Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
9 страници V  « < 5 6 7 8 9 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kamelot
sharon
коментар Sep 2 2010, 06:28 PM
Коментар #181

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Град: София
Потребител N: 1112

^^ Естествено. Даже "Dear Editor" цитира директно писмо на същия:

"This is the Zodiac speaking, I am back with you. Tell Herb Caen I am here, I have always been here. That city pig toschi is good but I am both smarter and better. He will get tired then leave me alone. I am waiting for a good movie about me... Who will play me? I am now in control of all things."

...че и текста на The Zodiac следва доста точно сценария. Като сме заговорили така конкретно, "Hunter's Season" е посветена на майката на Thomas, която почина неотдавна. "Poetry for the Poisoned" разказва вампирска история - всъщност целия албум бе предвиден да съдържа такава концепция, но се отказаха заради нашумелите Twilight простотии, запазвайки връзката само в рамките на тетралогията.
Go to the top of the page

+Quote Post
Megadeth
коментар Sep 2 2010, 10:19 PM
Коментар #182

Mahtavin :>

Група: Потребители
Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Цитат(sharon @ Sep 2 2010, 07:28 PM) *
Twilight простотии

гг, бейби :>

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
sharon
коментар Sep 2 2010, 10:38 PM
Коментар #183

Oryctolagus Cuniculus

^ директен цитат. devilsmiley.gif

+Quote Post
telia
коментар Sep 5 2010, 03:00 PM
Коментар #184

Прогресиращ

Коментари: 794
Регистриран: 11-March 07
Потребител N: 1949

Снощи го чух. Не ме впечатли. Сега го слушам пак. Ако не ме впечатли, ще го слушам отново. До нова година може и да се харесаме. Цялата тая творба ме навива на плач. Явно все пак успява нещо в него да ме трогне, но това никога не ми се е случвало на Kamelot, подобен род емоция, при това от албумът като цяло. За сега обаче съм склонна да кажа, че това не е достатъчно.

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
prayer4eto
коментар Sep 5 2010, 10:54 PM
Коментар #185

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Не знам за вас, но според мене Камелот са надскочили определението за "група" с този албум...

По-малко от метъл опера (и количествено и качествено) за следващата им творба не очаквам!!!

До момента фаворит е Seal of Woven Years - ще си я слушкам до побъркване wub.gif

П.П. Между другото видях, че Рой Кан нещо се разболял и за американското им турне щял да го замести вокалиста на Circus Maximus...

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
telia
коментар Sep 6 2010, 10:19 AM
Коментар #186

Прогресиращ

Коментари: 794
Регистриран: 11-March 07
Потребител N: 1949

Е, след това мнение, ще взема днес пак да го пусна. Само се чудя защо не ме грабва както ме грабна Сонатата- от раз- просто защото е нещо различно?

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
prayer4eto
коментар Sep 6 2010, 11:12 AM
Коментар #187

Master of your sorrow

^ Може би smile.gif Аз от известно време съм на мнение, че просто някои неща не ме грабват, защото не съм на тази вълна в момента. Открих за себе си Evergrey чак когато изпаднах в подходящото настроение... (така да се каже wink.gif)

И откакто не подхождам с определени очаквания по време на слушане, по-пълно и цялостно възприемам парчетата.

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар Sep 7 2010, 09:25 AM
Коментар #188

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Чудесен албум са направили и този път. smile.gif Наистина е по-смилаем от Ghost Opera, не толкова разнолик може би. Харесва ми, че са поразчупили свиренето, а Khan както винаги пее перфектно. Poetry for the Poisoned влиза направо в годишната ми класация, по-натам ще видим на кое място.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
sharon
коментар Dec 17 2010, 01:04 AM
Коментар #189

Oryctolagus Cuniculus

Състоянието на Roy явно пак се е влошило. Точно когато изглеждаше, че се е справил с проблемите и ще продължи турнето... Дано не е задълго. Затова пък има ъпдейт по заместника му:
Цитат
Unfortunately, we have been informed that, due to continuing medical and personal issues, Roy Khan will not be able to finish the remaining touring in support of Kamelot’s album, “Poetry for the Poisoned”.
However, we are pleased to announce that metal icon Fabio Lione (Rhapsody of Fire) will be joining the tour and handling the lead vocal duties. There will also be guest vocal appearances throughout the tour by Simone Simons (Epica), Tommy Karevik (Seventh Wonder), and many more surprise guests throughout this very special and rare tour.

И какво, любимият ми вокалист ще бъде заместван от... любимия ми вокалист? huh.gif Много примамливо стана изведнъж, така както са се събрали и с Evergrey в пакет.

+Quote Post
abydos
коментар Dec 17 2010, 01:23 AM
Коментар #190

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Потребител N: 2481

На него какво му имаше? Да не вземе да се гътне, тая година много музиканти май заминаха да му еба майката.

