![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Е какво знаете вие за Азиатската метъл сцена? Какво сте чули от най-големия континент на Земята? Смятате ли, че има надежда за тази сцена?
Поради факта, че има страни с по 1-2 групи и други със стотици, реших една по-мащабна тема за Азиатската метъл сцена би била по-добре от 2-3 теми за отделни държави. (дали ако съберем всички групи от Азия ще изравним поне половината от метъл групите в Норвегия..?) Та ни са срамувайтъ! поне знам, че повече от половината активен форум знае за 2-3 групи от Азия (Orphaned Land, Sigh, Rudra...) та не се притеснявам, че темата ще е напълно празна xD. Айде споделете какво друго сте чули от Изтока, препоръчайте и коментирайте. ПП: Awesome, от 3тия път успях да я пусна ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 44 Регистриран: 10-November 09 Потребител N: 3629 ![]() |
Определено има добри банди, фаворити са ми - ChtoniC и Moonshine.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 30 Регистриран: 24-January 10 Потребител N: 3711 ![]() |
Миналата година бях заинтересуван от музиката която идва от Далечния и Близкия Изток и ми хареса творчествто на ето тази групичка http://www.youtube.com/watch?v=J4b0t_HY_cU също и вблизките години придобили известност Moonshine.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Един приятел ми говори за ChtoniC, но още не съм ги чул, Moonshine съм ги срещал из блоговете, но не съм ги пробвал, най-вероятно жанрово не съм ги харесал. Тез пичове от AK-47 обаче ми харесаха. И на Ego Fall песента хич не е лоша, въпреки, че метълкор хич не слушам.
Утре ще коментирам и представям групи, че сега ще бягам да чета Колелото, но тъй като преди малко качих една група може да и метнете ухо. Glum - Here Is No One мисля че само този сингъл е издаден, групата е блек от Иран. А ето и една от групите, която ме запали да се потопя по-дълбоко в китайската метъл сцена -> Lunar Eclipse - Road to Valhalla CHINESE VIKINGS Ухууу~! xD -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^^ + колкото си щеш за Ego Fall, точно ги споменавах в темата за Whispered. Комбинират маса елементи и все пак оставят място за всичко, а тибетските напеви са уникални!
![]() ![]() Вече сте споменали Sigh, но ако ще си говорим за кандидати за психиатрията, то You Oshima с Kadenzza няма равeн по отклонения. Абсолютно извратен гений, атмосферата в музиката му е неповторима и тотално задължителна! При пауъра най-вече клоня към японците от Arcadia с двата им прекрасни албума, също и Seraphim от Тайван, от чиято дискография препоръчвам "Ai". Неокласиката все още оглавяват маниаците от Galneryus и Concerto Moon, при тях пък вече слабо съвсем няма. И ако ми позволите едно бързо отклонение от по-модерните групи, то хич не ми се ще да вярвам, че някой би сметнал присъствието на класиците от X Japan за излишно в подобна тема. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
Damaar е голема свинщина, някой слушал ли е?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Ulytau от Казахстан.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Damaar не съм ги слушал, но ще им хвърля едно ухо. Притен е албумът на Ulytau - Jumyr Kylysh, друго обаче не знам дали са изкарали.
X Japan са институция xD Като се спопена Казахстан се сетих за една група от Киргизстан - Darkestrah, страхотен епичен блек с фолк забежки, Epos и The Great Silk Road са супер албуми. Вчера си свалих 2 демото на Umut Babilon - турски блек, но още не съм ги чул. Просто не мога да не спомена Al-Namrood от Саудитска Арабия и тяхния дебют Astfhl Al Tha'r... страхотен блек, още първия път като го чух направо се влюбих в него. Предполагам, че сте чували за Arafel, любимци от Израел. Правят страхотен фолк/блек свързан с руската история и легенди, а вокал им е Helge Stang (ex-Equilibrium). От Армения се натъкнах на Aramazd, интересна смесица м/у индустриал и фолк, добре се е получило. Преди месец чух Burzukh и последния "им" албум - The Abyss, бива макар и да не съм фен на аван-гарда, не съм слушал друго обаче та не бих могъл да сравня качеството на албума с преходните. Доста любима група от Турция ми е Constatinopolis , които след издаването на 1 албум и 1 демо се преименуваха на Sabhankra. Албумът For The Empire е супер особено едноименната, тя сваля тавани, колкото до последния на Sabbankra, мисля че това им е най-силният. Съжелявам, че не съм дал линкове, но нещо нета ми е скапан, а и бързам. А скапания ютуб нещо иска ъпргейд, не стига че 1 час го зарежда :@ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Добре, нали Япония е страната на изгряващото слънце. Как може да има депресивен блек метъл, произлизащ от там?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Няма невъзможни неща! Щом има НСБМ от Катар, защо да няма и депресив от Япония xD
Чакам да се създаде сейтаник блек метъл банда от Ватикана ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Винаги съм имал слабост към китайки, но тази ме плаши!
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Попаднаха ми Die From Sorrow от Китай, добър пауър с мелодет акценти за цвят. Определено има какво още да се желае от вокалиста, но инструменталната част звучи добре. Могат да се похвалят само с едно EP за момента.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Що никой не е споменал чудовищата Melechesh?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
-------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
Black Infinity са доста якички,мен много ме накефиха,като ги чух.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Е сега си... Мамата
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
Тези момчета ми напълниха душата,отвсякъде.Направо не мога да повярвам колко са добри.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Между другото, който не е хвърлил едно ухо на култовата тазгодишна тава на сингапурците Rudra може само да съжалява. Момчетата се завръщат с гръм и трясък. Жестокото им творение абсолютно по нищо не отстъпва на предишните, огромен респект за което. Отделно, че си има от всичко - и надъхващи песнички, и поглъщаща атмосфера & мачкащи китарни рифове. За в бъдеще ще се цикли много, няма как.
![]() ![]() Rudra - Brahmavidya: Immortal I (2011) - Advaita Samrajya |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
^ Напълно подкрепям. Да не кажа и най-доброто им творение до момента, поне от моя гледна точка.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 10:00 PM |