА ГОТИНИ МАРШРУТИ. И ХИЖИТЕ СА ГОРЕ-ДОЛУ ДОБРЕ.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Повече нодим на море
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Кур за морето, само планина ^^!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
^ а така!
И аз нодим на планина, морето е гей. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
И аз предпочитам планината.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Така може да се изказва само човек, който не познава морето извън летния сезон
![]() Много по-красиво е през останалото време. Нищо, че ме е страх от него. Иначе лятно време обичам да планинарствам из Витоша. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Аз практически живея в полите на Витоша, тъй че винаги се възползвам от това ми удобство и се мотая когато мога в околните гори. Обожавам планината през късната Есен и Зимата, когато всичко е потънало сякаш в мъртвешки сън, мъглата се стеле по склоновете, размивайки очертанията на голите клони, а снежните преспи покриват твърдата, студена земя като покров.
Хех, колко туристи съм плашил досега. ![]() Гледам, че много хора от форума уж се размотавали по планините, та си викам: Що не вземете да организирате една прилична олдскуул (с бирата, палатките, чавермето и пр.) екскурзийка до околните върхове? Все пак - Пролет вече се задава! ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Така може да се изказва само човек, който не познава морето извън летния сезон ![]() А какво да прави човек на море през зимата? ![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Toва също е изказване на напълно неорентиран човечец, с амбиция да трупа постове.
На планината да не се къпеш, ебаси? -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Твоето пък е изказване на малък заядлив глупак с амбиция да лае вечно срещу някого, вместо да напише нещо смислено.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Не. На море не съм ходил от 9 години, на планина от 10. Пловдив си ме устройва :д На планина повече ми харесваше, защото там набарах първите цици в живота ми. Е, добре де- вторите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регистриран: 20-March 09 Град: село Кал до колене Потребител N: 3323 ![]() |
Ам че как... Ам планината е едно от най-магичните неща на земята природата красотата и. Белотата на девствения сняг и белеещата се шир простираща се сред боровете. Приятния ромон на някое малко поточе което леко се провера между вековните дървета които черпят живителния си сок от него. Малките благоухани цветчета покраи които преминаваш и на които се любуваш. Природата е магия а планината е част от природата. Моля ви нека запазим магията.
-------------------- That's fag shit. That's real fag shit right there.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
По планините съм от 10 години. Планинар съм от около 5 6. Зимно планинарство от 2, а ски от 8 9.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Твоето пък е изказване на малък заядлив глупак с амбиция да лае вечно срещу някого, вместо да напише нещо смислено. Има ги доста такива във форума....... ми се струва.......... Не. На море не съм ходил от 9 години, на планина от 10. Пловдив си ме устройва :д На планина повече ми харесваше, защото там набарах първите цици в живота ми. Е, добре де- вторите. Щом това е смисъла на живота ти......... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
МААААААААА
СААААААААААА КЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪР! *пуска траш и влиза с брадви* Призрачна, някой път трябва да пуснеш някакъв дуум и да отидеш на един изсивял плаж. Това може би имаше предвид дъщето ![]() Абидосе, че у Пловдив немА ли цици бе, човек :S -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
МЕЧТА ОТВЪД ДОЛИНИТЕ - Людмил Янков
Не се страхувам от смъртта на любовта тревогата и мъката и злобата узнах. Останаха ми стиснатите зъби, лъжите да разчупя не успях... Живях години, чаках невъзможното бях много добър и много повече лош дъщеря си обичам, като живота - възторжено. Мечтая, за син, когото заричам: да се роди като слънце нажежено! Твърде рано охладих сърцето си, всеки ден губих много приятели. Казах много лъжи, за да стигна до истината. В стремеж към невъзможното изгубих равновесието си... Избрах планината за бягство от хората, понеже ги обичам идеални... Заместих най-човешкото с първичната природа, Защото мразя посредствеността. Ограбих сърцата на на най-близките ми те отвърнаха със страхотни мъки. Избягах от приятелите си - само най-добрите ме настигнаха и спасиха. Чуках на десетки врати. някои от тях ме изведоха зад границата на човешкото съжаление и високо над хорската омраза. Опознах себе си и затворих пътищата към сърцето си. Искам да открия низките тайни на хората, за да приютя бягството на унизените. Трябва ми твърдост, за да държа челото си изправено. Трябва ми топлина, за да сгрея ръцете на обречените. Трябват ми пропасти, за да хвърля в тях късовете камък в сърцето си. Трябват ми пещери, за да затворя завинаги бездушните каменни приказки, които човешките думи капка по капка са трупали. ИСКАМ ДА СЕ ПРЕРОДЯ В БЛЯСКАВ ЛЕДЕН ВРЪХ! ЗАВИНАГИ! Велико творение на велик човек планинар.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Споделете маршрути!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Твоето пък е изказване на малък заядлив глупак с амбиция да лае вечно срещу някого, вместо да напише нещо смислено. Има ги доста такива във форума....... ми се струва.......... Явно знаеш ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Където сте ходили, където ви е харесало, къдато ще отидете пак или няма да отидете. Ей такива работи.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Еми принципно мен Рила и Пирин най-много ме кефят. Обичам поне 6-7 дни да правя за да е пълен ефекта. В Пирин обичам да започвам на Безбог с 3 нощувки и 2 лъча - един към Кременски и един към Газей. После както дойде - Тевно с 2 нощувки, Калинки или Синаница, милслел съм си и директно Вихрен. На Вихрен обичам да завършвам във всеки случай. Каменица е супер място, но не ме кефи, защото мног овисочина се губи.
Рила е огромна и всчка част си ме кефи - и Езерата, и Вазов и Мальовица и Рибни езера и Македония и Грънчар и Мусала. В този ред става супер добро екскурзионно между другото. Другите планини не са ми много познати. Дори Витоша ми е доста непозната, като изключим резъна Железница - Княжево - около 1/4 от планината. Планирали сме да пробием от Чуйпетльово, но там си трябват палатки и екипировка, че можеш да се забатачиш в гората... Иначе Ком - Емине ми е една от следващите цели. Дано имам време това лято. Стара Планина е уникална в централната си част. Аз само там съм бил. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ние всяка година сме в Рила - Мальовица, Езерата, Семково, Трещеник, Рибни езера, Македония. Харесва ми тази планина. Много яко е на Страшното езеро по маршрута Рибни езера - Мальовица, предполагам знаеш. Най-дългия ни маршрут е Седемте езера (старата хижа) - хижа Македония, през Рилски манастир. Голямо ходене падна! И след Раздела се спуснахме по Друшлявица (летния път до Рилски манастир). Като тръгнахме нагоре за х.Македония объркахме пътя, всичко беше обрасло с растения, абе ужас-12 часа преход! Иначе на Мальовица е готино, хижата винаги е пълна.
В Пирин не съм била, той е по-труден за изкачване. А Ком-Емине е мечта за всеки! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дългичък ми изглежда тоя да. Много спускане, много чудо. Трябва да го пробвам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Недей! Никак не е приятно!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз обичам да се изтезавам...
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аха, разбирам.
![]() ![]() А пробвал ли си Рибни езера - Мальовица? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Е, защо, в името на всичките Асгардски богове не организираме една малка екскурзийка (някой по-лек маршрут, може би, за по-мързеливите съфорумци
![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th August 2025 - 12:48 PM |