+Quote Post
sharon
коментар Dec 17 2010, 01:25 AM
Коментар #191

Oryctolagus Cuniculus

Нервен срив, твърде много претоварване. Преди седмица-две се появи новината за втората част на турнето и от лейбъла потвърдиха, че е ОК, явно обаче не е съвсем така. Или пак се е тръшнал и той. Аман!

edit: А трябва да се стяга, че има DVD да записва есента. mellow.gif

+Quote Post
Aresius
коментар Dec 17 2010, 09:35 PM
Коментар #192

Просветен

Коментари: 311
Регистриран: 22-August 05
Град: The Enchanted Lands
Потребител N: 908

Нервен срив?! Хмм... Не знам... Нещо това не ми звучи като достатъчно убедителна причина да зареже колегите си по време на турне. Още повече че преди турнето и преди излизането на последния им албум мина немалко време от последните концертни и други изяви на групата, така че се чудя откъде толкова се взе тази причина за нервен срив. Все пак дано да е това истинската причина, а не някоя друга, по-страшна.
Колкото до заместника... Няма да коментирам качествата му. Но се чудя как ли ще звучат парчетата на Камелот с гласа на Фабио. А още повече се чудя Фабио как ще съчетае това си ново задължение с вокалните си изяви в Рапсоди. Не знам точно кога и за колко време Фабио ще е певец на Камелот, но знам, че от 8-ми февруари започва европейското турне на Рапсоди. После ще имат няколко изяви по летните фестивали и след това ми се струва,че би трябвало веднага да започнат ново турне, защото новия им албум вече ще е излязъл. Хмм... Да видим, дано заради участието на Фабио в Камелот да не се промени датата на излзане на новия албум на Рапсоди, както и плановете им за евентуални бъдещи концертни изяви.

+Quote Post
Artillery
коментар Dec 18 2010, 10:36 AM
Коментар #193

Просветен

Коментари: 277
Регистриран: 25-October 08
Град: Battlefield
Потребител N: 3064

Ше е много тъпо ако е толкова емо причината да ги заебе по време на турне, но най-вероятно просто си е болнав по принцип.
Както и да е с нетърпение очаквам да чуя как ще звучат с Фабио Леоне, той едва ли ще може да докара специфичната бленда на Кан, но ми е доста по-любим и мощен глас. Макар, че и от песента с Джон Олива очаквах повече, ма се оказа пълна скръб, както и по-голямата част от албума. Номера с 300-тата преслушвания нещо не провървя при мене, харесват ми 2-3 песни като цяло и това е. Тия заглушавания и пърдящи ефекти на китарите, че и на вокалите направо ми бъркат в гъза, въобще групата е тръгнала по път, който никак не ми се нрави...

+Quote Post
sharon
коментар Apr 8 2011, 04:29 PM
Коментар #194

Oryctolagus Cuniculus

Не знам за вас, но аз бих си умряла от щастие, ако видя това или това със същия състав............. Фабио не е човек.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 8 2011, 04:35 PM
Коментар #195

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28392
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Доста по-различно звучи от това, което съм свикнал да чувам от бандата с Рой, но по никакъв начин не мога да кажа, че е по-зле. Все пак Фабио е един от водещите метъл гласове в момента. Ако наистина са верни слуховете, че ще ни посетят наесен... suicide.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Mort
коментар Apr 8 2011, 05:06 PM
Коментар #196

Witcher

Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Потребител N: 296

Никак не звучи зле, знаем че Фабио е доста "гъвкав" вокалист, съдейки по начина по който пее в Rhapsody, Vision Divine или пък в Labyrinth. Съмнява ме обаче, че ще остане за постоянно в Kamelot (ако Рой не се върне, разбира се) а и честно казано, не съм сигурен, че искам неговия глас да е в следващия им албум. Но ще поживеем, ще видим. Със сигурност бих ги гледал с него, ако наминат през есента, както казва Ицо.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
sharon
коментар Apr 8 2011, 05:55 PM
Коментар #197

Oryctolagus Cuniculus

Едва ли ще е пълнокръвен заместник, не. Но виж, като гостуващ музикант съм много за. wub.gif Eто ви още The Haunting и откъс от любимата ми Nights of Arabia.

+Quote Post
Aresius
коментар Apr 8 2011, 08:57 PM
Коментар #198

Просветен

Коментари: 311
Регистриран: 22-August 05
Град: The Enchanted Lands
Потребител N: 908

По дяволите... Фабио се справя по-добре отколкото си мислех. Не че съм се съмнявал в качествата му, разбира се. За мен той е по-добър певец от Кан, но пък Кан има прекалено специфичен глас, затова си мислех, че няма да е лесно за който и да е певец да го замества. Но Фабио доста добре се справя, все едно че е певец на Камелот от много години. А това ако не се лъжа е първия му концерт с групата! Особено ми хареса Don't You Cry. На тази песен честно казано Кан въобще не ми липсваше smile.gif
Колкото до дуета със Симон... абе струва ми се че Симончето доста изфалшивява, но пък мога и да греша де... все пак качеството на звука не е добро.

