![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 484 Регистриран: 10-March 07 Град: Into the ghost lake Потребител N: 1947 ![]() |
![]() Това май е още една група, за която не видях тема. Не съм предполагала, че от Щатите може да излезе такъв умопомрачаващ атмосферик дуум. Всеки път откриват някакви далечни, мечтани картини пред очите ми, щом си ги пусна.. гори с дъбови дървета, падащ сняг, огнени небеса, меланхолия и мъртви зимни дни.. Какво мислите за групата, кои са любимите ви албуми, песни, как ги открихте и въобще харесвате ли ги.. и защо. ![]() Here is the landscape Here is the sun Here in the balance of the earth Where is the god? Has he fallen and abandoned us.. ? -------------------- Save yourself. Where now? Which way? Dear god, show me.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
"... умопомрачаващ атмосферик дуум..."
"... гори с дъбови дървета, падащ сняг, огнени небеса, меланхолия и мъртви зимни дни... " Това ме заинтригува супер много, търсех си нещо такова. Ще ги чуя 100 %. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ Никак няма да съжаляваш.
Тъжни, но красиви, може би тъжни и красиви, по-скоро. Невероятна група с много емоция в изпълненията си. Може би е подходящ момент да ги послушам отново. Благодаря на авторката на темата. Мисля, че картини, които изникват в съзнанието е изключително точно определение за въздействието им. Те буквално рисуват. Препоръчвам на всеки, който е открил онова странно настроение и незнайно защо не ги е слушал, да го направи. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Чудесна група с уникално звучене. Но аз не ги определям като "атмосферичен дуум".
![]() 2002 - The Mantle 2008 - The White EP Не че другите са по-слаби, напротив. Но, лично според мен The Mantle така и си остана ненадминат. В Щатите наистина може да се намери много качествена мрачна музика, стига да знаеш къде да търсиш. -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Уникална банда - не познавам друга, която да ги доближава като атмосфера и изразителност. Определено не мога да ги слушам постоянно, не пасват на всяко настроение, но имат изключително ценни неща.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Life is a clay urn on the mantle...
А не е ли? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Интересни и провокиращи. Отне ми доста време да ги разбера и оценя по достойнство и дори сега откривам по нещо различно с всяко слушане на творбите им. Не са за всеки Agalloch... може би пък и в това е част от красотата им.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
С какво провокиращи? В какъв смисъл?
Питам те нормално в момента, не ми почвай пак със заяжданици ;> -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Много любими. Всяко демо, всяко ЕР, всеки един от трите им вълшебни албума. При мен вървят по всяко време на годината, но манията е през есента, разбира се. Истината е, че не трябва да се слушат насила докато евентуално се харесат, само за да кажеш че познаваш тази невероятна група (защото знам за такива хора, тъжно е), то просто си става или не.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Тази група може би ми влезе в топ 3 откакто ги прослушах преди година две. Наистина нямам думи да опиша как ми влияе всеки от 3те албума. Текстовете са НЕЧОВЕШКИ!!! Абе просто ме пренася в друг свят....
Поздрав - Falling Snow |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Първият път никак не ми харесаха. Мина половин година, пак пробвах, и им се отдадох до голяма степен, знам ли. Трябва ти нещо особено, за да навлезеш в света им, не е свободен входа.
Руини, покрити с листа, руини, където преди сме живели ние и нашите предци. Общо-взето това ми е като цялостна визия при по-голямата част от техните песни, но си имат спецификата ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Мен пък песните им ми говорят за светове, с които нямаме много общо. Или за горите на Рила когато слизаш от Иван Вазов към Рилския манастир на свечеряване през Декември. Или качване на Куклите през Тевно езеро когато си сам и си в оново толкова рядко състояние, когато си наистина сам със себе си. Или Витоша когато има мъгли по горите и се виждат само малки снопове сива светлина.
Чуй You Were But A Ghost In My Arms.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А, аз говоря за минало време. Ю уър-а ми е една от любимите техни, наред с Limbs, ...and the great cold death of the earth, страхотното A celebration for the death of man, всичките She painted fire... и т.н.
Бтв, като говори за Рила и Вазов към Рилския - това беше маршрута ни тая година ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сега е пренаселен и не носи пълния си заряд ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
^^ Първият път никак не ми харесаха. Мина половин година, пак пробвах, и им се отдадох до голяма степен, знам ли. Трябва ти нещо особено, за да навлезеш в света им, не е свободен входа. Аха, паснали са ти в даден момент, аз имах предвид нещо съвсем различно горе. ![]() А какво ще кажете за това, поздрав: The Misshapen Steed ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не за един. До някаква степен се бях променил през този интервал от време. Към по-техен характер, стил, ако мога така да се изразя. За Misshapen-a ако дъщеря ми не беше в София да видиш какво щеше да се тегли...
