![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
^Домашната ракия.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Еми, ако някой фен произвежда, ще съм щастлива да им я предам.
![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Err...
From Enslaved's Facebook: Michael Walnoha Hope new record is better than Vertebrae, you're MUCH better than that, Enslaved. Sean Kelly what are you talking about, Michael? I certainly think Enslaved have plenty more to offer and can improve upon vertebrae, and for ages I actually found it a bit boring and undwerwhelming, but after finally getting into it I realized that it certainly is not a let-down. Patrick Lussier Totally agree!! Vertebrae isn't the best but it's good one. Diana Chavdarova Err...how do you decide between a few great records which is "the best"? If Vertebrae is "undwerwhelming" to you, perhaps seek a problem with your perception, instead of jumping to judgment - moreover, when the record is objectively (as expressed by most listeners) enthralling and dreamlike, "immersing the listener in a flowing dreamstate". Sometimes I wonder, have some people ever heard of introspection. Dale Satterly Because Below the Lights is still better. Don't get me wrong, though, with a discog like theirs, it pretty much comes down to minute details & a bit of personal preference. Not easy to choose a favorite, but if I have to, its still Below the Lights Diana Chavdarova So the correct expression would be "I like BTL better", not "BTL is better"; and, having said that, you're welcome to elaborate on the "minute details & personal preference". Michael Walnoha No, he is right. Below the Lights is far superior... Diana Chavdarova You'd have to provide some arguments, you know. This isn't Motley Crue's FB... Luke Dickson People! People! We've been brought together here to show our support for the greatest metal act on Earth...EVER! Can't we all just get along? Also, opinions are like arseholes: everyone has one and they all stink, to quote an old, though very appropriate saying. Humans are already strange enough as they are, do we need to show how ugly human nature can be by arguing at every opportunity? Now, let's all hold hands and be friends :-) For all that you have done for Humanity, Enslaved - thank you Enslaved Thanks Luke. Now that's a good expression! And thanks to everybody for your support - no matter which album you like. Diana Chavdarova I have no words for the "a**hole" analogy....but if Enslaved exclaims this is a "good expression", I quit. Let's just get along and stinking love each other. And Christmas, lots of Christmas. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
бре бре, порасна им работата
![]() "We are men who take philosophy, ethics and metaphysics very seriously being rooted in the Old Norse Myths. Some of us are particularly engaged in Rune-lore, Runic metaphysics and there is also a certain pragmatic structure above it all that links the Old Norse Myths and Runes into modern sciences such as psychology and physics. We prefer to be labeled simply Norwegian Metal. The state of Norwegian Black/ Extreme Metal is nothing we want to be associated with – that is something of the past." -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Епика.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Чудовища!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Убийствено парче!!!!
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
песента е приятна, обаче към края това соло инспирирано от Карлос Сантана и опимизмът, който лъха като от финал на американски блудкав филм, ми бъркат в здравето. Сега прослушвам и албумът, обаче се оказва на доста разочароващо ниво... За сега две - три неща ми допадат, но не може да ме грабне като предните им два албума :/
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Аз снощи го преслушах албума. Лично мен ме изкефи дори повече от "Vertebrae". Адски яки идеи има, още по-прог ми звучи. Не съм и очаквал нещо по-различно, де.
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
За пореден път ме изненадаха изключително приятно. Тази група не спира да се развива и всеки експеримент е по-успешен от предишния! Не умеят да разочароват и това си е.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Аз не съм си и помисляла, че ще ни разочароват.
