![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Всеки форум си има специфични черти. На Metal-World това са потребителите, които имат навика да осират хубавите теми.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
Все още не съм запозната с всичките му произведения, но това, което съм чела винаги е предизвиквало интерес у мен. Книга на Кинг не чета повече от 2 дена. Няма значение колко обемиста е. Единствено ''Колорадеца'' ми бе по-скучна, но и нея прочетох. Другото лято ще чета отново негови. През учебната година не ми стига време за сън, да не говорим за книги. ;d
-------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
![]() Стивън Кинг си е жанр сам по себе си.Чета го от осемгодишна и не вярвам някога да ме разочарова. -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
Стивън Кинг
![]() -------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Чела ли си То ?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
мне..само филма съм гледала
-------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Прочети я. Много хора смятат, че това е най-добрата му книга.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Супер..тъкмо се чудех какво да чета
![]() -------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Прочети я. Много хора смятат, че това е най-добрата му книга. При него е твърде относително да се говори за "най-добра" книга. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така е. Всичките му са много добри - без 1 или 2 .
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 221 Регистриран: 21-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3968 ![]() |
Доста негови творби съм чела през годините, а той непрекъснато пише ли, пише...
Сега съм подхванала "Тъмната кула", стигнах до 6-та книга и-и-и-и започна да ми втръсва. Лошото е, че вече ми е твърде предвидим, все успявам да хвана "интересната врътка" в сюжета малко преди да се е случила и се разочаровам, когато не успее да ме изненада. Когато бях на 15-16 го посочвах като любимия си писател, радвах се на необичайните му сравнения, метафори и градации. Намирах за доста екзотично това, че в почти всяка негова книга се намира по някой герой, който да си пусне душата звучно/да си извади "съкровище" от носа и да го огледа (и/или размаже някъде)/да не може да се справи с нагона си и т.н.. Сега тези моменти ме дразнят, просто ми се струват като някакъв твърде изтъркан начин да ги направи по-реалистични. Най-непонятно ми беше защо никой около мен (никои от съучениците ми тогава) не знаеше, че филмът "Изкуплението Шоушенк" е направен по РАЗКАЗ на Кинг! Даже имаше разни индивиди, които тръгваха да ми обясняват, че нещо се бъркам, защото, видите ли, Кинг пишел само хоръри и научни фантастики ![]() [off] Между другото, още не съм го гледала- чела съм го 2 пъти и си знам, че колкото и да е хубав, няма да изтрие усещането за пропиляно пред монитора време. [/off] Но каквото и да си говорим, книги като "Сияние", "Зеленият път", "То" (особено том I), "Гробище за домашни любимци" просто са си класики и не бива да се подминават. -------------------- (дрън-дрън)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Наистина вземи изгледай "Изкуплението", няма да си изгубиш времето, ами напротив, ще ти вкара друг вид позитивно усещане към историята. А ако си пропуснала някои от другите две екранизации по Кинг, които смятам за адски успешни, в пъти повече ти препоръчвам "Зеленият път" и "Мъглата". Особено "Пътят" е пресъздаден уникално (а финалната/закриваща реплика ни разказа играта с тогавашното ми гардже), а самия финал на "Мъглата" мен лично дотолкова ме потресе/остави безмълвен, че съм стоял пред монитора като хипнотизиран, неспособен да спра финалните надписи. Самият Кинг казва за него, че е в пъти по-добър от този в разказа му.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 221 Регистриран: 21-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3968 ![]() |
"Зеленият път" го гледах миналата година (ако не се лъжа), даваха го по телевизията. Много ми хареса, наистина
![]() Благодаря за препоръката, pa®tci, мисля да хвърля едно очО на "Мъглата" като за начало. Нея така или иначе не я дочетох, беше много ... ъъъгх - една от двете книги на Кинг, които просто не можах да довърша ![]() -------------------- (дрън-дрън)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
И Storm Of The Century" e много здрав.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Само се абстрахирай от чудовищата, те са за цвят, съсредоточи се над историята и (най-вече) персонажите.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 106 Регистриран: 28-December 10 Потребител N: 4005 ![]() |
много добър писател евала
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
![]() http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=44077 Свърши се вече с изнудвачите на Славейков, дето искаха по 80+ за книгата. Награбвайте ![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 9-March 09 Потребител N: 3300 ![]() |
Най-накрая, аз вчера я мернах на витрината на Пингвините и не можах дори да повярвам и подминах като в сън
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 103 Регистриран: 20-February 11 Град: София Потребител N: 4042 ![]() |
Голям лидер е Стивън Кинг. За годините събрах над 35 негови книги
![]() Все още се сещам как са ме побивали тръпки от "Торба с Кости" и "Четири след Полунощ". Велик и ненадминат писател, дано още дълги години да ни радва с творчеството си. -------------------- З румовищ і вогню свій скарб найбільший – правди,
Озлобленим богам не відданий на мсту, Від вогнища свого відходячи, забрав ти З собою і несеш крізь стужу і сльоту. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 358 Регистриран: 14-June 09 Потребител N: 3454 ![]() |
Така е, само дето последните му работи са пълна БОЗА !!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Ходи се скрий някъде и ги прочети като хората.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 358 Регистриран: 14-June 09 Потребител N: 3454 ![]() |
![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 44 Регистриран: 13-July 08 Потребител N: 2856 ![]() |
Най-големият!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 418 Регистриран: 21-November 10 Град: Hangar 18 Потребител N: 3984 ![]() |
Стивън Кинг ми е един от любимите писатели,но не може да се отрече,че някои от книгите му са малко банални и персонажите започват да се повтарят.Но повечето му книги и разкази са No:1 за мен.
За персонажът,твърдящ че новите му книги са боклук:човек,прочети 'Клетка' и я сравни с някое от ранните му(и не толкова добри според мен)произведения.Примерно 'Мъртвата зона'(най-лошата му книга според мен),и после пиши. -------------------- Оценявайте ме, глисти, к'во като съм гъз за вас ? But you can't take the edge off that knife, no, Sir! Едно страдание безлично, жалко, безразлично, там негде по средата на истината и лъжата... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Клетка не съм я чел - след Огън и Колорадеца се отказах !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Тц..."Историята на Лизи" на някой да му е попадала? От 2008ма е май, и си е перфектна книга...боза били новите- абе...
![]() -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти сигурно не си чела старите и сега прохождаш с Кинг за да кажеш че са по-добри от старите дечко
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 418 Регистриран: 21-November 10 Град: Hangar 18 Потребител N: 3984 ![]() |
Започнах със старите.'Сейлъм'с Лот' беше първата негова,която прочетох.
-------------------- Оценявайте ме, глисти, к'во като съм гъз за вас ? But you can't take the edge off that knife, no, Sir! Едно страдание безлично, жалко, безразлично, там негде по средата на истината и лъжата... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:37 PM |