![]() Тъжно. Блеш, така е, но тогава е и опасна, освен всичко. А в Рилския бяхме съвсем за малко, за щастие. От групата си купиха Свещен Волтрон, който впоследствие бе изгорен на накладена клада :Д :Д Доста офф насъбрахме, де :Р Поздрав с Our fortress is burning, която част искате ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пу за мене II - Bloodbirds
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Опасността и неизвестността е част от красотата.... Иначе оня път аз дори спах в Рилския на 24 Декември... Какво да се направи, за пръв път видях топла вода от 4 дни ходене в 2 метра сняг
![]() ![]() По темата: Dead Winter Days There lies a beauty behind forbidden wooden doors A beauty so rare and pure, it would make human eyes bleed and burn... ...She killed herself in the fall... I am the unmaker, I bring death to the beautiful dawn With pillor, cold, and a legion of dying angels... ...I killed myself in the spring... A grim bough had hung me high I sank the fires of the Sol Here, nightfall reigns I oppose the light I gather the storms with a sword I wield with hate I shot down the sun with bow and flame Pillorian for the dead winter I am the unmaker The pillorian...the ending I...die... I damn you the dead winters ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хахаха, да, ще има още навити даже, мисля. Ама аз не съм експерт, да знаеш, не съм закоравял планинар :Р
А както сме тръгнали...ето нещо кратко като лирики, но... 4. Fire Above, Ice Below The woeful silence and wind's reflection Of your body's pale ode, an icy fortress of blood and ages Sky fire above, ice below the hearth Fall away from me to that citadel at the end of time Where death sleeps and dreams of your buried pain There has never been a silence like this before There will never be an ode like this again. По дяволите, премахнахте ми Лимп бизкит вълната сега. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 484 Регистриран: 10-March 07 Град: Into the ghost lake Потребител N: 1947 ![]() |
^
![]() Като ще говорим за лирики, пък даже и откъси от такива.. From which of this oak shall I hang myself? These ebon halls are always dark... From which frostbitten bough shall I die? As dark as the winter, as black as her ghastly veil As cold as her whisper and chilling gown.. Hallways Of Enchanted Ebony ![]() А и.. никой не споменава и последният мини албум.. хм ;р -------------------- Save yourself. Where now? Which way? Dear god, show me.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Зла подкопаваща Ниенор ^^!
Цитат A DVD featuring the live-recording of the concert at the Biebob in Vosselaar (Belgium) from March 29th 2008 is in the works. Не го знаех това, яко! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Я, пропуснала съм темата. Що не вземе да я съживя малко.
Тъкмо си ги пуснах, и ме жегна онова странно чувство. Гледаш го вънка, топло, лято, ама дните стават все по-къси, нощите - по-студени, докато се усетиш и листата са вече жълти. И идва сезонът на Агалок. Лятото ми е по-трудно да ги слушам. Нагласата е съвсем друга, когато вън грее слънце и е 35 градуса.. а те носят толкова много студ в себе си... The Misshapen Steed... Докато бях в Бистрица това лято, сутрин като се събудех, виждах сиво-синята мъгла обгърнала Витоша. Блаженство! Просто си нарамвах мешката и отивах в гората, да седна под някое дърво, слушайки тях, разбира се.. сливайки се в едно с природата. Всяка секунда, всяка нота от музиката им ми е безкрайно скъпа, въздействала ми по множество начини. Рисуват, може би друг, може би нашия свят... но свят в който есен и зима се редуват до безкрай. Текстовете няма какво да се кометират поотделно, защото всеки един от тях живее... чрез музиката. И ми е трудно да гледам на тях просто като на банда. Защото те са магия, те носят в себе си древността, но и настоящето, силата на стихиите. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^
![]() ![]() ![]() Дъщенци ^^ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
^^
![]() От това което чух, мога да кажа, че правят страшно красива и въздействаща музика. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Възможно ли е човек да не зацикли на She Painted Fire Across the Skyline Part 3 или която и да е тяхна песен? Пф, уникална група. Интересно е, че идват от САЩ, не сме свикнали да свързваме тази страна с такива неща, ама виж какво пък правят тия момчета. Междудругото последното им EP - The White е страхотно, много красиви неща могат да се чуят в него.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дам, нещо, дошло от Северна Америка, което не е що-годе добър USBM или NWOAHM. Абе рядкост са... още повече че утепват от раз дори и северняшкия дуум.
Ма пък аз имам други фаворити! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Мда. Но пък от Северна Америка има много добри прогресив банди. На ви! :п
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интересно е, че идват от САЩ, не сме свикнали да свързваме тази страна с такива неща, ама виж какво пък правят тия момчета. Не е зле да разгледаш тези неща http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_American http://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_American http://en.wikipedia.org/wiki/Danish_American http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_American и т.н. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
I....
damn... you... the dead...winters. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 215 Регистриран: 20-April 09 Град: София Потребител N: 3367 ![]() |
Невероятна банда, заслужават си определено, бях ги позабравил малко, но ето че е време да се завърна към невероятната им музика.
-------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 09:28 PM |