![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
![]() Стивън Едуин Кинг (роден на 21 септември, 1947) е американски писател, известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век. Историите на Стивън Кинг обикновено разказават за обикновени хора – семейства от средната класа, деца, писатели – замесени в зловещи и обикновено свръхестесвени преживявания. Кинг е познавач на хорър жанра, както проличава в книгата „Танц на ужаса“ („Danse Macabre“), в която описва развитието на литературата и филмите от този жанр. Освен това Стивън Кинг пише творби, които не съдържат свръхестествени елементи, например новелите „Тялото“ и „Рита Хейуърт и Изкуплението Шоушенк“. Екранизациите „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път“ са номинирани за Оскар в категорията Най-добър филм. Продажбите на книгите на Кинг са около 300-350 милиона копия. Той написва няколко книги под псевдонима Ричард Бакман, както и един разказ ("Петата четвъртина") под псевдонима Джон Суитън. ----- Използвам случай, че днес Кинг навършва 63-тата си годишнина, за да отворя тема за него, тъй като смятам, че определено си заслужава отделна тема за дискусии около неговото творчество. Всеки да се чувства свободен да изкаже мнение за Краля тук, да сподели какво му е харесало, да дава цитати и каквото друго се сети. Честит рожден ден ! -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Еми любимият ми писател просто, няма какво повече да добавя.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Тъкмо във ФБ пуснах честитка за него! Той би се зарадвал на телепатията ни!
![]() Да е жив и здрав! "Някои хора казват, че съм ужасен човек, но не е истина. Аз имам сърце на младо момче — в буркан на бюрото ми." -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Да е жив и здрав. Един от най-добрите в жанра.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Офф
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 9-March 09 Потребител N: 3300 ![]() |
Всички метъли четат Стивън Кинг lol
Той е нещо като Паулу Коелю за манекенките ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Защо, ти Куелю ли предпочиташ?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 9-March 09 Потребител N: 3300 ![]() |
Е не, бате
![]() Не съм манекенка, но facts are facts ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Нека ни радва още дълго време!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Айде, моля ви, не говорете тук за Паулу Коелю. Той е особено подходящ за "Что Делает?", но няма място в тема за писател, и то гениален и заслужил...
И въобще защо продължава тая традиция да се демонстрира жлъчност в теми, които не интересуват/дразнят съответните пишещи??? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Е как защо? Нали поредното леке трябва да се покаже като алтернативно и различно.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Да де, всеки с номера си, прав си.
Иначе аз вече се похвалих с последното си четиво от него в темата за книжките, но пак - Rose Madder. Наистина страшно изпипана до последните детайли, не знам как не е рамо до рамо по известност с останалото. Препоръчвам я, има я със сигурност в Столична библиотека ако не може да се намери по книжарниците, просто за всички ценители на Кинг е задълже! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
Е как защо? Нали поредното леке трябва да се покаже като алтернативно и различно. ![]() Мисля, че регистрирането с ник "vile" вече достатъчно го е доказало не знам дали като алтернативно и различно, но като леке със сигурност. Честито на Стиви и от мен! Мисля, че ролята му в The Creepshow е порядъчно непопулярна, но абсолютно си заслужава да се види какъв дебил е бил на младини... -------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Ех, Creepshow... толкова бих искал да усетя комиксите в ръцете си, но уви :
Цитат Не е изключено да се продава някъде у нас, но е малко вероятно, защото е бил издаден в САЩ през 1982, в ограничен тираж. През 1990 са правени някакви допечатки с релефна корица, но тиражът е бил още по-малък. С други думи - може да бъде закупен от САЩ само на старо, като минималната му цена май е 15 долара.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Жалкото в случая, момичета, е че със сигурност съм прочел (и имам) около 20 пъти повече книги на Кинг от 90% от хората тук, което си личи по видимото ви неразбиране на иронията ми хах.