Много свежарски и идеен ми звучи. Силно начало с поредицата "Ethica Odini", "Raidho", "Waruun", "The Beacon". А "Night Sight" е... ![]() След няколко преслушвания имам усещането, че "Axioma Ethica Odini" ще успее да измести "Vertebrae" от досегашното му първо място. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Един от албумите на годината. Дори да запишат цял албум със сола инспирирани от Паганини и бла - бла - бла филми (което в случая не е така), Enslaved ще звучат достатъчно тежки, за да вдлъбнат челото до такава степен, че мозъкът ти да изтече през ушите.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Невероятен албум, наистина. Страшно им отива това звучене от последните две тави, дано запазят нивото и занапред.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
@Шогот - ако имаш уши, ще чуеш, че тонът и маниерът на свирене на солото в тази песен е тотален рип офф на господин Santana и ми седи като тотална кръпка (по времето на Паганини пентатониката за нищо не са я имали). Вече си имам четири песни фаворити - след по-хубаво прослушване - да оказва се и за мен хубав албум, ако и наистина да има от тук от там нещо чуждо, което прави впечатление - като в песента Lightening - 40 секунда, якия мотив с чистите вокали - е тотално копие на Девин Таузънд. Харесва ми, не казвам обратното, просто ми се набиха на уши от първото слушане.
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ Ха, чудех се на какво ми напомня този момент. Точно Devin наистина, макар че не бих го нарекъл точно rip off. Просто приликата е много голяма, но не са взаимствали цели мотиви.
А иначе аз влязох в темата да напиша, че този албум май е по-добър и от "Vertebrae". -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 26-January 09 Град: sofia Потребител N: 3225 ![]() |
С кое е по-добър? С песните по седем минути и всичко на всичко три-четири елемента ли? Или за това, че албумът е откровено по-"блек" от предния? За мен Vertebrae си остава ненадминат и като атмосфера, и като композиторско виждане. Isa, Ruun и Mardraum са също значително по-добри от настоящия.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Честно да ти призная, истинския блек период на Enslaved така и не успях да го харесам никога. Общо-взето последните неща от "Isa"/"Ruun" насам само ми допадат. А новият албум вярно е по-шейсетарски, вярно че е много Porcupine Tree-ски, и вярно че блекът в него трябва да го търсиш под лупа, но пък е страшно добър.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 26-January 09 Град: sofia Потребител N: 3225 ![]() |
На същото мнение съм, че първите албуми почти не ми допадат. Няма я тази разгърнатост и музикалност като последните, да не кажа, че ми звучат и много наивно... Отдавам го на младостта на китариста им по онова време. Макар да има своите моменти, новият албум не ме грабва особено. Това вече си е до предпочитания.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Албумът на годината!
-------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Та тъй, две години по-късно и с нов албум под ръка, но коментарите явно ще си останат същите. Защото "RIITIIR" определно е албумът на годината за мен досега.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
За албум на годината не знам, но се ориентира към челните позиции. Единствено ми беше трудно да повярвам, че е по-добър от "Axioma".
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Допълнение към Shining?!
![]() Иначе рядката способност на Ivar, Grutle и компания да се надскачат всеки път ме е удивявала до припадък! Толкова многопластово и дълбоко нещо са създали за пореден път, че буквално можеш да потънеш в него! Невероятно висока класа, а песни като "Death In The Eyes Of Dawn" и титаничната "Forsaken" ме оставят наистина безмълвен. Както всъщност целият "RIITIIR" от-до! -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
За албум на годината не знам, но се ориентира към челните позиции. Единствено ми беше трудно да повярвам, че е по-добър от "Axioma". Определено някоя от челните позиции, но аз още не мога да реша, дали е по добър ат Аксиомата. Аксиомата беше сякаш по-достъпен, а Ритуалите са истинско предизвикателство, направо те изтискват докато ги проумееш. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 15-August 11 Потребител N: 4143 ![]() |
Мен албумът ме грабна още с песента Thoughts Like Hammers. Но най - ми харесаха песните Death In The Eyes Of Dawn и Forsaken. Направо излизам от реалността докато слушам RIITTIIR. Определено това ще стане един от любимите ми албуми на Enslaved.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Супер силен албум. При положение, че не слушам Enslaved.
-------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
По лични наблюдения, любовта на масите (не само тук, но и в други форуми) се концентрира върху епиките в тавата, а моите любими парчета ("Materal", "Veilburner" и "Roots of the Mountain") никой не ги споменава.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- And they do arose me
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th September 2025 - 10:48 PM |