+Quote Post
Midnightsun
коментар Apr 8 2011, 11:23 PM
Коментар #199

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

На места Фабио даже ми харесва повече от Рой.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 9 2011, 09:49 AM
Коментар #200

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28392
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Вижте само как прави "Center of the Universe"... Дори най-високата част в средата, на която Рой напоследък се мъчеше, я взима перфектно! bowdown.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 9 2011, 10:16 AM
Коментар #201

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Имах известни резерви за това дали Fabio ще пасне в Kamelot, само че той се справя наистина блестящо. Не мога да му намеря дори и малки кусури, а това надминава и най-смелите ми очаквания. Въпреки това се съгласявам напълно с мнението на Mort - според мен Roy е абсолютно незаменим за Kamelot. Не мисля, че има вокалист, който да влезе в групата, без тя да загуби или преиначи нещо от звученето си. Не искам да си представям дори Kamelot с който и да било вокалист освен Khan. Затова се надявам Roy да превъзмогне здравословните си проблеми и да не се стига до катаклизми.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
sharon
коментар Apr 9 2011, 12:07 PM
Коментар #202

Oryctolagus Cuniculus

Karma suicide.gif
Венци, здравословните проблеми се оказаха не чак толкова... здравословни. thumbdown.gif

+Quote Post
Midnightsun
коментар Apr 9 2011, 12:44 PM
Коментар #203

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

Все пак се надявам Рой да си почине и премисли. Камелот в този състав е не просто група, а явление - интересни, специфични, идейни. Временно участието на Фабио в Камелот е екзотика. Постоянна смяна на вокалиста ще промени всичко, ще стане като с Найтуиш - превръщане от ГРУПАТА в една от всички такива групи.

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 9 2011, 01:07 PM
Коментар #204

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

'Баси, критическата не прощава на никого... Дано това за новите му религиозни влечения да се окажае просто опасения за най-лошото от страна на Томас.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Kent
коментар Apr 9 2011, 01:48 PM
Коментар #205

Прогресиращ

Коментари: 506
Регистриран: 3-January 07
Потребител N: 1766

Fabio изпълнява перфектно песните и внася някакво различно настроение, което на мен много ми допада. Обаче предвид заетостта му с Rhapsody и Vision Divine, едва ли ще може да пее за Kamelot за по-дълъг период. Искрено се надявам Roy да се окопити и да се върне на сцената възможно най-скоро!

+Quote Post
prayer4eto
коментар Apr 10 2011, 10:03 AM
Коментар #206

Master of your sorrow

Цитат(sharon @ Apr 9 2011, 01:07 PM) *
Karma suicide.gif
Венци, здравословните проблеми се оказаха не чак толкова... здравословни. thumbdown.gif

Цитат(lodborg @ Apr 9 2011, 02:07 PM) *
'Баси, критическата не прощава на никого... Дано това за новите му религиозни влечения да се окажае просто опасения за най-лошото от страна на Томас.

Аз пък четох някакво интервю на самия Рой преди 2-3 седмици (стига да го изнамеря, ще го пусна - на някоя от скандинавските страни беше), в което той обяснява, че е по-скоро умора и има нужда от почивка. Не знам доколко това е свързано с религиозните му възгледи, но докато той самият не каже, че оставането му в Камелот е в разрез с тези му убеждения, религиозният елемент в цялата работа остава само слух, за мене.

--------------------

+Quote Post
abydos
коментар Apr 10 2011, 10:41 AM
Коментар #207

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Потребител N: 2481

Какви са тия нови религиозни глупости, в които се е забъркал? Да не е намерил Исусчо като Нийлчо?

+Quote Post
Fish
коментар Apr 10 2011, 11:18 AM
Коментар #208

Просветен

Коментари: 493
Регистриран: 2-March 06
Потребител N: 1192

Никога не е късно да станеш за смях!

+Quote Post
Artillery
коментар Apr 10 2011, 07:42 PM
Коментар #209

Просветен

Коментари: 277
Регистриран: 25-October 08
Град: Battlefield
Потребител N: 3064

Баси тъпизма братче, само че никак не съжалявам. Фабио е титан! Ако остане за постоянно ще съм много доволен от ситуацията smile.gif Тоя концерт в Чили се е получил убийствено добре и аз не очаквах, че ще покрие толкова добре специфичните бленди на Кан.

+Quote Post
sharon
коментар Apr 10 2011, 09:35 PM
Коментар #210

Oryctolagus Cuniculus

Първоначалната причина, поради която Рой прекрати участието си на турнето и се върна в Норвегия, беше точно заради тотално изтощение и спешно необходима лекарска намеса. Едва наскоро Томас спомена за религиозните му влечения и също както Любо и Венци искрено се надявам да ги превъзмогне, защото в противен случай ще останем без един от най-елегантните гласове в метъла.

Междувременно, изпълнението на A Sailorman's Hymn като нищо ме докарва до сълзи. Убийствен втори припев, невероятни куплети! crying.gif

+Quote Post

9 страници V  « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 14th May 2025 - 10:10 PM