А дали съм леке, котенца, може да ме пробвате. Мястото наистина е неподходящо, така че простете ми шегичката, но поне не обиждам, хора които не познавам ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
Изхвърляш се.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^^
Съгласен :> -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 136 Регистриран: 14-August 10 Потребител N: 3918 ![]() |
Абе защо нападате така човека? Ебати хората сте някои тука. Някой да реши да си направи бъзик и вие да се направите на голямата работа като го нахулите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А вие, адвокатите, давате ли си сметка, че това е тема за хора, които уважават Стивън Кинг?
Както аз, не харесвайки аниме, не съм влязла в темата да си "правя бъзик" с пишещите, така и тук може да минем без мъдрости. То пък всеки път е тъпчене безбожно вече... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 136 Регистриран: 14-August 10 Потребител N: 3918 ![]() |
Не искам да говоря от негово име, но той си каза, че е прочел и притежава повече книги на Кинг отколкото вие заядливците. Пък и може да греша ама той пише във форума на Кинг. Така че най - малко ти ще говориш за уважение.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Явно освен че пише във форума на Кинг, има и точни списъци на домашните ни библиотеки. Това вече си е за уважение, макар да ми бе отнето правото да говоря за такова.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Е, сефте да стане мазало в някаква тема.
3/4 от темите в музикалния форум са на този принцип. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Леко с челцето, ясно е какво имах предвид, изказванията тип "смешка" нямат нищо общо с това кой колко е изчел и в колко форума пише.
Саше, да, там наистина си е бойно поле на фона на тук... И въобще, тук не става дума за това някой да остава обиден, а че (понякога) "спамът" идва в повечко. А това може и да не се случва. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Както казах вече, извинявам се, че се пошегувах. Творчеството на Кинг е заемало доста важна част от живота ми последните 10 години, което не пречи да се шегувам с него. Мислех, че хората, които четат Кинг имат представа от хумор, ирония и сарказъм, с които са пълни доста от книгите му. Четенето и събирането на книги не е територия за мерене на пишки, но не се изхвърлям уви. На пръсти се броят нещата, които нямам и не съм прочел на Кинг. В повечето случаи това се дължи на нежеланието ми да чета книги на компютър, за нещата които не са издавани и превеждани в България. А останалото се дължи на факта, че книги като "Безсъние", "Град отчаяние" и т.н. (всеки, който чете и събира Кинг знае за кои издания говоря) са си редки и 40, 50лв на Славейков никога не е било оферта.
Вие да сте здрави. Deranged, не си се объркал, същия vile e xax, безкрайните ембиънт теми са достатъчно доказателство ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето, можело значи да сме на една вълна. Истината е, че за мен самата Паулу Коелю е толкова антипатичен и бездарен, че не мога да си представя да седи в успешна шега за голям писател. Стори ми се твърде плоска, че да идва от човек, който е посветил голяма част от живота си на Кинг. Това не е обида, просто обяснявам защо извадих нокти.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Факт е и че доста книги на Паулу Коелю съм прочел, ей така за да мога да критикувам обективно. Не съм учил теория на литературата, не мога да говоря и анализирам професионално, но за мен наистина е загадка, защо е толкова популярен и защо хората харесват в такава степен книгите му. От 5, 6-те книги, които съм чел има две, три, които са били интересни ("Единадесет минути", "Край река Пиедра седнах и заплаках") и добри според мен. Останалите неща не ми харесаха, особено това, което беше като католическа версия на шаманските книги на Карлос Кастанеда.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами, дава това, което псевдоинтелектуалецът иска (от каквито светът и векът ни гъмжат). И аз да съм прочела към 4-5 колкото да видя защо даже ми го препоръчваха (имах период, в който четях много философия и тогава направиха грешката да ми го препоръчат). Това е - лесносмилаеми "крилати мисли" с претенция за някаква качествена стойност...точно това, от което светът на Биг Брадър се допълва най-добре.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Философия в рамките на максимум 150 страници, трудно да... Доста телевизионен формат философия, така че предполагам имаш право. Окей, достатъчно време му посветихме, нека не мърсим повече темата на човека (основно по моя вина, но такъв е животът) за Стивън Кинг.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Съгласен за Коелю. Началните книги (вече по спомени) са окей, след това просто става драйфня за 'изискани' манекенки
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:19 PM |